Resistance is futile Написано Август 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Наш домаћин у Никшићу, Славко. pink panter and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Па ми Романинци држимо Острог за највећу светињу. Сваке године се мислим организује ходочашће пјешке од Сокоца до Острога. Један Земунац ми је причао како мрзи код Црногораца што се сви куну у Острог: -Па, човјече, и ми се овдје кунемо у Острог. -Острога ти? -Острога ми. Ђетићки коријени, шта ћеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Август 31, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2012 Вече у нашем кампу Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pink panter Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Наш домаћин у Никшићу, Славко. Slavko je dobar čovjek i moj kolega sa posla. 138999 мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Слажем се са тобом Пантер везано за Славка, само бих се још нешто надовезао везано за ту породицу. На Ђурђева Тари у рафтинг кампу Кљајевиђа Луке били смо по пријашњем договору гости код Кљајевић Славка, власника кампа. То је још један, такођер диван човјек и домаћин, који нас је угостио као најрођеније. Послије два дана смо се савим случајно срели у Никшићу са другим Славком Кљајевићем, који је, испоставило се, у сродству са Славком из Ђурђева Таре. И сад замисли ти каква је то коинциденција и случајност, а пошто знамо да случајности не постоје, онда и знамо да је то промисао Божија. И вјерујем да на тој породици почива благослов Божији. Ја не могу да вам опишем са каквом су нас радошћу угостила та два човјека, мада не смијем да изостављам ни друге домаћине код којих смо коначили, код свих је био сличан случај. Чудни су путеви Божији. pink panter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 pink panter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 nemirni duh and pink panter је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 nemirni duh, pink panter and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Киша која нас је тог јутра пробудила није ничим наговјештавала да ће тај дан ипак бити сунчан и лијеп. Били смо у самој близини Острога, на неких петнаестак километара од њега. Кретали смо се једним старим путем који је осим локалних мјештана мало коме познат. Пут није услован за моторна возила јер је запуштен. Дијелом је макадамски а дијелом прекривен пропалим асфалтом. Пошто на њему нема саобраћаја идеалан је за пјешачење. Сада смо први пут сви ходали у једној групи. Поред тога што нас није ометао саобраћај, око нас се пружао и диван планински призор. Због тога смо, поред скакутања по стијенама и спуштања низ шљунковите стране, на неким мјестима и мало засјели, не да се одморимо, већ чисто да уживамо у погледу. Сво друштво је било јако весело и духовито. Већина нас, који смо се зближили на овом путовању, размјењивали смо бројеве телефона очекујући скори растанак. Објашњавали смо једни другима како ћемо се наћи на фејсбуку и обећавали да ћемо сигурно доћи у посјету једни другима. Ходочасници имају праксу да се изују по доласку код доњег манастира и да се боси пењу до горњег. Тако смо урадили и овај пут. Мало испред доњег манастира дочекала нас је телевизијска екипа, која је јуче дошла са Пала да заврши снимање емисије о ходочашћу. Са скоро сваким од нас су помало разговарали и забиљежили то камером. Снимали су нас све до горњег манастира и са тиме су нам мало и сметали, јер, како се чинило, сви су жељели да мало тихују и посвете се себи и својим мислима у спремању приступа Св. Василију. Стигли смо пред горњи манастир, поново сликање , а затим су сви отишли на туширање и пресвлачење прије одласка код Св. Василија, осим мене. Због свог "паметног" спремања за пут, више нисам имао ништа резервно да обучем, чак и мајицу коју сам имао на себи, дали су ми људи током путовања. ( Сљедећи пут ћу послушати жену ) Међутим, и да је било супротно, мислим да се опет не бих могао суздржати а да одмах не приступим Св. Василију, јер сам изгарао од жеље да то урадим што прије. Свако зна за себе лично шта га је мотивисало, какве жеље и стремљења су га покренула на овај пут, какве наде и очекивања је имао као циљ ходочашћа. Ја знам да сам све своје у потпуности испунио, чак и више од тога. Поред свих дарова св. Василија, на овом путу сам и упознао мноштво добрих људи. Са многима сам се и спријатељио и остао у контакту. Обишао сам мјеста кроз која нисам прије пролазио, стекао нова искуства и проширио видике. Толико сам се испунио овим путовањем да сам пожелио да га ријечју бар мало подијелим и са вама. Пожелио сам да нешто овако лијепо постоји у сваком граду, а посебно у мом. То је још један од разлога зашто сам ово писао. Не знам да ли сам успио у томе, али намјера ми је била да људима дочарам љепоту тог путовања и да их тиме подстакнем да и сами учествују у њему или да организују нешто слично из свог града. Ја сам покушао, и покушавам да организујем ходочашће из Бањалуке. Познајем многе црквене људе и православне организације које сам упознао са својом намјером, која се свима свиђа и подржавају је. Сада радимо на томе да за план путовања из Бањалуке или Пала чује што више људи, па овом приликом молим и све вас, који сте у могућности да ту информацију проширите даље, да то и урадите. Мислим да је моје било да покушам, а нека буде воља Божија хоће ли се то остварити. У сваком случају, ја имам резервни план. Одох на Пале Послије овог текста ћу да објавим још пар фотографија, а онда тему предајем пријатељици која је изразила жељу да настави писање на овој теми јер је и сама учесник више ходочашћа. С нестрпљењем ћу да чекам текстове њеног виђења ходочашћа. Поздрав свима, одох у коментаторе мирођија, pink panter and Мара је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 nemirni duh, pink panter, Давор73 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 ... Свако зна за себе лично шта га је мотивисало, какве жеље и стремљења су га покренула на овај пут, какве наде и очекивања је имао као циљ ходочашћа. Ја знам да сам све своје у потпуности испунио, чак и више од тога. Поред свих дарова св. Василија, на овом путу сам и упознао мноштво добрих људи. Са многима сам се и спријатељио и остао у контакту. Обишао сам мјеста кроз која нисам прије пролазио, стекао нова искуства и проширио видике. Толико сам се испунио овим путовањем да сам пожелио да га ријечју бар мало подијелим и са вама. Пожелио сам да нешто овако лијепо постоји у сваком граду, а посебно у мом. То је још један од разлога зашто сам ово писао. ... Пуно ти хвала на опису ходочашћа, и на објашњењима у овом посту. Баш сам желела да те слично и питам. Из твоје приче избија благодат. Хвала ти и на труду и времену које си уложио у репортажу. slavabogu и Светом Василију. pravopop pink panter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 nemirni duh and pink panter је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Септембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 pink panter, Давор73, мирођија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука