Jump to content

Грешни Милоје гради "цркву", уместо покајнице подиже расколницу!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мени лично смета пар ствари везане за монаха Артемија:

брисање фотошопом његовог лика са заједничке фотографије оца Јустина а то људи раде,верујте

ниподаштавање неких добрих ствари које је урадио и непризнавање истих,односно,непомињање,као што је одличан превод Триода страсне седмице као и Велики Требник

спрдање,безочне шале са човеком који је 50 година провео у монаштву

Али исто тако је немогуће затворити очи и не негодовати овом злу од раскола које је допринео лично он са својим сарадницима а сам је рекао и то пред новинарима да никада не би поцепао хитон СПЦ.

Како је м.Артемије допринео расколу?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 93
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

https://www.pouke.org/forum/topic/9675-%d1%81%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%98-%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%98%d0%b5/#entry340427

Теби Михајло свакако нико није многе стварии објаснио, тј. многе ствари ниси хтео да чујеш јер терап своју причу... али зато си сасвим добро уклавирио када треба да тужакаш код Владика, да пљујеш по сајту "светосављу" итд...

Много си ми ти наиван...

Подели на овим сајтовима

https://www.pouke.org...је/#entry340427

Теби Михајло свакако нико није многе стварии објаснио, тј. многе ствари ниси хтео да чујеш јер терап своју причу... али зато си сасвим добро уклавирио када треба да тужакаш код Владика, да пљујеш по сајту "светосављу" итд...

Много си ми ти наиван...

Ти си за једног Свештеника велико злопамтило...

баш онако Хришћански...

ја немам појма где си ти учио Хришћанство..али очигледно нисмо на истом месту...

ја сам теби рекао...

Епископ Јефрем...Храм Христа Спаситеља...Бања Лука, Република Српска

Ако сам шта слагао ...ти лепо вичи...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ти си за једног Свештеника велико злопамтило...

баш онако Хришћански...

ја немам појма где си ти учио Хришћанство..али очигледно нисмо на истом месту...

ја сам теби рекао...

Епископ Јефрем...Храм Христа Спаситеља...Бања Лука, Република Српска

Ако сам шта слагао ...ти лепо вичи...

Видим да сам ових дана људе, од којих си један и ти, који раде на замешатељству у Цркви на свм фронтовима, да још више увуку људе у мутнило, много, много наљутио. Не могу да кажем да ми је то драго, наравно да није, али је добро да знате да има оних који ће увек рећи да то што радите није ништа на помоћ Цркви а ни Артемију. Напротив, још дубље га увлачите у раскол (читај смрт) и тиме показујете да вама он ништа не значи сем, код појединих, личне користи јер раскол је добар бизнис (сатански).

Свакако нисмо учили хришћанство на истом месту. Човек који позива на ратове, на прекидања литургија (подражавањем организације "Образ" и осталих тог типа), на пљување по свештеницима, на слања лажних порука Епископу који је благословио рад, писањима по другим православним (или"православним") сајтовима где пљујеш по људима са ЖРУ-а апосле имаш образ да опет пишеш и као нешто нас учиш.. онда свакако нисмо учили хришћанство на истом месту. А верујем да те овоме није учио ни Владика Јефрем и немој њега да узимаш у овом контексту. То што покушаваш да се сакријеш иза ауторитета мени много тога говори.

Управо, човек који је овде администратор је чтец Владике Јефрема, па од њега не чух све ово што сам чуо од тебе.

У сваком случају, твој покушај брањења цркве расколнице и расколничких актера и организатора је постало толико провидно, али то неће проћи кроз сито ЖРУ-а.

Подели на овим сајтовима

Muka mi je vise.

Potresate ne samo Srbiju vec dobrano i dijasporu. Do juce smo ko ljudi ostajali posle liturgije i razgovarali o obicnim, manje ili vise bitnim, stvarima o desavanjima i u Srbiji i ovde na severu Evrope, a sad odmah se prelazi na pitanje. -Ti za koga si?

Idu ljudi i pitaju: Ti za koga si? Jesi li za novotarce i ekumeniste ili raskolnike?

Obicno kazem da sam za one trece.

- Koje pa sad trece? Ko su ti treci? Sta kazu?

E vidis, kazem, treci su oni koji ce kad im sve ove podele dozlogrde, a uskoro ce, uzeti i motiku, i g.....vu motku pa se dobrano iskaliti i na jedne i na druge. Za one sam koje ce sam narod i svrgnuti i proterati, i vratiti Crkvu Gospodnju u svoj vodotok. Za te sam. Ako politicare ne mozemo da bijemo, a ono cemo sve ove koji do ovih podela i dovode. Motku u ruke... a Bog neka prasta.

Toliko ste uskogrudi i jedni i drugi.

Vi rascinjeni.

Borite se za predanje, za Svetosavlje, revnujete do krvi. Pokazite mi samo jedan primer iz istorije Srbije gde su se rascinjeni udruzivali i isli kontra Patrijarhu. Toga nema. Ne moze se to tako. Zar ja da vas ucim sta je poslusnost, vas koji se u poslusnosti zakleste, i i na sebi nosite znak poslusanja. Zar narod da vas uci sta je trpljenje, kad svojim recima spasavaste ljude koji vam dolazise, uceci ih trpljenju.

Vi ekumenisti.

Evo vam ploda ekumenskog. Razdor, svadja, klevetanje, otvorena mrznja. Narod, za koga se zakleste da cete mu biti dobri pastiri, i zivot svoj dati za njega, vam se deli. Uskoro vec otac od sina i sin od oca. Medju vama je episkopa koji su procitali i ispisali toliko knjiga da ih ja toliko nisam ni video. Vi ste zaboravili onoliko, koliko mi necemo nikad stici da naucimo i umesto da sad na ovom i drugim mestima, govorimo o tvrdoj hrani, hrani spasenja, mi jos kod mleka. Aj sto je mleko nego se vec i kiseli.

Koju ce sve zrtvu podneti ovaj napaceni narod, da bi mi "svedocili" pravoslavlje medju onima koji citaju sve ovo i koji nas gledaju kao naivne i mizerne, lukavo se smeseci?

Dosta vise. Dosta vise braco. Dosta vise Sveti oci. Muka mi je vise. Verujem da je narodu vec muka od svega ovoga.

Ne znam gde cu. Necu da gledam svog vladiku da nekom nepravoslavnom ljubi ruku i satvara molitvu sa njim, a necu ni u Crkvu rascinjenih.

Objavite pokajni, sedmodnevni post. Molitvu celog naroda. Prizovimo Gospoda, svi zajedno, svim srcem, da se umilostivi, i umudri srca nasa. Molitvu za ujedinjenje i oprost i da postavimo dobri pocetak.

KYRIE ELEISON!

Подели на овим сајтовима

Мени је жао што и у Цркви има људи који некако с острашћеношћу, да не кажем с уживањем говоре о расколу, у смислу "сад ћу да ти покажем да сам у праву, да сам битан"...Па се онда утркују ко ће ружнијим речима окарактерисати "артемијевце".

Такође, многи који су ватрено против Артемија и његових следбеника и бране поједине епископе (који од многих бивају често нападани) као што су +Атанасије Јевтић,+Григорије, +Игнатије, истовремено се јако ружно изјашњавају о неким другим канонским достојанственицима Цркве,као што је +Јефрем, +Никанор,отац Симеон рукумијски, митрополит Серафим пирејски итд.

Потпуно погрешно постављање ствари и неистинито што је и најбитније..

Ако мислиш да није тако, а ти само документуј своје изнешене тврдње... а ја их унапред називам ФАНТАЗМАГОРИЈЕ..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Потпуно погрешно постављање ствари и неистинито што је и најбитније..

Ако мислиш да није тако, а ти само документуј своје изнешене тврдње... а ја их унапред називам ФАНТАЗМАГОРИЈЕ..

Пошто их ти већ унапред називаш ФАНТАЗМАГОРИЈАМА, теби не вреди ни објашњавати.

Такође, твоје искуство није једино искуство, нити је овај форум сва Црква.А даља прича на ову тему би поново подразумевала моје позивање на тврдње оца Ивана, а ја више не желим да се упуштам с њим у расправу.Он је ипак свештеник а ово је форум.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...