Jump to content

25 napustenih jugoslovenskih spomenika koji izgledaju k'o da su iz buducnosti:)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Није што не волим комуњаре, да су лепи споменици био би ред чувати их због историје, али је баш ружан овај бетон...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Nemojte tako teške reči . Sve je to "naša" istorija  voleli mi to ili ne ili bolje reći priznavali je ili je ne priznavali animal-smiley-075 . Narodi se cene po tome koliko cen svoju prošlost , mislim da smo mi neki put bili preterano strogi preme  svojoj istoriji , valjda nam se zato i ponavlj , zato treba sve ovo sačuvati za primer mlađim generacijama da znaju šta smo mi sve preživeli i šta se može desiti i njima ako se istorija ponavlja.

Moj sin koji ima 16 godina ima samo šture informacije o Titu , pre neki dan sam pomislio sačuvaj bože neko može da mu priča bajke o njemu i on nezna da ga laže , pošto mu nismo dali prave informaciej kako mi roditelji tako i školstvo . A da je video negde spomenik Titov sigurno bi se pitao ko je ovaj šta je on uradio pa je tu , onda bi sigurno kroz pitanja došao do odgovora koji nezna . sFun_bat

Подели на овим сајтовима

Комуњарске будалаштине и бесмислице!

Будалаштине и бесмислице за некога ко се борио за твоју слободу... Каква год она била...

Подели на овим сајтовима

Није што не волим комуњаре, да су лепи споменици био би ред чувати их због историје, али је баш ружан овај бетон...

Да ли си видео америчке споменике?

Подели на овим сајтовима

Стварно је труло да неко овако пљује по својој историји...на пример Козара је било такво стратиште српског народа,да заслужује још три таква споменика...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ма да овај није баш напуштен

Јел` ти то констатујеш, типа "Ма да!", као "ето ви нама показујете нешто комунарско и сл..."

или је то пак

"Мада!?", јер имаш неки лепши(и бољи) егземплар...

Подели на овим сајтовима

али је баш ружан овај бетон

так`о време било... 

Подели на овим сајтовима

Ал` онај осећај кад `оћеш да дрндаш, а ниси се чак ни потрудио да верно пренесеш физиономију... Е то је непроцењиво...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Јел` ти то констатујеш, типа "Ма да!", као "ето ви нама показујете нешто комунарско и сл..."

или је то пак

"Мада!?", јер имаш неки лепши(и бољи) егземплар...

Можда сам се погрешно изразио.

Хтео сам да референцирам на наслов теме, дакле, споменици са оног времена који изгледају као да су напуштени, а такође,имају неки футуристички дизајн.

Иначе, овај споменик је смештен у једном парку (Парк Револуције) који је дугим годинама стајао запуштен и био срамота чак и помислити отићи тамо. А тамо почивају и људи који су погинули током Другог светског рата, међу којима и један од мојих предака.

Нисам имплицирао на ништа што сте можда помислили, само да данас, ово место јесте и историјски споменик, а такође Парк је обновљен и представља омиљено место локалних становника, нарочито током лета.

А сам споменик је био добивао разне сојузне награде за дизајн или шта ја знам већ... 

Дакле, нисам помислио да реплицирам на начин како сте објаснили.

Поздрав.

Подели на овим сајтовима

ог

Е пошто си тако лепо одговорио, премда те се није (директно) тицало, ред је да кажем неку и сам(а ово је форум, па је, јел` те дозвољено...)

Дакле, жао ми је што тренутно покретач теме није назочан, а тако бих му радо поставио питање о озбиљности теме, где се није трудио чак ни да пренесе референтне равни онога у наслову... Дакле, по мом сељачком схватању ствари, ил` је луд, ил` је комуниста... Шалим се наравно...

Споменици, ко споменици, какво време, такво и бреме... Каже Звонко, превише бетона.. Ок! Није било ничега другог-нису имали меру-укус-слагали се са правим стањем ствари...

Али, подврћи својеврсном циду(додај шта `оћеш) наше пранђедове, који су ишли у бојну зарад слободе (можда неког ситниг греха), генерално, ишли су да се боре проту нациста, и то извргавати руглу, лично се не слажем, али ОК, ваша ствар...

Подели на овим сајтовима

a gle ovu scifi komunjara brutalu i Bugarskoj :lol:

Buzludzha-monument.jpg

http://humanplanet.com/timothyallen/2012/02/buzludzha-buzludja-bulgaria/

http://www.flickriver.com/groups/buzludzha/pool/interesting/

a povodom prozivke, referentne ravni stavi sam ako mislis da je potrebno...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...