Гости Guest - . . .- Написано Јул 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Велика нам је част што ћемо овога пута да угостимо нашег драгог оца Сашу, пароха венецуелског, који живи у Каракасу, прелепом главном граду Венецуеле. Отац Саша је од скоро постављен за нашег православног свештеника у Венецуели и већ је почео ударнички да окупља народ око Чаше Господње у Литургији. Да не бих пуно дужио, позивам вас да се сви заједно саберемо овде (пренос ће бити и на насловној страници форума на www.pouke.org/forum или директно преко нашег видео канала www.stickam.com/pouke Почетак је у 21:30, петак 06.07.2012. године Питања за о. Сашу можете постављати овде већ сада или за време предавања (потребно је да се учланите на ЖРУ) или директно на стикем каналу (с тим да тамо треба да постанете члан). Овде можете погледати слике града где живи о. Саша https://www.google.r...iw=1680&bih=935 А ово је фејсбук профил о. Саше: https://www.facebook.com/sasadjdj Видимо се на предавању! Будите тачно на време. Тада је у Каракасу 3 сата поподне. 6 и по сати је временска разлика. gandalf, RYLAH, Juan Valdez and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Браво оче! О. Саша је цар! а и тен му је ко да тамо живи цео живот.. .smesko. Милан Меденица :) and АлексаС је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Само напред у ширењу вере! Да нисам прочитао мислио бих је Венецуеланин, како се већ каже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 из Ваљева је отац Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Лепо, ја сам из шале на фејсбук профилу написао Каракас као место боравка, свако мало ме питају људи "како је тамо?" Драго ми је да има наша Црква тамо (можда и одемо "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Vidi pope kaki je dugačak i izmršaveo. Lako je njemu da posti. Ima mango i papaje, banane..., pa samo udri. Venecuela... ma da... standard bato moj. Lepe žene.. greh na svaki pogled...uffff.. Ja bi morao da postim i van reda, kaki sam grešan. Šteta samo što nema šljivovicu, ali verovatno ima neka mangovača ili papajica. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 отац Саша је стварно геније, имао сам прилику у пар наврата да се видим с њим Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Из живота српске парохије у Каракасу, Венецуела фото са сајта ваљевске епархије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 јел` су ово све његова деца...? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Јесу, духовна... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 ах, лепо...ја помислила да нису физички његова...у последње време виђам доста многочланих породица... АлексаС је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Тако и треба, морам приметити да се у задње време доста људи одлучује и на треће дете. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Pa veliki je izgled da se Pravoslavlje raširi po Južnoj Americi.Razlozi su sledeći.Katolička Crkva koja je u ogromnoj većini se otuđila od naroda i njegove realne muke i u velikom je dosluhu i vezi sa ekstremno bogatim ljudima.Veliki uticaj Rusije na taj prostor,primjer izgradnja pravoslavnog hrama na Kubi.Zatim tu je dio naroda koji zbog krutosti učenja Katoličke Crkve nikada Hrišćanstvo iskreno nije prihvatilo a ima i do mentaliteta naroda.Tako da očekujem još mnogo radosnih vijesti iz toga dijela svijeta. @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Pa veliki je izgled da se Pravoslavlje raširi po Južnoj Americi.Razlozi su sledeći.Katolička Crkva koja je u ogromnoj većini se otuđila od naroda i njegove realne muke i u velikom je dosluhu i vezi sa ekstremno bogatim ljudima.Veliki uticaj Rusije na taj prostor,primjer izgradnja pravoslavnog hrama na Kubi.Zatim tu je dio naroda koji zbog krutosti učenja Katoličke Crkve nikada Hrišćanstvo iskreno nije prihvatilo a ima i do mentaliteta naroda.Tako da očekujem još mnogo radosnih vijesti iz toga dijela svijeta. 1. Шта, као московска патријаршија није у дилу са екстремним богаташима? Католичка црква се није отуђила од народа, него младима вера није више занимљива. Зашто је то тако, друго је питање. Могуће је да би праволавни боље пришли младима, не знам. 2. Куба ти није никакав пример (и није у Јужној Америци). То је једна изолована комунистичка земља која нема контаката са западним светом. У остатку латинске Америке имаш разне утицаје. Чак је и Венецуела отворенија, о осталим земљама да не причам. 3. Кад смо код менталитета народа, баш ме занима како би православна црква, а нарочито руска реаговала на карневал у Рију. Није то изолован случај. Ти карневали су тамо безбројни, сваки градић има свој и подједнако су ”опуштени”. Тај народ сексуалност и телесност доживљава мнооооого другачије него ми или него запад и то је нешто на шта би потенцијални православни мисионари требало да обрате пажњу иначе им џаба све. АлексаС, Душко Дугоушко and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 1. Шта, као московска патријаршија није у дилу са екстремним богаташима? Католичка црква се није отуђила од народа, него младима вера није више занимљива. Зашто је то тако, друго је питање. Могуће је да би праволавни боље пришли младима, не знам. 2. Куба ти није никакав пример (и није у Јужној Америци). То је једна изолована комунистичка земља која нема контаката са западним светом. У остатку латинске Америке имаш разне утицаје. Чак је и Венецуела отворенија, о осталим земљама да не причам. 3. Кад смо код менталитета народа, баш ме занима како би православна црква, а нарочито руска реаговала на карневал у Рију. Није то изолован случај. Ти карневали су тамо безбројни, сваки градић има свој и подједнако су ”опуштени”. Тај народ сексуалност и телесност доживљава мнооооого другачије него ми или него запад и то је нешто на шта би потенцијални православни мисионари требало да обрате пажњу иначе им џаба све. Мож да буде и да је офтопик, ал кад си већ ту: Откад датира та њихова традиција тих раскалашних карневала? Мислим, имали смо нешто тако и по италијанским градовима, али направљено са тачно одређеним разлозима, и много мање раскалашно? Волео бих ако знаш нешто о томе да напишеш, или да пошаљеш неки линк ако те мрзи да пишеш, а верујем да би и другима било интересантно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука