Sophrosyne Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 Vjerovatno ste svi čuli za Klausa Keneta,ko nije neka posjeti njegova sajt...u svakom slučaju zanimljiva ličnost koja je primila Pravoslavlje nakon što je upoznao starca Sofornija Eseškog a prije toga je prošao dosta toga... http://www.klauskenneth.com/ Vidim da će sjutra gostovati ovdje u Crnoj Gori na Međunarodnom sajmu knjiga u Podgorici sa Mitropolitom Amfilohijem : У недјељу 13. маја 2012. у оквиру Међународног сајма књига, у средишњој хали "Делта Ситија" у Подгорици, са почетком у 19.30 биће представљена нова издања ИИУ "Светигора": Кенета Клауса "Кроз њиве глади до хлеба живота"- узбудљива аутобиографија о којој говоре: Архиепископ Цетињски, Митрополит Црногорско-приморски др Амфилохије и Кенет Клаус, аутор U to ime evo nešto sa njegovog gostovanja u Bugarskoj sa sajma pravosalvne literature,gdje je Kenet bivajući i muzičar odsvirao nešto,možda će sjutra i u Podgorici :ć Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Мај 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 sa Arhimandritom Lukom nastojatelja manastria Dajbabe kod Podgorice : Mitropolit Nikolaj Hadžinikolau : Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Клаус Кенет: Како сам спознао Истину 26 среда сеп 2012 Posted by radiosvetigora in Видео ≈ Оставите коментар У оквиру Острошких духовних вечери, које се суботом увече организују у Горњем манастиру Острог, 22. септембра текуће године предавање је одржао господин Клаус Кенет са темом Како сам спознао Истину. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/21551-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%83%D1%81-%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%83-22%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%802012/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Ово сам добио на фејсу... Klaus Kenneth bice gost u Beogradu, Valjevu, Cacku i Novom Sadu od 20. do 30.oktobra, u crkvama, na fakultetima, na sajmu knjiga, radio i tv stanicama. dobrodosli u sto vecem broju! 21.OKT - BEOGRADSKI SAJAM OTVARANJE 22.OKT - 23.OKT - VOŽDOVAČKA CRKVA, BEOGRAD 24.OKT - VAZNESENSKA CRKVA, BEOGRAD 25.OKT - VALJEVO, Valjevska gimnazija u 19 časova 26.OKT - 27.OKT - 28.OKT - CRKVA U BATAJNICI, BEOGRAD 29.OKT - CACAK, PAROHIJSKI DOM U 19.30 CASOVA Za ostale dane još čekamo potvrde gostovanja! Svaka pomoć u organizaciji nam je dobrodošla, ako ste dobre volje i imate mogućnosti - javite se! http://www.facebook.com/events/118041245015747/ Gordana . and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 1, 2015 Пријави Подели Написано Април 1, 2015 Клаус Кенет - Из пакла у Светлост Клаус Кенет, Немац пореклом, православни писац и публициста, који се Православној цркви окренуо након више деценија духовног лутаља, поново борави у Србији од 29. марта до 10. априла 2015. године. Поводом промоције његове књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“ која представља, како каже, више од 20.000.000 километара потраге за истином, организована је серија предавања и разговора са посетиоцима. Клаус Кенет, Немац пореклом, православни писац и публициста, који се Православној цркви окренуо након више деценија духовног лутаља, поново борави у Србији од 29. марта до 10. априла 2015. године. Поводом промоције његове књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“ која представља, како каже, више од 20.000.000 километара потраге за истином, организована је серија предавања и разговора са посетиоцима. - Коларчева задужбина, велика сала (31. март у 19:00 часова); - Манастир Светог Архангела Гаврила (Градски парк, Земун, 4. априла на Врбицу у 18:00 часова) - Манастир Пресвете Богородице Тројеручице у Трешњи код Авале (на Цвети 5. априла после Свете Литургије); - Окружни затвор у Новом Саду и Центру „Земља живих“ (6. априла) - Градскај библиотека Нови Сад (6. априла у 19:00 часова). Улаз је бесплатан, а сав хонорар од продаје књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“ намењен је манастиру Дуљево. Њен аутор је мисионар и нема никаквог хонорара нити зараде од предавања или продаје књиге, а прошле, 2014. године одржао је низ интересантних и веома посећених предавања у Београду, Чачку, Лозници, Љубовији, Ваљеву, Новом Саду и Зрењанину. Клаус Кенет (Klaus Kenneth) рођен 1945. године, данас православни писац, публициста и музичар, а некада трагалац за смислом живота и пустолов. Објавио је више аутобиографских бестселера на немачком и француском језику који су преведени на више од 10 светских језика. Завршио је студије немачког језика и физичког васпитања на Факултету у Фрибургу где је и пензионисан као професор. Живи у Фрибургу, у Швајцарској у срећном браку са Српкињом Никицом. После ужасног детињства, без родитељске љубави и пуног злостављања, повлачи се на маргине друштва као дванаестогодишњи вођа банде дечака а затим и припадник терористичке групе Бадер-мајнхоф. Током дугих дванаест година креће у потрагу за смислом живота, љубављу и истином. Потрага испуњена разочарењима, мржњом и смрћу, води га са једног континента на други, од Индије, Пакистана, Ирана, Ирака, Тајланда, Колумбије и назад у Европу. Из религије у религију, из окултизма у есотерију, из пакла дроге у празнину трансценденталне медитације, више пута осуђен на смрт, у покушају да пронађе смисао или нестане у ништавилу. Сусрет са мајком Терезом у Калкути представљао је једну од Клаусових животних прекретница. Сусрет у Лозани са старцем Софронијем („оваплоћена љубав“ како је Клаус написао), представљао је почетак изласка из пакла бесмисла у светлост Богопознања и истине. Више од 20.000.000 километара потраге за истином сажето је у поменутој књизи „Кроз њиве глади до хлеба живота“ коју је са благословом митрополита Амфилохија (Радовића), 2014. године, на српском језику, штампао и објавио манастир Дуљево. http://www.prijateljboziji.com/_Klaus-Kenet---Iz-pakla-u-Svetlost/38152.html Gordana . је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 1, 2015 Пријави Подели Написано Април 1, 2015 Gordana . је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 1, 2015 Пријави Подели Написано Април 1, 2015 Све што сам нашао у свету, нашао сам на Литургији. Схватите озбиљно Православље! Нећете зажалити, обећавам. Не кажем то гордо јер, и да сам лош православац, Бог ме воли- поручио је Клаус Кенет у дубоко емотивном казивању о својој књизи и бурном животу младим Ваљевцима, са жељом да још више заволе своју веру. Овај по много чему јединствени боготражитељ, срца као ретко које великог и усуда одсуства љубави, рођен је у Немачкој 1945. године. Напуштен од оца у раном детињству, Клаус Кенет растао је крај мајке оперске певачице, како сам каже, „блесаве и пуне демона“, од које је само за бруталности знао. Љубави, иако наизглед посвећена римокатолкиња, за дете ни зрно није имала. Вишегодишња тортура одвела га је на улицу. Постао је вођа пљачкашке банде са свега дванаест година. Како би обуздала Клаусову бунтовну природу, мајка га поверава на старање локалном римокатоличком свештенику, не слутећи каквом га злу излаже. Свештеник- хомосексуалац и педофил га злоставља наредних седам година, што у младом Клаусу рађа презир према хришћанима у целини и пројављује потребу да се силе које зло побеђују траже у другим религијама. Обишао је свет педесетак пута тражећи Бога, љубав... Како у Немачкој живи много Турака, најпре се упознаје са исламом. Боравак у Мароку, Ирану, Авганистану и другим исламским земљама довео га је до спознаје строгости шеријатских закона, обиља казни и свега другог што евоцира болне успомене на мучења која је у детињству претрпео од мајке и изопаченог свештеника. Потом су уследила трагања по Индији, вишесатне медитације, осећање моћи над људима, приче о милионима реинкарнација, „враћању у непостојање“ као крају патње, Кришна и уништење грешника... Али, љубави нигде! Онда се, са сетом говори, Господ смиловао на њега. - Живео сам у Калкути, где и Мајка Тереза. Та жена је била моја прва мајка, прва особа која је имала безусловну љубав за мене. Покушао сам да је убедим да је хиндуисткиња јер, веровао сам због мајке и свештеника, хришћани су лоши! Свесна да нисам био спреман да прихватим хришћанство, тек њу као особу, упутила ме је на молитву Мајци Божјој, предала ме је њој- сећа се Клаус Кенет. Потом се обрео на Тибету, као будистички монах . Мантре су нудиле „нирвану“, својеврсну празнину. Али, знао је истрајни боготражитељ, живот је у пуноћи а не у празнини. Лутања се настављају по Јужној Америци, у свету магије и окултизма. Понор, чини се, никада дубљи. Одговори, никада даљи. Али... Током боравка у Колумбији, припадници Комунистичке ослободилачке војске су га, као таоца, осудили на смрт. Окрвављен у блату, Клаус је чекао да једна од седам уперених пушака оконча његов живот. У последњој секунди, помислио је „Боже, ако те има, спаси ме!“. Управо тада, друга група револвераша је наишла из џунгле и меци намењени њему „променили су путању“. И то је, након година трагања, био први доказ да Бог постоји. Али, где, питао се изнова. Вративши се у Европу, Клаус Кенет среће утврђене хришћане који му говоре да га је Господ Христос спасао јер га воли. Залуд су биле молитве Буди, Мухамеду и Кришни. Они су мртви. Христос је васкрсао и Он је живот. Дакле, могу да га упознам, ликовао је Клаус Кенет, и даље неуморан у својој потрази за Богом и љубављу. То се касније и догодило. Посебно драгоцено у његовом отривању у православљу било је духовно вођство оца Софронија из Есекса, који је за Клауса представљао „оваплоћење љубави“. Године 1986. примио је и Свету тајну крштења. Осетио благодати живљења у вери православној, опростио мајци и свештенику... Клаус Кенет данас живи у Швајцарској, у француском говорном подручју, са супругом Српкињом из Црне Горе. „Знам мало српски“ уз осмех каже, док га одушевљени Ваљевци поздрављају дугим и гласним аплаузом. Стекао је пензију као професор немачког језика. Скроман и врлином богат. Стога, не чуди, али свакако је вредно похвале, то што сав приход од продаје књига дарује у хуманитарне сврхе, преко Фондације „Свети Сава“. http://www.eparhijavaljevska.rs/index.php?id=vesti/2012/2012-10-25-001v Gordana . је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 1, 2015 Пријави Подели Написано Април 1, 2015 Punih 36 godina tražio je ljubav i mir širom Zemljine kugle. Pronašao ih je u pravoslavlju, zahvaljujući ruskom arhimandritu Sofroniju Zaharovu, koga u svojim knjigama naziva duhovnim ocem. Kasnije se ljubav "ojačala" ženidbom Nikicom Sekulić iz Bijelog Polja, sa kojom je u braku 13 godina. Svake godine, više puta, dolazi u svoju kuću, u naselju Zagrađe kod Sutomora. Dok nije "pronašao" starca Sofronija, Klaus Kenet je mijenjao vremenske zone, države, kontinente, ali i religije i ubjeđenja. Put koji je ovaj penzionisani profesor njemačkog jezika iz Hamburga prešao svim meridijanima mjeri se milionima kilometara i nebrojenim avanturama - kako spiritualnim, tako i onim kojih se ne bi zastidjeli ni autori akcionih filmova! "Moj život je, u stvari, obilježila ljubav. Nijesam je imao kad sam bio mali - roditelji su se razveli, a majka je nerijetko bila nasilna. Počeo sam da bježim od kuće. Majka me poslala u crkvu, katolički sveštenik me je silovao nekoliko godina, pa sam se odrekao hrišćanstva i krenuo na put sa 22 godine, da potražim odgovore na pitanja o unutrašnjem miru i ljubavi koje nijesam znao", priča za "Vijesti" Klaki, kako ga zovu prijatelji u Crnoj Gori. Fotografije svjedoče koliko je na toj stradi bilo krivina - roker iz njemačkog benda "Shouters", iz sredine šezdesetih, hipi ideologiju ubrzo mijenja marksističkim doktrinama i postaje član zloglasnih Bader-Majnhof brigada. Tu je ubrzo uvidio da nasilje nije odgovor - „ono samo rađa novo nasilje“. "Pokušao sam da nađem sebe u nečemu drugom, 'ušao' u psihologiju i shvatio da ona objašnjava samo jedan dio onoga što jesmo, ali ne daje odgovore na sve ostalo. Odao sam se drogama, ali i uspio da se iščupam iz tog zagrljaja. Počeo sam potom da istražujem druge religije. Prva je bila islam. Od Maroka do Indonezije, obišao sam sve islamske zemlje, išao u džamije, duže vrijeme boravio u Kabulu, u Teheranu, za vrijeme šaha Reze Pahlavija, i doživio sam ga kao religiju zakona i strogih kazni za kršenje zakona, što mi nije odgovaralo", nastavlja priču Klaus. Naredna stanica u potrazi za ljubavlju i mirom bila mu je Indija, gdje je proveo sedam godina i duboko „zaronio“ u hinduizam. U Kalkuti je upoznao Majku Terezu, postali su prijatelji, nedjeljama se sastajali ujutro i pričali o vjeri. To je, kaže, bila prva duhovna raskrsnica u njegovom životu. "Bila je to prva osoba koju sam sreo, a da je bila istinski hrišćanin. Toliko različita od svih, zbog svoje posvećenosti pomaganju drugima zaista me je fascinirala. Nakon godina i godina hinduizma, uvidio sam da on rastvara okeane, ali ne daje ljubav koju tražim, pa sam otišao na Tibet i postao budistički monah. Skoro tri i po godine sam bio u budističkom manastiru, duboko u džungli, između Kambodže i Tajlanda, i spoznao limite budizma. Buda kaže 'sva patnja dolazi iz misli - ako ne misliš, izlaziš iz patnje i stižeš u nirvanu'. Ostvario sam je, nekoliko puta bio odvojen od svog tijela, ali nije ni to rješenje, jer kad počnete da mislite, opet se vraćate u svijet u kojem ima patnje. Buda kaže 'idite iz ovog svijeta', a ja nijesam želio slobodu od života, već da upravljam njim", kaže sagovornik „Vijesti“. Početkom osamdesetih godina prošlog vijeka Klaus je već na drugom kraju svijeta, u SAD, a potom i u Meksiku, zaintrigiran tamošnjim okultizmom i mračnim vještinama koje, takođe, izučava. Ni tu ga ne drži mjesto - spušta se južnije, u Južnu Ameriku, u čijim se džunglama do tada najviše približio i smrti i imenu Hristovom. To je bio period kada se bavio egzorcizmom i bio potpuno predat mračnima silama... "Bio sam u Kolumbiji, u autobusu prepunom ljudi, koji je otela revolucionarna oslobodilačka armija. Pokušao sam bjekstvo iz njihovog logora, no uhvatili su me i osudili na smrt. Sedam je pušaka bilo upereno u mene i tada sam prvi put zatražio Isusovu pomoć. Rekao sam: 'Bože, ako te ima, spasi me sada, ali ne slučajem, nego mi dokaži da si me zaista ti spasio'. Tada je započela pucnjava - seljaci iz tog mjesta napali su revolucionare i u opštem metežu uspio sam da se spasim. Desilo se čudo i počeo sam ponovo da razmišljam o Hristu", priča Kenet. Posljednja religijska prekretnica bio je susret sa arhimandritom Sofronijem 1983. u Londonu. "On je bio najveći teolog naše generacije, drugačiji od Majke Tereze. Imao je poruku, i to je bio novi momenat za mene. Rekao sam sebi: 'Ako ovaj čovjek može ovoliko ljubavi da daje drugima, želim i ja da idem njegovim putem'. I tako sam, nakon tri godine druženja sa njim, postao pravoslavni vjernik", opisuje svoje preobraženje Kenet. Od tog trenutka, Klaus postaje svojevrsni pravoslavni misionar. Svoje doživljaje i spoznanja iz više od 50 zemalja koje je obišao, zapisao je u deset putopisnih i vjerskih knjiga, čiji sadržaj i poruke često prenosi putem radio i TV emisija. Predstavlja ih i u direktnim susretima sa publikom na svim stranama svijeta, pa je tako 17. maja i Podgoričanima u kafe-knjižari „Krug“ otkrio dio svojih iskustava. Nevoljnicima ne pomaže samo pričom, već i finansijski - živi od penzije, a sav novac koji zaradi od knjiga daje ljudima kojima treba pomoć. Želja mu je, kaže, da podijeli ono što ima, jer zna šta je siromaštvo - borba za život, borba za hranu. "Želim da ljudima dam nadu. U Keniji, gdje sam vidio veliku bijedu, osnovao sam Osnovnu školu 'Kralj Solomon', za Crnu Goru i Srbiju sam osnovao fondaciju 'Sveti Sava' kroz koju, uz pomoć Pravoslavne crkve, pomažem porodice kojima je to potrebno, bez obzira na vjeru i naciju. Ja nijesam vlasnik svog novca, već sam njegov menadžer - usmjeravam ga tamo gdje je najpotrebniji. Divan je osjećaj kada možete nekome da pomognete. Iskreno - žao mi je bogatih, jer što više novca imaju, sve više se plaše da ga ne izgube. Ja sam sada najsrećniji čovjek u Evropi, jer mi je život ispunjen ljubavlju - zaključuje nesvakidašnji povremeni stanovnik Zagrađa. Više puta nadomak smrti Klaus priznaje da je do sada makar 25 puta bio suočen sa smrću. Sem streljačkog stroja u Kolumbiji, preživio je i dva overdouza, dva požara, udes, upad u minsko polje nadomak Bagdada, nekoliko neuralgičnih situacija tokom rata između Iraka i Irana, te rata između Indije i Pakistana... http://www.vijesti.me/vijesti/zao-mi-je-bogatasa-74533 Ignjatije and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Април 1, 2015 Пријави Подели Написано Април 1, 2015 obi-wan, Kaludjerovic Sreten, Grizzly Adams and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 1, 2015 Пријави Подели Написано Април 1, 2015 @@Gordana ., vau Goco...... kada i gde se nasli vas dvoje.....? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Април 1, 2015 Пријави Подели Написано Април 1, 2015 Трибина у организацији храма Светог Трифуна, 2012 чини ми се. Лепо смо се испричали на немачком. И још свашта забавно што се не може дочарати куцкањем па ћу ти испричати кад се поново сретнемо, само ме подсети. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пријатељски Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука