Срђан Шијакињић Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342561864' post='680896] ја бих двапут погледао, да се нисам преварио. http://www.flickr.co...57629538489597/ Погледах и други пут, и уверих се да имам добар вид. Пише, као што сам и мислио "Фељтон : Четничка борба и изградња Нове Европе". Врло би ми неуверљиво деловало тумачење да се иза тог наслова крије прича о борби оних који су били против нацизма и нацистичке нове Европе. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Погледах и други пут, и уверих се да имам добар вид. Пише, као што сам и мислио "Фељтон : Четничка борба и изградња Нове Европе". Врло би ми неуверљиво деловало тумачење да се иза тог наслова крије прича о борби оних који су били против нацизма и нацистичке нове Европе. тешко да имаш добар вид, поготово што је неутралан наслов и не имплицира ништа клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342562011' post='680898] јел? http://sr.wikipedia....g/sr/Бранковићи OK, nije loše...mada ovaj rulz: https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 проусташки и србомрзачки настројеног Ивице Пријатељу, усташтво је твој тип идеологије, само сте се случајно нашли на различитим странама током историје. Узми програм Странке права и замени хрватски и Хрват са српски, (пардон, срБски) и Србин и добићеш програм Двери. Србомрзац сигурно нисам, али презирем коришћење националног културног и сличног идентитета за политичке платформе. Душко Дугоушко and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342562444' post='680904] тешко да имаш добар вид, поготово што је неутралан наслов и не имплицира ништа Чекај је л не пише ово што сам рекао? Ако пише онда видим к'о соко. То што контролисане државне новине једне нацистичке државе под кишобраном Рајха пишу о повезаности борбе ЈВуО и изградње нацистичке Европе не иплицира да је ЈВуО дала свој допринос тој изградњи? Важи. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 О, човека - да рекао сам да је први корак учињен и да је Дверима забрањен улазак у скупштину Србије - крађом гласова. Какве то, благе везе, има са Образом и како си то што сам рекао успео да повежеш са њиховом забраном ? Двери су као озбиљна политичка организација у Срба на прошлим изборима брутално покрадена и уз аминовање западних хоштаплера та крађа је прошла без да је ико трепнуо..... Крађом гласова је Дверима забрањен улазак у скупштину Србије и ако си ту успео да повежеш све ово што покушаваш да ми додаш као моје - изем ти логику. Цитирао или не цитирао ти си се, Нишизава, својим лајковањем једног одвратног, бедног, јадног,србомрзачког, проусташког, нацистичког, фашистичког, па још беднијег, јаднијег, бљутавијег, за гађење и презир достојног поста једног сличног теби - проусташки и србомрзачки настројеног Ивице који Србе и омладину његову окартерише као нацисте сврстао на ту страну..... Која не зна за срамоту. Ubuduće obrati pažnju kako se obraćaš sagovornicima jer ćeš dobiti opomenu sledeći put kad ti se desi da ovako nešto ili slično napišeš onima sa kojima razgovaraš. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Чекај је л не пише ово што сам рекао? Ако пише онда видим к'о соко. То што контролисане државне новине једне нацистичке државе под кишобраном Рајха пишу о повезаности борбе ЈВуО и изградње нацистичке Европе не иплицира да је ЈВуО дала свој допринос тој изградњи? Важи. не пише. шта мислиш, јел би нацисти, у тој алтернативној историји, стрељале Дражу? какав би то "допринос" Новој Европи био? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Ubuduće obrati pažnju kako se obraćaš sagovornicima jer ćeš dobiti opomenu sledeći put kad ti se desi da ovako nešto ili slično napišeš onima sa kojima razgovaraš. Можеш, Анастасија, моментално и трајно да ме банујеш са овога форума - али ово је ништа што ћу, уколико ме не банујеш - следећи пут да напишем. Овакво вређање српског народа у целини нема ни на форуму Б 92. И ово што ви допуштате ( мислим на онај део администрације који ово прати ) нека вам служи на част. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 OK, nije loše...mada ovaj rulz: није лоше, ал ми је ова варијанта са нимбом некако привлачнија фреска светог Милоша Обилића у Хиландару ... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Можеш, Анастасија, моментално и трајно да ме банујеш са овога форума - али ово је ништа што ћу, уколико ме не банујеш - следећи пут да напишем. Овакво вређање српског народа у целини нема ни на форуму Б 92. И ово што ви допуштате ( мислим на онај део администрације који ово прати ) нека вам служи на част. Kolektivno vređanje Srpskog naroda vidiš samo ti, a to niko na ovoj temi nije radio.To što ti vidiš to je samo tvoj problem.Tebe,lično niko nije ovako vređao, kao ti što si. Samo ti piši šta hoćeš, rekla sam za šta ti sledi opomena. Neću da spamujem temu. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342563312' post='680920] не пише. шта мислиш, јел би нацисти, у тој алтернативној историји, стрељале Дражу? какав би то "допринос" Новој Европи био? Не знам да ли би га стрељали, али знам ("знам" тачније, онолико колико логика плус чињенице допуштају) да му не би никако нудили шансу да учествује у изграњи нове Европе. Али, уосталом као што нема никакве логике да би ишта било онако како уметник замишља, то је најневероватнији од свих исхода. Али добро, то је уметничка слобода, ваљда. Само ми се чини да није случајно ставити баш Дражу у тај фељтон а не неког очигледнијег, попут генерала Недића или Љотића, а можда ми се само чини, случајности и тако. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Цитирао или не цитирао ти си се, Нишизава, својим лајковањем једног одвратног, бедног, јадног,србомрзачког, проусташког, нацистичког, фашистичког, па још беднијег, јаднијег, бљутавијег, за гађење и презир достојног поста једног сличног теби - проусташки и србомрзачки настројеног Ивице који Србе и омладину његову окартерише као нацисте сврстао на ту страну..... Која не зна за срамоту. Заиста је тужно видети да човек у твојим годинама још увек онанише... Александрида, Анастасија, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Не знам да ли би га стрељали, али знам ("знам" тачније, онолико колико логика плус чињенице допуштају) да му не би никако нудили шансу да учествује у изграњи нове Европе. Али, уосталом као што нема никакве логике да би ишта било онако како уметник замишља, то је најневероватнији од свих исхода. Али добро, то је уметничка слобода, ваљда. Само ми се чини да није случајно ставити баш Дражу у тај фељтон а не неког очигледнијег, попут генерала Недића или Љотића, а можда ми се само чини, случајности и тако. не прави се наиван, молим те, није грех погрешити погледај и остатак, приметићеш на страници отворено помињање и недића поименце и љотићевске наказне владе "спаса" ... гледај мало боље убудуће, да не видиш оног чега нема клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Kolektivno vređanje Srpskog naroda vidiš samo ti, a to niko na ovoj temi nije radio.To što ti vidiš to je samo tvoj problem.Tebe,lično niko nije ovako vređao, kao ti što si. Samo ti piši šta hoćeš, rekla sam za šta ti sledi opomena. Neću da spamujem temu. " Слажем да је промашено да се данашња српска политичка ситуација пореди са нацизмом. Нацисти су ти покрети попут образоваца, 1389, навијача и сличних. Много више је у политици у питању фашизам. Ретко која мејнстрим странка баштини нацистичке идеје (радикали јесу ту и тамо раније с тим што они више нису мејнстрим), али један добар део њих и добар део њиховог бирачког тела смрде на фашизам (и то књишки) у овом или оном облику (Двери, ДСС, СНС, НС, ЈС итд). Остатак су левичари или отворене комуњаре. А сви су скупа, без обзира на идеологију, тешки лопови. Све у свему, весело. " - ИВИЦА Добар део бирачког тела у буквалном преводу : Добар део грађана Србије ( смрде на фашизам ) или је можда мислио искључиво на грађане српске националности ? И ти си лаковала тај пост у коме се буквално јасно и недвосмислено вређа добар део грађана Србије који " смрде на фашизам ". Можда је искључиво мислио на грађане Србије - српске националности ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Opomena jer spamuješ i raspravljaš se. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука