Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 2. 7. 2012. at 12:45, Жељко рече

Пелагија не рекох ти ништа.

Али оно поређење са свињама је неумесно.

On 1. 7. 2012. at 22:45, pelageja рече

`` Еводију молим, и Синтихију молим да једно мисле у Господу,

Чувајте се од паса, чувајте се од злијех посленика, чувајте се од сијечења.

Зато, браћо моја љубазна и пожељна, радости и вијенче мој! тако стојте у Господу, љубазни.

И мир Божиј, који превазилази сваки ум, да сачува срца ваша и мисли ваше у Господу Исусу.

А даље, браћо моја, што је год истинито, што је год поштено, што је год праведно, што је год пречисто,

што је год прељубазно, што је год славно, и још ако има која добродјетељ, и ако има која похвала, то мислите...``

Посланица Апостола Павла Филибљанима

Филиб.:1:26

Опростите где у мом цитату Апостола Павла "Посланица Филибљанима" тексту који сампоставила пише о поменутим животињама осим цитирам "Чувајте се од паса, чувајте се од злијех посленика, чувајте се од сијечења."

Можда сте заменили мој пост?

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 2. 7. 2012. at 12:57, pelageja рече

Опростите где у мом цитату Апостола Павла "Посланица Филибљанима" тексту који сампоставила пише о поменутим животињама осим цитирам "Чувајте се од паса, чувајте се од злијех посленика, чувајте се од сијечења."

Можда сте заменили мој пост?

Лепо ти рекох да ти ништа не рекох.

Мој пост је следио твом посту(што је нормална ствар на форумима, постови следе једни другима по времену писања) али ако пажљиво погледаш видећеш да те нисам цитирао , него оне који теби претходе.

Не разумем зашто се сама себе проналазиш у мојим порукама.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2012. at 11:59, Жељко рече

Мислим... претерасте !

не желим да правдам у туђе име, ал погрешно си ме схватио да саветујем дављење или демонизујем ове што опадају Цркву.

само сам обратио успут пажњу на коментар о томе колико животиње очигледно боље виде него људи и конкретан догађај из Новог Завета, невезано за ове несретне душе пошто из личног примера знам како им је и куда су кренуле.

Подели на овим сајтовима

Опс!

Дугујем извињењеЖељку .

Нова сам на форуму и не сналазим се.

Опростите!www.MessenTools.com-Emoticon-shame.jpg

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1341234151' post='671444]

не желим да правдам у туђе име, ал погрешно си ме схватио да саветујем дављење или демонизујем ове што опадају Цркву.

само сам обратио успут пажњу на коментар о томе колико животиње очигледно боље виде него људи и конкретан догађај из Новог Завета, невезано за ове несретне душе пошто из личног примера знам како им је и куда су кренуле.

Као што разумем самога себе тако разумем и тебе. Знам на шта си мислио.

Али ево ти кажем није примерено таква поређења правити , просто ово је јако осетљива тема . Немојмо ми гурати те људе од себе својим речима, ако је то икако могуће.

Знаш и сам да ти људи ово читају.

Није наше да идемо до краја, то није Црква . Наше је увек да имамо отворене двери , ко се покаје добро је дошао ,ко се не покаје сам се одаљио, знаш и сам да је то црква и сам си од ње тако прихваћен , као и ја и као и сви други покајници.

На жалост гордост не зна за покајање...

Али види они су будући бољи од нас пали, шта ли се тек нама може десити ... треба бити пажљив.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 2. 7. 2012. at 13:09, Жељко рече

Али ево ти кажем није примерено таква поређења правити , просто ово је јако осетљива тема . Немојмо ми гурати те људе од себе својим речима, ако је то икако могуће.

Није наше да идемо до краја, то није Црква . Наше је увек да имамо отворене двери , ко се покаје добро је дошао ,ко се не покаје сам се одаљио, знаш и сам да је то црква и сам си од ње тако прихваћен , као и ја и као и сви други покајници.

Али види они су будући бољи од нас пали, шта ли се тек нама може десити ... треба бити пажљив.

Како ми се чини, није Милан ни говорио од одгуривању тих људи од себе, тј. Цркве. Напротив.

Ово је свакако осетљива тема. Сада питам, шта треба да се уради да ове мученице схвте заблуду? Како да им се појасни да то што раде је потпуно бесмислено? Да су саме себе одгурнуле од Евхаристије? Нико их није терао...

Да ли оне имају смирења да саслушају или је једино битно да умишљају како бране веру?

Ево, имамо чланицу форума која каже да поред овог манастира има други манастир који је сасвим другачији, који је потпуно литургијски утемељен и широког срца за све људе. Зашто они не оду од монахиња и појасне им да је потребно да оду код Епископа шичког, да замоле за опроштај и да поново дођу у свој манастир? Но, да ли би то одговарало онима који су их у раскол увукли- то је сада друга прича...

Важно је да Арта њима поручује: Слатко је гинути за Господа... и на тај начин их доведе у овакву ужасну ситуацију.

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2012. at 13:21, Иван Цветковић рече

Како ми се чини, није Милан ни говорио од одгуривању тих људи од себе, тј. Цркве. Напротив.

Ово је свакако осетљива тема. Сада питам, шта треба да се уради да ове мученице схвте заблуду? Како да им се појасни да то што раде је потпуно бесмислено? Да су саме себе одгурнуле од Евхаристије? Нико их није терао...

За почетак не понижавати и не ругати им се. На пример говорећи да је живина паметнија од њих јер није напустила манастир. То је јако ружно. И макар то треба избегавати.

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2012. at 13:21, Иван Цветковић рече

Да ли оне имају смирења да саслушају или је једино битно да умишљају како бране веру?

Ево, имамо чланицу форума која каже да поред овог манастира има други манастир који је сасвим другачији, који је потпуно литургијски утемељен и широког срца за све људе. Зашто они не оду од монахиња и појасне им да је потребно да оду код Епископа шичког, да замоле за опроштај и да поново дођу у свој манастир? Но, да ли би то одговарало онима који су их у раскол увукли- то је сада друга прича...

Важно је да Арта њима поручује: Слатко је гинути за Господа... и на тај начин их доведе у овакву ужасну ситуацију.

Наравно то све што си рекао стоји.

Али је непримерно давати онаква поређења.

Не због самих тих монахиња колико и због других људи који све ово читају.

Види за мене је страшнија смрт душе од смрти тела.

Па опет не могу да кажем рецимо за ратиште неко 90-их "ко их је терао тамо да иду и да гину", "нико их није терао".

Дакле причајмо мало шире. Јер за сваку реч мораћемо дати објашњење.

Оне(монахиње) вероватно никада неће схватити заблуду.

Али зар ми треба друге људе да доводимо у заблуду својим непромишљеним писањима?

Знаш и сам колико се свака реч са овог форума важе и разлаже.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Слажем се, опет кажем да Милан није имао никакву лошу мисао... а све нас боли ово што се дешава, јер да није тако не бисмо о томе ни говорили.

Све то користе поједини медији да подигну своју популарност и читаност. Медије није брига за ове сестре. Мислим да мора да се на било који начин утиче на сестре да се врате у своје манастире и у окриље Цркве. Ако ипак то не желе, не знам шта треба чинити. Има оних којима није стало до Цркве, који терају своју причу из само њима знаних разлога.

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2012. at 13:09, Жељко рече

то се слажем, увек ђаво гледа најбоље људе да саплете јер се плаши да ће нешто добро и корисно урадити. што не значи да нису итекако подложни посрнућу и падовима, ал очигледно и боље подносе устајање.

ал се не слажем да се титра сујети, нити је и сам титрам онима који су ми најмилији.

мени се не свиђа што безобразно опадају Цркву и праве од Ње нешто што није, ал никад им не би поставио нити један услов за враћање нити затворио врата или игнорисао куцање. једноставно, знам колико човек може да залута и знам колико треба да покуца.

сем тога, ја нисам ни вратар нити имам права да се понесем као старији брат заблуделог сина ал ћу радо и лепим и грубим сваком објаснити да исто право не полажу, неважно ко је и куда иде.

Подели на овим сајтовима

Ако смем да питам, јел` неко видео или чуо ту Артемијеву поруку?

Да не буде то још једна "у име Артемијево" од Милоја, колико да се продуби јаз?

Не кажем да није Артемије то рекао, али ме копка да ли ко може потврдити када и по коме је то поручио? Уживо-телефонски, ил` су рекли емисари?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

То што је прича о овоме помало замрла не значи да је проблем решен. Помињао сам раније један текст из Логоса, па да сада доносим (видећете да је изузетно значајан и повезан са проблемом):

hscl1.jpg

hscl2.jpg

Ко хоће PDF може га пронаћи овде: http://www.4shared.com/office/lkPINucY/Homo_Sovieticus_Christianus.html

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...