milan. Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Пријатељи са којима сам се дружио у време када сам почео да се интересујем за религију су такође крајње позитивно реаговали на моју одлуку, иако је у питању била углавном метал-екипа a kakve veze ima sto ti je drustvo slusalo metal? zar metalci moraju biti antihriscani ili sta vec? ja slusam metal i idem u crkvu, i ne vidim razlog da jedno iskljucuje drugo. Nicholas, Млађони, Јадранка-Дервента and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 a kakve veze ima sto ti je drustvo slusalo metal? zar metalci moraju biti antihriscani ili sta vec? Наравно да не. Поменуо сам то због тога што је тема о томе да ли смо имали проблема са не-хришћанима из нашег окружења због тога што смо верници. Ја сам хтео да истакнем да је код мене управо било обрнуто - далеко сам више проблема имао са хришћанима због дружења са не-хришћанима, него са не-хришћанима због хришћанства... gandalf је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Наравно да не. Поменуо сам то због тога што је тема о томе да ли смо имали проблема са не-хришћанима из нашег окружења због тога што смо верници. Ја сам хтео да истакнем да је код мене управо било обрнуто - далеко сам више проблема имао са хришћанима због дружења са не-хришћанима, него са не-хришћанима због хришћанства... hm, oprosti, ali opet mi nije jasno. sad mi izgleda kao da kazes da metalci su nehriscani i da sui oni bolje prihvatili od hriscana? metalac je onaj ko slusa metal... ali taj ko slusa metal, takođe moze biti pravoslavac, ili musliman, ili ateista, budista... po tebi ispada ko da je metal neka nehriscanska ozganicazija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 kakve veze ima sto ti je drustvo slusalo metal?zar metalci moraju biti antihriscani ili sta vec? Zavisi od coveka. Ja sam metal shvatao previse ozbiljno i zbog njega bio antihrist. Jednostavno u to ranije vreme Crkva je bila out kako god da okrenes. Metal je samo pratio to stanje. ja slusam metal i idem u crkvu, i ne vidim razlog da jedno iskljucuje drugo. Slusam i ja po nekad, zavisi kako gledas i shvatas tu muziku. Mada uz tu muziku nema nekog viseg duhovnog napretka, barem u mom slucaju ne znam za ostale. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Slusam i ja po nekad, zavisi kako gledas i shvatas tu muziku. Mada uz tu muziku nema nekog viseg duhovnog napretka, barem u mom slucaju ne znam za ostale. zavisi koje bendove i koji podzanr slusas. metal je siroko polje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 hm, oprosti, ali opet mi nije jasno. sad mi izgleda kao da kazes da metalci su nehriscani i da sui oni bolje prihvatili od hriscana? metalac je onaj ko slusa metal... ali taj ko slusa metal, takođe moze biti pravoslavac, ili musliman, ili ateista, budista... po tebi ispada ko da je metal neka nehriscanska ozganicazija. Нисам говорио о свим људима који слушају метал на овоме свету, него о људима из мојега друштва, које су углавном чинили људи који слушају метал, и који углавном нису били хришћани, или су били атеисти, или су били агностици, или нису ни били претерано заинтересовани за ту проблематику. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 zavisi koje bendove i koji podzanr slusas. metal je siroko polje. Poceo sam sa veoma zestokim trashom pa na deadh sve do black metala. Kasnije sam poceo sa Metallicom, iron maiden..... sve do Black Sabbatha, Dorsa. Kod mene je to islo u kontra smeru. Deadh i black vise ne slusam. Sada samo Metalicu, Meidene i tako to. Vezano za ovu temu je bitno to da je Crkva u rok generacijama bila nesto neprihvatljivo, nesto sto se nije smatralo za normalno, sto te porobljava..... bitno je bilo zezanje, opijanje, seks, droga... " Zivi brzo, umri mlad i budi lep les ". Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Извињавам се што упадам вако са гусларског посела а јел има црквењака а да рецимо слушају панк, или ОI скинхедс музику, или рецимо технорејв, или реге , мислим чини ми се овде су све неки црквењаци металци или рокери који фурају тежи звук ? Marjanovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Извињавам се што упадам вако са гусларског посела а јел има црквењака а да рецимо слушају панк, или ОI скинхедс музику, или рецимо технорејв, или реге , мислим чини ми се овде су све неки црквењаци металци или рокери који фурају тежи звук ? Наравно да има. Иако сам одувек слушао метал и хард-рок, волим и панк, понешто од алтернативе, реге, понешто од хип-хопа, ирску музику, рок 60их и 70их, џез, блуз, кафанску музику и свашта још понешто... malina :) је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Ovde nastavite o metalu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Наравно да има. Иако сам одувек слушао метал и хард-рок, волим и панк, понешто од алтернативе, реге, понешто од хип-хопа, ирску музику, рок 60их и 70их, џез, блуз, кафанску музику и свашта још понешто... А колико скинса знаш да су у Цркви , ја знам само два. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Evo nekoliko pitanja za razmisljanje : Sta mislite mogu li tzv. podsvesne poruke u pesmama da uticu na ponasanje u realnim situacijama ? Mozete li mirno i uspesno da obavljate molitvu ili pratite liturgiju nakon slusanja zestog metala ? Zasto metal nije neutralan prema hriscanstvu nego je najcesce prema njemu negativno nastrojen, cak je otvoreno antihriscanski i satanisticki ? Utece li takva muzika na podsticanje strasti i zelja za seksom, alkoholom, drogama..... Moze li covek duhovno napredovati uz takvu muziku koja podstice na tresenje glavom, skakanje, guranje svojih bliznjih ( shutka ), krestanje..... i u kojoj meri ? Zato su oci Crkve protiv takve muzike i govore da je pogubna po coveka ? .mislise. Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Evo nekoliko pitanja za razmisljanje : Sta mislite mogu li tzv. podsvesne poruke u pesmama da uticu na ponasanje u realnim situacijama ? Mozete li mirno i uspesno da obavljate molitvu ili pratite liturgiju nakon slusanja zestog metala ? Zasto metal nije neutralan prema hriscanstvu nego je najcesce prema njemu negativno nastrojen, cak je otvoreno antihriscanski i satanisticki ? Utece li takva muzika na podsticanje strasti i zelja za seksom, alkoholom, drogama..... Moze li covek duhovno napredovati uz takvu muziku koja podstice na tresenje glavom, skakanje, guranje svojih bliznjih ( shutka ), krestanje..... i u kojoj meri ? Zato su oci Crkve protiv takve muzike i govore da je pogubna po coveka ? .mislise. Знам лика који је у манастир понео све своје касете( у оно време касете) метал музике, после неког времена их је спаковао и дао једном мирјанину металцу Макрина је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Наравно да може човек да иде у Цркву и слуша ту врсту музике,нико му не бране,она је просто неспојива кад су неке друге ствари у питању,као што је духовно сазревање а пошто смо ми веома далеко од тога,онда ово важи искључиво за par excellence хришћане(неспојивост ове врсте музике и духовног живота) Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Ja sam metal shvatao previse ozbiljno i zbog njega bio antihrist. А у том грму лежи зец. Primal је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука