Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

Kao što reče brat Aca,nema poređenja,ja i ne poredim samo sam rekao svoj stav,jer neko spomenu smrtnu kaznu.

Licemerno ili ne,ja sam za sjraćivanje za glavu a vi kako oćete :)

licemerno ,licemerno

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

ubistvo je ubistvo

Да, али има и горе од горег. Свако је убиство језиво, страшно, одвратно. Ипак, убиство беспомоћног, невиног бића не може се, по страхоти, мерити ни са једним другим.

Подели на овим сајтовима

Црква не би подржала овако нешто. Постоје случајеви када се мора бирати "мање зло" и када је прекид трудноће оправдан. Не знам шта о томе кажу друге религије а и не занима ме пуно. Чак, о овоме више говорим по својој савести, а не зато што ме тако учи Црква.

Подели на овим сајтовима

"Na srecu" postoje roditelji koji iz duboko religioznih razloga odluce da ne poslusaju savet doktora o prekidu trudnoce usled nepravilnog razvoja fetusa...

i onda se radjaju bebe koje umiru u mukama par sati nakon porodjaja (do par dana max)... al to nema veze... vazno da su roditelji cisti pred Bogom...

Облаче, екстреми не могу да подрже било коју позицију. Оно што је Александар показао постоји сваки пут када се изврши абортус и представља правило, а ово што си ти показао представља изузетке, и то невероватно ретке изузетке.

Нећу рећи да је манипулација, јер не верујем да си имао намеру да некога слажеш или тако нешто, али није и не може бити аргумент. Да је правило, имало би смисла.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

а ово што си ти показао представља изузетке, и то невероватно ретке изузетке.

kako znas da su ovo neverovatno retki izuzetci ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ти да си рођен као Бошњак, вероватно би био вехабија. :0104cheesy:

Sreća pa sam rođen kao Hrvat i pristalica sam Karađorđeve politike a i cara Dušana :)
Подели на овим сајтовима

Дакле, моја осуда није због формалних, религиозних разлога. Не. И да нисам верник, исто бих мислио. Против сам абортуса јер ми је жао тих беспомоћних створења којима је ускраћено право да постоје. Будимо реални. Највећи број абортуса је сте абортирање ЗДРАВОГ фетуса, тако да ови горњи приговори нису основани. Наравно, да када је човек пред избором између два зла, да ће изабрати мање.

Подели на овим сајтовима

Nisu izuzeci... ukoliko se u ranim fazama gestacije ustanovi naprevilan razvoj koji se ignorise, gotovo uvek dovodi do fizickih anomalija kod rodjenja...

Ovi moji komentari upravo imaju religijsku konotaciju zbog drugih tema koja sam citao a u kojima ste govorili o toem da je protiv hriscanski vrsiti abortus CAK i kada se ustanov nepravilan razvoj, jer je to "krst" koji nam je namenjen i sa "kojim se moramo nositi"... ili tako nesto...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

kako znas da su ovo neverovatno retki izuzetci ?

Деформације ове врсте се открију у најранијим фазама развоја детета и у таквим се ситуацијама обавезно иде на абортус, јер нико нормална неће на свет да доведе дете да би после пар сати умрло у најгорим мукама, као што лепо рече Облак.

Какав је став Цркве по овом питању, рекао је Александар, али је невероватно ретко, из простог разлога што су ово иначе ретке деформације, а друго, само фанатици бирају да оволико муче своју децу ради своје лицемерне "чистоте".

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...