Jump to content

Свештеници наркомани

Препоручена порука

Пре неког времена сам се упознао са једним богословом који је наркоман, наиме постао је наркоман током студија .
Студије је скоро привео крају и тада је пуко, отац га је одвео на лечење прво у државне институције а затим и у црквени камп.
Од њега сам сазнао да постоје и свештеници који су наркомани .
То ми је било невероватно, међутим момак тврди да је то сасвим сигурно и да није њих двоје троје него да их има мало више.

Шта мислите о овоме ?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 75
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ма нееееее...како је то могуће

(ја избегавам на овом форуму ...да коментаришем било шта везано за Цркву...јер добијем узнемиравајуће п.п...где будем оптужен да пљујем Цркву)

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Па Жељко,шта би могли да мислимо о томе?

Не дај Боже никоме јер никада човек не зна шта га чека.И свештеници су људи а не полу-богови...некакви митови или не знам већ шта.Дрога је велика несрећа и вреба свакога..можда сутра и твоје и моје дете,не дај Боже...

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

ма нееееее...како је то могуће

(ја избегавам на овом форуму ...да коментаришем било шта везано за Цркву...јер добијем узнемиравајуће п.п...где будем оптужен да пљујем Цркву)

Ајде,немој да си циник...

Подели на овим сајтовима

Пре неког времена сам се упознао са једним богословом који је наркоман, наиме поста је наркоман током студија .

Студије је скоро привео крају и тада је пуко, отац га је одвео на лечење прво у државне институције а затим и у црквени камп.

Од њега сам сазнао да постоје и свештеници који су наркомани .

То ми је било невероватно, међутим момак тврди да је то сасвим сигурно и да није њих двоје троје него да их има мало више.

Шта мислите о овоме ?

Да. један проверени и тежак наркоман је веома поуздана особа за те информације...

Подели на овим сајтовима

Студенти теологије су и даље само део студентске популације.Здраворазумски је прихватљиво претпоставити да такви феномени постоје и међу зидинама ПБФ-а.Међутим, требало би направити неко емпиријско истраживање у вези с тим,на пример о корелацији између религиозности и оваквих облика девијантног понашања.Постоје таква истраживања у оквиру социологије менталних поремећаја,али не за наше услове.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Od fratra koji je narkoman ili gej je gori onaj koji ga ogoli.

Pade mi na pamet onaj citat iz Sv.Pisma o golotinji OCA koju je sin video.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

U današnje vreme Crkva nije kao kad je bilo u prve vekove.

Danas u Crkvi ima svega iz raznih razloga tako da ova mogućnost nikako nije iskuljučena...

Наравно да није.

Али, шта сам ја све чуо и за кога свих ових мојих година живота са богословима...боље да не отварам уста.

Знам милион прича, и то не за "неке" већ за људе са именом и презименом.

Ово је тако изречено безвезе и никада не бих веровао некоме ко је наркоман, ти су спремни на све, продали би и рођену мајку, а камоли неког попа.

Подели на овим сајтовима

Od fratra koji je narkoman ili gej je gori onaj koji ga ogoli.

Pade mi na pamet onaj citat iz Sv.Pisma o golotinji OCA koju je sin video.

Тако је,браво а Свети Григорије Ниски то одлично примењује у своме животу,сећајући се неразумних синова,па када се отворила породична гробница да би похранио земне остатке своје сестре Макрине,он је најпре покрио кости својих родитеља,јер како каже,смрт је срамна и оно што оставља,да нико не види кости његових родитеља.Какво предивно опхођење!!!

А ми данас??

Тешко да смо у стању да покријемо туђе слабости...ја прва.

Подели на овим сајтовима

Наравно да није.

Али, шта сам ја све чуо и за кога свих ових мојих година живота са богословима...боље да не отварам уста.

Ово је тако изречено безвезе и никада не бих веровао некоме ко је наркоман, ти су спремни на све, продали би и рођену мајку, а камоли неког попа.

Није проблем у овоме да ли је истина,јер има таквих ствари,него нисмо у стању да одћутимо,да се помолимо за другог,да не износимо то одмах јавно као сензацију.

Не ради се овде сад о томе да лицемерно ћутимо и као све је у реду,него она елементарна хришћанска ствар...јер сваком може да се деси,сваком,чак и блуд и прељуба...сваком,поготово онима који осуђују друге.

Подели на овим сајтовима

Наравно да није.

Слажем се али опет не мора тако бити.

Безвезе је негирати нешто за шта постоје реалне шансе да постоји.

Постоје свештеници алкохоличари а то је углавном стара гарда,у модерно време постоји шанса да су свештеници наркомани,чак већа него да су алкохоличари.

Нарочито јер су они врло спретни да сакрију свој порок ....

Подели на овим сајтовима

Слажем се али опет не мора тако бити.

Безвезе је негирати нешто за шта постоје реалне шансе да постоји.

Постоје свештеници алкохоличари а то је углавном стара гарда,у модерно време постоји шанса да су свештеници наркомани,чак већа него да су алкохоличари.

Нарочито јер су они врло спретни да сакрију свој порок ....

Али шта имамо од тога Дејане да тиме машемо и то можда пред слабијима од нас??

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Али шта имамо од тога Дејане да тиме машемо и то можда пред слабијима од нас??

И ако има, и ако се зна за то онда има владика или неки други црквени орган да се позабави тиме. Слажем се да нема неке користи од јавне приче о томе. Била проверена или не..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...