Душко Дугоушко Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Dobro je Avocado uočio kakvu bi posledicu imala zabrana.Па и мој предлог би за последицу имао нестанак бескућника, инвалида и болесних, ето нестала би и гладна уста... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Невероватно како субјективна поствака ствари.. А рецимо закон о ''обавезном стављању појаса у колима'' није дебилска ствар у односу на забрану убиства беспомоћног детета.. Ајде мало да се размисли ... па да се онда пише.. To nije subjektivna postavka stvari, ja ti kažem da bi efekat tog zakona bio da se stvori crno tržište toga što bi da zabraniš i da se kriminalizuju ljudi koji to rade. Naravno, treba da se to ne radi, ali ja pričam da od zakonske zabrane nema vajde. Odluku da li ćeš vezivati pojas ili ne treba ostaviti tebi takođe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Ne pada mi na pamet da ulazim u diskusiju sa tobom o necemu sto nije tema samo zato sto ti je tesko da priznash da "I ako se zabrani ima da se cini" los argument za nezabranjivanje bilo cega. Ne kazme da je tvoj stav neispravan vec da je argument los sam po sebi. To uopšte nije moj centralni argument, kao što sam i napisao a ti to opet nisi pročitao, kao i do sada. I opet si to napisao. Vanserijski bezobrazluk. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tamaris05 Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Izvinjavam se,mozda je vec pisano o tome ali ja nisam procitala- kakv je stav pravoslavne crkve kada zena zatrudni kad je silovana,kakav ako je sigurno da zena ne moze da prezivi trudnocu i porodjaj (sto su retke situacije) ili ako postoji tesko ostecenje ploda.Nase komsije,mlad bracni par,ocekivali su bebu i to posle prve trudnoce koja je zavrsila spontanim pobacajem.Radovali se siroti i kada je ona vec bila 4. mesec ustanovili su da beba ima tesku anomaliju pluca i da ne bi dugo zivela,toliko je bilo ostecenje.Onda su jadnu zenu tako morili da bude trudna sa tim saznanjem do nekog 6.meseca kako bi mogli da obave sva ispitivanja i da utvrde o kakvom je poremecaju rec.Pre neki dan sam je videla bez stomaka.Izazvali su joj prevremeni porodjaj i ...cao.Siroti ljudi,bas mi ih je zao.Elem,odgovorite mi,molim vas,na moja pitanja.Narocito me interesuje ovo oko silovanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 To nije subjektivna postavka stvari, ja ti kažem da bi efekat tog zakona bio da se stvori crno tržište toga što bi da zabraniš i da se kriminalizuju ljudi koji to rade. Naravno, treba da se to ne radi, ali ja pričam da od zakonske zabrane nema vajde. Odluku da li ćeš vezivati pojas ili ne treba ostaviti tebi takođe. Исто као што је криминализација дроге довела до тога до нарко-мафије и припадника жандармерије који дилују дрогу. Алкохол није забрањен па немамо алкохол-мафију, али и даље имамо проблем са алкохоличарством. Подизање свести на државном нивоу је преко потребно, и за абортусе, и за наркоманију, и за алкохолизам, и за друге ствари. Едукација и само едукација, од малих ногу, а не да основношколци обезнањивање од алкохола сматрају као „кул”... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Izvinjavam se,mozda je vec pisano o tome ali ja nisam procitala- kakv je stav pravoslavne crkve kada zena zatrudni kad je silovana,kakav ako je sigurno da zena ne moze da prezivi trudnocu i porodjaj (sto su retke situacije) ili ako postoji tesko ostecenje ploda.Nase komsije,mlad bracni par,ocekivali su bebu i to posle prve trudnoce koja je zavrsila spontanim pobacajem.Radovali se siroti i kada je ona vec bila 4. mesec ustanovili su da beba ima tesku anomaliju pluca i da ne bi dugo zivela,toliko je bilo ostecenje.Onda su jadnu zenu tako morili da bude trudna sa tim saznanjem do nekog 6.meseca kako bi mogli da obave sva ispitivanja i da utvrde o kakvom je poremecaju rec.Pre neki dan sam je videla bez stomaka.Izazvali su joj prevremeni porodjaj i ...cao.Siroti ljudi,bas mi ih je zao.Elem,odgovorite mi,molim vas,na moja pitanja.Narocito me interesuje ovo oko silovanja.Мислим да ни у случају силовања Црква не одобрава аборус, а ако је сигурно да жена не може да преживи порађај онда је избор на мајци, да ли ће да се жртвује за дете. Ако постоји тешко оштећење плода, и ако ће свакако заметак да умре, Црква се тада вероватно не противи. Али ово су све екстреми, веома ретки, а готово сви абортуси извршени су над нормалним и здравим плодом који није последица силовања већ рекреативног секса. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Ako obratiš malo bolje pažnju, bez obzira na to koliko surovo zvuči, Avocado je u pravu. Ti time nisi sprečio abortuse nego si napravio najgoru moguću selekciju. Oni koji nemaju da priušte sebi abortus, vrlo je verovatno da neće imati ni da se brinu o toj deci kako treba. Oni koji imaju da plate, verovatno bi i mogli da podnesu finasnijsko opterećenje dece. Nema vajde, sve dok ne počneš da deluješ na svest ljudi. И Дадо је имао на уму бољу селекцију.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Ako obratiš malo bolje pažnju, bez obzira na to koliko surovo zvuči, Avocado je u pravu. Ti time nisi sprečio abortuse nego si napravio najgoru moguću selekciju. Oni koji nemaju da priušte sebi abortus, vrlo je verovatno da neće imati ni da se brinu o toj deci kako treba. Oni koji imaju da plate, verovatno bi i mogli da podnesu finasnijsko opterećenje dece. Nema vajde, sve dok ne počneš da deluješ na svest ljudi. Слажем се и за абортус-мафију, и за деловање на свест, само се не слажем са констатацијом да је боље убити дете, него га гајити у тешким условима. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Ne kažem da je bolje ubiti dete nego ga gajiti u lošim uslovima. Samo kažem da će zabrana dovesti do toga. Nećeš imati abortuse, ali ćeš zato imati više čedomorstava.Па то смо већ закључили на самом почетку ове теме, када смо помињали троваче и бацање беба у контејнер. Али у сваком случају држава не би требало да даје људима знак да је абортус нешто добро и морално, као што је сада случај... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Ako obratiš malo bolje pažnju, bez obzira na to koliko surovo zvuči, Avocado je u pravu. Ti time nisi sprečio abortuse nego si napravio najgoru moguću selekciju. Oni koji nemaju da priušte sebi abortus, vrlo je verovatno da neće imati ni da se brinu o toj deci kako treba. Oni koji imaju da plate, verovatno bi i mogli da podnesu finasnijsko opterećenje dece. Nema vajde, sve dok ne počneš da deluješ na svest ljudi. " Ако обратиш мало боље пажњу " на Авакадове речи, несретник, упркос чињеници да нас је за само десет година 400.000 мање - покушавајући да се сакрије иза " бриге о гладнима " ван сваког здраворазумског размишљања и одсуства емпатије према било коме - хистерично захтева да наставимо путем који неминовно води у нестајање - ипак не може да сакрије - суровост. И сам си приметио. Треба се јасно и гласно супроставити таквом деловању на свест људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tamaris05 Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Мислим да ни у случају силовања Црква не одобрава аборус, а ако је сигурно да жена не може да преживи порађај онда је избор на мајци, да ли ће да се жртвује за дете. Ако постоји тешко оштећење плода, и ако ће свакако заметак да умре, Црква се тада вероватно не противи. Али ово су све екстреми, веома ретки, а готово сви абортуси извршени су над нормалним и здравим плодом који није последица силовања већ рекреативног секса. Naravno da jesu i to ne opravdavam nikako i nikada necu.Ako si umeo-la da se predas uzivanjima,budi zreo-la pa prihvati posledice.A narocito ne mogu da shvatim muzeve i zene koji se u bracnoj zajednici u kojoj imaju decu odluce da zena abortira.Vecu ludost u zivotu nisam cula. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tamaris05 Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Мислим да ни у случају силовања Црква не одобрава аборус, а ако је сигурно да жена не може да преживи порађај онда је избор на мајци, да ли ће да се жртвује за дете. Ако постоји тешко оштећење плода, и ако ће свакако заметак да умре, Црква се тада вероватно не противи. Али ово су све екстреми, веома ретки, а готово сви абортуси извршени су над нормалним и здравим плодом који није последица силовања већ рекреативног секса. Hvala na odgovoru,na trudu,,molim nekog ko za sigurno zna kakav je stav Crkve po ovom pitanju da mi odgovori. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Naravno da jesu i to ne opravdavam nikako i nikada necu.Ako si umeo-la da se predas uzivanjima,budi zreo-la pa prihvati posledice.A narocito ne mogu da shvatim muzeve i zene koji se u bracnoj zajednici u kojoj imaju decu odluce da zena abortira.Vecu ludost u zivotu nisam cula.Имао сам прилику да чујем како је гинеколог саветовао удатој жени абортус здравог детета, с изговором типа шта ће ти кад их већ имаш двоје, али она није пристала... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tamaris05 Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 Имао сам прилику да чујем како је гинеколог саветовао удатој жени абортус здравог детета, с изговором типа шта ће ти кад их већ имаш двоје, али она није пристала... Strasno.Kao da sam necastivi govori,oprosti Boze.Slava Bogu pa nije pristala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука