Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

Nisu izuzeci... ukoliko se u ranim fazama gestacije ustanovi naprevilan razvoj koji se ignorise, gotovo uvek dovodi do fizickih anomalija kod rodjenja...

Да, и Црква у таквим случајевима није против абортуса. Међутим, не мора свгака аномалија одмах да значи и немогућност живота. И ту треба бити разборит пре дефинитивне одлуке о абортусу. Погледај:

Подели на овим сајтовима

do pre par strana ste pljuvali po abortusu ,a sad je odjednom ok

ma breeeeeeee

Тачно, нема разлике између абортуса здравог детета и свесне одлуке да не желиш да то дете, које иначе не би преживело више од пар сати/минута у најгорим мукама (а то у случају да се уопште роди, а у тим случајевима то је реткост) изложиш умирању у најгорим мукама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

do pre par strana ste pljuvali po abortusu ,a sad je odjednom ok

ma breeeeeeee

Sestro,uključi vijuge...glava ne služi samo za frizuru i ne stavljaj nam na savest nešto što nismo rekli...
Подели на овим сајтовима

Sestro,uključi vijuge...glava ne služi samo za frizuru i ne stavljaj nam na savest nešto što nismo rekli...

brate ukljuci ti vijuge

ne sluze samo za dizanje tegova !!!!!!!!

ti bi coveka ubio

sram te bilo

i tebe i milojkova !!!!!!!!!!

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Каква пропагнда? Јел причамо о абортусу? Јесу ли оно сцене абортираних "фетуса"? Изазивају гађење? Да, наравно. Абортус је гадан - и то треба људи да виде. А ти изволи, покажи те "лепе" слике абортуса? Стварно не разумем твој коментар. Шта хоћеш да покажемо? Уместо ових слика да поставимо некакав научни графикон, па да то буде пријатно оку и да онда закључимо: абортус је ОК.

А што се тиче поступка абортуса, који помињеш, то тек треба погледати. Кад видиш све оне справе и препарате за кидање, дропљење и чупање "фетуса", нормалан човек не може друго него да остане згрожен.

Nishizawin pristup sa edukovanjem dece mi je bolji, premda sporiji u davanju rezultata. Ovaj hardcore pristup naprecac prenerazi, presece i zgrozi. Mislim da nije cilj da se abortusi ne vrse iz straha od vecnih muka u paklu. Sokiranje je jeftin i brz potez. Klincima kojima je danas na netu sve dostupno, posle adekvatne, otvorene skolske pricice (a sva je prilika da im je ta pricica neophodno potrebna) posavetovao bih da aktivno potraze gadosti (zabranjeno voce) po netu kao vid pripreme za nastavak diskusije. Treba ih osamostaliti, a ne prestraviti. Prica o seksu i ljubavi (kojim god redosledom) je mnogo vaznija.

Imao sam prilike da gledam hirurske snimke amputacija ekstremiteta, i kada bih takve slike stavio, sa sve krvavim testerama, i odbacenim nogama sta bih postigao? Nema svako stomak za hirurgiju. Kao sto slike amputacija iz hirurskih sala nisu za javno prikazivanje, nisu ni raskomadani fetusi. Nije poenta prikazivanje groznih cerecenja, ne postoji fini nacin da se amputira noga, ili da se uradi abortus. Bolje je da se abortusi vrse u bolnicama i da to rade ljudi koji su skolovani, nego kod raznoraznih baba sa zicom od kisobrana (pogledati kratki film Bauk, Zivka Nikolica, jeziv je, a nigde komadanja), jer u bolnicama postoji veca sansa da majka prezivi zahvat bez tezih posledica. Mozemo da se slozimo da je abortus nacelno negativna i visestruko komplikovana stvar. I bas zbog toga sam protiv ovako drasticnih instant odgovora. Ja mogu da zauzmem stav NE (ili DA u odredjenim okolnostima) ali iza te jednostavne recce stoji mnogo vise razloga od par eksplicitnih slicica koje prikazuju nekoliko kila krvave ljudetine. Mnogo su vazniji ti razlozi nego izgovorena saglasnost sa odredjenim stavom.

Ukratko, moja kritika je da je ono nacin da se lako upeca navijacki negativni stav prema abortusu. Subjektivan sam, ne volim navijanje,a sumnjicav kada me neko nagovara na navijanje. Mozda to iz mene samo moja gordost progovara, ko zna.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Пусти политику. Хришћанство није политика.

Nije hriscanstvo politika, ali ih je vise nemoguce vise razmrsiti. Ako je vodja jedne drzave hriscanin, sta onda?

Подели на овим сајтовима

Ја се стварно грозим људи који абортус не врше само зато што их је страх пакла. Одвратно. Рекао сам, нисам против абортуса из формалних религијских разлога. Против сам јер биће у мени је против. Згражавам се пред тим као човек. Жао ми је као човеку. То нема никакве везе са мојим хришћанством.

Подели на овим сајтовима

Pa što okrivi Aleksandra on nije ništa kriv :D

Немам појма шта јој би. Ајде, са тобом се препирала, али што мене да буде срам? .mislise.

Подели на овим сајтовима

Ја се стварно грозим људи који абортус не врше само зато што их је страх пакла. Одвратно. Рекао сам, нисам против абортуса из формалних религијских разлога. Против сам јер биће у мени је против. Згражавам се пред тим као човек. Жао ми је као човеку. То нема никакве везе са мојим хришћанством.

Samo da pravimo razliku izmedju zgrazvanja nad krvlju i cerecima i zgrazavanja nad ubistvom bespomocnog. Moja kritika je da su te dve stvari bile izjednacene onim slikama.

Cloudking je krenuo sa kontra gadostima (monstruoznim deformitetima), sto mi je takodje bezveze.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Те дебате су бесмислене. Никада не можеш победити у њима, зато што не можеш доказати атеисти нешто позивајући се на неку доктрину која је заснована на Богу (нпр. у овом случају о инхерентној вредности сваке људске јединке).

Многи атеисти вреднују сваку људску јединку, само јој не виде вечни смисао. Што не значи да не могу да буду против абортуса.

http://www.godlesspr...ks/prolife.html

Гле чуда, имаш у овој листи и хомосексуалце који су против абортуса.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Kad bi mi neko smrtno ugrozio bližnjeg,ja bi ga ubio pa mi onda bezveze da nisam za smrtnu kaznu ali to ovde nije tema....

You are mixing grandmothers and frogs. Код самоодбране убијаш потпуно активног и веома опасног нападача. Код смртне казне убијаш некога ко је у датом тренутку неспособан да нанесе било какво зло, те се ради о чистој одмазди. Еквивалент смртној казни би било стрељање ратних заробљеника, док је самодбрана убиство у току борбе.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...