Jump to content

Попе, гледај своја посла!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
  On 16. 5. 2012. at 20:13, АлексаАлексије рече

Ви сте у праву.Међутим, грађани имају право да демонстрирајуи да не прихвате резултате када имају сазнања да су избори покрадени или због нечег другог.Њихово је уставно право да протестују.Ево ја сутра идем на протест који ће почети испред Филозофског факултета.

Да, али није њихово уставно право да буду примитивни. Ако је то уставно право онда нам Устав и не треба. Можемо да будемо и без њега такви.

Дакле, јасно је као дан да су ову изјаву коментарисали или људи који мрзе Цркву или расколници артемићани, или људи који гласају за Тому. Самим овим коментарима мени су олакшали недоумицу за кога ћу да гласам. Наравно, говорим да су МЕНИ олакшали. Не значи да ћу учинити праву ствар али не подносим овако огавне коментаре на рачун Епископа и Цркве.

Овај коментар "Попе гледај своја посла" (како сам и тему насловио) јасно ми говори која цопина треба да буде тај које коментарише нешто што је апсолутно најнормалније а то је да ГУБИТНИК ПОДНЕСЕ ПОРАЗ ДОСТОЈАНСТВЕНО.

Верујем да су и ти који су коментарисали жешћи лузери у свом животу. Тешки губитници који не знају да достојанствено поднесу пораз.

Подели на овим сајтовима

Епископ Григорије је својим речима изразио бојазан да се у Србији после избора, не заоштре политичке прилике до мере отвореног непријатељства и мржње између две политичке групације.

Јер свако заоштравање политичких прилика у Србији води ка новом омаловажавању и игнорисању срба у БиХ. Док се наши политичари баве освајањем власти, од кога ће срби у Р. Српској имати помоћ да остану конститутивни народ и не заобилазан фактор у решавању своје судбине?

Подели на овим сајтовима

Meni lično je Vladika Grigorije divan čovek i kao Episkop i ovako kako besedi, ako tako mogu reći

Mi smo nažalost dosta ispolitizovan narod, "pržimo se" na stranke, izbore rezultate....Tome VOje BoTe...kako li se već zovu, to je najbitnije! (gde je smajli za bacanje pegle?)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Исти људи пишу коментаре: то је група зилота и артемита с једне и група њу ејџ ликова са друге стране. С обзиром да служе истоме господару ( неки свесно неки не ) коментари су им исти и увек негативни. У данашњој демо(но)кратији само се приказује негативно и зло као једино могуће. Можете да шаљете коментаре на сајт Блица или форум Б92 и објавиће вам сваки двадесети док ће њихов сваки. Такођер сви нормални коментари добиће невероватав број негативних оцена. Примера ради на чланак о томе да ће држава уплаћивати доприносе свештеницима у НОВОСТИМА је било 19 коментаре од којих је већина била ок док је у БЛИЦУ било 640 коментара од којих је било 600 негативних- од тих 600 коментара десет људи је написало 550 уз највеће могуће бљувотине од речи. Најбоље је што написа једна сестра не читати коментаре уопште

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2012. at 20:34, tamo neko рече

Meni lično je Vladika Grigorije divan čovek i kao Episkop i ovako kako besedi, ako tako mogu reći

Mi smo nažalost dosta ispolitizovan narod, "pržimo se" na stranke, izbore rezultate....Tome VOje BoTe...kako li se već zovu, to je najbitnije! (gde je smajli za bacanje pegle?)

Mega dobar predlog za smajlija :D

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2012. at 20:18, Иван Цветковић рече

Да, али није њихово уставно право да буду примитивни. Ако је то уставно право онда нам Устав и не треба. Можемо да будемо и без њега такви.

Дакле, јасно је као дан да су ову изјаву коментарисали или људи који мрзе Цркву или расколници артемићани, или људи који гласају за Тому. Самим овим коментарима мени су олакшали недоумицу за кога ћу да гласам. Наравно, говорим да су МЕНИ олакшали. Не значи да ћу учинити праву ствар али не подносим овако огавне коментаре на рачун Епископа и Цркве.

Овај коментар "Попе гледај своја посла" (како сам и тему насловио) јасно ми говори која цопина треба да буде тај које коментарише нешто што је апсолутно најнормалније а то је да ГУБИТНИК ПОДНЕСЕ ПОРАЗ ДОСТОЈАНСТВЕНО.

Верујем да су и ти који су коментарисали жешћи лузери у свом животу. Тешки губитници који не знају да достојанствено поднесу пораз.

Сложићу се са вама. о. Иване, да су сви они који напишу тако недоличан коментар, попут, " гледај попе своја посла " - и више него примитивни. На жалост, такве ћете наћи у СВИМ политичким странкама па и у Покрету - Двери.

Констатацији да онај који изгуби изборе треба достојанствено да поднесе пораз - нема се шта ни додати ни одузети.

Само на овим изборима имамо једну неудомицу. Да ли је било крађе ?

Ако јесте - да ли препустити забораву или се мирним демократским средствима изборити да та крађа изађе на видело ?

Ово питање се везује за први круг избора.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Комисија и људи који су одговорни за изборе кажу да није.

Ја не радим у комисијама али мислим да поједини заиста желе да дестабилизују јавност и да још више затегну ситуацију.

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2012. at 22:28, Иван Цветковић рече

Комисија и људи који су одговорни за изборе кажу да није.

Ја не радим у комисијама али мислим да поједини заиста желе да дестабилизују јавност и да још више затегну ситуацију.

Знам, о. Иване, да вас политика интересује као лански снег и да непратите актуелна дешавања.

Можда и грешим да непратите, али више опозиционих странака се није сложило са закључцима РИК - а о регуларности првог круга избора тако да то питање остаје отворено.

Нормално, РИК је већином гласова донео закључак да су избори били потпуно регуларни и да нема разлога за поништавање.

И ту је запело.

Ја верујем да јесте било крађе на изборима - што не значи да је било.

То, по мени, треба испитати.

Нормално то би урадила нека независна државна комисија.

Државу то не кошта ко зна колико - а планови оних који би да дестабилизују јавност ( не сумњам да и таквих има ) би пропали.

И , ако се установи да, ипак, није било крађе - они који су са таквим опужбама изашли и узнемирили јавност - треба да сносе последице.

То је моје мишљење.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Само на овим изборима имамо једну неудомицу. Да ли је било крађе ?

Ispravka: nedoumicu imate vi koji ne mozete da se pomirite sa porazom na izborima. :)

Lepo rece vladika - dostojanstveno podnesite poraz.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2012. at 22:53, petar m рече

Ispravka: nedoumicu imate vi koji ne mozete da se pomirite sa porazom na izborima. :)

Lepo rece vladika - dostojanstveno podnesite poraz.

Без да ми се и каже - примио бих пораз опције за коју сам гласао са потпуним миром - и достојанствено.

Али, помисао да ми је, можда, неко, украо глас ( једини легитимни начин да утичем на збивања које се мене и моје породице, фамилије, и народа коме припадам - тиче ) - ме, благо речено, узнемирава.

Подели на овим сајтовима

Komentari na vesti su stvarno čudo, često se čovek pita da l' smo stvarno duboko bolesna nacija ili je net pun besposlenih trolova. Možda je malo offtopic, ali sećam se komentara sa B92 gde Srbi (ili tako se bar predstavljaju) o ćirilici pričaju kao o "udbaško-azijatskim škrabotinama", ili gde se piše da "NATO paktu treba podići spomenik u sred Beograda, a fašisti neka se izjedaju od muke!". Ima još mnooogo toga na šta sam nailazio, ovo su najbolesniji primeri koji mi trenutno padaju na pamet...

Подели на овим сајтовима

Двери су изнеле и износе доказе о крађи.

Ако постоји 49 људи који су спремни да са именом и пезименом посведоче да су гласали за Двери на једном изборном месту, а они су пребројали и пронашли 31 листић на ком су заокружене Двери, зар то није очити доказ о манипулацијама и крађи гласова?

И пре избора се знало да ће гласање бити намештено, само се није знало на који начин. Највише се видело по бахатом понашању људи из власти према грађанима пред изборе. Уопште се није примећивало да се ближе избори, и нису покушавали да пред изборе мало поправе стандард грађана, и подигну углед. Изгледа да су мислили да су смислили неки систем где их не могу ухватити.

Двери су само тражили да се формира независна комисија која ће проверити регуларност избора, што је власт одбила.

Владика је у праву, када би његова изјава била везана за неку нормалну државу, а не Србију, чије су институције партијске, а не државне, и које штите интересе оних који су их довели у те институције. Овако се изјава може схватити као подршка изборној крађи (за шта постоје велике индиције да се десила).

Подели на овим сајтовима

mislim da pojedini pravoslavci nisu shvatili ovu pouku

callofchristsrpski.jpg

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Замислите овакву изјаву 1999 године.

Или стварно мислите да се било шта променило од 1999, или од комунизма, што се тиче државног, институционалног уређења, тј партијског уређења?

И данас се гласа под претњом губитка посла, и мора да се гласа како шеф, директор каже, зато што си запослен зато што си припадник партије, а на то место чека гомила незапослених.

И даље судије у судовима обустављају поступке када добију позив из Партије (овог пута не комунистичке, него демократске).

Што се каже, све је исто само њега нема. А ми смо рођени после његове смрти, били школарци за време Слобе, и сада доживљавамо на нашој кожи како изгледа партијска држава, у којој нема места за оне који нису за овакав систем. А најгоре је што се моја генерација први пут сусреће са оваквом ситуацијом, и наравно да ће после неколико година чекања на бироу, ако неће да уђе у њихов робовласнички систем, морати да емигрира.

И онда дође владика са изјавом која осликава ситуацију као да живимо у нормалном друштву. И та изјава вређа многима интелигенцију. А можемо да се претварамо да нам је стварно држава уређена и институције јаке, као што нам причају на ТВ-у.

А у каквом друштву живимо осликавају и коментари бесних грађана. Једини губитник избора је обичан мали човек, који продаје поштење (глас) за ручак (1000-2000 динара).

Подели на овим сајтовима

Двери су добиле у Чачку и околини.А тамо је главни борац из Чачка,Ве.Де. Артемија,В.Д.

Да су они,Дверјани зрели Хришћани,они би рекли Ве Деу,хвала брате,али ти си ПРОТИВ

епископа Хризостома,Атанасија,Давида...много их има.

Хришћани живе у ПРЕДГРАЂУ НОВОГ ЈЕРУСАЛИМА,и чекају Христоса,а не боље време.

Јер време ће бити све горе и горе у духу овог света,и све боље и боље у Духу са Висине.

Највећи богослови и теолози ће тек доћи,у последњим догађајима.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...