Душко Дугоушко Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Nmg sad da tražim post u kom je neko rekao da treba braniti drugog, ali kod situacije da neko napadne tebe, treba okrenuti ,,drugi obraz''... pričala sam davno sa jednim sveštenikom koji mi je rekao da je greh kada neko ne čuva i ne brani svoj život... jer je to ono što nam je Bog dao, a mi se sad pravimo pametni i to najlepše što nam je dao ne čuvamo.Не, то је мартиријум, подвиг сведочења вере, на који је мало ко спреман... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Окретање образа нимало није кукавичлук, напротив. Ако човек то уради ради Бога то има посебну атмосферу и јасно се осећа да је неки други ступањ у питању а не кукавичлук. Постоји једна нарочита атмосфера код човека који то ради, нарочито достојанство. И уопште, трпљење неправде без брањења и правдања и све слично томе је исто окретање другог образа. Баш пре неки дан је један мој пријатељ на молбу познаника купио нешто што му је овај тражио, и однео му то. Овоме је то требало јер је нешто славио па да му овај узме јер му је успут. Био сам и ја ту. И ништа, заврши се све то и ми треба да кренемо. И каже овај мој пријатељ: чекај само да одем до овог да се поздравим и да ми да паре. И одем и ја са њим. И овај почне да се прави луд, ни да помене паре. Видим ја да га намерно кулира. И кренемо ми одатле и ја га онако скоро у чуду питам: па шта сад, ладно ти није дао лову? Није. Па ајде да се вратимо да му тражимо - велим ја. Ма јок - каже он - видиш да се прави луд, нека...И ја га питам: па јел ти још некад тако урадио? А он ми каже (без промене на лицу, без икаквог трага од нервирања или нерасположења, чак и радосно на неки начин): сваки пут... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ja konstanto ponavljam,zaštita,društva,zaštita društva...Dakle ako če sterilizacija da pomogne...steriliši,ako će doživotna robija može ,sakaćnje takođe...obzirom da kod nas toga svega nema ja ne bi birao sredstva da zaštitim društvo... Заштита друштва јесте главни задатак кривичног права, али не сме се инсистирати на заштити по сваку цену. Онда бисмо дошли у ситуацију да, на крају, изрицане санкције немају никакве везе ни са правом ни са правдом. Шта када дођемо до тога да почну да се предлажу поново (већ виђено у неким земљама- са разочаравајућимн резултатима) третмани попут кастрације (ево већ је предлажете) и осталих инвазивних метода којима је циљ да мењају личност деликвената? Или, да се сви повратници, без обзира на тежину дела које понављају, држе затворени неограничено? Врло ми је вероватно да би маса људи, само да им се мало д аветар у леђа, подржала врло радо да и они који обијају редовно трафике, отимају ташне у парку или се бију по граду, леже деценијама ако се не поправе. А морамо се сложити да се друштво мора држати неких вредности које му не дозвољавају да буде суровије него што је потребно ни према коме, па ни према његовим проблематичним члановима. Нарочито јер је то тако лако злоупотребити од стране државе. Сви помињу како су казне за дела против полне слободе премале (мада и то би се могло дискутовати да ли је 15 година у затвору премало, али хајде) а нико не помиње што за мааасу дела против привреде, разне утаје пореза, преваре, фалсификовања и друга дела без мрве насиља имамо прописане казне у годинама затвора. А ко је на дан један био у затвору, макар у обиласку зна шта то значи... И на крају чак и највећи преступници су део овог друштва, и друштво о њима мора да се брине, као што се и Бог брине за све. RYLAH and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Naravno da jesu,ubistvo je ponekad jedini način... OK mi je da se protiviš mišeljnju drugih ljudi na forumu ali nemoj i protiv zdravog razuma i logike ,malo si se precenio не, није никад оправдано јер не престаје да буде убиство. дешава се да никако не можеш другачије да се одбраниш, ал то не негира дело. распитај се мало зашто свештеник не може у рат или зашто лаик попије епитимију, одбрамбени рат или самоодбрана, ако почини убиство. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Medo,zaista ne znam odakle ti ideja da bilo kome ugrožavaš autoritet? Ja nemam problem da kažem da je neko drugi u pravu ,na ovom forumu ima i duhovnijih,inteligentnijih i boljih ljudi od mene i toga sam svestan ali autoritet nemam ugrožen ili bi možda trebao da razvijem komplekse pa da počnem ugroženim da se osečam? Ako si ti u svojim očima veći samom mišlju da bilo koga na bilo koji način možeš da ugroziš,onda ti samo tako nastavi ,ako tebe to čini ispunjenim ... Mi smo jednio divlje društvo koje nije u stanju da izadje na kraj sa svojim problemima.Imamo slučaj da mladić izbide kuvaricu u dečijem seu,80 uboda nožem i skalpira je,dobio je presudu na 4 godine sa porukom sudije;"sada da se popraviš". Taj će za 4 godine biti na slobodi...da li će ponovo ubiti? U normalnim državama mislim da i ako bi bio na slobodi to ne bi bila puna sloboda već strogo kontrolisana. Ta priča opronalasku Gospoda je veoma leapa ali je isto tako činjenica da su naši silovatelji višestruki povratnici ...koliko silovanja treba da počine dok ne pronašu Gospoda ,ako ga ikada pronađu?Sve je to lepo što ti govoriš ali samo na papiru,realnost je malo drugačija.Ja sam svestan gde živim i svestan da za početak jedine metode da se društvo zaštiti su one radikalne ... кажем ако, реко није ваљда дотле дошло то што је неко диваљ, за њега је кавез, а то нигде и ником не бих ускратио ако се баш ужелео. оно што никако себи не бих дозволио, ни као виртуелни ауторитет, је да себе ставим у ситуацију да потражујем правду својеручно и да се кунем у преки суд и освету. чак ни ако суд затаји, испред мене стоји Христос и ни због чега не желим да га обиђем. а твоје схватање да ли сам ја реалан или нисам, не можеш никако да закључиш пошто не пратиш шта пишем или не памтиш. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Možda se sveti Nestor trebao moliti da gladijator Lije pronađe Gospoda? :D он је помогао да га сусретне ал то није оправдање да се крене у неки "праведни" рат против било кога, да се потражује туђа крв само да би се задовољила сопствена крвожедност. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Mislim da su svi imali u vidu pištolj само луд може без гриже савести да одузме било коме живот. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 ili u afektu besa kad padne roletna Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339774838' post='660645] он је помогао да га сусретне ал то није оправдање да се крене у неки "праведни" рат против било кога, да се потражује туђа крв само да би се задовољила сопствена крвожедност. Niko nje krvožedan,ne znam na osnovu čega to zaključuješ. Ako je sveti Nestor i iz ljubavi prema stradalnima ušao u okršaj sa Lijem onda ne nameći neku svoju izvitoperenu stvarnost... milan. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339775008' post='660647] само луд може без гриже савести да одузме било коме живот. Bilo bi mi vrlo teško što sam stavljen u tu situaciju...al šta ćeš... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339774657' post='660642] кажем ако, реко није ваљда дотле дошло то што је неко диваљ, за њега је кавез, а то нигде и ником не бих ускратио ако се баш ужелео. оно што никако себи не бих дозволио, ни као виртуелни ауторитет, је да себе ставим у ситуацију да потражујем правду својеручно и да се кунем у преки суд и освету. чак ни ако суд затаји, испред мене стоји Христос и ни због чега не желим да га обиђем. а твоје схватање да ли сам ја реалан или нисам, не можеш никако да закључиш пошто не пратиш шта пишем или не памтиш. Ispred tebe stoji Hristos onda se tako i ponašaj,kao vitez a ne kao da nosiš suknjicu,loknice i dokolenice... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339774581' post='660640] не, није никад оправдано јер не престаје да буде убиство. дешава се да никако не можеш другачије да се одбраниш, ал то не негира дело. распитај се мало зашто свештеник не може у рат или зашто лаик попије епитимију, одбрамбени рат или самоодбрана, ако почини убиство. Da mi sad nisi rekao,umro bi a ne bi znao... Hvala ti na prosvetljenju hahahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Niko nje krvožedan,ne znam na osnovu čega to zaključuješ. Ako je sveti Nestor i iz ljubavi prema stradalnima ušao u okršaj sa Lijem onda ne nameći neku svoju izvitoperenu stvarnost... ајде прати мало фабулу радње - не пишем о светом, већ о коментарима на теми. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ispred tebe stoji Hristos onda se tako i ponašaj,kao vitez a ne kao da nosiš suknjicu,loknice i dokolenice... вероватно нисам први који ћу ти рећи да имаш бунју машту ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Da mi sad nisi rekao,umro bi a ne bi znao... Hvala ti na prosvetljenju hahahaha драго ми је кад могу неком да помогнем greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука