Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Ко воли оца или мајку више него Мене, није Мене достојан, и ко воли сина или ћерку више него Мене, није Мене достојан; (Мт. 10:37) Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 амин брате мој добри на душу моју примам све што би урадио да дођем у тако тешко искушење, али би опет ти кажем то урадио! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 амин брате мој добри на душу моју примам све што би урадио да дођем у тако тешко искушење, али би опет ти кажем то урадио! Али зашто? Јеси ли чуо за светог мученика Еустахија? Њега и његову породицу су живе скували у бронзаном бику, а могао је то да спречи само да је принео идолске жртве... Кажем, и опет кажем, разумем онако људски, да у нападу гнева човек изубија овога од батина, али не разумем планирање одмазде. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 киднаповао бих га... одвезао у шуму и завезао за стабло... узео бих мачету, одсекао бих му ону ствар и ставио бих му у уста! отишао бих у полицију, признао бих злочин, одлежао казну. Кад бих се вратио, отишао бих у манастир, и живео следећих 10 година у покајању за оно шта сам учинио, јер лепо пише: ''није твоја освета, освета је Моја!'' Молио бих Бога самог да ми опрости за то, јер то би морало бити одрађено... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Kakva vecna tama hricani su duzni da brane svoju porodicu i bliznje svim sredstvima.Па и тај криминалац нам је подједнако ближњи колико и породица (с хришћанске тачке гледишта)... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Али зашто? Јеси ли чуо за светог мученика Еустахија? Њега и његову породицу су живе скували у бронзаном бику, а могао је то да спречи само да је принео идолске жртве... Кажем, и опет кажем, разумем онако људски, да у нападу гнева човек изубија овога од батина, али не разумем планирање одмазде. а "ко се не освети се не посвети" знам да звучим као Образовац ваљда је то заоставштина мог пубертета.... sHa_sarcasticlol Можда сам мало и претјерао када сам рекао "плански" али знам да би био гневан дуго,дуго времена... а злоносника би бољело јако! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Јеси ли чуо за светог мученика Еустахија? Њега и његову породицу су живе скували у бронзаном бику, а могао је то да спречи само да је принео идолске жртве... Кажем, и опет кажем, разумем онако људски, да у нападу гнева човек изубија овога од батина, али не разумем планирање одмазде. Отац девојчице га није ни изубијао, већ га је само пар пута ударио. Вероватно је онај био срчани болесник па је зато тако брзо умро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Отац девојчице га није ни изубијао, већ га је само пар пута ударио. Вероватно је онај био срчани болесник па је зато тако брзо умро.Знам, ништа нисам ни рекао против тог човека. Овде причам против планирања одмазде и мучења. Само толико. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 'Ало, има ли овде хришћана? Изгледа слабо. Не осуђујем поступак овог човека, али ме забрињавају коментари форумаша. Једно је применити одговарајућу силу у одбрани некога (што је оправдано), сасвим друго убиство из гнева (што није оправдано, али је разумљиво), а нешто треће освета и иживљавање мучењем (што нити је оправдано, нити разумљиво)... Evo ja prava sam u stilu- ne sudi da ti ne bi bilo sudjeno i imajmo ljubavi- ali ne bih smela da garantujem za svoje postupke kad bi se našla u datoj situaciji. Naravno da je ubistvo pogrešno i verujem da je čovek odreagovao instiktivno kao što bi reagovao svako od nas u datoj situaciji. Ponavljam- ne verujem da bih u tom momentu imala snage da odreagujem pribrano i još kažem- Oprosti mu Gospode, ne zna šta čini... Baš na ovakvim primerima se pokazuje koliko je uistinu težak Hristov put... Neka se Gospod smiluje na sve nas... Милан Меденица :), Владан, Душко Дугоушко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Па и тај криминалац нам је подједнако ближњи колико и породица (с хришћанске тачке гледишта)... Pod uslom da se pokaje i ne bude vise kriminalac. Inace lepo je baviti se biblijskom citatologijom, ali sama Biblija beztumacenja ne znaci mnogo. Vecina ljudi nije ispunila ni onih 10 starozavetnih zakona a mi ovde treba da pricamo kako je neki svetitelj pustio da skuvaju njega i njegovu porodicu. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Pod uslom da se pokaje i ne bude vise kriminalac. Inace lepo je baviti se biblijskom citatologijom, ali sama Biblija bez tumacenja ne znaci mnogo. Vecina ljudi nije ispunila ni onih 10 starozavetnih zakona a mi ovde treba da pricamo kako je neki svetitelj pustio da skuvaju njega i njegovu porodicu.Па није под условом, већ безусловно. А ти си иначе познат као врсни егзегета? То се не зове 10 старозаветних закона, него Десет заповести или Декалог. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 И то се не зове 10 старозаветних закона, него Десет заповести или Декалог. Tacno tako 10 Bozijih zapovesti datihMojisiju. A drugo sta bi ti uradio da sutra dan napadne neko tvoje dete, ili majku ili oca? Da neki manijak uzme metalnu stanglu i pocne da ih mlati. Sta bi uradio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Окренуо би други образ... вероватно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 За све могу да имам разумевања и у другим случајевима би се сложио са Ацом, али за овакве не. Ко намерно повреди дете тај је заслужио све што родитељ може да му уради. Иначе сам врло мирољубива особа, да не буде забуне. Нисам мрава у животу згазио. obi-wan, Crveni Baron, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 A drugo sta bi ti uradio da sutra dan napadne neko tvoje dete, ili majku ili oca? Da neki manijak uzme metalnu stanglu i pocneda ih mlati. Sta bi uradio? Грозим се насиља, међутим ако би дошло до тога, вероватно бих покушао да га зауставим и разоружам, тако да више не представља опасност (али не тако да га убијем!), па бих позвао полицију.За све могу да имам разумевања и у другим случајевима би се сложио са Ацом, али за овакве не. Ко намерно повреди дете тај је заслужио све што родитељ може да му уради.Иначе сам врло мирољубива особа, да не буде забуне. Нисам мрава у животу згазио. Хајде, разумем ове невернике, Василија и Магдалену, они не верују у Христа па робују природи и верују у закон џунгле. Али ти, како? Такав став је непомирљив са хришћанством. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука