goran018 Написано Септембар 4, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2009 gorane,ja mislim da sloboda i nema veze sa moralnoš?u...sloboda je pre svega vezana za ljubav..1 bez 2. ne postoje a ljubav je pre svega vezana za Boga....što nas dovodi do poražavaju?e ?injenice da je,naravno,po meni,vrhunska sloboda ljubav prema Bogu i bližnjem,,,,,,,,,,,,,,ko to ispunjava on je na Ljubav prema Bogu nikada nisam doveo u pitanje, i to se bar kod mene uvek podrazumeva, ali mi ovde polemisemo o slobodi u ljubavi dve jedinke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2009 ne može se polemisati o bilo kakvoj ljubavi bez polemike o Bogu.....moj stav,neću više da se ubacujem...ti verovatno misliš na konkretne slučajeve 2 osobe,pardon-jedinke Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Септембар 4, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2009 ne može se polemisati o bilo kakvoj ljubavi bez polemike o Bogu.....moj stav,ne?u više da se ubacujem...ti verovatno misliš na konkretne slu?ajeve 2 osobe,pardon-jedinkeNe, nemoj da prekidas, jer svako misljenje je dobrodoslo...a u tvojim komentarima ima stvarno dosta toga poucnog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2009 hvala brate,pre svega za dobru nameru i dobru volju,od 1335_womens hvala Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Септембар 4, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 4, 2009 hvala brate,pre svega za dobru nameru i dobru volju,od 1335_womens hvala Ja volim Amadeusa kao brata, jer volimo iste stvari. A razvod je najbolja stvar koja mi se desila. I nisam usamljena, slobodna sam da u?im, imam divne prijatelje, decu...I ne pomišljam o muškarcima, sem kao o prijateljima. I uzivam u tome, što oni to znaju, da je to samo ?isto prijateljstvo. S Amadeusom sa se nasmejala za mesec dana više nego za 16 godina...I zna kad mi je tesko i uvek je tu...Zato je najbolje imati prave prijatelje. Lazaricu, After i sve druge...oni su mi pružili više ljubavi, nego onaj kome sam rodila decu i volela ga do poslednjeg ?asa. Za ?im da žalim? Što sam izgubila dušu, samopoštovanje , li?nost a ovde su ljudi koji su mi vratili veru u život jer smo bra?a i sestre u Hristu. Zato što su me nau?ili da praštam, volim i živim. Volim vas sve, dragi moji. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Септембар 4, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2009 hvala brate,pre svega za dobru nameru i dobru volju,od srcee hvala Pre svega, HVALA TEBI.. klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Септембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 Opraštanje je vrlo jednostavno, u srcu...meni je sve ostalo išlo teže. Crkva i razgovor sa duhovnikom, ponekad su neizbežni i pri ispovedi mi se ispovedamo samom Gospodu. Dakle, ako lažemo i ne opraštamo, lažemo samog Gospoda. Meni je veći problem da vidim put dalje. Šta misliš? Da stalno živiš u prošlosti? Čemu to vodi, za tebe, za druge.? Naravno da je to proces, samo ti kažem šta je meni pomoglo...iskreni oprost, pričešće. A na dalje sam dete Božije pa ćemo nekako, uskočiće On kad treba... :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 mislim da goran priča o mogućem pomirenju a olja nešto drugo...... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Септембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 mislim da goran pri?a o mogu?em pomirenju a olja nešto drugo...... Ta?no, Amadeuse. Ja sam mu to u dva navrata rekla, ako se se?a, ali on je poricao. Rekla bih mu da se batali ?orava posla...ali to je li?no, ko zna kakve su okolnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Септембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 mislim da goran pri?a o mogu?em pomirenju a olja nešto drugo...... Cogito ergo sum. 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 AMO,ergo sum........... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Септембар 5, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 Opraštanje je vrlo jednostavno, u srcu...meni je sve ostalo išlo teže. Crkva i razgovor sa duhovnikom, ponekad su neizbežni i pri ispovedi mi se ispovedamo samom Gospodu. Dakle, ako lažemo i ne opraštamo, lažemo samog Gospoda. Meni je ve?i problem da vidim put dalje. Šta misliš? Da stalno živiš u prošlosti? ?emu to vodi, za tebe, za druge.? Naravno da je to proces, samo ti kažem šta je meni pomoglo...iskreni oprost, pri?eš?e. A na dalje sam dete Božije pa ?emo nekako, usko?i?e On kad treba... :smiley:E to sto je tebi jadnostavno, meni nije, i to mi teze ide,to da oprostim, a dalji put ja vrlo jasno vidim, i na tom putu vidim sebe i svoju decu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Септембар 5, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 mislim da goran pri?a o mogu?em pomirenju a olja nešto drugo...... Ta?no, Amadeuse. Ja sam mu to u dva navrata rekla, ako se se?a, ali on je poricao. Rekla bih mu da se batali ?orava posla...ali to je li?no, ko zna kakve su okolnosti. NE, ne pricam o pomirenju sa bivsom, ali da bih nastavio zivot dalje moram joj oprostiti to sto je uradila i krenuti dalje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 Opraštanje je vrlo jednostavno, u srcu...meni je sve ostalo išlo teže. Crkva i razgovor sa duhovnikom, ponekad su neizbežni i pri ispovedi mi se ispovedamo samom Gospodu. Dakle, ako lažemo i ne opraštamo, lažemo samog Gospoda. Meni je ve?i problem da vidim put dalje. Šta misliš? Da stalno živiš u prošlosti? ?emu to vodi, za tebe, za druge.? Naravno da je to proces, samo ti kažem šta je meni pomoglo...iskreni oprost, pri?eš?e. A na dalje sam dete Božije pa ?emo nekako, usko?i?e On kad treba... :smiley:E to sto je tebi jadnostavno, meni nije, i to mi teze ide,to da oprostim, a dalji put ja vrlo jasno vidim, i na tom putu vidim sebe i svoju decu. Gorane, oprostiti u srcu, zaista oprostiti ej težak i dugotrajan proces..ljudi ?esto misle da su oprostili no nisu..tu recept ne postoji...nema instant rešenja..neko uspe...neko ne..dokle god žalimo i ajdikujemo i mislimo na ono šta su nam u?inili, ili nam nisu u?inili, nismo oprostili oprost je an neki na?in i pokajanje, zapo?eti sve iznova, na drugi na?in, druga?ije pomirenje...zašto da ne..nikada nije krivica samo u jednom strani...nemojmo biti gordi Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Септембар 5, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2009 Opraštanje je vrlo jednostavno, u srcu...meni je sve ostalo išlo teže. Crkva i razgovor sa duhovnikom, ponekad su neizbežni i pri ispovedi mi se ispovedamo samom Gospodu. Dakle, ako lažemo i ne opraštamo, lažemo samog Gospoda. Meni je ve?i problem da vidim put dalje. Šta misliš? Da stalno živiš u prošlosti? ?emu to vodi, za tebe, za druge.? Naravno da je to proces, samo ti kažem šta je meni pomoglo...iskreni oprost, pri?eš?e. A na dalje sam dete Božije pa ?emo nekako, usko?i?e On kad treba... :smiley:E to sto je tebi jadnostavno, meni nije, i to mi teze ide,to da oprostim, a dalji put ja vrlo jasno vidim, i na tom putu vidim sebe i svoju decu. Gorane, oprostiti u srcu, zaista oprostiti ej težak i dugotrajan proces..ljudi ?esto misle da su oprostili no nisu..tu recept ne postoji...nema instant rešenja..neko uspe...neko ne..dokle god žalimo i ajdikujemo i mislimo na ono šta su nam u?inili, ili nam nisu u?inili, nismo oprostili oprost je an neki na?in i pokajanje, zapo?eti sve iznova, na drugi na?in, druga?ije pomirenje...zašto da ne..nikada nije krivica samo u jednom strani...nemojmo biti gordi Zaista se slazem 100 % da krivica nije samo na jednoj strani, a necu da lazem sebe da sam joj oprostio, a u srcu osecam da nisam. Oprostiti i meni i njoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука