Иван ♪♫ Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Kako mislis prodaju nematerijalne tvorevine? Авокадо је написао да није фер да неко уреди бутик, плаћа раднике и самим тим има веће трошкове и мора да продаје скупље, а да неко поред тог бутика постави картонску кутију и продаје јефтиније, и каже да то није фер и да уништава привреду. А ја питам шта у случају интернета? И духовне, интелектуалне творевине? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 А у случају продаје нематеријалне творевине, музике? Isti djavo... potrebna ti je preduzetnicka radnja ili privredno drustvo... od prihoda i odgovornosti ti zavisi isplativost jedne ili druge... kod radnje odgovaras licnom imovinom i placas pausalan porez (koji ti se isplati ako imas vece prihode a ne isplati ako imas male prihode)... ako si preduzetnik i predjes odredjenu cifru godisnjih prihoda moras da vodis knjigovodstvo, a u oba slucaja moras da fakturises i placas PDV ako predjes 4.000.000 din godisnje prihoda. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Не правдаш политичаре, али правдаш иницијативу истих тих да се драстично контролишу људи који нешто заиста раде и при том кад се све сабере далеко мање оштећују буџет од истих тих политичара који их гоне и који само и искључиво желе да што више украду за себе. Izgleda da se nisam dovoljno ogradio i da se ne razumemo... ne pravdam navedenu inicijativu politicara... parcijalna "resenja" ne stvaraju fer trzisnu utakmicu... potpuno je kretenski zavoditi "disciplinu" samo u jednom elementu, samo jednog privrednog sektora... potrebno je stvoriti jednake uslove za sve u celokupnoj privredi i to je bio motiv za ono sto sam napisao... a potpuno cu se sloziti sa tobom da pomenuta inicijativa nema taj cilj... feeble је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ... Da li mislis da ti drzish studio i radis nesto u tom kontekstu? U tom sluchaju pruzas usluge. ,,Студио" је данас релативан појам. Ја радим нешто у слободно време и то што направим је нематеријална ствар, музика, записана дигитално као информација, како би могла да се репродукује, дакле није дикс, није флеш, није ствар коју држиш у руци, већ информација. Е сад, ако покушам то да наплатим, онда изгледа настаје проблем Коме пружам услуге? Мислио сам да тиме себи пружам услугу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 И зашто тачно нема тих фирми, а има их у далеко, далеко неразвијенијим земљама? Шта су тачно лопурде измислиле што ове фирме спречава да дођу и шта ми као грађани можемо да урадимо да их натерамо да моментално укину све до једног идиотске прописе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 И зашто тачно нема тих фирми, а има их у далеко, далеко неразвијенијим земљама? Шта су тачно лопурде измислиле што ове фирме спречава да дођу и шта ми као грађани можемо да урадимо да их натерамо да моментално укину све до једног идиотске прописе? Zaista ne znam... nisam toliko u toj prici... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Авокадо је написао да није фер да неко уреди бутик, плаћа раднике и самим тим има веће трошкове и мора да продаје скупље, а да неко поред тог бутика постави картонску кутију и продаје јефтиније, и каже да то није фер и да уништава привреду. А ја питам шта у случају интернета? И духовне, интелектуалне творевине? pa isto ti je, kada se bavis nekom delatnoscu bilo ona prodaja roba ili prodaja usluga oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Isti djavo... potrebna ti je preduzetnicka radnja ili privredno drustvo... od prihoda i odgovornosti ti zavisi isplativost jedne ili druge... kod radnje odgovaras licnom imovinom i placas pausalan porez (koji ti se isplati ako imas vece prihode a ne isplati ako imas male prihode)... ako si preduzetnik i predjes odredjenu cifru godisnjih prihoda moras da vodis knjigovodstvo, a u oba slucaja moras da fakturises i placas PDV ako predjes 4.000.000 din godisnje prihoda. први болд: Која тачно одговорност ако већ платим порез? други болд: Не исплати ми се. Заправо бих плаћао, а не зарађивао. И шта сад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ,,Студио" је данас релативан појам. Ја радим нешто у слободно време и то што направим је нематеријална ствар, музика, записана дигитално као информација, како би могла да се репродукује, дакле није дикс, није флеш, није ствар коју држиш у руци, већ информација. Е сад, ако покушам то да наплатим, онда изгледа настаје проблем Коме пружам услуге? Мислио сам да тиме себи пружам услугу? Pruzas uslugu onom kome to prodas... Zakon o PDVu je tako formulisan da je prakticno sve ili pruzanje usluga ili prodaja robe... vidi prvih 7 clanova... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Zaista ne znam... nisam toliko u toj prici... Па то би требало да је нешто основно (типа оног дебилитета на српски држављани не смеју да имају рачун и иностранству). Практично све земље на свету имају Paypal, а огроман број има ово остало, што значи да су српски политичари успели да направе гори систем (читај: да више краду) за привређивање од политичара неких земаља са традиционално највишом корупцијом на свету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 први болд: Која тачно одговорност ако већ платим порез? Odgovornost prema bilo kome... ako kao preduzetnik dospes u dugove, poverioci (ukljucujuci i drzavu) mogu da se naplate iz tvoje licne imovine (stana, kuce, itd). Ako tvoj d.o.o. dospe u dugove, poverioci mogu samo da se naplate iz imovine d.o.o. a ne i iz imovine vlasnika tj. tvoje licne imovine. други болд: Не исплати ми се. Заправо бих плаћао, а не зарађивао. И шта сад? Toliko mali prihodi? P.S. Tek sad sam skontao da se radi o 150 dolara... pa za to ti svakako ne treba firma... i to se ne moze voditi kao "bavljenje delatnostima" vec je vise kao "one time job"... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 pa isto ti je, kada se bavis nekom delatnoscu bilo ona prodaja roba ili prodaja usluga Не разумем, шта је тачно исто? Шта привреда добија и шта ја добијем тиме што ћу отворити фирму? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Odgovornost prema bilo kome... ako kao preduzetnik dospes u dugove, poverioci (ukljucujuci i drzavu) mogu da se naplate iz tvoje licne imovine (stana, kuce, itd). Ako tvoj d.o.o. dospe u dugove, poverioci mogu samo da se naplate iz imovine d.o.o. a ne i iz imovine vlasnika tj. tvoje licne imovine. Јоооој, ако нешто направим и просто продајем, како могу да доспем у дугове? У најгорем случају могу да будем на нули! Не постоји минус. Toliko mali prihodi? Пардон, нисам питао колики је тај паушални порез? Као што сам рекао, до сад сам од оне продаје зарадио неких 150 долара, па сад... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ... P.S. Tek sad sam skontao da se radi o 150 dolara... pa za to ti svakako ne treba firma... i to se ne moze voditi kao "bavljenje delatnostima" vec je vise kao "one time job"... И на чему сам онда? Да молим рођаке по иностранству да узму паре за мене? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Па то би требало да је нешто основно (типа оног дебилитета на српски држављани не смеју да имају рачун и иностранству). Практично све земље на свету имају Paypal, а огроман број има ово остало, што значи да су српски политичари успели да направе гори систем (читај: да више краду) за привређивање од политичара неких земаља са традиционално највишом корупцијом на свету. Pa evo sad si me zainteresovao i malo guglam i izgleda da NBS tvrdi da nema prepreka za dolazak Paypala... http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/278551/PayPal-moguc-u-Srbiji doduse, moguce je da bi im bilo neisplativo usled nekih kretenskih propisa... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука