Макрина Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Невезано толико за ово,ја сам много волела да слушам Patti Smith у младости Скоро сам је поново пустила али нешто се променило Она"се променила"...ја..све се променило. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Ni jednog momenta nisam tvrdila nešto suprotno od ovog. Ни не кажем да јеси, надовезујем се. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Metal, hard-rock ili rock danas ako je sviran ljudima Bogotražiteljima, ima mnogo toga profetskog u sebi, ima tog duha proročkog, ispunjava Bogom danu odozgor potrebu čovjeka postaviti se na vrlo visoku planinu, podići ruke prema nebu i zavapiti iz sveg glasa: jer "nitko ne kaže: 'Gdje je Bog, moj tvorac, koji noć pjesmom veselom ispunja," Na to: "On stane, i zemlja se trese, on pogleda, i dršću narodi. Tad se raspadoše vječne planine, bregovi stari propadoše, njegove su staze od vječnosti." Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Мислим да за све постоји време и место. Отац Тадеј када је био тужан свирао је хармонику али нигде није говрио да је свирао када је био испуњен благодаћу Божијом. Свакако да за неког исихасту метал музика а и остали видови музике би била сметња али за остали свет и није ,чак је пожељна Макрина, Zayron and nishizawa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Мислим да за све постоји време и место. Отац Тадеј када је био тужан свирао је хармонику али нигде није говрио да је свирао када је био испуњен благодаћу Божијом. Свакако да за неког исихасту метал музика а и остали видови музике вби била сметња али за остали свет и није ,чак је пожељна Da, za svakog je to individualno, zavisno od toga koliko je daleko napredovao u svom duhovnom životu, svako to ima drugačije poslagano, prvo je gusjenica, potom tek leptir, prvo sjemenka, žir, potom tek hrast, drvo. I svako treba, traži drugu hranu za sebe. Maloj djeci također ne dajemo odmah tvrdog hljeba i pogače kad još ni zube za to nemaju. „Kad sam bio dijete Govorio sam kao dijete Mislio sam kao dijete Sudio sam kao dijete.“ A zato: „Ljubav je strpljiva Ljubav je dobrostiva Ljubav ne zavidi.“ I ispuni svakog savršeno bilo da je dijete, odrastao, zreo čovjek ili starac. I čeka! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Слажем се да та таква музика углавном промовише секс, дрогу, алкохолизам, анархију... Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 лично мислим да се кроз такву врсту музике лако пласира сатанизам у свет. Исправите ме ако грешим! Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Значи ова музика промовише ђавопоклоништво, разврат, наркоманију, алкохолизам, хаос... VS ...а ова врлински поглед на свет? http://www.youtube.com/watch?v=fsjQQnqGDZw Primal, Млађони and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 3 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Слажем се да та таква музика углавном промовише секс, дрогу, алкохолизам, анархију... тешко да си слушао метал онда има ту свега и свачега, па колико људи толико и ћуди и због тога не можеш да оптужиш музику за тако нешто него само људе који се баве тиме ... нормално, постоје и они који "промовишу" и Христа кроз метал, па ти је онда бесмислена изјава ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Слажем се да та таква музика углавном промовише секс, дрогу, алкохолизам, анархију... лично мислим да се кроз такву врсту музике лако пласира сатанизам у свет. Исправите ме ако грешим! А до тог закључка си дошао на основу... чега? Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 ja nesto ne vidim da se ovde promovise satanizam... vidim da je suprotno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 ja nesto ne vidim da se ovde promovise satanizam... vidim da je suprotno. Ovo mi je ipak blize : http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Музика свакако није лично мислим да се кроз такву врсту музике лако пласира сатанизам у свет. Исправите ме ако грешим! Сатанизам је прецијењена ријеч јер се примјетно употребљава на све и свашта,посебно ми православни смо је под утицајем не знам ни ја тачно чега олако усвојили и примјењујемо је за сваку ситницу.Дакле,не,кроз музику се не пласира сатанизам.Можемо да кажемо да се пласирају човјекове слабости или тако нешто али никако не сатанизам.Данас свакако нема музике,то су само одређени правци и изрази,једна збрка звукова или како каже један философ музичко брбљање...за философе музике,музика је угашена у 19-том а за неке и у 18-том вијеку. То музичко брбљање је данас једини преостали вид некакве умјетности који може да надахњује шире масе,првенествено због њеног изразитог чулног надражаја (нешто данас слично ради и мултимедија,јер како рече опет један философ "данас није питање шта сте читали,него шта сте гледали").Тако да то није сатанизам,то је у својој суштини аматеризам.Али такав какав је,скуп врло јефтиних звукова и ритмова,опет је потребан као допуна ионако потпуно испражњеном човјеку.Као неко ко слуша разне изразе и правце.осјећам бићем да у једном тренутку та збрка звукова постаје сувишна и оптерећујућа за ум.Јер свијет може до једне тачке да чеше човјека по ушима тј.да му даје разне звукове,да га тјеши и да му умирује савјест...али оног тренутка када човјек осјети унутарњи ритам свог срца и уз помоћ својих посредника - свете тајне крштења и вјере у Богочовјека Христа која му се дарује благодаћу и којим прелазимо на дјела Његова,тог тренутка када се покајнички преокрене изнутра,препозна ругобу свог храма у који је улагао таштину,сујету и остале страсти,тада и сами ти звукови не постају нешто лоше по себи,али једноставно постају сувишни,тј. не налазе се на оној скали вриједности као некад...ревност их некад и презире...Ја мислим да то осјећамо сви који смо на благослов Цркве и духовника кренули да закључавамо ум у ријечи молитве,Исусове молитве...али то је овом нашем урбаном времену претврд залогај,треба велика храброст,смирење и одрицање...углавном Господ припрема нешто боље...и чека све свираче овога свијета.У свему треба да видимо добро и људску потребу да кажу нешто,било кроз овај или онај израз...јер пред неограниченим пространством личности Христове која се открила свијету...све постаје занемарљиво и ништа нема љепше и врједније од тог пространства неугасивог. "Резултат грехопада је то што су наш ум и срце разједињени,али то их у неку руку штити од још већег зла.Њих може поново сјединити једино благодат".о.Рафаил карелин "Певачи није главна ваша пјесма,но Господ што слуша" - св.Николај Жички Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Значи ова музика промовише ђавопоклоништво, разврат, наркоманију, алкохолизам, хаос... VS ...а ова врлински поглед на свет? http://www.youtube.com/watch?v=fsjQQnqGDZw VS oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Evo nešto i od mene za sve skeptike http://www.youtube.com/watch?v=LDwuVoJMlFI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука