Grizzly Adams Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Па да не понавља... За овог би било "дебил, дебил, дебил, дебил, дебил, дебил, дебил"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Vidis kako si skroman u deljenju epiteta onom koji zali sto su srbi preziveli. Samo-debil. A Sekiju: "Psihopata, fashista, kompleksas, komunjara, koljach, prepun mrznje, retorichar, neiskren, lazov, nasilnik." Primecujes li neravnotezu? Srazmerno zaslugama. Ovaj je izjavijo samo jednu strashnu stvar. Ovaj je izjavio 1000 strasnih stvari i uradio dosta istih. Па да не понавља... За овог би било "дебил, дебил, дебил, дебил, дебил, дебил, дебил"... Opet kod tebe dupli arsini. Moji komentari ti smetaju, a Zeljkovi sto je izdigo seselja u nebesa ti naravno ne smetaju. E zvonko zvonko. Bolji si ti od toga mnogo, znam ja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Не бих рекао да говориш истину, нити кад си ти, нити кад сам ја у питању. Иако не симпатишем Коштуницу ни мало, веровао ти или не, не видим зашто ове његове речи нису тачне и зашто не би човек из Шумадије или било ког дела државе Србије, био лидер у самој Србији? Многе ти ствари не знаш или не желиш да знаш и правиш се "Тоша". Мислио сам да Срби из Републике српске себе не називају "босанцима" као што их то назва. Пало ми је на памет, наравно...али сам још пре 25 година схватио да то једноставно није истина и до данас данашњег ми реалност потврђује да је тај мој закључак истинит. Истина је да људи из Црне Горе, Босне и Херцеговине (Републике српске), из Хрватске итд, имају само бољу везу и ништа више. А имају бољу везу јер су још од 1945 засели на све позиције у Србији и даље су на њима у виду својих потомака, рођака и пријатеља које и даље довлаче, и само одржавају ту везу и обезбеђују садашње и будуће позиције. Можеш другима да просипаш ту причу, али мени не можеш. Стидим се само оних који су били на власти до сада (а још су на власти...за сада) и који су доказано Србију завили у црно и који су је у сваком сегменту руинирали, понизили и обесмислили...а сви знамо ко су они...осим шачице вас који не желите то да видите а разлоге вашег одбијања признања те необориве чињенице, могу лако да претпоставим. Samo jos vise pokazuje tvoju mrznju prema svim ostalim srbima i lokal patriotsku podelu koju zelis uspostaviti. Tadic je srbin i stanovnik Srbij isto koliko i ti sumadinac. Bas kao i neki Suboticanin, pirocanac ili nesto trece. A strasno je sto se ovaj tvoj lokal rasizam dozvoljava na sajtu. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Opet kod tebe dupli arsini. Moji komentari ti smetaju, a Zeljkovi sto je izdigo seselja u nebesa ti naravno ne smetaju. E zvonko zvonko. Bolji si ti od toga mnogo, znam ja. Ма нисам ни читао све, само се зезам мало... Видиш ваљда... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Пало ми је на памет, наравно...али сам још пре 25 година схватио да то једноставно није истина и до данас ми реалност потврђује да је то истина. Истина је да људи из Црне Горе, Босне и Херцеговине (Републике српске), из Хрватске итд, имају само бољу везу и ништа више. А имају бољу везу јер су још од 1945 засели на све позиције у Србији и даље су на њима у виду својих потомака, рођака и пријатеља које и даље довлаче, и само одржавају ту везу и обезбеђују садашње и будуће позиције. Можеш другима да просипаш ту причу, али мени не можеш. Заправо то и није тако. После другог светског рата само је поп Зечевић засео на позиције. Сви остали попови су били убијани, прогањани или шиканирани. Комунисти су убили око 300 и нешто свештеника( рецимо усташе су убиле око 200 и нешто па ви сад видите ко је већи зулум учинио над поповима) . У Србији, тј. Шумадији је био стравичан прогон и затирање вере и Цркве , то се није десило у Босни , Хрватској, Војводини, Далмацији у тој мери( вероватно и стога што су усташе , хортијевци,и други починили геноцид , па је било неке мање толеранције) али јесте у Црној Гори можда још и горе него у Србији. Отуда је мањи страх код пречанских Срба био да постану свештеници него у самој Шумадији. После другог светстког рата највећи број свештеника и монаха долази из Војводине, која је ту некако најмање претрпела(мада јесте било прогона клирика). Затим како комунистичке стеге попуштају убијање и тортура ,значи неких 10 година по крају рата јављају се и масовније богослови из Босне и Хрвацке републике , али најмање из Црне Горе и Шумадије, Војводина једнако даје попове као и пре . У једном моменту већина калуђера су били из Војводине и данас кад одете у неке манастире по Босној или Црној Гори видећете да су најстарији калуђери из Војводине. То је главни узрок зашто је толико клирика из Босне или Рвацке. Такође ту је још један узрок а то је да су ван Шумадије Срби живели у додиру са муслиманима и католицима , који се нису лако одрицали вере а и није толики пртисак вршен на њих као на Србе , јер су Срби нарочито СПЦ сматрани као главном препреком увођењу комунизма у Југославију, па је на неки начин у тим срединама мало више толерисано и Србима ако држе макар делић обичајности, традиције и вере. Рецимо свештеник који је био мој први дуовни узор , сада већ покојни лалош из Бачке је увео веронауку при Цркви још 70 и неке.Долазили му ДеБеовци да му прете , да га упозоравају да престане с тим јербо ће га "згазити камион" и "појести мрак" али он није престајао, кад су га на крају позвали у полицију на информативни разговор , он им просто рекао "кад католички поп престане са веронауком онда ћу и ја али док мој колега држи веронауку за Маџаре ред би био да и ја држим за Србе који то желе". Тада су га оставили на миру. Сећам се крајем '80-их и почетком '90-их кад сам ја као клинац довукао му мноштво клинаца у Цркву поново га је посетио ДеБе , мислећи да је покренуо литургијски живот код омладине, тада је ДеБе и комунизам већ отпрдио своје али џаба и даље људима нису давали мира. Значи Срби пречани су се некако могли шлепати на своје суседе друге вере, док је у Шумадији била тотална диктатура пролетеријата , онаква каква је била у Совјетији. Слично нешто се дешавало са Русима у Совјетији који су живели у Летони , Литванији и Естонији, шлепали су се донекле на те друге народе . Дакле није народ крив, сви су Срби Срби , сви су исти , где год да се налазе, постоје разлике у менталитету и култури али у суштини све је то један светосавски народ. Околности историјске су наметнуле у Цркви и Држави такве односе, с тим што су на државне функције увек могли да заседну само искључиви србомрсци и проверени комунистички кољачи. Но то није разлог да се те околности не мењају а грешке поправљају. Vaske, Михајло, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Ма нисам ни читао све, само се зезам мало... Видиш ваљда... Pa vidim, ali vidim da se sa ovim ne zezash: Zeljko: Tacno. Djindjic je puno vece zlo .... Zeljko Nije svetac vec covek na mestu. Obrazovan, britkog uma, nacionalista, nesalomljiv, neustrasiv, velikosrbin ... Sve divne osobine stecene u jednoj osobi. ( o seselju) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Да није било мачкољупца, који сме да нас погледа у очи, питање је како би прошли избори 2000. Da nije bilo par ljudi koji su ocenili da ce da Srbija da prihvati samo ludaka poput mackoljubca i nisu mu napravili kampanju mackoljubac nikada ne bi imao vise od autobusa pristalica. Pa njemu je Dusan Kovecavic i jos par ljudi izmislilo pricu o Tarabicima i Kostunicima jer su znali da ce naivni srbi da se upecaju. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Samo jos vise pokazuje tvoju mrznju prema svim ostalim srbima i lokal patriotsku podelu koju zelis uspostaviti. Tadic je srbin i stanovnik Srbij isto koliko i ti sumadinac. Bas kao i neki Suboticanin, pirocanac ili nesto trece. A strasno je sto se ovaj tvoj lokal rasizam dozvoljava na sajtu. Тако је најлакше...свој анимозитет према другима, као и кривицу оних који су завили Србију у црно, пребацивати на другог. Свака част! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Da nije bilo par ljudi koji su ocenili da ce da Srbija da prihvati samo ludaka poput mackoljubca i nisu mu napravili kampanju mackoljubac nikada ne bi imao vise od autobusa pristalica. Pa njemu je Dusan Kovecavic i jos par ljudi izmislilo pricu o Tarabicima i Kostunicima jer su znali da ce naivni srbi da se upecaju. Уствари ја познајем лично човека који му је то предложио и тај је исто националиста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Заправо то и није тако. То ти мислиш...и то је, наравно, твоје право. Све што сам рекао причам из искуства и свега онога што сам лично видео и доживео за 25 година активног живота у Цркви и добро ми је позната ситуација о којој говорим...и коју и даље гледам. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Samo jos vise pokazuje tvoju mrznju prema svim ostalim srbima i lokal patriotsku podelu koju zelis uspostaviti. Tadic je srbin i stanovnik Srbij isto koliko i ti sumadinac. Bas kao i neki Suboticanin, pirocanac ili nesto trece. A strasno je sto se ovaj tvoj lokal rasizam dozvoljava na sajtu. А баш се некидан овде причало како као хришћани треба да волимо све народе и све људе, па мене гризла савест што не волим Хрвате (само да кажем да никог не мрзим). А сад видим да не волимо ни свој народ, разочарах се. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Ovo nije prvi put da se na forumu propagira "ucenje" velje Ilica i Kostunice da ne smes biti predsednik Srbnije ako nisi sumadinac ili sto bi rekao Solomon kale 'da ne volis Srbiju kao mi sumadinci". Sta cete dalje da mrzite? Susedno selo? Brata u drugom delu kuce? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 А баш се некидан овде причало како као хришћани треба да волимо све народе и све људе, па мене гризла савест што не волим Хрвате (само да кажем да никог не мрзим). А сад видим да не волимо ни свој народ, разочарах се. Да...вероватно сам зато, иако сам без проблема могао да избегнем то, као и многи други, два пута био на ратишту па чак и у заробљеништву.Срамота ме је што ово помињем људима који не желе да схвате суштину мојих речи, речи које нису ни мало компликоване за схватање ономе ко има барем мало мозга и мало образа. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Ovo nije prvi put da se na forumu propagira "ucenje" velje Ilica i Kostunice da ne smes biti predsednik Srbnije ako nisi sumadinac ili sto bi rekao Solomon kale 'da ne volis Srbiju kao mi sumadinci". Sta onda oce njih dvojica Beogradjana ko knadidati za predsednike? Ja ne volim Srbiju ko sto volim Sumadiju i Rasinski okrug, jer oba mesta volim VISE od Srbije. Kao sto volim Krusevac i Nis vise od Beograda oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Да...вероватно сам зато, иако сам без проблема могао да избегнем то, као и многи други, два пута био на ратишту па чак и у заробљеништву.Срамота ме је што ово помињем људима који не желе да схвате суштину мојих речи, речи које нису ни мало компликоване за схватање ономе ко има барем мало мозга и мало образа. Наравно, најлакше је прозвати да неко нема мозга. То овде стално пали. Мене брате боли ово што ти пишеш. Ја сам дошао 1992. у Србију, уписао средњу школу ,завршио факултет и запослио се. Сад, да ли сам ја као дођош упао уместо неког одавде на радно место или сам се запослио зато што добро радим свој посао - то није битно. Неко ће ме сигурно прозвати ако нема посла, зашто ја као дођош могу да радим. Како ниско те ствари иду, и приликом уписа у средњу приговарали су ми да заузимам нечије место у школи. Иако сам положио пријемни, све регуларно. Најбоље је било да се ни не школујемо, сиђемо у катакомбе.. А било је и случајева кад су комшије приговарале што смо у зиму 1992. године имали дрва за зиму. Дакле, није нимало пријатно. Па, имао или немао мозга. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука