Гости Guest - . . .- Написано Мај 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 13, 2012 Драга браћо свештеници, коначно смо се наканили да направимо једно место на интернету које ће бити само наше. Поента овог дела форума јесте да се мало боље упознамо, да се дружимо, да се уживо видимо, молимо се једни за друге, да будемо једно другом на помоћи... Поента је да будемо наши један другом. Ево, за почетак је ред да се ја, као неки мали уредничић, представим свима вама: Ја сам Иван Цветковић, свештеник од 2005 година, рукоположен у чин ђакона 1. јуна а у чин свештеника сутрадан у храму светог апостола Јакова у Дубокој, на дан светог Јована шангајског. Свештеник сам у Дубокој ево већ седам година. Парохија је слаба и само име каже од прилике како је Али, не очајавам... слава Богу. Мој број телефона је 0646164918 и онај свештенички 0648035804 скајп ми је ivan.cvetkovic8 moj fejsbuk je http://www.facebook....n' alt='zru' /> (додајте ме ) Ако вам треба још неки податак ту сам. Завршио сам петоразредну Богословију, и апсолвент сам на Факсу (још 2,5 испита, ако Бог да до краја године ћу да их завршим). Завршио сам разне компјутерске курсеве (једно 5-6 за све и свашта)... Радим један манастир на парохији, супер иде... али не би било лоше да ми нађете неког донатора да са њим поразговарам на пола сата. кад му се ја раскукам, камен би заплакао... Људи и браћо, још једном добродошли и позовите нашу браћу свештенике да нам се придруже, да брзо направимо овај форум активним. Веома је битно: Ов што ми пишемо остаје овде, нема изношења у јавност. Ово је само наш форум. Кршење тог правила повлачи моментални бан са форума за сва времена. Ово је као братски састанак и он остаје између нас. Имаће некада када ће неки брат да нам се изјада, ми треба да га саслушамо а не да свима разгласимо. Форум поред нас виде само још 5 администратора форума, али то су наши људи, моји сарадници од почетка. Нека је срећно и Богом благословено. Владан and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
boban stojkovic Написано Мај 14, 2012 Пријави Подели Написано Мај 14, 2012 Благодарност оцу Ивану за ову идеју. Ја сам свештеник Бобан Стојковић, професор Богословије у Нишу, сабрат храма Васкрсења Христовог при Богословији. Предајем Историју Хришћанске Цркве и Литургику, већ 6 година. Владан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
boban stojkovic Написано Мај 14, 2012 Пријави Подели Написано Мај 14, 2012 Завршио сам Призренску Богословију 2000. године у Нишу,пошто је због познатих догађаја ова школа морала да пређе из свог вековног станишта,Призрена, у Ниш. Богословски факултет сам завршио у Београду, фебруара 2006. године. Исте године сам почео да радим у Богословији. Предавао сам још и Општу историју,Историју религија и Црквенословенски језик. Мој број телефона је 0668883613 (умрежени). Владан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 15, 2012 Пријави Подели Написано Мај 15, 2012 Помаже Бог ! Ја сам Небојша Богдановић, свештеник у Рибарима, епархија шабачка. Рођен сам 1968 године у Добоју, завршио сам београдску богословију . Пошто сам био клирик епархије горњо-карловачке, у 4. разреду сам по молби примљен у епархију западноевропску. После матуре похађао сам Гете Институт у Мурнау код Минхена и боравио у епархијском седишту у Химелстиру. Војни рок сам служио у Љубљани, у ствари више у околини, јер смо стално били на терену , као казнени батаљон. И ако сам био један од бољих ученика, поред вл. Максима, о.Гаје Гајића и других, стицајем околности нисам уписао ПБФ, него сам ступио у брак са Љубисавом Поповић и рукоположен на Богојављење и Јовањдан 1991. Добили смо парохију у Змињаку од 150 домова, привремено, док се не упразни парохија у западноевропској епархији и то привремено траје до данас. На мајском заседању Св.арх.сабора вл. Лаврентије је разрешен управљања овом епархијом, па од наше селидбе на Запад није било ништа. 1992. нам је била занимљива, поред тога што смо добили сина Ненада, били смо на три парохије, а април и мај сам провео као резервиста ВЈ у Славонији.У јуну се селимо у Црну Бару, да би по Никољдану по потреби службе прешли у Звечку код Обреновца. Добио сам задатак да завршим црквени дом и капелу који су започети још 1981. године. Уз Божју помоћ то сам завршио и у октобру 1993. смо се преселили у Скелу где смо остали до априла 1997. када смо се вратили у Рибаре, чији део сам опслуживао кад сам почињао парохијску службу. Имамо троје деце, најстарији Ненад завршава богословију, Стефан ће га , ако Бог да заменити у септембру, а Марко је пети разред. Мој телефон је 8007663 и ја сам наивко који је поделио телефоне одборницима, па сад плаћам њихове рачуне, носим им листинге, објашњавам да је могуће да им је дете накуцало СМС за 2.000 динара и чекам да се смилују да измире своје обавезе. nishizawa and Владан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 15, 2012 Које житије оче! Па још мало па те можемо ставити у неки том Житија светих Горан Недељковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Мај 15, 2012 Пријави Подели Написано Мај 15, 2012 Tri popa dosta! Za pocetak... 4chsmu1 Sad malo djakoni: Ja sam djakon Vladislav Golic, honorarni djakon pri crkvi Svete Trojice u Zemunu. Honorarni zbog toga sto mi je primarna duznost katihetska. Clan sam Odbora za vesku nastavu AEM i do skoro nastavni savetnik (sta god to bilo) ali zbog umnozavanja obaveza morao sam necega da se oslobodim. Rodjen sam 1983.g. u Jajcu a odrastao u Babicima, Kljucu, Krezbincu (Paracin), Kostolcu, Sremskim Karlovcima, Petrovcu na Mlavi i u Beogradu. Duga je to prica ali je takodje vezana za mantiju pa je razumljiva. Zavrsio sam karlovacku bogosloviju i odmah upisao fakultet u BG gde sam diplomirao pocetkom 2008.g. Od 2007. predajem veronauku u IX gimnaziji na Novom Beogradu a u djakonski cin sam rukopolozen 19. juna 2009.g. Ozenjen sam Sarom koja takodje predaje veronauku i imamo malog sinka Natana. Telefon: 0648004832 E-mail: katihetaix@gmail.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Мај 15, 2012 Пријави Подели Написано Мај 15, 2012 A Duboka i Jakovic mi je poznata od vremena kada sam ziveo u Krezbincu... U to vreme tu je bio svestenik Bosko Roljic sa cijom porodicom smo prijatelji od davnina pa smo dolazili kod njih i obilazili vase svetinje a i kasnije za vremena o. Dragana Skalonje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 15, 2012 Кажем ја да је Дубока центар света, ма каквог света- униварзума! Е ђаконе драго ми је што си са нама! Имаће доста овде и попова и ђакона а валахи и по који монах Позовите браћу да се дружимо. Владан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Помаже Бог братијо! Моје име је Младен Шобот, иначе сам ђакон у епархији Шабачкој. Рођен сам 1983. г. у Санском Мосту, да бих 1995.г. избегао у место Кленак (Војводина). Завршио сам Карловачку богословију заједно са ђаконом Владиславом. ПБФ сам завршио 2008. и сад сам на мастер студијама. У међувремену, завршио сам додипломске студије при ФПН, и дошао до треће године на Филозофком факултету на одсеку филозофија. Иначе радим као катихета од 2009. у селима Дубље, Змињак и Петловача. Имам двоје деце, Алексу (2,5) и Исидору (1). Нисам нигде постављен за ђакона. Уређујем емисију Православни источник на РТВ Шабац од 2009. а од 2011. и сајт www.pravoslavniistocnik.net. Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Горан Недељковић Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Помаже Бог поштоване колеге, ја сам Горан Недељковић и на парохији сам релативно мало у односу на Вас. У чин ђакона рукоположио ме је Његово Преосвештенство Епископ браничевски др Игнатије 2011. године, на св. Јована Богослова у Саборном храму у Пожаревцу. Рукоположен за свештеника од истог Епископа, у истој Цркви, исте године, пред празник архангела Михајла и поставњен са 01. децембром за пароха клењско-макачког. Пре тога две године радио сам као службеник Црквене општине смедеревске у Смедереву. Рођен сам 1982. године, у Пироту у свештеничкој породици. Живео у Белој Паланци 18 година, а после тога у Лозовику, Смедереву, а сада у Клењу (Голубац). Завршио сам Богословију св. Саве у Београду, а студије још нисам привео крају, али надам се да ће бити ускоро. Супруга ми је из Нишке Бање, а мислим да о. Бобан познаје мог таста, иначе светеника у Нишкој Бањи проту Добривоја. Имамо једно женско чељаде и зове се Теодора. Свако добро! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Горан Недељковић Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Нисам оставио број телефона или што би неки рекли број хендија, или пак број натела 065/ 36-24-255 умрежени 066/800-54-94 rango.pop@gmail.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Мала упадица.Био сам у Клењу 1988. тад је службовао о.Блажа а са његовим шураком ишло је нас неколицина на преславу у Кобиље. Поздрављам браћу Манојловић из Лозовика, нарочито о. Николу кога нисма видео од онда кад сма му позајмио паре да плати интернат за јун. Знам свештенмика из Беле Паланке, тетка му еј била монахиња у ман.Петковици, а из близине је о.Милан који је Владичином Хану. И поздрави ми легенду о. Војислава Лукића, мог школског кога никако да посетим. Да ли му је брат још у богословији или се вратио у Михајловац ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Горан Недељковић Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Поздрав оче Небојша! Поздравићу о. Војислава, он је свештеник у Јасенку код Смедерева, односно то је спојено са Смедеревом. Брат му је у богословији у Сремским Карловцима. А, сто се тиче браће Манојловић, поздравићу и њих и оца им проту Новицу, који је сада у пензији. Подсетићу о. Николу за позајмицу Мој отац је био у Белој Паланци свештеник 18 година, а тада је био колико се сећам и о. Раде, који је сада мислим у Лесковцу. Касније је био о. Драган Младеновић, који је преминуо, а после њега о. Драган Ђокић, који је сада у Ћићевцу. Тренутно у Паланци је сада један млађи свештеник мојих година кога не познајем. Школски мог оца је у Владичином Хану, али не знам да ли је то о. Милан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Хвала на јављању. Свештеник у ВХ се презива Катанић, а за о.Николу нема везе то је школа коју нисам положио, а то је да се не позајмљују паре у јуну, јер сећање изветри до септембара. Нарочито код Николе који је прешао у приватне ученике. Исто сам дао неком Божи из Лесковца на крају другог разреда, а он напусти богословију и после пар година видим га на БАС-овој станици. Вози аутобус. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
boban stojkovic Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 On 17. 5. 2012. at 9:34, rango.pop рече Помаже Бог поштоване колеге, ја сам Горан Недељковић и на парохији сам релативно мало у односу на Вас. У чин ђакона рукоположио ме је Његово Преосвештенство Епископ браничевски др Игнатије 2011. године, на св. Јована Богослова у Саборном храму у Пожаревцу. Рукоположен за свештеника од истог Епископа, у истој Цркви, исте године, пред празник архангела Михајла и поставњен са 01. децембром за пароха клењско-макачког. Пре тога две године радио сам као службеник Црквене општине смедеревске у Смедереву. Рођен сам 1982. године, у Пироту у свештеничкој породици. Живео у Белој Паланци 18 година, а после тога у Лозовику, Смедереву, а сада у Клењу (Голубац). Завршио сам Богословију св. Саве у Београду, а студије још нисам привео крају, али надам се да ће бити ускоро. Супруга ми је из Нишке Бање, а мислим да о. Бобан познаје мог таста, иначе светеника у Нишкој Бањи проту Добривоја. Имамо једно женско чељаде и зове се Теодора. Свако добро! Поздрав оче.Наравно да знам о.Добривоја,јако добар свештеник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука