obicancovek Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 @Милошшш Pa ovako Miloššš,kao prvo ne zameri na latinici.Crkvu vidim i dożivljavam kao instituciju. Povezanost današnje Crkve sa Državnim vrhom je toliko očigledna... a reč povezanost je još blaga. Redovno posećujem Manastire odavde pa do Svetog Nauma i dalje...to je druga priča. Zavet siromaštva je nešto što mi bode oči i um u današnje vreme.Kaže se da bi Božiji ljudi trebali biti Skromni i Neprimetni naravno i Smireni...ono gore Skromni i Neprimetni ne doživljavam više jer sve je više naših Sveštenih lica po raznoraznim sajtovima...i 🤫dalje neću. BOG TI POMOGAO! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милошшш Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 On 17. 7. 2024. at 16:29, obicancovek рече @Милошшш Pa ovako Miloššš,kao prvo ne zameri na latinici.Crkvu vidim i dożivljavam kao instituciju. Povezanost današnje Crkve sa Državnim vrhom je toliko očigledna... a reč povezanost je još blaga. Redovno posećujem Manastire odavde pa do Svetog Nauma i dalje...to je druga priča. Zavet siromaštva je nešto što mi bode oči i um u današnje vreme.Kaže se da bi Božiji ljudi trebali biti Skromni i Neprimetni naravno i Smireni...ono gore Skromni i Neprimetni ne doživljavam više jer sve je više naših Sveštenih lica po raznoraznim sajtovima...i 🤫dalje neću. BOG TI POMOGAO! Expand Па, тешка је ситуација. Али знаш како је то увек бивало кад је тешко.... obicancovek је реаговао/ла на ово 1 cool.lie.talker Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 Meni je krivo i što skoro svaki sveštenik u svojoj Crkvi drugačije tumači svete tajne pričešča,zbog čega je moj život više puta bio ugrožen a imam teži oblik hipoglikemije,što uvek saopštim svešteniku,pa ipak savetuju mi post pre liturgije da bi se mogao pričestiti i tako...evo jednog linka.Nekako mi sve nejasno,nego kada još vidiš i dobiješ na poklon novine ravnogorskih četnika u nekom Hramu...ne znam...medju ikonama propagirati bilo koji pokret nije primereno.Bog im svima pomogao.... Da li da nastavim? 🤔 ПОСТ И ИСПОВЕСТ НИСУ УСЛОВ ЗА СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ :: Eparhija Zvorničko-tuzlanska :: WWW.EPARHIJAZT.COM Данас Хришћани... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 On 24. 12. 2011. at 19:47, Guest - . . .- рече Ево, у мом крају многима је веома саблажњиво што "служба у Цркви дуго траје", па многи говоре: Нећемо више ићи у Цркву, овај поп много дуго пева (проповеда, итд...). Expand To zna da bude nezgodno jako, leti kad je gužva, sveće gore, nije se jelo, nije se pila voda. Jednom smo oživljavali ženu isped crkve. Stvarno, ne zezam. obicancovek је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Из којег је ово календара, ко је штампао? Да ли је неки званични црквени календар или...? Али ме не изненађује. Већ дуже времена се води " тиха кампања" у том правцу. Не баш да је свет, али се у последњих неколико година по друштвеним мрежама увек "обележава" дан његове смрти са пригодним мимовима и подсећањима да је био у суштини праведан човек, родољуб, и неправедно осуђен и стрељан од стране комуниста. А чини ми се да сам негде видео и слику са ореолом. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 On 18. 7. 2024. at 8:17, Родољуб Лазић рече Из којег је ово календара, ко је штампао? Да ли је неки званични црквени календар или...? Али ме не изненађује. Већ дуже времена се води " тиха кампања" у том правцу. Не баш да је свет, али се у последњих неколико година по друштвеним мрежама увек "обележава" дан његове смрти са пригодним мимовима и подсећањима да је био у суштини праведан човек, родољуб, и неправедно осуђен и стрељан од стране комуниста. А чини ми се да сам негде видео и слику са ореолом. Expand Са сајта pravoslavno.rs, Микро Књига је власник сајта. Православље WWW.PRAVOSLAVNO.RS Микро књига, Православље Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 On 18. 7. 2024. at 13:59, Владимир Владимирович Цар1 рече Иначе нисам неки за Дражу, али јесте стварно био мученик а верник, и све што пише ту је тачно. Наравно да није за Диптих, али ово ако неког саблазни има проблем он, а не Црква и народ са Дражом. Expand Много су злочина четници учинили док је он био главни. Да ли је знао или не није важно. Ако хоћемо левичаре да одбијемо од Цркве, ово је добар начин. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Видим да се још љутиш што сам те разобличио напредњак. Нисам ја из мешовитог брака. Срби обоје. Једна прабаба Хрватица не прави разлику. Степинца никад нисам оправдавао. Кад немаш аргументе лако је пасти у искушење да вређаш људе. Али нек ти је на част. Жика је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 On 18. 7. 2024. at 21:52, Владимир Владимирович Цар1 рече Пријављујеш оне који пишу против муслимана администацији а пљујеш лично Дражу да је зликоваџ, мислим стварно срамота. Expand Учитаваш ми нешто што нисам написао. Срам те било. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 On 18. 7. 2024. at 22:02, Владимир Владимирович Цар1 рече ха ха прабаба . Како да не. Expand Па не можемо сви бити чисти Руси као ти, па још плаве крви. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука