Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

. Kad uradi abortus, Milovanku ne spašava to što nije svesna da je abortus možda ravan ubistvu.

Абортус није раван убиству због једне просте чињенице. Ембрион није индивидуална јединка.

Ембрион је корак ка стварању индивидуалне јединке.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Тај процес који се дешава у њеном стомаку зове се живот. То што зависи само од ње не мења ствар. Зависиће од ње још дуго времена након што се роди.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Тај процес који се дешава у њеном стомаку зове се живот. То што зависи само од ње не мења ствар. Зависиће од ње још дуго времена након што се роди.

И комарац је живот. Па јел чујеш да некад неко лупање комарца назива убиством?

То је процес у развоју јединки који жена има право да прекине. Прекида га њено тело често, може и она својевољно.

Ја немам апсолутно ништа против вашех тежњи за животом. Уствари слажем се са већином њих али не слажем са следећим стварима.

1. Изједначавати абортус са убиством.

2. Тражење законске забране истог.

3. Називање плод јединком са биолошке тачке гледишта.

4. Ту је све на вољи саме мајке. Она ствара и развија тај живот, она га носи девет месеци од ње апсолутно зависи, њен је део девет месеци, преко ње се храни девет месеци ван ње не може да преживи.

Све остало - слажемо се без икаквих проблема.

Подели на овим сајтовима

Не може да буде убиство јер ембрион још увек није јединка.

А је ли!?

Може итекако!

Абортус јесте убиство и то с предумишљајем!

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

А је ли!?

Може итекако!

Абортус јесте убиство и то с предумишљајем!

Онда си ти убица из нехата. Ја немам ништа против ако хоћеш себе тако да називаш.

Подели на овим сајтовима

Онда си ти убица из нехата. Ја немам ништа против ако хоћеш себе тако да називаш.

Убивши комарца, је ли!!?

Јадна, мајко!

Подели на овим сајтовима

Не. Испишкила си пар беба.

Немаш ти појма о чему причаш! Искрено........жао ми те!

Толико незнања, искрено, нисам очекивала!

Подели на овим сајтовима

Не. Испишкила си пар беба.

Владика Давид крушевачки и убиство мрава сматра пред Богом неоправданим убиством.

Толико о твом оправдању.

Што се тиче дарвиновске заоставштине: "јединке", "ембриона" и осталих, верујем да би се многи родитељи на овакве твоје изјаве са правом увредили док гледају своју децу - личности у зачетку и крштене људе Божије.

Ко је дао права нама бедним људима да дете Божије зовемо јединком?

Иако, примећујем, заступаш ставове великог анти-националисте, пројављујеш на овој теми једно ексклузивно гледиште и уступаш себи привилегију процене вредности нечијег живота (што јесте управо највећи Хитлеров грех и грех сваког злочинца). Тиме си се, нажалост, уврстио управо у ред истребљивача, иако сумњам да ту желиш обитавати.

Подели на овим сајтовима

Владика Давид крушевачки и убиство мрава сматра пред Богом неоправданим убиством.

Толико о твом оправдању.

Ја не правдам никог пред Богом. То је на њему да одлучи.

Ал убиство мрава пред законом није неоправдано нити кажњиво убиство. И о томе причамо.

Шта је шта пред Богом је друга прича.

Што се тиче дарвиновске заоставштине: "јединке", "ембриона" и осталих, верујем да би се многи родитељи на овакве твоје изјаве са правом увредили док гледају своју децу - личности у зачетку и крштене људе Божије.

Кажем опет, нису сви хришћани. Свако има право да одлучи. Није то дарвинова то је биолошка. Биологија је биологија.

Ко је дао права нама бедним људима да дете Божије зовемо јединком?

Ајде да поновим, не верују сви у Бога?

Називати нешто дететом Божијим зато што ја и ти верујемо у Бога и забрањивати неком аборутс због тога? Свашта.

пројављујеш на овој теми једно ексклузивно гледиште и уступаш себи привилегију процене вредности нечијег живота (што јесте управо највећи Хитлеров грех и грех сваког злочинца).

Е сад си већ безобразна? Коју вредност чијег живота ја процењујем?

Молим те?

Једину вредност коју процењујем јесте право другог да одлучи ван моје религијске догме.

Ви сте ти који ОДРЕЂУЈЕТЕ шта је ЖИВОТ а шта није на основу ВАШЕ РЕЛИГИЈСКЕ ДОГМЕ.

И ви сте ти који хоћете неком ко се не слаже са вама да ЗАБРАНИТЕ да АБОРТИРА.

Тиме си се, нажалост, уврстио управо у ред истребљивача, иако сумњам да ту желиш обитавати.

Лепо вам је то аргументовање. Ко се не слаже са вама, одмах га назовите најгорим именима. :)

А да лепо прихватите следеће чињенице.

1. Хришћански став је наш став није став закона нити биологије.

2. Хришћанско гледиште може бити погрешно.

3. Није свако хришћанин.

4. Не можемо да тражимо законске мере за наше хришћанске погледе.,

Иако, примећујем, заступаш ставове великог анти-националисте,

Ја не заступам ставове антинационалисте. Ја сам већи националиста него сви ови квази националисти заједно. Е сад то што они све нас који се не слажемо са њиховим нацизмом и благим фашизмом називају анти-националистима... то је сасвим друга расправа.

Ја се заправо залажем за изворни национализам. Грађански национализам.

Подели на овим сајтовима

Немаш ти појма о чему причаш! Искрено........жао ми те!

Толико незнања, искрено, нисам очекивала!

Питај Дарка да ти објасни, писао је он о томе. Дечко студира медицину зна мало више.

Што се тиче жаљења, за шта ме тачно жалиш? :)

Подели на овим сајтовима

Баш се ни у чему не слажемо, али добро. Молим те само да ми се обраћаш у првом лицу, пошто не браним никакво "ми", нити заступам "религијску догму". За остало ћеш морати да сачекаш одговор неког ученог теолога.

Подели на овим сајтовима

Само дете још увек не постоји јер није рођено још увек је део те жене повезано са њом пупчаном врпцом.
Dakle ako ubijem bebu pre odsecanja pupcane vrpce samo sam odstranio neke celije, ali ako prvo presecem pupcanu vrpcu, pa onda ubijem bebu, to je ubistvo. Hm, zanimljivo zakljucivanje. Tvoj problem je sto ovoj temi pristupas apologetski, nastupajuci kao advokat svoje majke (koju niko nije ni napadao), pri tome tj. bas zbog toga ne uvidjajuci pogresnost takvog stava...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...