Zayron Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 slažem se Josipe, meni je ova fora pomogla kad god sam je se setio jer sam inače impulsivan i ulećem u reč i gušim se u razgovoru, ovako kad napravim bar polovimu pauze (što bi mi muzičari rekli) imam neko smirenje i lepše razgovaram sa ljudima, ko god da su Da, pomaže to. Ali nekad ni to ne, govorit smireno i razložno nije baš lako. Sjećam se da je jedan glumac jednom od treme zaboravio HODAT, nije znao ni kako će ući na pozornicu, hahahaha. Režiser mu morao pokazat kako se KORAČA! Da mora prvo ispružit jednu nogu, zatim prebacit težište s jedne na tu drugu nogu a potom opet to isto uradit ponovo s tom nogom što mu ostala pozadi, hahahaha. Eto, utješi se, s tim dobrim i kvalitetnim, razgovjetnim, jasnim i smirenim govorom imaju problema i profesionalci. Česi tome kažu "prereci" ili "prebrepti" kad se prerekneš il izvališ nešto bez smisla, izbrbljaš nešto, oni to kažu izbreptaš, zato tomu kažu prebrept ili blabol također. To ja stalno radim u pisanju, dešava mi se to često, hahaha. Vidjeli ste to maloprije: mislim insuficijentan a pišem suficitaran, ili mislim konversi a pišem konverti, kao na onoj temi o monaštvu. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Da, ne smije se samo to ćutanje upražnjavati vrlo često i nad mjeru produžavati, kako nas ne bi počeli smatrati kvocijentno suficitarnim sugovornicima, hahahaha! To važi za usmeni razgovor. Za ovaj Forumski pismeni dijalog također važi nešto vrlo slično. Ja se priznam bez mučenja da ne jednom sam si cenzurisao ono što sam napisao jer ako osjetim da sam to napisao previše impulsivno, pročitam to još jednom. Najčešće je tamo dovoljno izbaciti par pretjeranih izraza a ono potom može da se pusti, nije promjenjen smisao, sve je isto rečeno što sam htio reći ali bez tih nekih suvišnih emocionalno obojenih frazetina ili izraza, koji ništa novo ne kažu ali mogu recimo nekom da teže padnu "k srcu", da si to uzmu i shvate previše ozbiljno. Nekad si taj post izbrišem sasvim a nekad se međutim desi da ga namjerno ostavim takvog i poslije kontrole ako vidim da je to opravdano, da u njega alegorije, hiperbole, parabole, metafore i blage aluzije "ne piju vode" i da mu neće upaliti i docvaknut šta sam htio da kažem ako to ne uradim malo tvrđim načinom, no ipak primjerenim i ne vrijeđajućim. Слажем се,100%. Много је бре леп осећај када се људи слажу,а не знају се. И тужан када се знају,а не слажу. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Kada protivnik iznosi svoj stav, on iznosi nekakvu strukturu koja se sastoji od argumenata. Ono što je potrebno uraditi je uočiti najslabiji argument i njega opovrgavati. Ovo je opšti recept za svaku diskusiju, ali ako su u pitanju međukonfesionalni dijalozi, naročito je korisno uočiti fanatike u (ili relativno bliske) suprotnom taboru i onda njihovo lupetanje okrenuti protiv argumenata sagovornika. Ovaj metod u dosadašnjim raspravama je korišten prema meni.Ali ovaj metod nije fer u dijalogu.Ovakvim metodom se neželi put sa istini , ovim metodom se želi dokazati neki svoj stav ili svoja istina. Николa је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Nikakva rasprava http://vukajlija.com/reakcije/3494 Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Када је Господ водио дијалог са Самарјанком крај бунара,коју технику је користио. Технику Жеђи. Жеђ човечију као биолошку и духовну категорију. Његова природа је била жедна воде, а Самрјанка је била жедна Истине. Христос,као жив човек пије воду, а она,као жедна пустиња упија Живу воду. И код Жеђи,сусрећу се Бог и Човек.И почиње дијалог. И не завршава се,јер они и сада разговарају.Језиком иза ума. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Моје искуство, када треба разменити мишљења и предлоге о иоле компликованим стварима, је да се људи обично тешко разумеју. Потребно је пажљиво слушати и потврдити став саговорника. А то понекад мора и по неколико пута, да би онај други сконтао да си га разумео и да не мора више да потврђује свој став. Тек онда је спреман да те чује. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 24, 2012 Пријави Подели Написано Мај 24, 2012 Poslusajte ovo predavanje zaista je poucno bez obzira da li ste vernik ili ateista : http://www.svetigora.com/node/10713 Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука