Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Па то је форма уцене, присила - имаш софтвер који само ради на Apple оперативним системима (а тај Дарвин кернел чак и није сасвим њихов). Међутим под оним што сам мислио са преваре јесте да ти Apple продаје обичан PC само што је на кућишту налепљена њихова етикета и тај компјутер је инстант три пута скупљи него потпуно иста конфигурација само без Епл знака. Слично је и са преносивим рачунарима. Ето то је отворена превара... Није превара кад сви знају о чему се ради. И нико те не тера да га купиш па не видим у чему је онда проблем. Јесте, ако си основао компанију првенствено с циљем да материјално збринеш што је могуће више људи. Иначе се не рачуна... Локално сигурно, а за глобално нисам сигуран. Историјска је чињеница да је регулација фреона буквално спасила озонски омотач. Невоља није само у томе што либертаријанци одбијају државне и наддржавне еколошке регулације (ОК, можда постоји начин да се то реши дословно следећи принцип ненасиља), већ што врло често (укључујући ту и тебе) негирају саме еколошке проблеме јер су им сумњиви људи који причају о њима. И онда упадају у разне теорије завере без икакве потребе. Неће еколошки проблем нестати само зато што га је открио неки социјалиста. Могуће. У таквим ситуацијама нисам ја баш толико против, само видим потребу да се нагласи принцип па вучем мало на супротну страну. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Па то је форма уцене, присила - имаш софтвер који само ради на Apple оперативним системима (а тај Дарвин кернел чак и није сасвим њихов). Међутим под оним што сам мислио са преваре јесте да ти Apple продаје обичан PC само што је на кућишту налепљена њихова етикета и тај компјутер је инстант три пута скупљи него потпуно иста конфигурација само без Епл знака. Слично је и са преносивим рачунарима. Ето то је отворена превара... Kod Applea je prevara u tome sto oni prodaju hardware a reklamiraju software (OS) . A software ne mozes da instaliras nigde osim na njihovim masinama. A hardware ne vredi koliko ga oni cene ... fakat. Dobar je ali vredi duplo manje ... Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Meni je jedna stvar interesantna.... Ja sam do svoje tridesete godine ziveo u Srbiji i otisao kada je tek zakoracila u visepartijski sistem tako da solidno znam kako je bilo. A ovde sam nasao sistem koji se ne razlikuje puno od socijalistickog. Mislim sve te price o slobodama i slicno nikakvu vrednost nemaju kada imas porodicu i decu kojoj moras da obezbedis egzistenciju i slicno. Stvar je u tome sto ja ovde nisam nista slobodniji nego u nekadasnjoj Jugi. Osim toga sto mozes da lajes (kao i kod nas sada uostalom) o politicarima, jedina razlika je u kolicini novca koju imam. I sistem je slican, moralne norme, nacin kako rezonuju ljudi ovde se ne razlikuje puno od rezona ljudi u socijalistickojn Jugi. Ali ovde nekako sve bolje funkcionise. Ljudi su posteniji, vredniji, iskreniji ... ne znam kako to da objasnim. Па ипак они имају другачији систем од нас. Обичан човек примети само да има више пара, али предузетник примети пуно више. Код нас ниси могао ни приватну фирму да имаш, ви имате Ферари и Ламборгини... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Није превара кад сви знају о чему се ради. И нико те не тера да га купиш па не видим у чему је онда проблем.Ти мислиш да прос' народ зна о чему се ради? Он (прос' народ) хоће само да купи Епл да би био ин.Kod Applea je prevara u tome sto oni prodaju hardware a reklamiraju software (OS). A software ne mozes da instaliras nigde osim na njihovim masinama. A hardware ne vredi koliko ga oni cene ... fakat. Dobar je ali vredi duplo manje...Можеш MacOS да инсталираш на било коју машину која има исти хардвер као неки од њихових раунара, само не знам да ли је то легално... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Па то је форма уцене, присила - имаш софтвер који само ради на Apple оперативним системима (а тај Дарвин кернел чак и није сасвим њихов). То није никаква уцена, него један пословни модел у IT индистрији. Џобс је због тог модела пропао на почетку, али је управо тај модел добринео успеху када се вратио у компанију. Као што рекох, модел има и предности и мана. Дарвин није њихов, али су га зато и дали у open source, као и разне друге делове система. Међутим под оним што сам мислио са преваре јесте да ти Apple продаје обичан PC само што је на кућишту налепљена њихова етикета и тај компјутер је инстант три пута скупљи него потпуно иста конфигурација само без Епл знака. Слично је и са преносивим рачунарима. Ето то је отворена превара... Кад купујем, знам шта је унутра и знам да су компоненте сличне као на PC-у, али не увек потпуно исте због дизајна. Дакле, није превара. Превара би била да напишу да је процесор i7, а увале ти i5. Узгред, то да је три пита скупље није баш сасвим тачно. Састави сличну конфигурацију са монитором истог квалитета ако си фотограф, па види. Ту је и дизајн, који јесте битан многим људима. Ако гледам како изгледају кола, зашто не бих гледао како изгледа рачунар. Даље, добијаш софтвер чији еквивалент на Win-u кошта пар стотина и машине генерално имају дужи век трајања (не мислим на физичко трајање, него на могућност надоградње оперативног система итд.). Оно где заиста деру су посебне конфигурације. Када хоћеш два додатна гигабајта рама, наплаћају далеко више него што би требало, али увек можеш да уградиш меморију друфоф произвођача. И на крају, све ово није битно. Имаш слободу да купиш или не. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Па то је форма уцене, присила - имаш софтвер који само ради на Apple оперативним системима (а тај Дарвин кернел чак и није сасвим њихов). Међутим под оним што сам мислио са преваре јесте да ти Apple продаје обичан PC само што је на кућишту налепљена њихова етикета и тај компјутер је инстант три пута скупљи него потпуно иста конфигурација само без Епл знака. Слично је и са преносивим рачунарима. Ето то је отворена превара... Тешко да је скупљи. Ево самсунг је парирајући еплу направио таблет који иоле може да парира ајпеду, и није три пута јефтини већ је иста цијена, понегдје чак и скупљи. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Ти мислиш да прос' народ зна о чему се ради? Он (прос' народ) хоће само да купи Епл да би био ин. Можеш MacOS да инсталираш на било коју машину која има исти хардвер као неки од њихових раунара, само не знам да ли је то легално... Nije ni legalno a i skoro je nemooguce. Mislim da se moze instalirati na samo nekoliko masina. Mihajlo, forumas, je pokusao da ga instalira, pitaj ga za iskustvo .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Ти мислиш да прос' народ зна о чему се ради? Он (прос' народ) хоће само да купи Епл да би био ин. И шта сад? Зашто је Apple превара зато што је прос'ом народу тешко да оде на пар страница на интернету да се распита шта купује? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Тешко да је скупљи. Ево самсунг је парирајући еплу направио таблет који иоле може да парира ајпеду, и није три пута јефтини већ је иста цијена, понегдје чак и скупљи. Хардверски сигурно може да парира. Нажалост, за Андроид има доста мање добрих апликација него за iOS. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Кад купујем, знам шта је унутра и знам да су компоненте сличне као на PC-у, али не увек потпуно исте због дизајна. Дакле, није превара. Превара би била да напишу да је процесор i7, а увале ти i5. Узгред, то да је три пита скупље није баш сасвим тачно. Састави сличну конфигурацију са монитором истог квалитета ако си фотограф, па види. Ту је и дизајн, који јесте битан многим људима. Ако гледам како изгледају кола, зашто не бих гледао како изгледа рачунар. Даље, добијаш софтвер чији еквивалент на Win-u кошта пар стотина и машине генерално имају дужи век трајања (не мислим на физичко трајање, него на могућност надоградње оперативног система итд.). Оно где заиста деру су посебне конфигурације. Када хоћеш два додатна гигабајта рама, наплаћају далеко више него што би требало, али увек можеш да уградиш меморију друфоф произвођача. И на крају, све ово није битно. Имаш слободу да купиш или не.Па није проблем у теби или мени. Ја га нпр. нећу купити и знам због чега га нећу купити, а ти нпр. ћеш га купити и знаш шта и због чега купујеш. Проблем је у гомили људи којима је куповина Епл рачунара (и уопште Еплових производа), заправо куповина друштвеног статуса. Зачудио би се колика је количина незналица и то људи неписмених за коришћење рачунара, људи који буквално не умеју да користе интернет-браузер, ако им Гугл није хоум-пејџ. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Па није проблем у теби или мени. Ја га нпр. нећу купити и знам због чега га нећу купити, а ти нпр. ћеш га купити и знаш шта и због чега купујеш. Проблем је у гомили људи којима је куповина Епл рачунара (и уопште Еплових производа), заправо куповина друштвеног статуса. Зачудио би се колика је количина незналица и то људи неписмених за коришћење рачунара, људи који буквално не умеју да користе интернет-браузер, ако им Гугл није хоум-пејџ. Опет те питам, шта са таквима? То је искључиво њихов проблем. Имаш џована који купује мерцедес из истих разлога, што не значи да је мерцедес лош. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Па није проблем у теби или мени. Ја га нпр. нећу купити и знам због чега га нећу купити, а ти нпр. ћеш га купити и знаш шта и због чега купујеш. Проблем је у гомили људи којима је куповина Епл рачунара (и уопште Еплових производа), заправо куповина друштвеног статуса. Зачудио би се колика је количина незналица и то људи неписмених за коришћење рачунара, људи који буквално не умеју да користе интернет-браузер, ако им Гугл није хоум-пејџ. Шта је ту у ствари проблем? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Vlado, uzmi translator.. ccvige Ili kako preduzetnik u kapitalističkoj Austriji ima da se brine za bezbednost i sigurnost svog radnika: http://www.ris.bka.g...nummer=10008910 E tako nešto da imamo u Srbiji, tj. da se zaista sprovodi jer zakon, mislim, da postoji, samo što niko ne daje ni groš za zakon, Zvone bi bio srećan srpski kapitalista. I ovo je samo jedan od mnogih primera.. Ма Аустријанци су богат народ па могу сад да се играју колико хоће. Ми смо голи и боси. Морамо прво да зарадимо па ћемо моћи и ми да се играмо сигурности и радничких права... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Шта је ту у ствари проблем?У томе што Епл зарађује на експоатацији људске глупости. Како да ја свом познанику објасним да је пљунуо грдне паре узалуд, а да ме он притом не замрзи?Опет те питам, шта са таквима? То је искључиво њихов проблем. Имаш џована који купује мерцедес из истих разлога, што не значи да је мерцедес лош.Оно, што јес', јес'. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 много приче, мало дела. https://www.pouke.org/forum/topic/19551-zivot-medju-mrtvima/#entry657641 Marjanovic је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука