Schmetterling Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Имам три питања: 1) Какве везе тема има са духовним животом (ко не капира питање, нек погледа у ком се потфоруму налази тема)? 2) Да ли то, што је прошло 40 дана од упокојења Патријарха Павла, значи да можемо да ударимо по пијачним спекулацијама и противправославној кладионичарској атмосфери? 3) Је л` списак жеља ограничен на епископе или на монаштво или могу да бирам из SELECT * FROM PEOPLE? Мислим, имао бих ја неке фаворите, али изненадили бисте се 0205_whistling4) Није питање, али је предлог (те није ни убројано у она три питања) - Како би било да контактирамо Милана Тарота или неког другог видовитог и виђенијег стручњака за те неправославне активности. Мислим, кад смо већ скренули са правог пута, да се више не цифрамо. Ај уздравље! brokoli kolo2 brokoli Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 naravno da ce dsuh sveti da odluci.blazenopocivsi patrijarh pavle je pre par godina sanjao kako predaje omofor vladici jefremu.istog jutra je pozvao vl jefrema i ispricao mu svoj san. ????, ???? ???????????? ???????... ??????? ?? ?? ?? ?? ??? ??????????.... ja sam cuo pre par godina, da je patrijarh razmisljao o povlacenju i da je tad nazvao Jefrema, sa predlogom da ga patrijarh kandiduje na saboru za novog patrijarha. tad je navodno Jefrem zamolio patrijarha da sebi nadje drugog kandidata. kazu da je jefrem od svih vladika naj skromniji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
banana Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 brate pije aga moja sestra je predavala veronaku u prijedoru,zna licno vl jefrema i on je to iapricao verouciteljima i svestenicima.to je bilo 2001 godine ako se ne varam.mada to ne mora nista da znaci nek duh sveti odluci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
banana Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 ovako sam cuo od moje sestre a sta je istina ne mogu da garantujem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2009 Мој највећи циљ у животу је да будем што ближи Светом Духу и епископима, а не да се од њих дистанцирам. Занима ме ко ће бити та тројица кандидата, који ће бити систем избора, ко су кандидати најповољнији за Цркву да кажем људима ако ме питају, а не да ме бомбардују незнабожци преко медија са злонамерним подметачинама. Уредништво је откључало тему и сасвим културно и достојанствено разговарамо. Има ли у наредних месец дана важније теме за Србе православце од ове - по мени нема. Ја пре 20 година нисам ни знао шта је Патријарх, а ако сад изаберемо неког млађег нећу следећи избор ни доживети. Коме се не свиђа има 2.795 других тема, мало ли је? :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
banana Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 brate ne zna se to koja ce biti trojica kandidata glasanje je tajno.patrijarh je prosli putc izabran apostolskim zrebom a da li ce i sada tako biti zavisiu od sabora spc.sto rece vl grigorije bilo da je apostolski zreb ili vecinski sistem bice po nadahnucu duha svetog.oba sistema izbora su ispravna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Ја бих пре свега неког ко ће бити способан да решава актуелне проблеме у нашој помесној цркви, ко ће бити добар са осталим верским заједницама, али да пре свега штити и чува нас, да не дозвољава нове поделе у нашој цркви. Не бих никако волео да неко буде патријарх као што је последњих година био наш Павле, именом само патријарх а уствари немоћан и болестан, везан за постељу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 ?? ??? ??? ????? ????? ?? ?? ???? ???????? ?? ?????? ???????? ???????? ? ????? ???????? ?????, ?? ?? ???? ????? ?? ??????? ??????? ???????????, ??? ?? ??? ????? ????? ? ???? ???, ?? ?? ????????? ???? ?????? ? ????? ?????. ?? ??? ?????? ????? ?? ???? ???? ????????? ??? ??? ?? ????????? ?????? ??? ??? ?????, ?????? ???? ????????? ? ??????? ??????? ? ????????, ????? ?? ???????. ????? ???, ??????? ?? ?????????????? ??? ???? ?????.....??? ?? ?????? ????? ????... srcee crvenilo "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 ????? ???, ??????? ?? ?????????????? ??? ???? ?????.....??? ?? ?????? ????? ????... srcee crvenilo ?? ?????, ?? ?????, ???, ????? ??? ?????????? ??????????, ???? ?? ?? ?????? ????????? ??????, ????????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 ?? ??? ??? ????? ????? ?? ?? ???? ???????? ?? ?????? ???????? ???????? ? ????? ???????? ?????, ?? ?? ???? ????? ?? ??????? ??????? ???????????, ??? ?? ??? ????? ????? ? ???? ???, ?? ?? ????????? ???? ?????? ? ????? ?????. ?? ??? ?????? ????? ?? ???? ???? ????????? ??? ??? ?? ????????? ?????? ??? ??? ?????, ?????? ???? ????????? ? ??????? ??????? ? ????????, ????? ?? ???????. ????? ???, ??????? ?? ?????????????? ??? ???? ?????.....??? ?? ?????? ????? ????... srcee crvenilo ?????! ????? ?? ?? ???? ????????; ??? ?? ???? ???? ? ???????? ???????? ?? ??????. ?????? ?? ?? ???????? ??????? ???????? ??????????, ?? ?? ????? ? ???? ???? ????????. (2???. 12,9) Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 ?? ??? ??? ????? ????? ?? ?? ???? ???????? ?? ?????? ???????? ???????? ? ????? ???????? ?????, ?? ?? ???? ????? ?? ??????? ??????? ???????????, ??? ?? ??? ????? ????? ? ???? ???, ?? ?? ????????? ???? ?????? ? ????? ?????. ?? ??? ?????? ????? ?? ???? ???? ????????? ??? ??? ?? ????????? ?????? ??? ??? ?????, ?????? ???? ????????? ? ??????? ??????? ? ????????, ????? ?? ???????. prst ka gore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мака Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 ?? ??? ??? ????? ????? ?? ?? ???? ???????? ?? ?????? ???????? ???????? ? ????? ???????? ?????, ?? ?? ???? ????? ?? ??????? ??????? ???????????, ??? ?? ??? ????? ????? ? ???? ???, ?? ?? ????????? ???? ?????? ? ????? ?????. ?? ??? ?????? ????? ?? ???? ???? ????????? ??? ??? ?? ????????? ?????? ??? ??? ?????, ?????? ???? ????????? ? ??????? ??????? ? ????????, ????? ?? ???????. Lepo receno. prst ka gore prvo reci skochi pa slusaj hip-hop Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 ?? ??? ??? ????? ????? ?? ?? ???? ???????? ?? ?????? ???????? ???????? ? ????? ???????? ?????, ?? ?? ???? ????? ?? ??????? ??????? ???????????, ??? ?? ??? ????? ????? ? ???? ???, ?? ?? ????????? ???? ?????? ? ????? ?????. ?? ??? ?????? ????? ?? ???? ???? ????????? ??? ??? ?? ????????? ?????? ??? ??? ?????, ?????? ???? ????????? ? ??????? ??????? ? ????????, ????? ?? ???????. prst ka gore "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Па ко год да буде патријарх, последњих година живота неће бити у снази. Видим ја да би ови наши форумски прагматици да бирамо патријарха на одређени мандат. Утицај Патријарха Павла чак и док је био у болници је био огроман и немерљив. А епископи имају и друге квалитете, осим центаршута. prst ka gore Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 ja sam uz dedu i njegovo mišljenje prst ka gore Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука