Jump to content

Јел' у реду спаљивати књиге?

Препоручена порука

Рекох свом свештенику да имам 2 књиге од Јеховиних сведока, и то баш како боље разумети Нови Завет. И питам га: Јел у реду бацити?

Рече ми: Сине, пали сине! Ако ти нећеш да учиш своје, зашто учиш туђе? Само узми упаљач и запали!!!

И ја дошао кући, запалио те 2 књиге, и баш ми некако се срце испунило :)

знам да звучи сулудо, али баш ми било лепо...

јел у реду то? (мислим на чин паљења, и моји осећаји)

Заправо, јел у реду спалити сву ту сектоманију?

хвала...

Подели на овим сајтовима

Исти би ефекат имало и да си их само бацио или гурнуо негде у ћошак. Овако је мало виерд што толико емотивно доживљаваш питање шта радити са литаратуром ЈС... :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ипак је запалити најбоље решење. Ево и зашто:

И поред тога што је књига секташка (дакле јеретичка, дакле бласфемична на више него један начин), макар на једном месту има написано/одштампано Божије име. Е макар због те једне речи није добро бацати књигу на ђубре. Спалиш лепо и готова ствар. Ту греха нема.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Ипак је запалити најбоље решење. Ево и зашто:

И поред тога што је књига секташка (дакле јеретичка, дакле бласфемична на више него један начин), макар на једном месту има написано/одштампано Божије име. Е макар због те једне речи није добро бацати књигу на ђубре. Спалиш лепо и готова ствар. Ту греха нема.

Да, тога се нисам сетио уопште... Апсолутно тачно. Мада, ја бих је вероватно гурнуо негде где стоје старудије и остало што се не чита никад, кад би ми већ доспела до руку.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

ekoloskije i korisnije bi bilo da si ih upotrebio za potpalu :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ma sta ima da spaljujem jereticke knjige, pa nismo u srednjem veku.

Samo nemojmo da citamo i ni slucajno da ne dajemo drugima da ih ne posektasimo.

U njima se nalaze slike Isusa, stihovi iz Biblije i kao sto si i sam rekao Bozije ime. Zbog toga ih najvise ne spaljujem.

Подели на овим сајтовима

јел у реду то? (мислим на чин паљења, и моји осећаји)

Meni deluje bas kao tesko sektasko ponasanje.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Брате Кирил ако имаш много те литературе пошаљи је мени , мени за зиму треба доста папира за потпалу ватре.

Најволијем ватру да потпаљујем са том литературом и политичким памфлетима, заправо некако ми је то истоветно, али ако имаш и неку атеистичку пропагандну литературу слободно ми пошаљи то ми је омиљена литература за потпаљивање ватре.

Све су то врло корисна штива .

Ја иначе веома ценим књиге и био сам једно време књигоман имо сам преко 2500 наслова.

Онда сам доживео неколико сеоба( невезано за ратове) и погубио пола књига, други део моји "пријатељи" ми никад нису вратили. Од тад користим искључиво књиге на цд или на нету.

А корисна су као што рекох јер зими уме да буде веома ледено.

Само једна напомена немој да уживаш у паљењу књига , јер то може да постане почетак пироманске страсти.

Просто унушти ту литературу јер је изузетна глупост садржана у њој .

Пали брате Православци су закон !

Подели на овим сајтовима

Јеретичке књиге не читати.То је 9-та црквена заповијест.

Е сад,оћеш ли их спалити или разбуцати па све то савити у једну кесу,у којој ћеш да ставиш једну опеку и бациш је у сред најдубљег мјеста на неком океану...то је твоја жеља.Али слажем се да их се најлакше ријешити спаљивањем. :) А то што Јеховини свједоци и Адвентисти штампају и масовно шире у великим тиражима су углавном неке кратке књигице слабог квалитета и гомила памфлета у поштанским сандучићима...и није ти жао да их спалиш.

Подели на овим сајтовима

Не треба спаљивати књиге. Из тих књига може да се научи о њима и њиховим идејама, па онда то може да се употреби да се неко спаси од тих заблуда.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

E, hvala brate Zvonko, vec me secnulo sto sam te knjizice iscitala kad mi jedna baba dala uz opasku "ma pricaju isto sto i nash pop, potpuno je isto", iscitah u travaju, tu sam se sita ismejala (a beshe tek pocetak mog ulaska u Pravoslavlje) i secam se da me sve asociralo na neki crtani film u kome se svi grle, ljube i vesele u tom hiljadugodisnjem slavlju na zemlji i ostalo.

Elem, stavih ja knjizice pod mishku, istog momenta mi pridje neka cura, kaze- ah, pa vi ste Jehovina, nabi me u klinch i krene da mi objashnjava pasus po pasus iz Biblije (odakle i kojom brzinom izvadi to vec spremno , nije mi jasno)

Sve to s takvom navalentnoscu, ma nema shanse ni da dodash ni oduzmesh a kamo li negirash, Boze spasi kad stigoh kuci auh. Neverovatno je koliko ih ima po Beneluksu, poznash ih po nekom blesavom naglasku, obucheni su da traze po gradovima od vrata do vrata sve sto podseca prezimenom na bivshu yu.

Подели на овим сајтовима

nema te opcije, al kliknes na "Izvesti" i napises da je dupli post i da se izbrise :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...