Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Sto sam bezobrazan a i ko si ti uopste da sudis meni kakav sam ja kad nemas pojma nista o meni? Znamo o tebi ono sto demonstriras na forumu. A to je namerno postavljanje glupih pitanja i sabotaza normalne diskusije. To je bezobrazluk prva liga. Nemoj da glumis ovde nekog virtuelnog advokata nego ako imas nesto pametno da kazes reci ovako ispadas smesan. Bilo bi lepo da ga bar jednim svojim primerom navedes na ovako nesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Bilo bi lepo da naucis sta je kontradikcija za pocetak. Kontradikcija bi bila da sam napisao ovako "Nisam ja pisao o opstanku nego sam pisao o tome kako se opstajalo.". To bi bila kontradikcija. Ali ja sam napisao da je jedini moguci nacin opstanka bio da se jedinke brinu o drugim kao i o sebi ili vise i to, taj selektivni pritisak, jer razvio altruizam. Gde ti tu vidis kontradikciju? Nisam ja pisao o opstanku nego da se altruizam razvio zato to je to bio jedini nacin da se opstane u datim okolnostima o kojima sam govorio. Koja je razlika? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Sto sam bezobrazan a i ko si ti uopste da sudis meni kakav sam ja kad nemas pojma nista o meni? Nemoj da glumis ovde nekog virtuelnog advokata nego ako imas nesto pametno da kazes reci ovako ispadas smesan. Ja sam davno rekao da su novi članovi sve drskiji i bezobrazniji. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ja sam davno rekao da su novi članovi sve drskiji i bezobrazniji. Ako se secas ja sam na to upozoravao admine jos kad si ti dosao na forum. Da ce se to desiti ako se bezobrazluk gleda samo po tome da li neko koristi vulgarnosti a ne da li neko mozda maltretira sagovornika ultraglupim pitanjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Nisam ja pisao o opstanku nego da se altruizam razvio zato to je to bio jedini nacin da se opstane u datim okolnostima o kojima sam govorio. Koja je razlika? Razlika je u tome sto pisati o opstanku znaci navoditi samo njegove karakterisitke u ovim ili onim grupama a ne sta uzrokuje u jednom konkretom slucaju kao sto sam na pisao. Dakle ne same karaktetisitke opstajanje nego sta konkretnom u jednom periodu uzrokuje. A to sto uzrokuje u nasem kontekstu je altruizam. Ako nisi sposoban, iz bilo kog razloga, da uocis ralziku dobro je pitanje sta trazis u diskusijama ovog tipa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Znamo o tebi ono sto demonstriras na forumu. A to je namerno postavljanje glupih pitanja i sabotaza normalne diskusije. To je bezobrazluk prva liga. Bilo bi lepo da ga bar jednim svojim primerom navedes na ovako nesto. Ti sinko prosto bujas od arogancije kladim se da si neki programer koji misli da je popio svu pamet ovog sveta. Tvoj odgovor govori o opstanku vrste a blage veze nema sa moralnoscu to ce ti reci svaki polupismen covek ali ti nastavi da zivis u svojoj intelektualnoj samobmani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ako se secas ja sam na to upozoravao admine jos kad si ti dosao na forum. Da ce se to desiti ako se bezobrazluk gleda samo po tome da li neko koristi vulgarnosti a ne da li neko mozda maltretira sagovornika ultraglupim pitanjima. Ja takav bio nisam. A nisam baš u mogućnosti da nekoga prevaspitavam. A nova garnitura članova je naročito drska i bezobrazna. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ti sinko prosto bujas od arogancije kladim se da si neki programer koji misli da je popio svu pamet ovog sveta. Tvoj odgovor govori o opstanku vrste a blage veze nema sa moralnoscu to ce ti reci svaki polupismen covek ali ti nastavi da zivis u svojoj intelektualnoj samobmani. Vec pre koji dan mi je palo na pamet kad sam video sta mlatis po temama ali sad sam skoro pa siguran da si neki od starih drugara koji su ovde ranije prosipali antinacune gluposti. Mozda si i onaj egipatski bog u formi bika, ko ce ga znati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ja takav bio nisam. A nisam baš u mogućnosti da nekoga prevaspitavam. A nova garnitura članova je naročito drska i bezobrazna. Nisam mislio na tebe posto je kako se secas uvek bilo nekih pacijenata koji su maltili o zlom prosvetiteljstvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ti sinko prosto bujas od arogancije kladim se da si neki programer koji misli da je popio svu pamet ovog sveta. Tvoj odgovor govori o opstanku vrste a blage veze nema sa moralnoscu to ce ti reci svaki polupismen covek ali ti nastavi da zivis u svojoj intelektualnoj samobmani. Njegov odgovor govori o tome da su zbog specificnih okolnosti OPSTALE samo one grupe primata u kojima su clanovi grupe brinuli o dobrobiti drugih clanova grupe, sto je osnova MORALA... sta ti tu nije jasno i odakle ti ideja da to "blage veze nema sa moralnoscu"? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Vec pre koji dan mi je palo na pamet kad sam video sta mlatis po temama ali sad sam skoro pa siguran da si neki od starih drugara koji su ovde ranije prosipali antinacune gluposti. Mozda si i onaj egipatski bog u formi bika, ko ce ga znati. sHa_sarcasticlol Cime se ti bavis crni sine brinem se za tvoje psihicko zdravlje!Odmori malo.Ako nemas odgovor na neke stvari nije problem ali nemoj samo da mi glumis ovde neku intelektiualnu velicinu jer se po tvojim pisanijima moze videti samo da si zivi dokaz darvilove teorije.SAmo tvoja evolucija ide stazom od proste do slozene gluposti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ako se secas ja sam na to upozoravao admine jos kad si ti dosao na forum. Da ce se to desiti ako se bezobrazluk gleda samo po tome da li neko koristi vulgarnosti a ne da li neko mozda maltretira sagovornika ultraglupim pitanjima. I onda ti forum bude aktivan kao ateistički. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Sta nije jasno u ovome sto sam napisao? Sa ocima okrenutim na prednju stranu glave su primati koji nisu vise bili zasticeni na drvecu bili previse lak plen predatorima jer nisu mogli videti ko im se prikrada. Jedini nacin da prezive jeste da sto vec broj jedinki cuva ledja jedan drugom. Od svih grupa opstale su one u kojima je bilo najvise jedinki koje su brinule vise o drugom nego o sebi. To je bio radikalni skok u stepenu altruizma u odnosu na sve druge zivotinje koje zive u grupama. Види ја обично свима терам контру на форумима, али овај пут то не радим. Просто ми није сасвим јасно што си написао све оно о положају очију у глави код примата. Такође нисам баш сигуран да су примати примарно биљоједи, и да су им преци исто то( мислим имају очњаке за кидање , за разлику од крава и коња и осталих зебри... Такође чини ми се има и другијех биљоједа који имају очи ка напред а не ко код камелеона . Како се зове она мала животињка што живи у рупи , има их ко кинеза, ватају их птичурине неке с неба и онда једна животињка чува стражу док остале пасу , па кад види опасност звижди свима да бегају. Овај видео ме нешто није уверио у моралност животиња, пре у кооперативност . Морални би били они капуцинери да је онај што је добијао храну окрено се оном протестанту и понудио му оно што је добио, јер су обојица у ћорци. Овако смо видели само како онај једна ћопа а овај други протествује. Опет онај један слон показао се као Црногорац, стао ногом на коноп док у колега Србин вуче храну до носа пардон сурле. Али какав је то морал, ми управо директоре због тога не сматрамо моралнима. Такође драго ми је што су западњаци почели да капирају да су животиње живе и нормалне и да нису неке стварчице из природе које лако можеш да одстрелиш пушком. Сад би овде направио једну еволуциону теорију о пореклу таквог мишљења код западних народа. Претпоставка је да су рецимо Словенски народи били пољопривредници и да су вековима имали суживот са животињкама те је отуда симпатија и емпатија Словена према живуљкама некако већа и срођеност с природом . Ови западни Ђермани и Фрузи и Гали и ини су вероватно живели по пећинама удаљеивши се тако од животињки сем они неопходних ( Коњ , пас) , док су се месом снабдевали код комшија Словена, тако што их опљачкају. Отуда је њима животињско царство потпуно непознато , осим као непријатељско ( што се види по њиовим хорор филмовима) или као употребно ( што се види по њиовој индустрији) , значи за њих је животиња претежно сурови непријатељ или корисна ствар. Код Словенских народ се развио људскији однос са животињама и отуда Словенима ова изучавања западњака делују некако чудно да не кажем дебилно. Стиче се утисак као да је западни човек после векова експлоатисања природе и наравно животиње на крају сконто да животиње имају неке сличне особине са човеком. Сконто је да животиње што би реко народ имају душу, да нису то неке лего коцкице или неке машине за једење биља или машине за једење меса. Мислим толико вековно искуство заједништва човека и животиње као да им је потпуно непознато. То је мени вако мало чудно код тих западњака учењака и илумината Одједном су се "просветлили" схвативши да животиње имају душу и да и за њих важе неки принципи психологије као што важе и за човека. Мени је то занимљиво, док они посматрају животиње ја посматрам њих... Ignjatije and Isak Njutn је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Njegov odgovor govori o tome da su zbog specificnih okolnosti OPSTALE samo one grupe primata u kojima su clanovi grupe brinuli o dobrobiti drugih clanova grupe, sto je osnova MORALA... sta ti tu nije jasno i odakle ti ideja da to "blage veze nema sa moralnoscu"? Nije to osnova morala vec osnova za opstanak,osnova morala je razlikovanje dobra i zla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Dobro je Apise, culi smo hiljadu puta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука