Jump to content

Грешни Милоје гради "цркву", уместо покајнице подиже расколницу!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 93
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Moguce je.

Nekad davno nadjoh da se tog dana u RKC u stvari slavi Tito i da je ta cast kupljena za debele pare.

E sad.... ako nije.... sorry.

Знам, то је општеприхваћена заблуда. Римокатолици су увели тај празник још шездесетих година као пандан Првом мају. Остало је учинила народна машта и склоност ка стварању митова на сличан начин на који су спојени Зелени Јури и Свети Ђорђе, или Свети Теодор Тирон и тодорци.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Covek mora negde Bogu da se moli , ne vidim sto se dize tolika buka oko toga a evo sekte divljaju po Srbiji , vrbuju decu,stare i bolesne pa SPC cuti i ne radi nistaO tome kakvi su nam popovi i da ne govrim .Daj Boze da je Miloje najveci problem pravolsavlja u Srbiji

мислиш на све попове, поједине, већину?

мислим, ако нећеш да клевећеш, слободно напиши нека имена да видимо о коме се ради :)

Подели на овим сајтовима

Бог се постарао да се неко стара о монасима који су отишли из Црне Реке. Свака част овом Милоју.

Многи ''прави'' верници које знам, не би дали ни попу тамјана, а тек да граде цркве и помажу монаштво...

И где би нам био крај када би људи размишљали пуно о својој вери и владикама колико се труди ''грешни'' Милоје.

Сигурно не би било овакво стање у земљи.

извини сестро, јел си ти још у СПЦ? :)

пошто ти људи више нису монаси, па реко да проверим ...

искрено, мислим да превише читаш борбу за вечеру, позлиће ти, па да не одеш ког милоја да се помолиш за здравље ;)

Подели на овим сајтовима

јадни милоје, није ништа згрешио, просто га на правди Бога прогоне ... а напунио један расколнички сајт својим недотупавим комунистичким текстовима, мобилисао људе да се подижу против Тврђаве Спасења ...

ма не, није он богоборац, неком се замерио само - може бит' баш Богу :D

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1336898901' post='637043]

јадни милоје, није ништа згрешио, просто га на правди Бога прогоне ... а напунио један расколнички сајт својим недотупавим комунистичким текстовима, мобилисао људе да се подижу против Тврђаве Спасења ...

ма не, није он богоборац, неком се замерио само - може бит' баш Богу :D

И онда је он"симпа"...да.

Не би био сипма да је неко видео оно што сам видела у Јовањи.

Патријарх му каже:

-Да се покајеш Милоје,да клекнеш и да се покајеш за грехе!

а он каже Патријарху:

-Нека се покају прво они што су више грешили од мене!

Човече...то је тужно кад видиш.

Милоје је трули богаташ који се не одриче свога богатсва и следи Христа као што је то урадио један такође велики привредник из Ваљева,данас монах у Хилендару.

Не,Милоје ужива у свим "благодатима" земаљским,финансира зилоте да то прикрије,пошто пара може све и трује овај наш јадан и несретан народ а само пре 30 година,можда и мање,шутирао је свештеника у сред Чачка,ваљда му је тај догађај послужио и да се назове"грешни Милоје".

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Гости

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1336898786' post='637042]

искрено, мислим да превише читаш борбу за вечеру, позлиће ти, па да не одеш ког милоја да се помолиш за здравље ;)

Мирођија, наша сестра, која је болећивог срца и верник размишља како разонује велики број простосрдачних верника. То ће многи рећи- ево ови су сада на улици, а "грешни" Милоје их прихватио. Логичан закључак, без испитивања икаквих чињеница како је дошло да "буду на улици" (како може монах да буде на улици, ко га је на улицу отерао...) је да је Милоје велики праведник и заштитник немоћних и убогих.

Дакле, из погрешних премиси бива и погрешна конклузија.

Правилно је поставити овако:

1) Монаси који су изашли из манастира су непослушни Цркви и својевољно напуштају манастире

2) Милоје их прима и прави им цркву расколницу

-----------------

Закључак изведите сами...

Али изгледа да треба наново поновити да монахе НИКО није истерао, нити их прогања, него су САМОВОЉНО напустили многострадално Косово, напустили манастире без размишљања да ли ће да запусте и оставили на цедилу народ који им је веровао, пошавши за рашчињеним епископом по целој Србији уносећи немир и раскол у Цркви.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1336898786' post='637042]

Па брате да те обавестим...

Још сам у СПЦ, где сам и била до сада, већ 53 године, колико и имам старости.

О тим људима који нису монаси нисам ни речи рекла, већ ми је драго да је њих неко примио под свој кров и дао им вечеру.

Да ли је то канонски?

Вероватно да није.Али мене канони не интересују, јер постоје канонска тела која о томе брину.Ми смо ту да их поштујемо.

Али да ли је људски то што је Милоје урадио? Моје је мишљење да јесте.

Гладног нахранити и гоглог обући, још је увек присутно доброчинство у овом народу.А и од Бога је заповеђено.

То шта ја читам и где се молим је твоја фикција. Нити читам борбу за вечеру, нити шта о њој знам. Као што и тебе нисам видела нигде у животу, осим што читам твоје поруке на овом сајту, мени драгом.

Код Милоја бих могла да одем да тражим и молим за неку помоћ ако ми је потребна, јер је човек мој суграђанин, и верујем да би ме људски примио и помогао ако ми шта треба. Такав је он човек.Из народа. Оног српског,исконског. Доброг и светосавског, који се руку на срце у задња времена мало погубио у претешким условима живота.Што и није чудо, јер је од народа држава и власт дигла руке.

Но, мени није потребно да се код Милоја молим јер имам своју цркву у центру града,мени близу, где се молим, и где су се молили и донатори били и моји предци. Који су били уважавани баш због милосрђа и помоћи и према Цркви и према сиротињи и свакоме коме је помоћ била потребна.

Један од таквих донатора у данашње време је и Милоје Стевановић.Православац до недавно, који је избачен из своје цркве. Мене то боли што се ми и даље делимо, пропадамо,

нестајемо.

Докле?

А тебе брате молим да ми се тако не подругујеш, јер није потребно...Ако ми се ниси ругао, онда је то овог пута само моја фикција, и праштај...

Све ти најбоље желим.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Све то звучи лепо, само нико од њих није избачен. Сви су добровољно напустили Цркву јер су хтели да је скроје по својој мери. Дођи мало до Косова па да видиш коју су пустош иза себе оставили ти прогоњени ревнитељи. А да не причам о последицама по углед Цркве у којој нису хтели да се смире и слушају, већ да кроје капу.

Даље од овога о многима од тих "прогоњених" нећу да идем, а има много тога. На челу са мнонгострадалним њиховим предводником.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Оче Иване,Ви сте већ послали поруку, када сам и ја ову моју.

Потпуно се слажем са овим што сте написали.

Поздрав.

Да, ја тебе добро познајем и знам како размишљаш, зато сам и написао...

Споља гледано заиста је све тако како си написала. Да се одмах разумемо: Када би код мене у кућу дошао монах који је из било којег разлога напустио манастир ја бих га примио под свој кров, дао бих му све као што и ја имам. АЛИ, одмах бих га посаветовао да се врати јер у супротон постајемо људи раздора, чеда пропасти. Делимо Цркву, цепамо Хитон Христов. Еј људи, није то игра. То није емоционална ствар.

Милоје, када их је већ нахранио и напојио требао је као чедо Цркве да им каже где да иду: најпре код Епископа жичког на благослов, а Епископ жички би их упутио тамо где треба.

Овако, направили су своју парацркву, парасинагогу. Та прича о чистој и правој вери, коју они исповедају (док смо ми сви јеретици, проклетници, сатане...) је само лајтмотив за нешто много дубље. Заправо, ти мученици који су пошли за Артемијем су жестоко обманути у својој простосрдачности. Немјте да заборавите да међу тим људима, бившим монасима, има заиста честитих људи-ја их знам бар неколико. АЛИ, то су људи који не знају шта се ваља иза брда. А иза брда се ваља Симеон Виловски заједно са своји пакленим планом.

Јесте ли видели сајт тзув. епархије рашко-призренске у егзилу? Мислите да је случајно баш Виловски у средини и то између Артемија и Митрополита пирејског?

ib0PXrgsMn7No7.JPG

Шта бисте рекли на то да је пресуду у Грчкој за његово ослобађање донео блиски рођак Митрополита Пирејског Серафима који пљује по СПЦ са причом (ја заиста некада не могу да верујем коме је све дато да води Цркву, а мислим да то нема везе са вољом Божијом) да су наши Епископи запоседнути од циониста(!!?)? Шта бисте рекли на то да Симеон Виловски и физички малтретира Артемија?

Не чудите се што сам покренуо тему о евентуалном враћању оца Артемија под окриље Цркве и враћање његовог чина:

https://www.pouke.org/forum/topic/8998-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D0%B0-%D0%BC-%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%83%D0%BC%D0%B8%D0%BE-%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82/

Дакле, ствари нису уопште једноставне, а имам утисак као да су поједини на неки начин уцењени од стране Виловског. Зашто? Е, то немојте мене да питате...

Подели на овим сајтовима

О тим људима који нису монаси нисам ни речи рекла, већ ми је драго да је њих неко примио под свој кров и дао им вечеру.

Да ли је то канонски?

Вероватно да није.Али мене канони не интересују, јер постоје канонска тела која о томе брину.Ми смо ту да их поштујемо.

Али да ли је људски то што је Милоје урадио? Моје је мишљење да јесте.

Гладног нахранити и гоглог обући, још је увек присутно доброчинство у овом народу.А и од Бога је заповеђено.

То шта ја читам и где се молим је твоја фикција. Нити читам борбу за вечеру, нити шта о њој знам. Као што и тебе нисам видела нигде у животу, осим што читам твоје поруке на овом сајту, мени драгом.

Код Милоја бих могла да одем да тражим и молим за неку помоћ ако ми је потребна, јер је човек мој суграђанин, и верујем да би ме људски примио и помогао ако ми шта треба. Такав је он човек.Из народа. Оног српског,исконског. Доброг и светосавског, који се руку на срце у задња времена мало погубио у претешким условима живота.Што и није чудо, јер је од народа држава и власт дигла руке.

драго ми је да си још при вери и памети :)

него, све би то било красно да их он није организовано примио, у договору а не спонтано.

немој да мислиш да су се ту баш код њега случајно задесили и он их је баш нахранио, од свих људи који живе између црне реке и чачка ...

само да ми је знати који су то услови претешког живота кад храни више од 10 људи пар месеци а онда крене да гради цркву, и то не својим рукама ...

да и мени тако буде тешко, да нараним неког кога треба а не неке који траже преко најлепше хлеба загорео лебац код нишчег и преподобног милоја ...

није него.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

По мени у питању су паре и сујета.И тешко је рећи шта је у већим количинама.

И новац и сујета су пошасти,заразе које се тешко преболе,а чешће прелазе у

хронични облик.

Када ти неко говори да си ти велик,највећи,једини а ти пристајеш на те квалификације,

све се претвара у - ти мени сердаре,ја теби војводо,и тако цео дан до подне,а и шире.

Гордост јеванђељских размера,што мистификовати случај.Паре и сујета.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...