N.Petrovic Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Јакове због клеветања администрације поруке су ти на одобравању до даљњег. Владан Evo i treci put procitah Jakovljeve postove, i ne vidim nigde klevetu. Meni izgleda da samo negira jednu tvrdnju svestestenika SPC koji govori o fizickim maltretiranjima. Zbog cega zabranjivati protiv argumente i nedozvoljavati Jakovu da kaze sta ima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Што се мене тиче,слободно нек пише,ево имаће мене за саговорника,пошто ја познајем Виловског,монахе и монахиње са Косова и Метохије,манастире,њихово устројство раније,богослужења колико су имали аколико нису,колико или колико не времена на претек...итд...изволте! Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Може да пише, али су му поруке на одобравању. Са таквима који рашчињеног калуђера кога је СПЦ рашчинила и јасно рекла о каквом се човеку ради називају и даље "оцем" треба веома пажљиво јер су у стању да за 5 минута цео форум зађубре. Уосталом , пустите администрацију да ради свој посао. А он нека пише, ја ћу му такође одговорити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Иначе, ово је веома занимљиво. На "освећењу цркве" од рашчињеног епископа Артемија био је и чувени пљувач по Цркви Жарко Гавриловић: Како смо сви ми веома кратког памћења па је потребно редовно да се на неке ствари подсећамо, битно је напоменути да је један од најжешћих пљувача блаженопочившег Патријарха Павла управо био Жарко Гавриловић у његовој књизи "Давид против Голијата" (с тим што је давид Жарко а Голијат Патријарх Павле). О чему је он то говорио можете погледати овде Иначе ову срамну књигу активно рекламирају расколнички сајтови "Борба за веру", Новинар.де... Ко има очи да види нека види Владан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ко је тај? овај поп? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ево, имаш линк па погледај о коме се ради: https://www.pouke.org/forum/topic/3993-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0/page__st__24#entry150136 Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Мени је жао што и у Цркви има људи који некако с острашћеношћу, да не кажем с уживањем говоре о расколу, у смислу "сад ћу да ти покажем да сам у праву, да сам битан"...Па се онда утркују ко ће ружнијим речима окарактерисати "артемијевце". Такође, многи који су ватрено против Артемија и његових следбеника и бране поједине епископе (који од многих бивају често нападани) као што су +Атанасије Јевтић,+Григорије, +Игнатије, истовремено се јако ружно изјашњавају о неким другим канонским достојанственицима Цркве,као што је +Јефрем, +Никанор,отац Симеон рукумијски, митрополит Серафим пирејски итд. feeble and sumegin је реаговао/ла на ово 2 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Овако како си ствари поставио, може неупућене да доведе изнова у недоумицу. Но, недоумица нема. Ја не познајем такве који +Јефрема, Симеона, Митрополита Пирејског итд... назива свакаквим ружним именима. Ја такве не знам, али знам оне који критикују став о. Симемона коме Епископ није дошао 15 година у манастир (какав је то јеромонах коме Епископ не долази?) или став Митрополита пирејског који вређа цео Сабор СПЦ или неког другог који чини неправду у Цркви. Дакле, ако си симпатизер или следбеник Артемија (прикривен или јаван, не знам) немој да се бавиш оваквим стварима. Мораш јасно и недвосмислено да кажеш шта и где је ко ишта ружно написао (у смислу да је лично вређао поменуте личности). Тога бар овде нема. Ево, ја сам први рекао да о. Жарко Гавриловић, отворени расколник кога не знам због чега толико толеришу јавно назива Патријарха Павла прељубником (!?) иде на приредбе које изводи путујућа екипа око Артемија. Такође, иде по иностранству и организује такве скупове код одметнутих свештеника од својих Епископа. То је истина и имаш колико хоћеш материјала за све то. Зато остави такве изјаве за неко друго место, на пример новинар.де, борба за вечеру... али не и овде. Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Мени лично смета пар ствари везане за монаха Артемија: брисање фотошопом његовог лика са заједничке фотографије оца Јустина а то људи раде,верујте ниподаштавање неких добрих ствари које је урадио и непризнавање истих,односно,непомињање,као што је одличан превод Триода страсне седмице као и Велики Требник спрдање,безочне шале са човеком који је 50 година провео у монаштву Али исто тако је немогуће затворити очи и не негодовати овом злу од раскола које је допринео лично он са својим сарадницима а сам је рекао и то пред новинарима да никада не би поцепао хитон СПЦ. nishizawa, Милан Меденица :), feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ти који бришу фотошопом његову слику и тако прекрајају црквену историју нису ништа бољи од самих расколника. Скопљанац, Макрина, bgpj and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Овако како си ствари поставио, може неупућене да доведе изнова у недоумицу. Но, недоумица нема. Ја не познајем такве који +Јефрема, Симеона, Митрополита Пирејског итд... назива свакаквим ружним именима. Ја такве не знам, али знам оне који критикују став о. Симемона коме Епископ није дошао 15 година у манастир (какав је то јеромонах коме Епископ не долази?) или став Митрополита пирејског који вређа цео Сабор СПЦ или неког другог који чини неправду у Цркви. Дакле, ако си симпатизер или следбеник Артемија (прикривен или јаван, не знам) немој да се бавиш оваквим стварима. Мораш јасно и недвосмислено да кажеш шта и где је ко ишта ружно написао (у смислу да је лично вређао поменуте личности). Тога бар овде нема. Ево, ја сам први рекао да о. Жарко Гавриловић, отворени расколник кога не знам због чега толико толеришу јавно назива Патријарха Павла прељубником (!?) иде на приредбе које изводи путујућа екипа око Артемија. Такође, иде по иностранству и организује такве скупове код одметнутих свештеника од својих Епископа. То је истина и имаш колико хоћеш материјала за све то. Зато остави такве изјаве за неко друго место, на пример новинар.де, борба за вечеру... али не и овде. Ви сте први довели митрополита Серафима у ружан контекст тиме што сте рекли да је Симеона ослободио рођак митрополита Серафима, а то свакако није била неутрална квалификација. А ви очигледно губите компас...поштујем Вашу ревност да се одбрани углед Цркве,али Ваши преки судови који сваког ко изрекне мишљење које Вам се сасвим не свиђа, брзопотезно доведу у везу с расколницима и симпатијама за исте или оптуже за нешто још горе-заиста забрињавају. Што се тиче мене...да сте мало пратили моја писања (а када некога већ оптужујете за латентно расколништво, требало би да сте прочитали нешто што је писао,а не само један пост) знали бисте мој однос у вези с оваквим питањима.Осим тога,ја нисам анониман, изнео сам све своје податке и фотографије, а моје пуно име не стоји само зато што сам свој ник већ конвертовао у ћирилицу па ми није дозвољено да га поново мењам док не истекне година дана као што знате.Али могу овако да кажем.Зовем се Алекса Милновић. Благословите оче. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Валентина, оче Иване: То је то! Ово треба понављати изнова! Свака част! bgpj је реаговао/ла на ово 1 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Довео сам га у везу зато што је то тако као што је истина да пљује по нашој Цркви у Србији, свиђало ти се то или не. А да ли "губим компас" зато што кажем оно што сви знају онда нека је тако. Али ја нигде нисам вређао Митрополита нити једног клирика нити бих то икада учинио. То што се некоме не свиђа како по некад морамо јасно и недвосмислено да кажемо оно што јесте. Зато није добро да ми ставиш у уста оно што не говорим и што нико овде не говори. А ево и снимак истог Митрополита који јасно говори о овоме што ја причам (заправо, није баш јасан јер закумуљава ствари намерно). Такође, ЊЕГОВА слика се налази на расколничком сајту Артемија зар не? (док је средина сачувана за Виловског): Зато драги мој ако већ хоћеш нешто да кажеш мораш да будеш много јаснији. Верујем да сам сада био мало грубљи када сам те окарактерисао као прикривеног артемијевца (а дај Боже да ниси) и ако се тако не осећаш молим за опроштај. Бог нека све нас благослови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Опраштање зла тамо где кајања нема подразумева повлађивање злу, поистовећивање са њим, његов продужетак, а не тријумф правде. Светост није тако неодговорна да повлађује злу. В.Атанасије,зна се који. Јефимија Крунић and Макрина је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Боље је да се не потежу теме ко је све био "гост" у Грачаници и шта се све тамо радило. Обзиром да је то тема коју је Сабор нападно избегавао да се даље не би урушавао углед Цркве, нећу ни ја о томе писати, али ти си последњи који би о томе могао да пишеш, јер у манастирима по Косову сигурно ниси ни био, сем туристички. А ако знаш неког из Грачанице, питај га мало шта се све дешавало по манастиру док је епископ био монах Артемије, цео се град згражавао. И питај због чега једино из Грачанице монахиње нису ишле за Артемијем, иако му је ту било седиште. Да ли је за то крив Дејан (бив. Симеон) или Артемије, то не знам, то могу слободно да се међу собом договарају. Ево ја сам од 95 до 98 био у Грачаници на Литургиј сваке Недеље... шта се дешавало? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука