Владан Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 не, у админ панелу могу да утврдим да се ти јављаш. Јустинијан је мислио на лоцирање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 не, у админ панелу могу да утврдим да се ти јављаш. Јустинијан је мислио на лоцирање. Na koji nacin, jer preko broja kompjutera ? Jer to zavisi od servera ili od cega vec. Miroljub to ne moze, kod njega sam se sto puta registrovao i ne moze da provali. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Na koji nacin, jer preko broja kompjutera ? Jer to zavisi od servera ili od cega vec. Miroljub to ne moze, kod njega sam se sto puta registrovao i ne moze da provali. Kako izgleda kada na njegovom forumu popijes ban? Da li i dalje mozes da posmatras forum? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Овако да скратимо. Што се тиче администрације у провјеру корисничког профила се иде онда када постоји одређена сумња до које најчешће доводи писање по форуму или сам ник новопридошлог члана. Нико од нас не сједи за компом и гледа који се члан одакле јавља са колико ип адреса и томе слично, нисмо ДБ. Даље, ип адреса мора бити видљива администрацији да би се сам форум заштитио од злоупотреба и непотребних "прегањања" са оним који нису дошли као добри гости са намјером да постану укућани овог нашег домаћинства. Тако стоје ствари по питању корисничких ип адреса највећем православном сајту и форуму у Срба Иначе моја ип адреса је 31.223.221.60 пошљаите ми поштом пара морам платити неке рачуне, ајде није ваљда да не можете наћи тачну адресу sHa_sarcasticlol snoozer_11 nedeljko, Саша Јанковић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Kako izgleda kada na njegovom forumu popijes ban? Da li i dalje mozes da posmatras forum? Ajde bre Griso ti kao da ne znas Mozes da gledas samo ne mozes da se registrujes na istu e-mail adresu. Otvoris drugu pa kad te banuje sledecu...... i tako u nedogled. Samo mozda nece moci jos dugo jer je rekao da ce da ubaci neku zastitu, jednom smo ga nekoliko dana trolovali i tada je to rekao. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Ajde bre Griso ti kao da ne znas Mozes da gledas samo ne mozes da se registrujes na istu e-mail adresu. Otvoris drugu pa kad te banuje sledecu...... i tako u nedogled. Samo mozda nece moci jos dugo jer je rekao da ce da ubaci neku zastitu, jednom smo ga nekoliko dana trolovali i tada je to rekao. Na drugim forumima nije tako, na Krstarici kada te banuju ne mozes da posmatras forum moj primer. Tek kada sam reinstalirao racunar mogu ponovo da ga posmatram. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Na drugim forumima nije tako, na Krstarici kada te banuju ne mozes da posmatras forum moj primer. Tek kada sam reinstalirao racunar mogu ponovo da ga posmatram. Вероватно си имао запамћене њихове колачиће, тако да су могли да те идентификују. Могао си само избрисати колачиће из прегледача (фирефокс, опрера,...) или променити прегледач. Када се конектујеш на Мрежу добијеш од провајдера једну адресу на коју он шаље сав садржај. Та адреса се динамички додељује, из неког опсега провајдера. И сваки пут добијеш другачију, када се повежеш на мрежу. Рутер (уређај у који убодеш прикључак за Интернет, некада га називају и модем) ти је рачунар који има само једну функцију, да ти омогући мрежну комуникацију, и он добија ИП адресу од провајдера. Дакле, ресетујеш рутер, добијеш другу ИП адресу. Једино ко зна када си ти имао коју ИП адресу је провајдер услуге. Ако си радио нешто нелегално, оштећени (полиција) се обрати провајдеру са захтевом да провери ко је у одређено време имао ИП адресу са које је су вршене криминалне (недозвољене) радње. Ако више људи исто пише и понаша се, и користи истог провајдера (у смислу са приближне локације), готово сигурно је да је у питању једна особа. Нико ко не користи користи рачунаре у нелегалне сврхе, нема потребе да скрива ИП адресу. Ако је скриваш, многи сајтови ти неће дозволити приступ, јер аутоматски проверавају да ли се скриваш (шуњаш), или не. Ако се скриваш, вероватно имаш лошу намеру, и неће да причају (раде) са тобом, док се не представиш. Crveni Baron, Justin Waters, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 тупите превише. прво и пре свега, ип адреса је јединствен број само у случају да неко користи фиксну ип адресу. за све остале (99,9% корисника интернет благодати) је променљива/динамичка и додељује се сваки пут кад изађеш на нет. сваки интернет провајдер додељује кориснику нову динамичку ип адресу после одређеног и претходно дефинисаног временског интервала који је за сваког провајдера ствар интерних потреба или обавеза. сваки интернет провајдер има списак свих коришћених ип адреса и повезују се са корисничким именом или модемом и самим тим се тачно зна из чије куће или са које локације је сурфовано и куда све. такве информације се испоручују полицији само у случају кад се неко прати због сумње или остварених криминалних активности, придобијају се судским захтевом. само због тога се и пописују, не постоји други разлог за одговорност или попис. друго, сваки форум или сајт се штити тиме да има право да из било ког разлога неком ускрати гостопримство, поготово ако угрожава неког, рад сајта или дефинисан правилник, па и локални државни законик. у реалном случају, истог тренутка се неком може ускратити приступ и због напада тројан(а)ца са зараженог рачунара, покушаја хаковања или основног угрожавања туђих права и слобода. и не само да је могуће, већ је и пожељно тако нешто. сакривање ип адреса не служи ничему, чиста је илузија да се неко може сакрити на нету. Дедал and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 прво.. који си програм користио за скривање ИП адресе... друго.. Забрана скирвања ИП адресе је БЗВ ако се крије име и парохија... шта можеш закључити...да је неко из БЛ или БГ... а псеудо писаније без могућности последица је горе по мени... ја сам предлагао да се мора дати право име и презиме... као на нешм форуму СОЗ БЛ Епархије Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1338324859' post='648376] сваки интернет провајдер има списак свих коришћених ип адреса и повезују се са корисничким именом или модемом и самим тим се тачно зна из чије куће или са које локације је сурфовано и куда све. такве информације се испоручују полицији само у случају кад се неко прати због сумње или остварених криминалних активности, придобијају се судским захтевом. само због тога се и пописују, не постоји други разлог за одговорност или попис. Ако се утврди да за тако нешто не постоји судски налог, да ли је онда извршено кривично дело неовлашћеног надзора, а у вези са делима из области високо-технолошког криминала? Или одавања службених информација? ( што је још кажњивије ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Ако се утврди да за тако нешто не постоји судски налог, да ли је онда извршено кривично дело неовлашћеног надзора, а у вези са делима из области високо-технолошког криминала? Или одавања службених информација? ( што је још кажњивије ) неовлашћено прибављање нечије физичке локације би онда било кривично дело хаковања сервера провајдера, како год да се то и где подводи, спроводи и одводи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дедал Написано Мај 30, 2012 Пријави Подели Написано Мај 30, 2012 То ситно хаковање није толико страшно. То су мале смицалице које чине време проведено на интернетима занимљивијим. animal-smiley-075 I.P. адреса се не може сакрити, увек остаје она на коју смо претплаћени код провајдера (као што је објашњено на претходним страницама). Може се прикрити да би смо "сигурније" дигли једра и пловили по мору које се интернетом зове. Ако се не варам, искусни хакери и тролови обично знају унапред са каквом врстом заштите би се суочили ако би кренули да неког хакују. Е сада, ако смо ми сви фини, благочестиви и добри, чему онда страх од тога да неко ту нама нешто види и нађе у "browsing history" или можда у компјутеру? РОФЛ.ба .mislise. Ис. 6, 2-4. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 30, 2012 Пријави Подели Написано Мај 30, 2012 Нема потребе да се толико плашите око ИП адресе, и тога што неки компјутери знају вашу адресу. Прво мора да се зна ваша адреса, како би вам слали пакете, како би уопште могли да користите Интернет. Ако не желите да имате ИП адресу, онда се искључите са Интернета. Интернет је заснован на једноставном приципу комуникације, слању и примању пакета података. Кажете ви њему, хоћу да видим садржај ове странице, он вам пошаље читаву страницу. Кажете, постави ово на страницу (на ту и ту тему), он постави. Да би то било могуће он мора да зна вашу ИП адресу, и ви његову, иначе он не зна где да шаље, а ви не знате од кога да тражите. Е сад ако хоћете да се скривате, можете искористити посредника. Нпр, кажете тамо неком другом рачунару, знаш шта мени треба то и то са овог рачунара. Он вама каже нема проблема, сад ћу ти ја то набавити, и он довуче те податке до себе, па онда проследи вама. То вам је прокси сервер, посредник. Тако да она друга страна у комуникацији не зна коме у ствари шаље податке, тј зна да шаље посреднику, а да он то даље даје коме треба. Други начин је Натовање. Кажеш неком тамо рачунару (рутеру), слушај, хајде ти мени довуци овај што ми треба, ал користи неку своје сандуче, које ћу ја користити. Онда онај рачунар шаље то што треба у једно сандуче и добија захтеве са тог сандучета, и зна да ће подаци ићи само једној особи, ал не зна власника сандучета. И то вам је сва мудрост скривања адресе. Ал све се своди на онога са ким комуницира. Неком није битно коме шаље податке, и од кога прима захтеве, па ће дозволити овакву комуникацију преко посредника. А коме је то битно, просто ће рећи, ако хоћеш да причамо, реци ми адресу где да ти шаљем, пусти те посреднике. Суштина је да већ имаш једног посредника, који ти даје Интернет, и који зна тачно ко си, ови остали не знају ништа, сем ИПа, и не занима их. А занимало би их ако кренеш нешто да муваш. У том случају, они ће провалити и код посредника и сазнати од њега ко си, само мало спорије, уз више посла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 30, 2012 Пријави Подели Написано Мај 30, 2012 Коришћењем прокси сервера, може да буде много више угрожена ваша безбедност, тј пре свега анонимност, јер свако ко има њему приступ ће знати све о вама, а може и да злопотреби оно што сте ви слали неком преко њега. У фирмама се често користи јер може да вам забрани да идете на неке странице, просто каже не може ка њима. Може да вас пусти ка тим страницама, ал да шаље обавештења некоме да сте приступили тој страници. Рецимо на послу, укључите фб, одмах стигне упозорење шефу, тај и тај је отишао на фб. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 30, 2012 Пријави Подели Написано Мај 30, 2012 A kako VPN radi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука