Zaklina Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 potpuno razumem one koji ne mogu da se snadju posle razvoda jer i ja posle toliko godina ne mogu iako sam bila kratko u gradjanskom braku ( nije hteo da se venca u crkvi da ne bi uvredio svog oca). uzasno je tesko, osecam se kao da imam neki fizicki nedostatak i znam da nikada vise necu biti srecna. od tada je proslo 17 godina. imamo i dete, koje vise nije dete. razvod je strasniji od smrti. kad umre znas da je Bozja volja, a ovo - ovo je uzas, sramota i krah, zena posle toga nema prava da bude zena.ona je bice nizeg reda. to je strasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Ljubav, a ne vreme, leci sve rane! Pitanje: Koja ljubav? Prema kome? Nova ili stara?.... Previse pitanja a premalo odgovora..... Moje misljenje je ,kao sto vec napisah, ljubav prema toj osobi od koje si se rastao. Samo ako uspes da je volis kao coveka, kao osobu, kao sto recimo volis svoje prijatelje ili bracu i sestre,a ne kao zenu sa kojom bi da budes, onda si izlecen od patnje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2009 potpuno razumem one koji ne mogu da se snadju posle razvoda jer i ja posle toliko godina ne mogu iako sam bila kratko u gradjanskom braku ( nije hteo da se venca u crkvi da ne bi uvredio svog oca). uzasno je tesko, osecam se kao da imam neki fizicki nedostatak i znam da nikada vise necu biti srecna. od tada je proslo 17 godina. imamo i dete, koje vise nije dete. razvod je strasniji od smrti. kad umre znas da je Bozja volja, a ovo - ovo je uzas, sramota i krah, zena posle toga nema prava da bude zena.ona je bice nizeg reda. to je strasno.Draga ZAklina, ni nama, razvedenim muskarcima nije nista lakse, a potpuno se slazem sa tobom da je razvod gori od smrti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 ni jednima ni drugimanije dobro ali mislim da u našem društvu još uvek muškarci bolje prolaze-iz puno razloga..... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Ljubav, a ne vreme, leci sve rane! Pitanje: Koja ljubav? Prema kome? Nova ili stara?.... Previse pitanja a premalo odgovora..... Moje misljenje je ,kao sto vec napisah, ljubav prema toj osobi od koje si se rastao. Samo ako uspes da je volis kao coveka, kao osobu, kao sto recimo volis svoje prijatelje ili bracu i sestre,a ne kao zenu sa kojom bi da budes, onda si izlecen od patnje. Da bih je ponovo voleo kao coveka, kao osobu, moram joj prvo oprostiti, a to je stvarno, mnogo,mnogo, tesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2009 ni jednima ni drugimanije dobro ali mislim da u našem društvu još uvek muškarci bolje prolaze-iz puno razloga.....Ne mora da znaci, sve zavisi ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 31, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2009 "Mislite li da mozda pomazete nekome zato sto ste zaljubljeni? Lepo, kazacu vam nesto. Nikada niste zaljubljeni u nekoga. Zaljubljeni ste samo u ideju o odredjenoj osobi, unapred stvorenu ideju diktiranu nadom. Razmislite malo: nikada niste ni u koga zaljubljeni- zaljubljeni ste samo u ideju, u svoju predrasudu o odredjenoj osobi. Tako se i odljubljuje, zar ne? Samo se vasa ideja menja." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 31, 2009 Пријави Подели Написано Август 31, 2009 to je zaljubljenost,svakako...ali to je faza koja prethodi ljubavi...a voleti nekog znači poznavati ga...biti jedno sa njim....ljudi se često razočaraju baš zato što shvate da druga osoba nije po njihovoj meri...nasuprot ovome,Gospod nas uči da je prihvatanje drugog ključ ljubavi i početna tačka svakog zdravog odnosa... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 31, 2009 Пријави Подели Написано Август 31, 2009 a ovo je antoni de melo...budjenje...jel tako Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 31, 2009 "Mislite li da mozda pomazete nekome zato sto ste zaljubljeni? Lepo, kazacu vam nesto. Nikada niste zaljubljeni u nekoga. Zaljubljeni ste samo u ideju o odredjenoj osobi, unapred stvorenu ideju diktiranu nadom. Razmislite malo: nikada niste ni u koga zaljubljeni- zaljubljeni ste samo u ideju, u svoju predrasudu o odredjenoj osobi. Tako se i odljubljuje, zar ne? Samo se vasa ideja menja."Nije ta?no. Trebalo je da pro?em sve ?to sam prošla pa da shvatim sta je ljubav...I to sam shvatila zavolevši prijatelje, koliko je sveto to ose?anje. Prema tome, osoba koju volim, nije ideja, nije moja zamisao. To je zaista osoba koju volim. E druga je stvae kad ljudi po?inju da se menjaju, onda voliš ideju osobe koju si voleo. Tada treba razjasniti stvari. Ali opet spominjem, pojam ?iste ljubavi je jedinstven, Da bismo to spoznali, treba da nam u srcu zacari Božija ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 31, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2009 a ovo je antoni de melo...budjenje...jel takoDa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 31, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2009 "Mislite li da mozda pomazete nekome zato sto ste zaljubljeni? Lepo, kazacu vam nesto. Nikada niste zaljubljeni u nekoga. Zaljubljeni ste samo u ideju o odredjenoj osobi, unapred stvorenu ideju diktiranu nadom. Razmislite malo: nikada niste ni u koga zaljubljeni- zaljubljeni ste samo u ideju, u svoju predrasudu o odredjenoj osobi. Tako se i odljubljuje, zar ne? Samo se vasa ideja menja."Nije ta?no. Trebalo je da pro?em sve ?to sam prošla pa da shvatim sta je ljubav...I to sam shvatila zavolevši prijatelje, koliko je sveto to ose?anje. Prema tome, osoba koju volim, nije ideja, nije moja zamisao. To je zaista osoba koju volim. E druga je stvae kad ljudi po?inju da se menjaju, onda voliš ideju osobe koju si voleo. Tada treba razjasniti stvari. Ali opet spominjem, pojam ?iste ljubavi je jedinstven, Da bismo to spoznali, treba da nam u srcu zacari Božija ljubav.Dali pocinju da se menjaju, ili su bili takvi a mi to nismo hteli ili nismo zeleli da vidimo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 31, 2009 Пријави Подели Написано Август 31, 2009 ево ја више волим Бога него женску, и због тога смо раскинули. а није ми право ... вероватно што сам маловеран и што би замало радије душу погубио ... но, пресудио сам вези, због последица које озбиљно схватам, а схватам и да се друга особа неће преумити, а и она то схвата. па, не жели што и ја, а ја живот некоме пакао да правим, то није љубав. тако барем ја посматрам ствари тренутно. воло би да се помирим, ал не по цену да подигнем децу у атмосфери мачевања око Бога. ил ће бити двоје или неће. волим ја њу, ал Господа више. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Август 31, 2009 Пријави Подели Написано Август 31, 2009 srcee srcee srcee 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha ajde Medo kod Izide na kaficu, videces kako ce lakse da bude! mazenje (pocela sam i ja da zovem) 8086.gif Salu na stranu, zao mi je, bas mi je zao kad vas slusam, ja nemam tih problema, jer se nemam ni od koga razvoditi ni sa kim raskidati, ali bol mi je dobro poznat. Ne voli covek kad je nemocan 0202_238 Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 31, 2009 Medo ja sam upravo i pričala o tom čistom osećaju ljubavi koji jezacario mojom dušom. A da li bi mogla to s nekim da podelim, verovatno da, ako osećamo isto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука