Дејан Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Kao glavni razlog navodi se da je Aušvic od Varke, grada u kome je smeštena ekipa udaljen 300 kilometara. Odaće poštu žrtvama komunizma ZAGREB - Hrvatska fudbalska reprezentacija neće po uzoru na reprezentacije Nemačke, Engleske, Italije i Holandije posetiti logor smrti Aušvic i odati počast za više od milion žrtava tog logora, odlučio je Hrvatski fudbalski savez, ističući da će reprezentacije odati počast žrtvama komunizma. Kako piše Jutarnji list, kao glavni razlog navodi se činjenica da je Aušvic od Varke, grada u kome je smeštena hrvatska ekipa udaljen oko 300 kilometara. Predsednik saveza Vlatko Marković izjavio je da svako ima pravo na svoje mišljenje, a da je sam za vreme Jugoslavije, posetio zloglasni nacistički logor u kome je ubijeno više od milion ljudi."Nećemo u Aušvic, ali je skoro 90 odsto sigurno da ćemo posetiti neki memorijalni centar i odati počast ubijenim poljskim oficirima u Katinskoj šumi", rekao je Marković.Katinski masakr u kome je po nekim procenama ubijeno i do 20.000 ljudi dogodio se 1940. godine pod vodstvom sovjetskog ministarstva unutrašnjih poslova. Hrvatski istoričari smatraju da bi hrvatska reprezentacija trebalo da oda počast i žrtvama nacizma.Tvrtko Jakovina pozdravio je nameru reprezentacije da oda počast žrtvama katinskog masakra, ali teško uvažava argument da se počast ne može odati žrtvama nacizma samo zbog udaljenosti. "Spomen-obeležja i žrtvama komunističkog i nacističkog režima nalaze se skoro u svakom poljskom gradu, tako da bi onda svakako trebalo odati počast i žrtvama nacizma. Bio bi to jako dobar gest, pogotovo zbog ideologije koju promovišu neki poljski navijači i druge navijačke grupe", rekao je Jakovina, ističući da je "takav gest od ovog vođstva fudbalskog saveza iluzorno očekivati". Istoričar Ivo Goldštajn kaže da bi odavanje počasti žrtvama nacizma bilo dobro zbog njih samih i zbog ukupne atmosfere u hrvatskoj reprezentaciji. On nije davao komentare na najave fudbalskog saveza da će hrvatska reprezentacija odati počast samo žrtvama komunističkog režima. List podseća da je u Aušvicu ubijeno i 10.000 ljudi iz Hrvatske, od Jevreja i Srba do Hrvata i drugih nacionalnosti. IZVOR-Kurir Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 искрено, не бих ни ја отишао ... мука ме ухватила и цео дан ме стомак болео од оног што сам у сат времена успео да поднесем у српској кући на крфу само читајући опроштајна писма војника док сам био на летовању једне године. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 ма бежи, лакше би ми пало да се самозапалим него да одем на горе место од српске куће ... само би јавили да се не осећам добро, какви не могу да одбијем - па нису они председник државе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 ево ако Драги каже да се ништа не конта... онда нема потребе ни да постоје ти музеји.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 онда нема потребе ни да постоје ти музеји.. свашта. то није музеј, то је гробље од око милион и по људи. да не улазимо у то да ли је здраво да деца испод 18 уопште одлазе тамо, кад већ ни неке нестварне ствари на телевизији не могу да гледају а тамо могу да добију срчани удар од тежине оног што ће видети. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339279847' post='656066] свашта. то није музеј, то је гробље од око милион и по људи. да не улазимо у то да ли је здраво да деца испод 18 уопште одлазе тамо, кад већ ни неке нестварне ствари на телевизији не могу да гледају а тамо могу да добију срчани удар од тежине оног што ће видети. ја сам био у Јасеновцу и Јад Вашему и ншта ми није хвалило... надам се да ћу обићи и друга места срадања Срба, Руса и Јевреја...у "напредној" европи.. човек мора да види својим очима ....да би сконто колчину зла и ужаса...хрвата,мађара, немаца, италијана, румуна и бугара... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 ја сам био у Јасеновцу и Јад Вашему и ншта ми није хвалило... надам се да ћу обићи и друга места срадања Срба, Руса и Јевреја...у "напредној" европи.. човек мора да види својим очима ....да би сконто колчину зла и ужаса...хрвата, немаца, италијана, румуна и бугара... ах да, поготово румуна они су најгори од све деце... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 свака част за камење у стомаку, него ме фасцинирају људи који мисле да им ништа не фали а у стању су свашта да напишу ... нека фала, имате мрачњаков сајт па цео дан гледајте те гнусобе недостојне човека док не пореметите мозгом и напуните се гнева од ког нећете моћи да се опоравите и умислићете да сте праведници Христа ради којима је служба од Бога дата да исто радите, само овај пут крвницима. до истог коначног решења за грех и грешнике су и старозаветни Јевреји дошли, па им је Христос цртао грехе и питао их ко је безгрешан да камен баци. utopija је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 ах да, поготово румуна они су најгори од све деце... Румуни су били на страни нациста и имали део Србије под чизмом... а и данас показују те своје претензије... јесам ја нешта измислио... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Румуни су били на страни нациста и имали део Србије под чизмом... а и данас показују те своје претензије... јесам ја нешта измислио... Који део Србије??? Објасни и појсани немој да причаш напамет измишљотине. То се ваљда учило у 8-ом разреду зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Не знам шта је ту вест. Њихова је ствар где ће да иду, а где неће... feeble and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Румуни су били на страни нациста и имали део Србије под чизмом... а и данас показују те своје претензије... јесам ја нешта измислио... Е моја историјо и географијо... ццццц..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Muzeji svakako nisu, nego kuća zla. I nemojmo da optužujemo narode, jer i njima je teško da se u njihovo ime radilo takvo zlo. Zbog toga i ignorišu, kano mi što ignorišemo zločine učinjene u naše ime. Zato se treba naučiti i takvim budalama kazati: "Ne, vi niste ništa u naše ime, lažete. Nemamo pojma ko ste i šta ste vi." ја немам ништа против да оптужим све оне који гласају за тако нешто и подражавају, а не само главе које су то смислиле. чак сам за увођење кривичне одговорности за гласаче пошто у 21. веку је недопустиво да постоји апстрактна одговорност и да је сведемо на личну, макар и нек то било у бројкама од неколико милиона. ако може личност да буде одговорна за саучесништво у убиству или навођење или игнорисање истог, шта је онда све то исто у политичкој идеологији ако не еквивалент? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Који део Србије??? Објасни и појсани немој да причаш напамет измишљотине. То се ваљда учило у 8-ом разреду зар не? Ако приметиш да Банат има посебан статус у оквиру Србије.. то није затошто је Недић обожавао Банат....већ због локалних немаца...који су спречили Румунску окупацију Протекторат је формиран на делу територије историјске (предкумановске) Србије и подручју Баната под управом локалних Немаца, који су код Хитлера издејствовали да Банат не окупирају мађарске или румунске трупе. На северозападу, Србија се граничила са Хортијевом Мађарском, на западу са Павелићевом НДХ, на југу са италијанским протекторатима Црном Гором и Албанијом, на југоистоку са Бугарском и на североистоку са Румунијом. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Ако приметиш да Банат има посебан статус у оквиру Србије.. то није затошто је Недић обожавао Банат.... Не скрећи са теме, оптужио си мој народ да је злочиначки према Србији и Србима био, желим да чујем аргументе и који део Србије је заузела Румунија у Другом Светском рату??? Банат је био под управом Немачке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука