Justin Waters Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Иако сам ја поприлично толерантан према исламу, кад случајно на нету набасах на ову слику, осјетио сам неку нелагоду видјевши постпупак ових муслимана у Лондону. За вријеме молитве, изглда да не могавши сви да стану у џамију, прострли су своје тепихе на улицу и блокирали је. Зар је могуће да се ови људи понашају, да кад је вријеме њихове молитве, има све да стане и да се они покоравају Богу, а за то вријеме ако при томе некога угрожавају то није уопште битно. Како на ово гледају муслимани? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Исто раде и на аеродромима у Европи. Нико их не дира. Nikadel је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Мени заустављање саобраћаја зарад молитве и није тако проблематична ствар као, на пример, ово... Nikadel and feeble је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Зар су они једини који због "свог посла" блокирају улицу или на неки други начин ометају живот осталих? Прошле недеље је био маратон у Београду. Био сам у Земуну на Литургији, са својим ђацима. Када сам хтео да се вретим кући, преко Саве, то је била немогућа мисија. Кажу: маратон. Питах полицајца: како ћу кући? Каже: никако, маратон је, упознати сте. Улице блокорају разни парадери, демонстранти, итд. Наравно, мени све то иде јако на нерве. А ова слика, конкретно, мислим да говори о обести, о жељи да се демонстрира "сила". bgpj and Nikadel је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Улице блокорају разни парадери, демонстранти, итд. Наравно, мени све то иде јако на нерве. А ова слика, конкретно, мислим да говори о обести, о жељи да се демонстрира "сила". a ovo je OK? http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/liturgija-i-litija-u-beogradu/3388.phtml ateista sam ali se uvek setim one reference o trnu i balvanu u oku пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Зар су они једини који због "свог посла" блокирају улицу или на неки други начин ометају живот осталих? Прошле недеље је био маратон у Београду. Био сам у Земуну на Литургији, са својим ђацима. Када сам хтео да се вретим кући, преко Саве, то је била немогућа мисија. Кажу: маратон. Питах полицајца: како ћу кући? Каже: никако, маратон је, упознати сте. Улице блокорају разни парадери, демонстранти, итд. Наравно, мени све то иде јако на нерве. А ова слика, конкретно, мислим да говори о обести, о жељи да се демонстрира "сила". Маратон је једном годишње, парада педера, једном годишње, породична шетња једном годишње, протести у вези неког проблема, ако се јаве итд...Ово је сваког петка, можда и чешће, и то више пута на дан, тако да мислим да је претјервиање. Човјек може да каже да се по првим побројаним догађајима, парада или маратона може и испланирати евентуална рута кретања итд...али да се неко прилагођава сваког петка и то више пута на дан, мислим да је мало превише. Интересује ме мишљење муслимана, да ли ово сматрају за нормално, ако при томе сметају другим људима и то у редовним циклусима, а извршавају ове своје обреде у средини која нема овакав обичај нити су људи навикнути да ово гледају и трпе. Поборник сам мултикултурализма, али овакве ствари су превише. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Мени заустављање саобраћаја зарад молитве и није тако проблематична ствар као, на пример, ово... Мислим да ово не вриједи анализирати, ово је јасна ствар. На дјелу је репресија над људима. Међутим, слика из Лондона по мени говори да је муслиманима превише дозвољено, док неки од њих изгледа ово не цијене. Јесу ли муслимани толерантни у овом случају, то ме занима? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Мени заустављање саобраћаја зарад молитве и није тако проблематична ствар као, на пример, ово... a tek ovo http://www.dailymail.co.uk/news/article-2135434/Egypts-plans-farewell-intercourse-law-husbands-sex-DEAD-wives-branded-complete-nonsense.html tragajuci da proverim tacnost vesti (posto novinarima zaista ne treba verovati) naletim na ovaj snimak: 5:22-11:xx da li je ovo zaista prihvaceno tumacenje medju muslimanima Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 a tek ovo http://www.dailymail...e-nonsense.html tragajuci da proverim tacnost vesti (posto novinarima zaista ne treba verovati) naletim na ovaj snimak: 5:22-11:xx da li je ovo zaista prihvaceno tumacenje medju muslimanima Подметачина људи бившег председника коме се сада суди. Јавно су власти демантовале да то не планирају да уведу. А иначе, превише је болесно да би се неко залетео са веровањем у ту вест. Дакле, лаж. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Тема не треба да оде у правацу осуђивања поступака који се примјењују у исламским земљама. Треба да продискутујемо понашање муслимана на слици из првог поста, и да утврдимо да ли је то у складу са толеранцијом која захтјева поштовање слободе другог, уз истовремено омогућавање испуњавања личне слободе. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Подметачина људи бившег председника коме се сада суди. Јавно су власти демантовале да то не планирају да уведу. А иначе, превише је болесно да би се неко залетео са веровањем у ту вест. Дакле, лаж. pretpostavio sam da je nega podmetacina u pitanju jer vidim da u guglovom kesu ta vest postoji cak i na rojtersu a kad kliknem na link vidim da je vest uklonjena kao i na vecini drugih novinskih sajtova. izvinjavam se muslimanima ako doprinosim spinu lazne vesti, medjutim ostaje onaj deo oko tumacenja ovog imama...koje ipak nije tako naivno (u smislu nekrofilije i zoofilije). Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 a ovo je OK? http://www.24sata.rs...radu/3388.phtml ateista sam ali se uvek setim one reference o trnu i balvanu u oku Litija je jednom godišnje kad je slava grada Beograda,ne može se baš uporediti sa ovom slikom iz Londona jer se muslimani mnogo češće mole i mnogo češće parališu saobraćaj. Osim toga mislim da je Justina poenta teme da li bi sami muslimani recimo dozvolili slične slobode drugima,ako se već njima samima ovako nešto toleriše a drugi trpe zbog toga. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Meni ne bi smetalo kad bi i hrišćani mogli bar na miru u svojim crkvama da se mole po muslimanskim zemljama, ali pogledajte ovo: RIM - Iz Homsa stižu u Vatikan vijesti koje su zabrinule Svetu Stolicu: pobunjenici protiv alawitske diktature kojoj je na čelu predsjednik Bashar al-Assad brutalnim načinom naplaćuju džiziju (harač) od kršćana. Da bi naplatili taj porez, za koji se smatralo da je zaboravljen, navodno otimaju sinove kršćanskih obitelji, zatvaraju ih u kazamate, a i ubijaju da zaplaše one koji neće ili ne mogu platiti. Tako se ostvaruju bojazni, koje je izrazio maronitski patrijarh Béchara Boutros Raď, da se arapsko proljeće pretvara u kršćansku zimu u arapskim zemljama, te da će rušenjem Bashara al-Assada nestati jedini još preostali neislamistički režim u arapskim zemljama. U intervjuu Reutersu u ožujku patrijarh je rekao da Sirija, ima potrebu za reformama, da je istina da je al-Baathov režim diktatorski, ali i da je Sirija sadajedina arapska država u kojoj islam nije državna religija . Prema podacima portala Al Haqiqah, džiziju je nametnuo bataljun Wahabi Al-Faruq, povezan sa Sirijskom oslobodilačkom armijom. Kršćanska agencija AsiaNews tvrdi da su među njima stranci, madžahidi koji ne govore arapski. Katolički izvori kažu da je riječ o Pakistancima iz Engleske. Francuski pak promatrači tvrde da je na djelu očita mutacija revolta iz demokratskoga u islamistički. Čemu je izrazito kumovao Zapad mlakim i ljigavim pritiscima na Assada. http://www.jutarnji.hr/pobunjenici-prot ... i/1024409/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Litija je jednom godišnje kad je slava grada Beograda,ne može se baš uporediti sa ovom slikom iz Londona jer se muslimani mnogo češće mole i mnogo češće parališu saobraćaj. Osim toga mislim da je Justina poenta teme da li bi sami muslimani recimo dozvolili slične slobode drugima,ako se već njima samima ovako nešto toleriše a drugi trpe zbog toga. Ма то је јасно да у исламским земљама, када би постојала велика хришћанска емиграција, да они не би овако нешто дозволили. Међутим за Британске обичаје овакви призори су страни, али то није проблем, јер мултикултурализам и подразумјева да се навикнеш на другачијег и онаквог каквог ниси навикао кроз своје обичаје и културу. Али гледајући сада из објективног угла, колико се овакав поступак може назвати поштовањем средине која те је примила, ако својим понашањем често гушиш активности те средине? Овдје свакако треба раздвојити саму молитву, од начина како се она испуњава. Практиковање молитве за муслимане свакако не треба доводити у питање, али начин на који се она примјењује, свакако треба довести у питање ако су други људ у том моменту оштећени за слободу кретања рецимо. Постоји ли у исламу могућност флексибилнијег понашања, које ће дозволити муслиману да своју молитву испуњава, а опет при томе да друге не смета? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Постоји ли у исламу могућност флексибилнијег понашања, које ће дозволити муслиману да своју молитву испуњава, а опет при томе да друге не смета? Pretpostavljam da sve može da se uredi pa i sama molitva a da druge ne ometa,ali budući da se muslimani slepo drže svojih islamskih zakona , teško da tu može biti volje za tim. Videćeš i sam ,ako neko od naših sa foruma muslimana ovo bude komentarisao,naći će gomilu izgovora , a konkretan odgovor kako ovo da se reši,dobiti nećeš. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука