nedeljko Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:11, Михајло рече ја... ја немам обичај да зборим ништа док немам све информације... а за сада немам... мој статус је неутралан за сада... а из мог искуства знам да клевете боле...па немам намеру никога да клевећем.. посебно не о.Николаја код кога сам био доста пута на саветовању духовном... ја сам убеђен да ово нису чиста посла... мислим на тајне службе... да је ситуација пренапухана...и да је то довело до овог усијања... ревнитељи на свим странама долевају уље на ватру...и за то ће пред Богом одговарати... то сам једино сигуран... јер осудити невиног...је тежаг грех... а исто тако грех рукополагања...је тежак преступ... саблажњавање верних... итд...итд све у свему чекам...и молим се Богу да ми да знања да правилно расуђујем у овим ситуацијама... Избегавам да се мешам у нешто о чему не знам ништа али овде је, Михајло, ситуација чиста као суза. Жао ми је игуманије и монахиња и надам се да ће се вратити под окриље Цркве као и оних тридесетак несрећника који не знају ни где иду ни шта раде. Но, ти расуђуј - како хоћеш. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Цитат Само ће се слагати са грешним Милојем. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:37, Михајло рече ево на ово клеветање мислим... човек ме оптужи..слаже да сам нешта шта нисам и на крају осуди... три у један... и после да имам поверења у све одлуке СПЦ... па њега је неко рукоположио... неко му је дао благослов да буде Свештеник СПЦ... Па онај коме шаљеш поруке и клеветаш ЖРУ. Не знам зашто ти уопшште дајем право да пишеш овде, јер ти ово радиш од када си дошао на сајт. Читајући твоје поруке на форуму јасно се види у којем си ти елементу. Још се позиваш на црквене ауторитете... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:37, Walter рече ОК.. Дубоко поштујем твој став, и твоја убеђења..Што потпуно исто важи и за Артемија - монаха и брат Негослава.. као и остале из те екипе, да не ређам сад .. заиста.. А поводом доказа о којима говориш.. и на које се позиваш подупирући свој став о неприпадању некаквој страни или шта већ.. Још нема никаквог доказа (а тврдим да га неће ни бити до Свршетка Века ) да је Христос Васкрсао... Можда се то не може рећи за Апостоле поготову не за Тому.. Али ми... ''ми не видесмо'' ''те'' доказе.. Исто важи и за остале основне ствари, премисе и догађаје у Хришћанству.. не почивају на некаквим доказима него на Ставу ВЕРЕ.. Ти очигледно ВЕРУЈЕШ - да је Негослав - Отац Николај ..иако ТВОЈА Црква тврди да није. .. Јел да? Зар мислиш да је и монах Артемије владика? Немој да мислиш да провоцирам, ..НЕ, .. просто ми није јасан твој став и одакле црпиш материјал за ВЕРУ у исти... стани мало... нама су најављивани веееелики докази о проневерама...и сл. стварима... којих нема... погледај моје постове са почетка... ти докази никада нису изнесени.... ту нешта није како треба... или је неко лажно оптужен... или је клупко много веће... Око одлука СПЦ дали по СПЦ може бити неко јеромонах или Епископ ако је имао сексуалне односе... знам да м.Артемије док је био Епископ то није дозвољавао... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:38, Иван Цветковић рече Не сумњам да ће тада његове присталице рећи да је то Божији промисао јер је он по њима нови Марко ефески. Samo što taj veliki sveti Matko Efeski bio i ostao unutar Crkve i pored svih muka nije pravio raskol , već se borio za Crkvu i tu se videla Božija snaga u njemu jer ga niko nije izopštio iz crkve , jer su svi znali da sveti Marko bio na dobrom putu i jedini koji je uspeo da se odupre. Da je hteo svoju svetsku slavu on bi krenuo put raskola ali Marko je sveti Matko a Artemije je m.Artemije - velika je to razlika samo ko ima oči i uši...onda je sve lako! feeble, sumegin, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:39, nedeljko рече Избегавам да се мешам у нешто о чему не знам ништа али овде је, Михајло, ситуација чиста као суза. Жао ми је игуманије и монахиња и надам се да ће се вратити под окриље Цркве као и оних тридесетак несрећника који не знају ни где иду ни шта раде. Но, ти расуђуј - како хоћеш. колико знам м.Артемије је још део СПЦ и то монах... није осуђен... а на овом форуму су многи потрчали да га називају разним именима... сачекао би одлуку СПЦ Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Ево, опет Михајло релативизује ствари, то је његова тактика притајеног артемићанина. Поставимо јуче све што се тиче доказа: http://www.eparhija-prizren.com/sr/arhiva2 http://www.spc.rs/sr/artemijeva_sekta_p_r_s_n_g_o_g_p_r_c_r_k_v Али то се не тиче Михајла, њега се тиче шта му кажу расколнички сајтови. И на крају ће скупити хабрости и послати Владици Јовану поруку како ми упропаштавамо Цркву. мене, мене текел уфхарсин Михајло... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:36, Иван Цветковић рече Обрисан је јер је лажан... артемијевска подвала (и Михајлова подвала), зато нема места на форуму. Ово је озбиљна тема и озбиљно разговарамо. Blagoslovite oce Ivane. Malopre pitah da li je ono sto se dogodilo u manastiru vaznesenja Gospodnjeg zaista u skladu sa Crkvenim zakonom i Crkvenim pravom pa bih bio veoma zahvalan ako mi mozete odgovoriti ili me uputiti na koji link. Najvise mi je zao ovih majki koje stradaju. Daleko od toga da dovodim u sumnju odluku vladike, samo mi sve to izgleda isuvise prenagljeno. Mogu samo da zamislim kako im je tesko sad. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:46, Иван Цветковић рече Ево, опет Михајло релативизује ствари, то је његова тактика притајеног артемићанина. Поставимо јуче све што се тиче доказа: http://www.eparhija-....com/sr/arhiva2 http://www.spc.rs/sr...o_g_p_r_c_r_k_v Али то се не тиче Михајла, њега се тиче шта му кажу расколнички сајтови. И на крају ће скупити хабрости и послати Владици Јовану поруку како ми упропаштавамо Цркву. мене, мене текел уфхарсин Михајло... није баш тако било..али нема везе... Бог све види.. народ заборавља... ако се сетимо било је неких коментара по питању Републике Српске и Срба из исте... на то сам се ја жалио... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Brate moj Mihajlo, pa ovde m.Artemija niko i neoptužuje od onoga što Sabor sam izneo i ono što sam m.Artemije javno čini što je protiv crkve. Pa on eto još je član SPC kao monah i ako se ide ovom logikom ako je ustao protiv SPC , on je ustao i protiv samoga sebe! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:31, Иван Цветковић рече Валтере, хоћеш да ти ја кажем који је став Михајла? Михајло је притајени артемит. Он није притајени Артемијевац , већ отворени артемијевац - наиме постоји разлика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Постоји свети Марко а сада имамо грешног Марка. Но, не бих да прејудицирам, само констатујем да је м.Артемије на ''добром'' путу да тако буде. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Ситуација је оваква: Мати Јелена је сама ово хтела (мада можда и није јер је наговорена од стране артемита)и сама је написала да излази из општења са СПЦ и одлази код Артемија. Зато не може остати на нечему што није њено лично већ је својина СПЦ. И мени је жао њих, али оне су тако одлучиле. За све то време док се горе дешава хаос, Артемије пали ватру шаљући поруке: "Слатко је гинути за Христа". Другим речима тера његове присталице да се бију са свештеницима. Видиш ли који је то ужас и која је њихова политика? Ево, ја добијам свакодневно од присталица Артемија претње преко порука. То је њихова политика, политика страха. Има овде толико људи који су одустали од њиховог расколничког пута али и дан данас добијају претеће поруке, многи су физички нападани, лупани прозори на кући... Зато и није чудо што се дешава ова брука. А за то време Артемије седи на безбедном са својим саветницима. Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:49, Жељко рече Он није притајени Артемијевац , већ отворени артемијевац - наиме постоји разлика. ја? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:48, Martirije рече Brate moj Mihajlo, pa ovde m.Artemija niko i neoptužuje od onoga što Sabor sam izneo i ono što sam m.Artemije javno čini što je protiv crkve. Pa on eto još je član SPC kao monah i ako se ide ovom logikom ako je ustao protiv SPC , on je ustao i protiv samoga sebe! зашто га нису избацили из СПЦ рекли... м.Артемије је јеретик..и ћаолина... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука