Jump to content

Шиптари проклињу америчке окупаторе на КиМ

Оцени ову тему

Препоручена порука

На Космету се шаљу амерички тамнопути војници (у великој већини), прошле године сам чуо од пекара нашег локалног (Шиптара) да се велика срамота дешава на Косову, рађају се црна деца тј. мелези...

А где је тачно срамота у томе, осим ако не силују жене (као што су радили којекуда другде по свету)? Помеуо си нека племена, па ми ништа није јасно...

Подели на овим сајтовима

А где је тачно срамота у томе, осим ако не силују жене (као што су радили којекуда другде по свету)? Помеуо си нека племена, па ми ништа није јасно...

Знаш ти о чему ја причам, ниси ваљда рођен јуче?

Подели на овим сајтовима

Како ограничено размишљате! Огромна Нато-база је тамо. То је на пљуц до нас. То је поента и мотив целе приче. Надрљали смо сви редом. Цео Балкан. Наша колективна глупост је демонски вешто искоришћена

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Баш ми се допао овај чланак и тачно ми је криво што сте, умјесто да додате још неко паметно размишљање на ову тему, почели потпуно без потребе безвезну расправу.

Потпуно се слажем са аутором текста. Само, иако су Шиптари тамо доле у великим проблемима и све више и више свјесни у шта су се увалили и коју цијену плаћају за ту своју "независност", ја и даље не видим разлоге за оптимизам са наше стране. При оваквој расподјели снага бојим се да смо га дефинитивно изгубили.

Подели на овим сајтовима

Баш ми се допао овај чланак и тачно ми је криво што сте, умјесто да додате још неко паметно размишљање на ову тему, почели потпуно без потребе безвезну расправу.

Потпуно се слажем са аутором текста. Само, иако су Шиптари тамо доле у великим проблемима и све више и више свјесни у шта су се увалили и коју цијену плаћају за ту своју "независност", ја и даље не видим разлоге за оптимизам са наше стране. При оваквој расподјели снага бојим се да смо га дефинитивно изгубили.

Bas vala, Sireno, u pravu si 100%...

Svi postovi koji su bili obicno prepucavanje su obrisani i bice i drugi njima slicni.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@ Sirena

Nismo ga izgubili onoliko koliko nam je stalo do njega.

Izgubicemo ga definitivno ako nestane iz naseg kolektivnog pamcenja.

Na individualnom planu ...isto.

Ja sam prosle godine bila u Mitrovici i Zvecanu. I bez prestanka mislim na njega i sanjam ga.

Moj brat nije bio. I nije mu stalo kao meni.On ga gubi.

Подели на овим сајтовима

@ Sirena

Ja sam prosle godine bila u Mitrovici i Zvecanu. I bez prestanka mislim na njega i sanjam ga.

amin-nas

Подели на овим сајтовима

@ Sirena

Географски, административно и политички смо га изгубили, до сљедећег новог свјетског рата или новог удара метеорита, када га можда случајно повратимо.

Идеолошки нисмо. Свако је у могућности да тако посједује Косово, па и Цариград ако хоће, средњовјековну Србију итд....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Licno mislim da ce mnogi i mnogi Albanci vremenom da uvide katastrofalnost svoje greske u svemu ovome.

Sto ce opet, po mom misljenju, da stvori teren za konacno resenje ovog pitanja.

Ne zaboravite da je Bozija uvek i u svemu zadnja.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A sto se tice Siptara...

Najgore po njih je to sto, isto onako brzo kako su zadobili civilizacijski napredak u svakom pogledu, rastuci kao guba na ledjima Srba u Kraljevini SHS, Jugoslaviji, SFRJ i RS, tako sada meteorskom brzinom USA i EU rastacu njihovu kolektivnu snagu, svest i cilj stvaranja svoje avlije u kojoj ce da vrsljaju svojim primitivizmom, na svim nivoima i u svim oblastima zivljenja.

Raspada se njihova fenomenalna organizacija i sve ostalo u vezi sa tim po principu rodova i njihovih fisova, porodica, moral, obicajno pravo, solidarnost, tradicija, arhetipska matrica se povlaci i nestaje pred ''civilizacijskim tekovinama'' USA i EU i td. i tsl.

Vec sam negde napisala da ce ''siptarsko Kosovo'' postati gnojni cir na guzici EU, ostarele dame sumnjivog morala, kojeg ce ona morati da se resi...

Kako ?

Ne znam.

Mnogo sam toga videla, a ipak to ne znam.

Ali se nadam da cemo biti tu kad do toga dodje.

Подели на овим сајтовима

Велики је проблем што је колективно памћење једна врло непредвидива категорија, веома подложна разним утицајима. Медији кроје став већине, нажалост, и бојим се да ће следећа генерација (наша дјеца или дјеца наше дјеце) о Косову имати само блиједу свијест као о нечему око чега смо се свађали са цијелим свијетом и то је све.

Колико нам је стало је посебно питање. И колективно и индивидуално.

Реално гледано, Јустинијан је потпуно у праву. Изгубили смо на сваки начин. Слаба вајда оним нашим невољницима по енклавама који не знају шта им носи дан а шта ноћ од тога што ја идеолошки не дам Косово и што ће заувијек бити моје и твоје, наше, идеолошки. Они живе реалан живот. Њима је најгоре.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...