Милан Меденица :) Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 па то није купио само неко препоштен или неспособан ... не знам како је по другим градовима, ал у београду је то као добар дан пред уписе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 toga ovde nije bilo... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Трагикомичан тест: http://www.sumadijap...jezikZI2012.pdf "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Трагикомичан тест: http://www.sumadijap...jezikZI2012.pdf :291291291: :291291291: :291291291: :229229229: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 :291291291: :291291291: :291291291: :229229229: Па да. Ниједно питање из књижевности, нигде фонетике, нема стилских фигура, нема гласовних промена, нема творбе речи, акцената, поделе речи на слогове, дијалеката, нема ничега. Као тест опште културе за узраст десетогодишњака. w.a.mozart, Anette and Олимп је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Тестови су ове године били, мој је утисак, још лакши него прошле... Узрок овоме треба тражити, по мом мишљењу, у предстојећој реформи средњег образовања. Иде се на то да се спусте критеријуми да би се деца усмерила што више према гимназијама, из којих ће убудуће једино бити могуће директно уписивати факултет (моћи ће, додуше, и из стручних средњих школа, али само ако се похађају додатни предмети и ако се положи додатна, друга матура). Уз то, средња школа ће бити обавезна. Што се тиче дежурних наставника, прегледача и супервизора, протеклих неколико година сам дежурао као дежурни настваник на матурама, а ове године сам први пут био супервизор. Према мом искуству из неколико београдских школа, није било неправилности које би утицале на крајњи исход испита, и може се рећи да су наставници задужени за спровођење матурских испита углавном крајње савесно обављали свој посао. Не видим која је сврха продавања тестова из математике, будући да су скоро сви задаци који ће бити на тесту унапред познати, и да се тест који ће бити рађен извлачи неколико минута пред почетак испита. Што се грешака тиче - само ове године је, у школи у којој сам био супервизор, било троје ученика који су, и поред тога што им је неколико пута изричито објашњено да на тестове не пишу ништа осим решења задатака, на тестове уписивали своје идентификационе бројеве, бројеве клупа, итд. А било их је и који су заокруживали решења тамо где је изричито наглашено да их подвуку, који су радили графитном оловком иако им је изричито речено да пишу хемијском, итд. Да ли због недовољне сконцентрисаности, да ли због треме, да ли због тога што им није претерано много стало... Е сад, грешке у прегледању се, наравно, дешавају, будући да прегледачи морају да прегледају велики број тестова, а раде под великим притиском да посао заврше што пре. Због тога се комплетни тестови са решењима и објављују након испита, а свако ко сумња да је закинут се може жалити и проверити свој тест у наредних пар дана... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 evo koji sistem pratimo-ne u potpunosti... čuo sam to od frendice iz ministarstva oni su korak ispred nas http://www.scribd.co...stva-u-Poljskoj Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Ми смо на факсу били направили супер систем за преписивање. Један уђе да изнесе задатке, екипа "стручњака" чека да их реши, а онда преко wireless-а диктирамо колези који има неприметну слушалицу и микрофон ако има шта да пита. И онда нас један професор ухватио док је тражио неку станицу на радију... 0110_hahaha Pantera је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantera Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 хахахаха и он је значи забушавао на испиту, слушао радио, била би фора да га је неко поздравио са радија и испунио му музичку жељу sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantera Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Треба вратити министра на основе школовања како би савладао математику и српски језик. Наставнички кадар је катастрофалан, част изузецима. Ово са признавањима правописних грешака је скандал! Није ни чудо што деца и свршени средњошколци не знају да пишу правилно. Поред учења писма, писање се учи читањем. Лектира је штиво које треба савладати детаљно, а не преписивати критике. Не знају ни ко је Његош, Ракић, Душко Трифуновић, ни некадашњи ни савремени писци. Школски систем је на нули. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 i test iz matematike je slican Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Наставнички кадар је катастрофалан, част изузецима. Слажем се наставнички кадар има очајан наставнички тренинг, једноставно им се оставља на интуицију како са децом.... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука