Фарисеј Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Нешто сам размишљао о оним људим који не умеју да воде дијалог са неправославним, брзо се посвађају ... Колика су они брука за Православље и Христа . Туга једна. Не разумем, зашто се петљају када основне кораке православља нису савладали : љубав, разумевање, праштање, помоћ ? bgpj, Драшко, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Znaci,umesto svadja treba :group111: http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Ljudi se na netu ponasaju kako nikad ne bi 'uzivo'. Moja ideja je da uvek zamislis zivog coveka isped sebe dok kuckas . feeble, Ignjatije, katja and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Ljudi se na netu ponasaju kako nikad ne bi 'uzivo'. Moja ideja je da uvek zamislis zivog coveka isped sebe dok kuckas . По могућности- нормалног Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Нешто сам размишљао о оним људим који не умеју да воде дијалог са неправославним, брзо се посвађају ... Колика су они брука за Православље и Христа . Туга једна. Не разумем, зашто се петљају када основне кораке православља нису савладали : љубав, разумевање, праштање, помоћ ? Odgonetka lezi u cinjenici zato sto ne znaju da vode dijalog uopste. Nema to puno dodira sa tim koliko su pravoslavni ili ne. I sam sam svojevremeno tako gresio. Ko ume da vodi dijalog nema problema sa tim koliko je neko bogocentrican ili ne. I sami sebi kao pravoslavni svedocimo koliko nam je tesko da slusamo nekoga koga ne volimo bez obzira koliko bio nase vere. Na primer: Razlika izmedju dijaloga i ne-dijaloga Разлика између дијалога и не-дијалога (други део) Разлика између дијалога и не-дијалога (трећи део) http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 За дијалог није довољна само "добра воља". Прво, мораш да познајеш уверења саговорника да би могао његове речи да правилно протумачиш. Јер кад муслиман каже "ја волим Исуса" то има сасвим другачије значење и контекст него када хришћанин каже "ја волим Исуса". Или када адвентиста каже "поштуј Божије заповести", то је сасвим другачије од онога како схватају православни. Друго, мораш да научиш да препознаш мале "лукавости" којима се сви људи служе у таквим ситуацијама. И тако редом... Ignjatije and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Treba biti čovjek! Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 ima jedna lepa fora u dijalozima, to sam naučio baveći se marketingom, kažu stručnjaci da kada vodimo neki razgovor, pošto sagovornik postavi pitanje ili izgovori nešto, ćutimo 4-5 sekundi i tek onda odgovorimo ili kažemo dalje ovo ostavlja utisak da slušamo sagovornika, razgovor diše, nema upada, doživljavaju nas kao ozbiljne sagovornike..... lepa a jednostavmna caka Ћириличар, katja, Марио Токовић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 ima jedna lepa fora u dijalozima, to sam naučio baveći se marketingom, kažu stručnjaci da kada vodimo neki razgovor, pošto sagovornik postavi pitanje ili izgovori nešto, ćutimo 4-5 sekundi i tek onda odgovorimo ili kažemo dalje ovo ostavlja utisak da slušamo sagovornika, razgovor diše, nema upada, doživljavaju nas kao ozbiljne sagovornike..... lepa a jednostavmna caka Gluma i foliranje radi materijalne dobiti. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Gluma i foliranje radi materijalne dobiti. šta je materijalna dobit? kako misliš da se nešto može postići glumom i foliranjem? da li si nekad probao ovalo nešto u bilo kom razgovoru ili dijalogu? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 ima jedna lepa fora u dijalozima, to sam naučio baveći se marketingom, kažu stručnjaci da kada vodimo neki razgovor, pošto sagovornik postavi pitanje ili izgovori nešto, ćutimo 4-5 sekundi i tek onda odgovorimo ili kažemo dalje ovo ostavlja utisak da slušamo sagovornika, razgovor diše, nema upada, doživljavaju nas kao ozbiljne sagovornike..... lepa a jednostavmna caka Da, ne smije se samo to ćutanje upražnjavati vrlo često i nad mjeru produžavati, kako nas ne bi počeli smatrati kvocijentno suficitarnim sugovornicima, hahahaha! To važi za usmeni razgovor. Za ovaj Forumski pismeni dijalog također važi nešto vrlo slično. Ja se priznam bez mučenja da ne jednom sam si cenzurisao ono što sam napisao jer ako osjetim da sam to napisao previše impulsivno, pročitam to još jednom. Najčešće je tamo dovoljno izbaciti par pretjeranih izraza a ono potom može da se pusti, nije promjenjen smisao, sve je isto rečeno što sam htio reći ali bez tih nekih suvišnih emocionalno obojenih frazetina ili izraza, koji ništa novo ne kažu ali mogu recimo nekom da teže padnu "k srcu", da si to uzmu i shvate previše ozbiljno. Nekad si taj post izbrišem sasvim a nekad se međutim desi da ga namjerno ostavim takvog i poslije kontrole ako vidim da je to opravdano, da u njega alegorije, hiperbole, parabole, metafore i blage aluzije "ne piju vode" i da mu neće upaliti i docvaknut šta sam htio da kažem ako to ne uradim malo tvrđim načinom, no ipak primjerenim i ne vrijeđajućim. Ignjatije and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 šta je materijalna dobit? kako misliš da se nešto može postići glumom i foliranjem? da li si nekad probao ovalo nešto u bilo kom razgovoru ili dijalogu? Glumiš da bi pridobio potencijalnog kupca, poslovnog partnera, klijenta..... Zašto bi inače namerno pravio pauzu i time veštački stvarao sliku da nekog pažljivo slušaš ? Isto kao i ona fora da budeš nasmejan prilikom razgovora telefonom u firmi. Ovde govorimo o iskrenom " privatnom " dijalogu bez korišćenja marketinških trikova glume. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Da, ne smije se samo to ćutanje upražnjavati vrlo često i produžavati, kako nas ne bi počeli smatrati kvocijentno suficitarnim sugovornicima, hahahaha! To važi za usmeni razgovor. Za ovaj Forumski nešto drugo slično, ja se priznam da ne jednom sam si cenzurisao ono što sam napisao jer ako osjetim da sam to napisao previše impulsivno, pročitam to još jednom. Najčešće je tamo dovoljno izbaciti par pretjeranih izraza a ono potom može da se pusti, nije promjenjen smisao, sve je isto rečeno što sam htio reći ali bez tih nekih suvišnih emocionalno obojenih frazetina ili izraza, koji ništa novo ne kažu ali mogu recimo nekom da teže padnu "k srcu", da si to uzmu i shvate previše ozbiljno. Nekad si taj post izbrišem sasvim a nekad se međutim desi da ga na namjerno ostavim takvog i poslije kontrole ako vidim da je to opravdano, da u njega alegorije, hiperbole, parabole i blage aluzije "ne piju vode" i da mu neće upaliti i docvaknut šta sam htio da kažem ako to ne uradim malo tvrđim načinom, no ipak primjerenim i ne vrijeđajućim. slažem se Josipe, meni je ova fora pomogla kad god sam je se setio jer sam inače impulsivan i ulećem u reč i gušim se u razgovoru, ovako kad napravim bar polovimu pauze (što bi mi muzičari rekli) imam neko smirenje i lepše razgovaram sa ljudima, ko god da su Zayron је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Glumiš da bi pridobio potencijalnog kupca, poslovnog partnera, klijenta..... Zašto bi inače namerno pravio pauzu i time veštački stvarao sliku da nekog pažljivo slušaš ? Isto kao i ona fora da budeš nasmejan prilikom razgovora telefonom u firmi. Ovde govorimo o iskrenom " privatnom " dijalogu bez korišćenja marketinških trikova glume. ako neko glumi, i neiskren je može da pauzira ili ne pauzira, svejedno folira se mislim da se govori o kulturi dijaloga, o slušanju drugoga ovo sam naveo jer je lepa stvar i može se primeniti u svakom razgovoru, kao što sam napisao Josipu, meni je pomoglo jer ne umem da saslušam, bez obzira dal je kupac , drugar , ....nepoznata osoba Zayron је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Ispravka Da, ne smije se samo to ćutanje upražnjavati vrlo često i produžavati, kako nas ne bi počeli smatrati kvocijentno insuficijentim sugovornicima, hahahaha! Ne suficitarnim već insuficijentnim, brzo pišem pa se poslije čudim šta sam napisao, mislim na jedno a prsti mi sami tipkaju drugo. Da, to je takav ternimus tehnicus psihologa i medicinara, psihijatara: na primjer to napišu za osobu koja ima I KVE tikve ili IQ ljuljajućeg drvenog konjića o takvoj se kulantno potom izraze kao o osobi sa insuficijentnim (nedovoljnim) IQ. Suficitaran je u višku, od viška IQ glava ne boli. Od manjka pogotovu ne. Blago onom ko mlad poludi, sav mu život u veselju prođe. P.P. Njegoš :smile: Драшко је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука