R.Žiskar Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 (измењено) .... Промашај је у томе што велики део народа и даље наивно мисли и верује да је промену на боље могуће постићи простим смењивањем власти. У стварности - не може нам бити боље док ми не постанемо бољи... Пробаћу данас да то објасним на сликовитији начин... Дакле, ово је једна од омиљених изрека оних који су на власти. Да појаснимо. Ма колико се свако од нас понаособ трудио и постизао тај бољитак на личном плану (верујем да си мислио на карактерне особине а не на материјалну добит), никакве сврхе нема јер се они који имају власт не труде да се промене. Те форе типа "не питај шта држава може да уради за тебе..." можда и могу да прођу у свести просечног американца, али овде су веома депласиране и помало подсећају на исмевање народа. Ти буди бољи, а ја ћу да те крадем, лажем, да те срозам испод границе сиромаштва, моја деца ће ићи у елитне школе, имаће увек најбољу здравствену негу, имаће гарантован посао и добра примања, а твоја деца ће бити избацивана из школа, смејаће им се зато што носе исте патике три године, биће прва на мети нарко дилера који ће бити део мог ланца исхране, оруђе у мојим рукама, твоја жена ће се удебљати и поружнети од тешког рада, цигарета и лоше хране а моја ће имати бригу најбољих козметичара, лекара, твоја жена ће имати бар три побачаја пре него што уопште успе да роди јер ће се лекари и доктори према њој односити као према стоци и ускраћиваће јој основне лекове а моја ће да има приватни лекраски тим у приватној клиници на порођају, ти ћеш да крпиш крај са крајем и да те изједа стрес док те не покупи ракоња јер не смеш да изгубиш ту мизерију од посла а ја ћу да скупљам кајмак на противзаконит начин у стилу средњовековног феудалца и ...то је то. Је л` довољно сликовито? Хајде да будемо бољи људи, да запљескамо рукама и да плетемо венчиће од цвећа... Измењено Мај 10, 2012 од R.Žiskar Manolis and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 ne razumem ljude na forumu koji su navodno visoko demokratski osvesceni i zalazu se za zakonske procedura, a vamo ulaze u hipoteticka sbbkbb nagadjanja i pored ociglednih apsurdnih podataka, "sta je logicnije" i sta bi uradili ovi ili oni da su "stvarno" lazirali izbore se manite. stvar uopste nije u "logickim" pretpostavkam i scenarijim sta se dogodilo nego je stvar o faktima da su podatci neispravni i apsurdni (procenti veci od 100%, nezapecacen materijal, drugacija vrsta papira, neuredni spiskovi mrtvih glasaca, problem dijaspore...) i vec sama ta cinjenica je dovoljna za osporavanje, a kreativnih rekonstrukcija sbbkbb se manite. cinjenice su cinjenice moram priznati da me obavestenje Dveri da otkazuju protest najavljen za danas prilicno pozitivno iznenadilo. s jedne strane ocigledno je da su izbori zaista na mnogim mestima vrlo problematicni i naravno da to ne treba dopustiti, medjutim ono sto je mene zabrinulo jeste koristenje te stvari za pravljenje "srpskog proleca". nikad nisam bio pristalica i simpatizer dveri zbog njihove saradnje sa rzanoraznim protuvama, ali sam im na ovim izborima nevoljno dao glas (reko ajde mani se svojih projekcija i daj sansu ljudima), medjutim kad vidim sa kim se "druze" tipa MP, Colicka, Dimitrijevic, razni kvazi-klero pokreti (nasi, obraz, 1389...), Djordjevicka, Vidovdan, Ekoloski pokret kemtrejlsa, pa sad u ovoj kampanji o neregularnosti izbora jos i ova gospodja: Биљана Ђоровић, (Радио Атлантис): koja je dno dna, i jos uz eventualnu buducu saradnju na zajednickim protestima sa SNS (koji su zajedno sa DS-om americki aduti) me je pocelo neodoljivo da asocira na kreiranje scenarija za "srpsko prolece" (koje ako nekom nije jasno samo sebi moze biti cilj i pored toga sto je zvanicna vlast pro-natovska, jer takav scenario znacajno ubrzava vojno prisustvo i preskace parlamentarne procedure), svemu ovome treba dodati i Dacica (omiljenog americkog rendzera Ohaja) koji bi u neredima jel te bio sa "druge strane". dakle svaka cas Dverima za otkazivanje protesta, a moju podrsku ce imati sve dotle dok jako oprezno budu birali ko ce im biti pajtasi u celoj prici i dok god budem uveren da ne sluze za neke druge stvari. ponavljam vec su se dosta degradirali sa raznim (nicimfinansiranim) crkvenorusiteljima i pokretima kao i entuzijastama "povratnicima iz inostranstva" koji bivaju smenjeni sa ministarskih funkcija posle skandaloznih koraka.... ukoliko se slizu sa tomom i onim nusproduktom nosnih supljina vucicem, za mene su proslost, i onda cu pre pristati i na botu nego na taj odvratni buckuris raznoraznih kvazi-nacionalnih i kvazi-crkvenih lazova. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 moram priznati da me obavestenje Dveri da otkazuju protest najavljen za danas prilicno pozitivno iznenadilo. dakle svaka cas Dverima za otkazivanje protesta, a moju podrsku ce imati sve dotle dok jako oprezno budu birali ko ce im biti pajtasi u celoj prici i dok god budem uveren da ne sluze za neke druge stvari. ponavljam vec su se dosta degradirali sa raznim (nicimfinansiranim) crkvenorusiteljima i Вођство Покрета Двери преузима на себе одговорност да у време забрањеног скупа оде на забрањено место и одржи конференцију за медије на месту крађе избора – испред Републичке изборне комисије. Спремни смо да лично преузмемо одговорност и последице доласка на забрањени скуп, али не желимо да друге људе излажемо том ризику. Ignjatije, Manolis and dragisa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Manolis and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Тадић: Нисам покрао изборе ! 10 мај 2012 Вести Прокупље -- Председнички кандидат ДС Борис Тадић рекао је да су тврдње о изборној крађи "подметања" и да ће упркос томе победити у другом кругу председничких избора. "Наши политички противници покушавају ових дана да таласају Србијом и да једне регуларне изборе претворе у такозвани преокрет. Они сада нама желе да припишу све оно што је њима било примерено, а то се у психологији зове пројекција", казао је Тадић грађанима у центру Прокупља и казао да ће без обзира на сва таква подметања победити на изборима. "Они бацају блато на моје лице, а блато се слива са њихових лица већ 20 година, јер су га сами окаљали својим речима и злим делима која су чинили и злим намерама којим призивају агресију на наше улице и тргове", навео је кандидат ДС. Тадић је додао да није свеједно ко ће бити председник државе у наредном мандату и да је та одлука од највеће важности. "Пресудно је ко ће бити председник Србије у будућности, јер од тог човека ће много зависити и од тога колико је одговоран и какве одлуке доноси", рекао је он. Извор: Бета Ponekad imam utisak da je BoTa polusvesno ljudsko biće. Pominje 20 godina... nejasno je kako njemu nije jasno da upravo oni koji su pluvali opoziciju '90 zajedno sa njim čine sadašnju vlast . Verujem da je on iskreno uveren da su izborni rezultati zaista volja naroda i da je on baš jako popularan u narodu, tako je i Sloba bio ubeđen do zadnjeg momenta. Tuga... Apis, DYNABLASTER, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Napravljena vlada, ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Kandidat Srspke napredne stranke za predsednika Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da bi izbore trebalo "oboriti" i da Demokratska stranka zbog organizovanja izborne krađe više ne bi trebalo da nastupi ni na jednim izborima. Demokratska stranka zbog organizovanja izborne krađe više ne bi trebalo da nastupa na izborima "Uhvatili smo ih u krađi glasačkih listića i dokazaćemo zašto nismo pobedili sa 15 odsto razlike, koliko je otprilike naša snaga", rekao je Nikolić u Domu omladine u razgovoru sa mladima. Tadić: Podmeću nam izbornu krađu! Nikolić je optužio vlast da je u birački spisak dopisala 500.000 nepostojećih i mrtvih jer oni ne mogu da se bune, a onda "zaokružila" njihove glasove. http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/223898/Nikolic-trazi-ponistavanje-izbora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 "Uhvatili smo ih u krađi glasačkih listića i dokazaćemo zašto nismo pobedili sa 15 odsto razlike, koliko je otprilike naša snaga", rekao je Nikolić http://www.vesti-onl...stavanje-izbora Bilo bi stvarno lepo da najzad neko pokaže dokaze za krađu... feeble је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 I ja kazem bilo bi al nesto se mnogi bune sigurno je da tu ima necega.No videcemo,da ne prejudiciramo ishod Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Дакле, ово је једна од омиљених изрека оних који су на власти. Да појаснимо. Ма колико се свако од нас понаособ трудио и постизао тај бољитак на личном плану (верујем да си мислио на карактерне особине а не на материјалну добит), никакве сврхе нема јер се они који имају власт не труде да се промене. Те форе типа "не питај шта држава може да уради за тебе..." можда и могу да прођу у свести просечног американца, али овде су веома депласиране и помало подсећају на исмевање народа. Ниси разумео шта сам хтео да кажем. Власт коју имамо није суштински другачија од оне коју смо имали, а која сада покушава да буде власт коју ћемо имати, управо због тога што као народ нисмо довољно зрели да натерамо власт, ко год се у њој налазио, да се понаша другачије. Уместо тога, дозвољавамо себи да нас замајавају глупостима и шареним лажама и једни и други - власт која је до јуче била опозиција, и опозиција која је до јуче била власт. Ја не кажем да треба пустити власт да ради шта јој је воља - него да треба да сазримо, да бисмо научили како да спречимо власт да ради шта јој је воља. Обећао сам сликовитије објашњење - ево га овде. Vaske је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Ниси разумео шта сам хтео да кажем. Власт коју имамо није суштински другачија од оне коју смо имали, а која сада покушава да буде власт коју ћемо имати, управо због тога што као народ нисмо довољно зрели да натерамо власт, ко год се у њој налазио, да се понаша другачије. Уместо тога, дозвољавамо себи да нас замајавају глупостима и шареним лажама и једни и други - власт која је до јуче била опозиција, и опозиција која је до јуче била власт. Ја не кажем да треба пустити власт да ради шта јој је воља - него да треба да сазримо, да бисмо научили како да спречимо власт да ради шта јој је воља. Обећао сам сликовитије објашњење - ево га овде. Разлика у приступу, са истим циљем. Ја не верујем да можемо "сазревати" до степена да не постоји неко кога ћемо изабрати а да тај неко не превари, слаже и украде. То траје дуго и нема сигуран резултат. Пет година Душановог законика и онда да видимо где смо. Јер, ако онај ко опљачка државу заглави 20 година робије са принудним радом, онда ће се и улични полицајац почешкати пре него што окрене главу од дилера и бацачи пикаваца и осталог ђубрета ће схватити да им је лакше да користе канту за ђубре уместо да раде два месеца за један бачен пикавац. Битан је смер кретања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 http://dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9555:recesija&catid=144:reagovanja&Itemid=123 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 ... nikad nisam bio pristalica i simpatizer dveri zbog njihove saradnje sa rzanoraznim protuvama, ali sam im na ovim izborima nevoljno dao glas (reko ajde mani se svojih projekcija i daj sansu ljudima), medjutim kad vidim sa kim se "druze" tipa... razni kvazi-klero pokreti ... Vidovdan,... ... onda cu pre pristati i na botu nego na taj odvratni buckuris raznoraznih kvazi-nacionalnih i kvazi-crkvenih lazova. Да ли си сад dragisa у стању да мало детаљније објасниш svoje raznorazne kvazi-projekcije? Поред тога што ћеш "pre pristati i na botu", што је у иначе у тој пљувки било необично битно да нагласиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 http://www.ansamed.info/ansamed/en/news/nations/kosovo/2012/05/10/Serbia-Elections-Nikolic-opposition-exposes-fraud_6847889.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Николић:Изборна крађа већа него 2000. године 10. мај 2012. | 14:28 → 15:22 | Извор: Бета БЕОГРАД - Председнички кандидат коалиције око Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић оптужио је данас владајуће странке за "бруталну изборну крађу која је по обиму већа од изборне крађе која се десила у септембру 2000. године". Николић и заменик председника СНС Александар Вучић донели су на конференцију за новинаре испред Дома Народне скупштине врећу пуну гласачких листића за које тврде да су пронађени у контејнеру и да су то гласови са само једног бирачког места. "Ко то има бирачке листиће којима је ове заменио? Зашто нема холограма на бирачком листићу, што не видимо серијски број бирачког листића, да знамо шта се десило. Ако се десило на једном месту, могло је да се деси на хиљаде места. Замислите да се ово нађе у контејнеру у Србији", рекао је он. Николић и Вучић нису конкретно одговорили какви су њихови даљи потези везани за тврдње о изборној крађи, али је Николић казао да ће сачекати реакцију полиције, тужилаштва, Управног суда и, како се изразио, "поштењачине" Бориса Тадића. Николић је оптужио Тадића да су избори покрадени у режији Демократске странке и "са његовим знањем а вероватно и наређењем". "Позивам Бориса Тадића, ако је био поносни председник Србије, као што није, ако је био председник свих грађана, као што није, да реагује на ово што ми данас износимо, а што је његова странка урадила директно под његовом контролом. Вероватно и са његовим налогом и са одобравањем", рекао је председник СНС. Додао је да су људи, које је оптужио за изборну крађу, убацивали листиће људи који су мртви а који се још увек налазе на бирачком списку, а да је СНС до тих, како је навео, доказа дошла "захваљујући једном храбром човеку". Он није желео да каже ко је тај човек, како би га заштитио. Додао да је да се неће обраћати полицији већ је позвао полицију да они дођу код њега и да га питају одакле му листићи. "Брутално је Демократска странка покрала изборе, како би омогућила себи и врху Социјалистичке партије Србије да формирају нову Владу, чиме би зауставили моју најављену борбу против криминала, корупције, мита, борбу против сиромаштва", рекао је Николић. Према речима челника СНС, пред изборе је наштампан велики број гласачких листића у Пољској који је замењен са правим гласачким листићима и о чему сведочи и проналазак великог броја гласачких листића са само једног бирачког места. Николић је казао да је донео 3.000 гласачких листића међу којима је само 70 гласова за председничке кандидате владајућих странака. "Тврдим да је наштампано на стотине хиљада више листића, да су дати на располагање ДС-у и да је ДС њима манипулисала како је хтела", рекао је Николић и додао да избори због тога нису били регуларни. Према његовим речима, СНС је на недавно одржаним изборима победила далеко убедљивије али су оригинални листићи на којима су грађани гласали за њих у међувремену замењени фалсификованим, који су у Србију стигли преко Мађарске. "Не знам да ли разумете о чему се ради. Ови листићи морају да буду у РИК-у. Један лист да смо донели, то је доказ крађе. А ми смо вам донели хиљаде листића који нису рачунати. Неко је погрешио па их није сакрио на неко место или спалио", рекао је Вучић. Николић је рекао да ће се о даљим потезима консултовати са осталим странкама које верују да су, такође, покрадене као што су Савез војвођанских Мађара, Двери, Покрет радника и сељака али и Демократска странка Србије. Он је рекао да ће СНС успети да заштити своје гласаче од евентуалне изборне крађе у другом кругу председничких избора, али није желео да прецизира како ће то урадити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука