Jump to content

"У потрази за Адамом" - National Geografic

Препоручена порука

• Одговори 232
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 2 weeks later...
  • 11 months later...

Скоро сам поново одледао ову емисију. Открио сам један занимљив детаљ који нисам раније. У документарцу се спомиње да скоро половина људи има једног заједничког претка, поред Адама, означеног као "М2". Паде ми на ум Адамов син Каин. :))  Може, а и не мора бит. ;)

Подели на овим сајтовима

Скоро сам поново одледао ову емисију. Открио сам један занимљив детаљ који нисам раније. У документарцу се спомиње да скоро половина људи има једног заједничког претка, поред Адама, означеног као "М2". Паде ми на ум Адамов син Каин. :))  Може, а и не мора бит. ;)

Ti naravno znaš da taj "genetski Adam" nije bukvalno Adam iz Biblije?

Подели на овим сајтовима

Ti naravno znaš da taj "genetski Adam" nije bukvalno Adam iz Biblije?

Питање је. По буквалистичком креационизму сигурно није јер је старији од 6000 година. Али овако ко га зна.  :))

Доказано је да је тај "генетски Адам" отац свих људи, да је пореклом из Африке, и да скоро половина човечанства дели порекло са једним његовим сином. Тако да ми то доста личи на Каина који је убио свог брата Авеља. Каин је био протеран далеко из места, али није био без порода.

Не тврдим ништа. Само сам изнео то, по мени, веома занимљиво запажање. 

Најновија генетска истраживања су баш занимљива и за нас Хришћане ;)

Подели на овим сајтовима

Можда су тада живели први људи (мада сумњам), а шта ћемо са временом пре њих? Апсолутно сам противник псеудопротестантског тумачења Књиге Постања.

Та Књига је веома интересантна, има многе интересантне детаље за тумачење. Рецимо, писац име Адам уоптрабљава са чланом (ха Адам) и без члана (Адам). Са чланом, односи се на једног, посебног човека. Без члана, Адам значи човечанство, људску природу. Врло, врло интересантно.

У стиху 1, 26, каже се: "Да створимо човека (Адам, без члана) по лику Нашем,.....")

У стиху 1, 27, каже се: "И створи бог човека (ха Адам, са чланом)....."

Sta sad ovo znaci jel stvorio jednog ili vise ljudi?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...