Jump to content

Изабран Патријарх српски Г. Иринеј. Аксиос! Достојан!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 351
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

kad već spamujete,da priupitam... šta mislite o kvazikokinoskufokratiji

u nepalu se pokazala odlično... i nekih 15 ak god u indoneziji i na borneu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

zato je Republika najbolji izbor a i najmoderniji oblik vladavine i uredjenja jednog drustva

?????? ???????! ???????? ?????????????? ??????????? ?????? ?? ?????????: ?????????,???????,????????,???????,?????? ?????????,???????,??????...

?? ??????? ?? ????????? ???? ?????? ?????? ???? ????????? ?????? ?????. ???????,?????? ?? ??????? ?? ???? ????????????? ?????????,? ?????? ?? ??? ???? ??????????? ???????,??? ???? ?? ??? ??? ??????. ???? ???? ?? ???????? ????????????? ??????????????,??? ???????? ?????????.

???? ???? ????,? ????????? ????????? ?? ???? ?? ?????????...

???? ?????? ????? ?? ???? ???????,??????? ??????? ??? ?????? ???????? ????...???? ??? ???????,??????? ???????????? ? ??????? ???????,????????,??????. ??? ?? ??????? ????? ???????????...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

šta mislite o kvazikukinoskufokratiji

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

?????     ...??????.....?

ispravio sam  :drugarstvo:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ima tema o republici i monarhiji da vise ne davimo Patrijarhovu temu sa tim pitanjem

? ????? ??!

???,??? ????? ????? ?????????? ????????? ???????:

Постављена слика

Постављена слика

? ??? ?????,???? ????????! ??????!

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Постављена слика

:smiley: :smiley:

Постављена слика

НА МНОГАЈА ЉЕТА

Подели на овим сајтовима

Vladika Grigorije o izboru patrijarha

Dobili smo mudrog, odlučnog i skromnog poglavara

Izbor patrijarha Irineja je najbolji mogući. Izabran je po Božjoj volji, dopuštenju i promisli. Osetio sam veliku radost da imamo patrijarha koji je simbol, faktor i garant jedinstva, ali je i mudar čovek, odlučan i jako prijatan, kaže u intervjuu za „Blic” vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.

Vladika Grigorije kaže da mu je osim radosti zbog izbora patrijarha prva pomisao kada je čuo ime novog poglavara bila da je „važno da je za patrijarha izabran vladika iz srca Srbije”.

- Za sve nas koji živimo izvan tih državnih granica Srbija je matična zemlja, a dobili smo patrijarha koji oseća i Srbe izvan Srbije. Međutim, poseban osećaj koji ima za narod i stradanje pokazao je i u prvom javnom obraćanju čiji je deo posvetio Kosovu i Metohiji, prostoru koji je tako bitan za sve nas.

Kakva su vaša iskustva u radu sa patrijarhom. Dok je bio vladika niški, zajedno ste bili članovi Sinoda?

- Moje iskustvo mi govori da je reč o mudrom čoveku. Mudrom i koji sluša argumente drugih. Ono što je meni bitno jeste da naš patrijarh nije neodlučan čovek. To je jako značajna, korisna osobina, bitna za zajednički rad na dobrobit Crkve i naroda. Takođe, iz dosadašnjeg iskustva mogu reći da je prijatan, smiren i skroman.

Šta očekujete?

- Već prva obraćanja patrijarha Irineja govore o čoveku svesnom da u Crkvi ima mnogo posla. Koliko ga poznajem, ono što je dobro jeste činjenica da neće bežati od razrešavanja problema. Pozvao je na sabornost, a njegovo ogromno iskustvo i energija mlađih doprineće da se na opštu radost jedna po jedna stvar razrešava.

Pojedine vladike koje su slovile za jake kandidate ostale su bez glasova. Vi ste u prvom krugu glasanja bili treći. Da li ste zadovoljni brojem glasova koje ste dobili?

- Moram da priznam da sam iznenađen tolikom podrškom. To nisam očekivao jer znam da ima mnogo boljih od mene u Saboru.

Pred Sabor se govorilo o klanovima. Da li to može koristiti nekome u uticaju?

- Ne. A ispostavilo se i da je svako ko je imao neki pristup klanovski doživeo debakl. Crkva nije partija već zajednica koja podrazumeva slobodu, odgovornost i ljubav.

(Busac)25. januar 2010. u 00.47

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...