bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 I ja volim Isusa zato što sam musliman.To je jedan od najjačih osječaja koje prema ikome osječam.To je sastavni dio naše vjere. Фарисеј and Evgenik је реаговао/ла на ово 2 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 I ja volim Isusa zato što sam musliman.To je jedna od najjačih osječaja koje prema ikome osječam.To je sastavni dio naše vjere. Чекај, ово су сан неки нови елементи који за које баш и нисмо превише знали . Помислићемо да се шалите, хај укратко образложите зашто волите Христа ? На који начин ? Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Чекај, ово су сан неки нови елементи који за које баш и нисмо превише знали . Помислићемо да се шалите, хај укратко образложите зашто волите Христа ? На који начин ? Farisej mi se ne šalimo.Mi volimo Isusa i svaki musliman bi se žrtvovao da bude u njegovom društvu, i na njegovoj strani. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 To je jedan od temelja naše vjere.Ne može biti musliman ko njega mrzi. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Farisej mi se ne šalimo.Mi volimo Isusa i svaki musliman bi se žrtvovao da bude u njegovom društvu, i na njegovoj strani. Ово је јако позитивна ствар. А јел истина да верујете да је Христос рођен Духом Светим од девице Марије и да ће се поново појавити на крају света ? Јел верујете да је васкрсао ? (знам да верујете да није разапет на крсту) Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Ovo su ajeti iz Kurana o onome što pitaš.Nadam se da je sve jasno iz samih ajeta: “I spomeni u Knjizi Merjemu: kada se od ukućana svojih na istočnu stranu povukla i jedan zastor da se od njih zakloni uzela, Mi smo k njoj meleka Džibrila poslali i on joj se prikazao u liku savršeno stvorena muškarca. “Utječem se Milostivom od tebe, ako se Njega bojiš!” – uzviknu ona. “A ja sam upravo izaslanik Gospodara tvoga” – rece on – “da ti poklonim dječaka čista!” “Kako ću imati dječaka” – reče ona – “kad me nijedan muškarac dodirnuo nije, a ja nisam nevaljalica!” “To je tako!” – reče on. “Gospodar tvoj je rekao: ’To je Meni lahko’, i zato da ga učinimo znamenjem ljudima i znakom milosti Naše. Tako je unaprijed određeno!“ Merjem, 16-21. “Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: “Budi!” – i on bi”. Ali ‘Imran,59. “I ona zanese i bremenita se skloni daleko negdje.I porođajni bolovi prisiliše je da dode da stabla jedne palme. “Kamo sreće da sam ranije umrla i da sam potpuno u zaborav pala!” – uzviknu ona.I melek je, koji je bio niže nje, zovnu: “Ne žalosti se, Gospodar tvoj je dao da niže tebe potok poteče.“ Merjem, 22-24. „i zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,već ga je Allah uzdigao Sebi. – A Allah je silan i mudar.” An-Nisa, 157-158. „I nevjernici počeše smišljati spletke, ali ih je Allah otklonio, jer On to umije najbolje.I kada Allah reče: “O Isa, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi: one koji ne budu vjerovali na strašne muke ću staviti i na ovome i na onome svijetu i niko im neće moći pomoći.”…A onima koji budu vjerovali i dobra djela činili, On će njima punu nagradu dati. – Allah ne voli nasilnike.Ovo što ti kazujemo jesu ajeti i Qur’an mudri. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Нешто сам размишљао о оним људим који не умеју да воде дијалог са неправославним, брзо се посвађају ... Колика су они брука за Православље и Христа . Туга једна. Не разумем, зашто се петљају када основне кораке православља нису савладали : љубав, разумевање, праштање, помоћ ? Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Ево теме, а овде наставимо : како то муслимани (и зашто) воле Христа ... https://www.pouke.org/forum/topic/19208-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/ Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Фарисеј, Иса из Корана није јеванђеоски Исус Христос. Иса није разапет, није васкрсао, није Бог, он је само један од посланика, чак нижи од Мухамеда. Немам ништа против што муслимани воле било когфа (то је свакако добро), па ни што воле Ису. Али, теби на знање, Иса није јеванђеоски Исус Христос. Ignjatije and antics је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Увек када се поведу овакве дискусије сетим се овог одломка... Последње Григоријеве године су обележене једном неочекиваном епизодом: за време путовања лађом из Солуна за Цариград, галије су заробили Турци. Путници су били принуђени да се готово годину дана задрже у Малој Азији, која је већ била под турском окупацијом. Паламина писма, и документа која се односе на ово заробљеништво, у много чему представљају право откровење. Из њих сазнајемо, на пример, о изванредно толерантном ставу Турака према хришћанима, како у окупираним областима, тако и према заробљеницима. С друге стране, она откривају велико интересовање заробљеног архиепископа за Ислам. О њему је водио пријатељске дикусије са сином емира Оркана, у којима је изражавао наду да ће "ускоро доћи дан када ћемо моћи разумети један другога"... У овим текстовима се осећа да овај еминентни представник византијске Цркве, без обзира на сву традиционалну верност империји константинопоља, јасно прави разлике између специјалне мисије Цркве и интереса Византије. (Свети Григорије Палама и православна мистика - Јован Мајендорф, стр. 78 - 79) Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Питање муслиманима да ли воле ОВОГ Исуса: ....Господа Исуса Христа, Сина Божејг, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова, Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога Истинитог, рођеног не створеног, једносушног Оцу кроз кога је све постало. Који је ради нас људи и ради нашега спасења сишао са небеса и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек. И који је распет за нас у време Понтија Пилата и страдао и био погребен. И који васкрсао у трећи дан по Писму. И који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца. И који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвим, Његовом Царству неће бити краја... Јел ово Иса из Корана кога муслимани воле? П.С. Ја нисам против нашег међусобног поштовања и суживота. Ово говорим чисто да бисмо неке ствари продискутовали и разјаснили (конкретно, да Иса није јеванђеоски Исус), а не да бисмо било кога вређали и понижавали. Ignjatije, Grizzly Adams and Владан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Фарисеј, Иса из Корана није јеванђеоски Исус Христос. Иса није разапет, није васкрсао, није Бог, он је само један од посланика, чак нижи од Мухамеда. Немам ништа против што муслимани воле било когфа (то је свакако добро), па ни што воле Ису. Али, теби на знање, Иса није јеванђеоски Исус Христос. Онда је то неки други лик... Али Александре, онда "ни Исус Христос није јеванђеоски Исус Христос" кога католици поштију, јер убацују Филиокве за Духа Светога, нити је Богородица она "из Јеванђеља" пошто је безгрешно зачела (а ми имамо учење да је ВАСКРСНУТА по Успењу ...), и да не цепидлачим на даље ... и сада, само је Јеванђеости Исус Христос само онај кога ми супер-хришћани (православни) познајемо... Сви остали Исуси су неки други ликови. Ок, желим да кажем и из првог поста да ако неко има добру намеру према нама, не морамо да цепидлачимо .... Шта сад, када би испитао свештенике : колико је Христос имао природа, личности и енергија, мислиш да се не би нашло бар пола оних који би се испалили да је Христос имао "две личности".... ? И шта сад таквом попу да говорим како он и ја "немамо истог Исуса из Еванђеља"? Или стварно мислиш да Моно и Босанац знају ко је био Несторије ? (не контам уопште зашто користиш неразумљиву терминологију у разговору са људима)... То не знају ни православци. Конташ, говорим о опхођењу и људскости, и оцепидлачењу... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Онда не треба уопште водити никакве дијалоге ни са муслиманима ни са католицима ако не прихвате Христа онако како им га ми теоријски испоручимо... Људскост, људскост ... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Увек када се поведу овакве дискусије сетим се овог одломка... Последње Григоријеве године су обележене једном неочекиваном епизодом: за време путовања лађом из Солуна за Цариград, галије су заробили Турци. Путници су били принуђени да се готово годину дана задрже у Малој Азији, која је већ била под турском окупацијом. Паламина писма, и документа која се односе на ово заробљеништво, у много чему представљају право откровење. Из њих сазнајемо, на пример, о изванредно толерантном ставу Турака према хришћанима, како у окупираним областима, тако и према заробљеницима. С друге стране, она откривају велико интересовање заробљеног архиепископа за Ислам. О њему је водио пријатељске дикусије са сином емира Оркана, у којима је изражавао наду да ће "ускоро доћи дан када ћемо моћи разумети један другога"... У овим текстовима се осећа да овај еминентни представник византијске Цркве, без обзира на сву традиционалну верност империји константинопоља, јасно прави разлике између специјалне мисије Цркве и интереса Византије. (Свети Григорије Палама и православна мистика - Јован Мајендорф, стр. 78 - 79) О томе ти причам. Људскост. Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 О томе ти причам. Људскост. И шта када разумемо. Можемо да се сложимо да се не слажемо. И то је то. Они имају једног Исуса, ми имамо другог, и ту је крај сваког међуверског дијалога по питању веровања. После можемо да причамо о фудбалу, о Реалу и Барселони. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука