Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Ostaje cinjenica da Eparhija RP u Egzilu iz dana u dan raste i raste, a vi i dalje se bavite time kako da ga ocrnite, umjesto da se upitate sto je to tako. Vjernici kod Artemiju nisu neki novokompovani vjernici, to su ljudi koji godinama i decenijama vjerno Hristu sluze i zive u podvigu. To su vjernici koji zele da sacuvaju ono sto nam je od predaka predato. Samo jos fali da Artemije hirotonise nove vladike, i onda ce tek propast po SPC nastati... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 знаш ли да смо ово прежвакали стотину пута док тебе није било на форуму, обрати пажњу на ширење секташке пропаганде, овакви и слични клипови као и линкови морају бити означени као секташки. Дакле у сваком следећем постављању оваквог и сличног материјала дужан си поставити упозорење црвеном бојом да се ради о просектапшком материјалу/линку. Dragi Vladane. Ne mozes od mene ocekivati da to uradim, jer je otac Zarko i dalje kanonski svestenik SPC, i vrsi Svete Tajne. Ne mozes ocekivati da nekoga oznacim kao sektasa u kojeg ja imam veliko povjerenje. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Жарко Гавриловић је лажов и кукавица, што сам и посведочио лично. О чему онда причамо? Какво имаш мишљење о људима који су проверени и доказани лажови? Nije on lazov. Mozda po neku pretjera, ali i ja bi pretjero kada bi bio u njegovoj kozi i trpio urusavanje SPC kroz decenije. Za mene ja casniji od 90% vladika i zivi dostojnijim hriscanskim zivotom. Hrabar ispovjednik vjere pradjedovske, skroman, i ciste duse i namjera. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Како он један да "хиротонише"?? па ти "вјерници" које ти спомињеш а који сведушно оптужују Цркву да крши каноне газе по њима и намјештају ју их по својој вољи да је то страшно.. о Радосављевићевој сектици нећу да говорим, они сами о себи најбоље говоре.. свако од њих је преподобнији од овог другог и свако од њих је управу више него овај предходни и тако у круг.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Nego da vas pitam: Znate li vi da mnogi klirici i vjernici u SPC isto razmisljaju kao Artemije, ali jednostavno cute jer znaju sta su posledice (izuzev nekih hrabrih svestenika poput oca Zarka, koju je svoju hrabrost dokazao i kada su mnogi bacali ikone u smece)? Знамо, и познајемо их. Разлог томе је што је Сабор још чекао покајање Артемија. Мислим да је последњим поступком, монашењем искушеница из Жичке епархије и покушајем преузимања манастира, изгубио последње симпатије. Дакле дефинитивно га сада чека анатема. Многи подржавају његове политичке ставове. Право да кажем и сам сам имао симпатије према њима. Али због политике је он изашао из Православне цркве. И ту је крај сваке симпатије према њему. Znate li da Artemije ima i otvorenu podrsku +Serafima Pirejskog?Mitropolit ga naziva KANONSKIM EPISKOPOM... Знамо, то је проблем грчке цркве. Свуда има Артемија, није то ништа ново. Управо због његове заштите, држава Србија не може да суди бившем монаху Симеону. Znate li da mnogi Grci novokalendarci a koji su konzervativniji o Artemiju mnogo pricaju kao dobrom pastiru? Има их доста који нису обавештени. Имали смо случај где су неки монаси свете горе дали у почетку подршку Артемију, јер су их обманули његове присталице. Па су се због тога после дубоко извињивали, и горко се покајали. Znate li da Artemije ne spori blagodat SPC? Папа не спори благодат СПЦ, па шта онда. СПЦ спори благодат и папи и Артемију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Изгледа да има много више оних који су пробали чај од бунике. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Ja bi samo ovo napomeno: Nije otac Zarko taj koji dozvoljava da mu u oltar ulaze bogohulnici i jeretici, nije on taj koji pali svece u sinagogama, nije on taj koji zali zbog poraza Tadica na izborima, nije on taj koji se svetovno oblaci i oda po kafanama, nije on taj koji zivi u luksuzu i raskosu, nije on taj koji napastuje djecake, nije on taj koji svoj homoseksualizam krije ispod mantije...itd...a svega toga u SPC ima. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Како он један да "хиротонише"?? па ти "вјерници" које ти спомињеш а који сведушно оптужују Цркву да крши каноне газе по њима и намјештају ју их по својој вољи да је то страшно.. о Радосављевићевој сектици нећу да говорим, они сами о себи најбоље говоре.. свако од њих је преподобнији од овог другог и свако од њих је управу више него овај предходни и тако у круг.. Tacno, oni govore za sebe. Govore da imaju vise monaha i monahinja nego bilo koji vladika u SPC. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Dragi Vladane. Ne mozes od mene ocekivati da to uradim, jer je otac Zarko i dalje kanonski svestenik SPC, i vrsi Svete Tajne. Ne mozes ocekivati da nekoga oznacim kao sektasa u kojeg ja imam veliko povjerenje. онда ћеш бити банован. obi-wan and И.стојковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 otac Zarko није ништа од тога,он је много горе.ЛАЖОВ. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Mozda sledi anatema Artemiju. Ali to ne zanima Eparihiju RP u Egzilu. No opet se pitam, dal ce tako SPC anatemisati Benedikta recimo? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 ма дајјј,.,.,,, заиста ми се не губи вријеме прегањајући се са тобом рекао сам ти чега да се држиш ако нећеш бићеш банован и то је то! поздрав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Ostaje cinjenica da Eparhija RP u Egzilu iz dana u dan raste i raste Ако, нека расте, коначно је дошао Ђаво по своје. Dragi Vladane. Ne mozes od mene ocekivati da to uradim, jer je otac Zarko i dalje kanonski svestenik SPC, i vrsi Svete Tajne. Ne mozes ocekivati da nekoga oznacim kao sektasa u kojeg ja imam veliko povjerenje. Nije on lazov. Mozda po neku pretjera, ali i ja bi pretjero kada bi bio u njegovoj kozi i trpio urusavanje SPC kroz decenije. Za mene ja casniji od 90% vladika i zivi dostojnijim hriscanskim zivotom. Hrabar ispovjednik vjere pradjedovske, skroman, i ciste duse i namjera. Не ради се овде о "претеривању", већ се ради о архилажову. Лик и дело Жарка Гавриловића су срамота, чак и за једног лика какав је Артемије. Наравно, то што је теби лажов Жарко Гавриловић узор доста говори и о теби лично. Што ономад рече Кесаријска икона: "Слично се сличним познаје". Него, да речем још нешто: чуо сам ових дана причу (а то је неко питао скоро овде на теми) од пријатељице моје жене која симпатише монаха Артемија и његов циркус, да у једном манастиру - у који она лично одлази са децом - веома подржавају монаха Артемија и да се ускоро спремају да озваниче иступљење из СПЦ. Такође, има још неколико мањих манастира где је Артемијева црквенорушитељска дружива успела да (неуморним клеветањима и лажима) уплаши наше монаштво. Сума: по неким мојим сазнањима са терена, ускоро ће добар део калуђера (не знам за монахиње) да отворено подржи монаха Артемија и екипу. Има неко време како смо писали на оној теми "Монаштво или воља уа моћ...", и ту су се многи саблазнили и шокирали. Оно што сам тада причао у теорији (и чему су се многи смејали и ишчуђавали) сада се догађа у пракси и тек ће се догађати. Живи били видели. Мислим да свештенство, лаикат и остатак нормалног монаштва СПЦ морају одлучно реаговати. До сада је, према мом гуштерском мишљењу, ово све била сувише, сувише благо. Имамо посла са опасним људима. misha and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Nisam Artemijevac. Nikada nisam bio u kontaktu sa Artemijem, a kamoli bio na Liturgiji kod njega. Imam odredjene simpatije prema njemu, i to je to. Reko sam, u odluku o rascinjenu ne bih da ulazim, tu su mnogi mudriji umovi nego ja (otac Zarko) rekli kako stvari stoje. Ali Artemiju nije sudjeno na crkvenom sudu, Artemiju nista nije dokazano. Cak i paravan koji se stvorio, Simeon Vilovski, jer propao, jer ga je Aeropag oslobodio svih optuznica i dokazao da se potjernica temelji na osnovu poltiickog i vjerskog progona. O cemu imamo onda pricati na tu temu?Ali jednostavno, sila Boga ne moli. Па не карактерише те то што ниси у контакту са њим да ниси његов следбеник и присталица. Па ретко који верник је био на миси код папе, па то не значи да није његов следбеник. Отворено исповедаш његове лажи и клевете, као што су римокатолици филиокве фалсификовали у Никејски симбол вере. То што тврдиш је исто као када би рекао да ниси ти римокатолик, али да су они у праву када тврде да смо ми фалсификовали Никејски симбол вере, а да ти и даље признајеш благодат СПЦ. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Ja sam i dalje u SPC. Ali moje licno misljenje je da i zvanicna SPC i Artemije imaju blagodat. Smatram da je SPC pogresila u mnogim odlukama vezane sa slucaj Artemije, ali ne bi to bio prvi put. To opet ne znaci da se treba distancirati od SPC, naprotiv. Treba vise nego ikada revnovati za cistotu SPC, a ima nas hvala Bogu mnogo koji smo protiv svejeresi ekumenizma, protestantskih reformi i segrijanizma. Vi ste kao tadasnji SINOD kada je rascinjen vladika Dionisije, a mi smo kao Sv. Ava Justin. Grmimo nad nepravdom, ali ostajemo u molitvenom opstenju sa SPC. Tako ja na to gledam. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука