Jump to content

Napad na dzamiju u Subotici

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gledaj, u Subotici dominiraju Mađari i Hrvati, Subotica je prestoni grad nesrpske Vojvodine, kao Srbin ti si tamo na lošem položaju. Neki Mađari ne žele ni da razgovaraju s tobom na srpski odn. srpskohrvatski, kao znaju jedino mađarski... Koji smisao ima da Srbi tamo bacaju kamenje na džamije? Ako neki "Srbenda" mora da ispali svoj bes, onda valjda na rimokatoličku bogomolju ili neki mađarski ili hrvatski klub... Ali džamija?

A Dino je isto u pravu, isto kao i Mocc...

Ono za što bih mogao životom garantovati jeste da čestiti srbin to nebi uradio.Ali takođe mora se priznati da postoje i oni kojima svašta u obraz može stati.To može biti po meni prije svega politički motivisano(zbog izbora) a ne vjerski(mada i to se nemože isključiti)

Da sada ne filozofiramo, taj događaj je žalostan i za svaku osudu.Organi reda bi se trebali dobro time pozabaviti.

Uvijek problemi počinju sa malim incidentima.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Ja sam naučio da su Srbi uvek krivi i niko ne može da me ubedi u suprotno. Ako muftija izgubi na izborima opet će Srbi da budu krivi.

Progon hrišćana

Pon, 09/04/2012 - 11:59 -- MRS

Progon hrišćana u savremenom svetu može dovesti čak do potpunog nestanka hrišćanskih civilizacija, zaključili su učesnici međunarodne konferencije o slobodi veroispovesti u Moskvi krajem prošle godine. Ovog proleća, samo nekoliko meseci nakon konferencije, situacija je još dramatičnija.

Ne moramo ići daleko u svet, dovoljno je pogledati šta se dešava hrišćanima, Srbima na Kosovu i Metohiji i zaključiti da su hrišćani danas ne samo diskriminisani, već često i u životnoj opasnosti. Nećemo u tekstu podsećati na paljenje i uništavanje hrišćanskih pravoslavnih crkava i manastira na KiM pre nekoliko godina, već ćemo govoriti o najnovijim zabrinjavajućim dešavanjima. Na crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u opštini Štrpce, kao i manastiru Dečani ispisani su pre nekoliko dana grafiti sa porukama mržnje, precrtanim krstovima, oznakama terorističke albanske organizacije UČK, što je unelo zeblju među preostale Srbe na Kosovu i Metohiji. Kako ističu u manastiru Dečani, koji je na listi spomenika UNESKO. Već 12 godina ovaj manastir je pod opsadom i pretnjama lokalnih ekstrmista, oružano je napadan, ispiljavane su na njega granate. Ovi, najnoviji događaji su, kako je rečeno u saopštenju eparhije raško prizrenske, „zapravo su čitave kampanje koja se poslednjih meseci intenzivno sprovodi protiv SPC.“ Nepoznata lica nedavno su pucala na srpsku pravoslavnu crkvu dvadesetak kilometara od Prizrena, a povremeno se dešavaju i napadi na Srbe. Na političkom planu svakako će negativno uticati i prošlonedeljno kamenovanje u Prištini vozila u kojima su bili zvaničnici Vlade Srbije, koji su došli na razgovore o primeni dogovora postignutih na pregovorima u Briselu.

Širom sveta danas je oko sto miliona hrišćana podvrgnuto progonima, na hiljade ih gine u verskim konfliktima. Najveći broj progona je zabeležen u zemljama Afrike i Bliskog Istoka. Najnovije zabrinjavajuće informacije stižu iz Sirije, gde je nedavno napadnut manastir Majke Božije u kome se već vekovima čuva čudotvorna ikona Presvete Bogorodice, koju je slikao još Sveti apostol Luka. Ekstremni muslimani su za vreme molitve pucali na manastir, a u gradu Hamu, takođe u Siriji u januaru je ubijen otac Vasilije Nasar dok je pomagao ranjenima. U Egiptu su takođe pristalice radikalnog islama napadale kopstke bogomolje, a poslednjih nekoliko meseci u više navrata je napadana pravoslavna crkva u u prestonici Tunisa. Na adrese crkve, kako je saopšteno stižu pisma u kojima se kaže da eskstremisti „ne žele da vide hrišćanske krstove u islamskoj državi Tunis.“ Posle svrgavanja Gadafijevog režima Libija je takođe postala država iz koje se proteruju hrišćani. A još dalje na istoku, u severnokorejskim „vaspitnim logorima“ trenutno je više od 40 hiljada hrišćana koji izdržavaju kaznu zbog vere, ističe se u analzii organizacije „Svetska hrišćanska solidarnost.“ Početkom aprila oko 40 nevladinih organizacija, uglavnom hrišćanskih, ujedinjenih u „Međunarodnu koaliciju za borbu protiv zločina čovečnosti u Severnoj Koreji“ obratili su se Savetu za ljudska prava Ujedinjenih nacija sa molbom da se zatvore severnokorejski logori. Napadi na hrišćane se svakodnevno dešavaju u Alžiru, Sudanu, Nigeriji, Somaliji, Pakistnau, Avganistanu, Saudisjkoj Arabiji, Maleziji, Indoneziji, Indiji, na Filipinima. Očito hrišćanima nije lako u savremenom svetu, a pogotovo ako se imaju u vidu osnovne hrišćanske maksime o ljubavi prema bližnjima i opraštanju neprijateljima. O tome je sažeto blaženopočivši patrijarh srpski Pavle govoreći o Kosovu i Metohiji rekao: „Valja biti čovečan uvek, treba se braniti ali čovečno. Mir je potreban svim narodima na Kosovu i Metohiji. Oni tamo zajedno žive vekovima, tako bi trebalo i dalje da čine. Kao ljudi. Zemlje ima dovoljno za sve. Treba da je obrađuju a ne prekopavaju rovovima i buknerima. Ako bi trebalo da se održi Srbija zločinom ne pristajem, neka nas nestane.“

Autor Ljiljane Sinđelić Nikolić

Подели на овим сајтовима

nemoj da melodramimo, jedno staklo je nista naspram nabijanja na kolac... da ne pricamo o kolicini unistavanih pravoslavnih svetinja od strane muslimana...

ne odobravam, ali od buve praviti slona i nonstop terati vodu na svoju vodenicu je- pa nemam reci da izrazim koja je to jad i beda, a preko 50% postova vam se bavi tom tematikom, zalosno je kolko lazete sami sebe... al i ne treba da cudi... drvo se po plodovima svojim poznaje

Muslimanima vera dozvoljava da lazu "nevernike" , to pise u kuranu .Ima posena odredba koja se zove takija a dozvoljava mulsimanu da se pred svetom odrekne svoje vere kaze da je pripadnik neke druge ne bi li spasio zivot a ako potajno ostane musliman dobija posebnu nagradu na nebu. Muslimani razmisljaju ovako -jedan kamen bacen na dzamiju je napad na citav islam, spaljena crkva ne znaci nita jer je i onako nevernicka a zna se sta kuran kaze o nevernicima .

Подели на овим сајтовима

lukavo nema sta

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Занимљиво како се тема развила. Нико није поменуо да су Срби бацили камен.

А онда су неки кренули да се већ правдају да то нису Срби, то су сигурно други. И тако се дође до Турака и паљења џамија у БиХ.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Gledaj, u Subotici dominiraju Mađari i Hrvati, Subotica je prestoni grad nesrpske Vojvodine, kao Srbin ti si tamo na lošem položaju. Neki Mađari ne žele ni da razgovaraju s tobom na srpski odn. srpskohrvatski, kao znaju jedino mađarski... Koji smisao ima da Srbi tamo bacaju kamenje na džamije? Ako neki "Srbenda" mora da ispali svoj bes, onda valjda na rimokatoličku bogomolju ili neki mađarski ili hrvatski klub... Ali džamija?

A Dino je isto u pravu, isto kao i Mocc...

Ти као Србин уопште ниси на лошем положају. Причаш напамет, и да ли си уопште био у Суботици питање је. Нико те тамо нетјера да учиш мађарски или буњевачки. Срба има на разним позицијама што у приватним што у друштвеним на прегршт. Истина је да има неких Мађара који стварно лошије говоре српски, али ради се претежно о појединцима старије генерације, који свој животни вијек и нису провели нешто разноврсно, па им је био довољан само мађарски.

Ја сам тамо 5 година живио и стекао сам обрнут осјећај, да су Мађари некако прикривени или на маргини друштва. У граду комуникација са људима, кретање и посао који радиш уопште те не остављају са утиском да си дискриминисан, као Србин.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ima jedna rečenica iz Crnog gruije:"Može biti a nemora".

Ko bi to mogao uraditi.Izgleda kod nekih svi osim Srba.Da, čestiti srbin to nikada nebi uradio.Ali ima li nečestitih, to je pitanje?

Ko nema obraza, obraz mu je džon.

Kad imamo u vidu momenat vremena u kom se ovo desilo, onda ne treba nikakva pamet da se zakljuci sta bi ovo bilo u pitanju, samo malo da se otvore oci.

Naravno, uvek postoji mogucnost da je i to sto ti kazes, ali kad znam kako su nas razni klevetali u proteklu deceniju, i kakvim se sve gnusotnim nacinima sluzili u tome, onda sam sklon da uvek prvo pomislim na namestaljku kad je ovako nesto u pitanju...

Od strane koga?

Od placenih stranaca ili domacih izdajnika (necestivih Srba) - svejedno je...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Muslimanima vera dozvoljava da lazu "nevernike" , to pise u kuranu .Ima posena odredba koja se zove takija a dozvoljava mulsimanu da se pred svetom odrekne svoje vere kaze da je pripadnik neke druge ne bi li spasio zivot a ako potajno ostane musliman dobija posebnu nagradu na nebu. Muslimani razmisljaju ovako -jedan kamen bacen na dzamiju je napad na citav islam, spaljena crkva ne znaci nita jer je i onako nevernicka a zna se sta kuran kaze o nevernicima .

E vidiš, upravo si rekao puno laži o islamu i muslimanima.Stoga bilo bi ti pametnije da pitaš (kad već pojma nemaš o islamu što je očigledno) kako je po tom i tom pitanju u islamu.

Prvo, de navedi to "što piše" u Kuranu da je muslimanu dozvoljeno da laže nevjernike.

Drugo:Tukja-tekijja,--pretvaranje-je dozvoljena u situaciji kada će biti ugrožen život čovjeku.

A što se tiče razmišljanja muslimana u bosni smo pokazali što znači poštivanje vaših bogomolja.Dok je naših srušeno preko 600 u Bosni.Tako da bi se optužba koju si okvalificirao na račun muslimana mogla odnositi na pripadnike tvoje vjere jer činjenice su neumoljive.Za to ne treba ići u neku arapsku zemlju meni je ogledalo moje dvorište.

Подели на овим сајтовима

Занимљиво како се тема развила. Нико није поменуо да су Срби бацили камен.

А онда су неки кренули да се већ правдају да то нису Срби, то су сигурно други. И тако се дође до Турака и паљења џамија у БиХ.

Ološ brate je to uradio.

Samo smo ti mi čudan mentalitet, svi bi se odrekli našeg ološa i dali ga drugome.

Rješenje ovog problema je kao što je ovdje jedan član rekao:Ko god to učinio to je za svaku osudu.

Takve treba procesuirati.Bojat je se da negdje ološ drugih ne napadne bogomolju prvih i da se repriziraju jedni drugima i onda ode sve kud netreba, ka nekim svađama i problemima kojih imamo i previše.A to nam netreba.

Подели на овим сајтовима

lukavo nema sta

I ljigavo sa moje strane:

NAJROBI - U napadu na crkvu u centru Najrobiju danas je ubijena jedna osoba i povređeno najmanje 10 vernika koji su se u vreme napada nalazili u crkvi, potvrdila je kenijska policija.

Napad je izvršen na Crkvu Čuda u Najrobiju u poslovnom centru Ngara, prenela je agencija AFP.

"Imamo jednu žrtvu i više od 10 osoba koje su povređene. Rečeno nam je da je osoba koja je bacila granatu član verske zajednice i da je pobegao odmah pošto ju je bacio", rekao je zamenik oblasnog šefa Džozef Gičangi.

"Stolice su razbacane svuda i ima krvi po podu", rekao je Danijel Mutinda, zvanicnik kenijskog Crvenog krsta, dodaje Rojters.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, mada kenijska policija, za takve napad, okrivljuje Šebab islamiste, somalijski ogranak Al Kaide i njihove simpatizere, tvrdeći da su ucecstali napadi odgovor na mešanje kenijske vojske u dešavanja u Somaliji.

Ja još ciglu il kamen razumem, al brate bombu?

Mene kad je napo neki zilot, nije neki, zapamtio sam mu ime Nebojša, kao došli da me udave u česmi u sred Smedereva kod crkve Sv. Đorđa.

Nisam ni znao o kome se radi, ja sve nešto fino računam u mantiji nije red da ih mlatim, kad priskočiše braća Srbi , pa zbrisali su i nikad im više nije palo na pamet da mi se približe.

A ovi što su mi lupali crkvu, sve pijani i drogirani klinci ni jedan normalan čovek.

Pisao sam vam kako došli roditelji jednog od njih da se izvine i da kažu da oni nisu tako vaspitavali dete.

Što se tiče Mađara, bio jedan na Košarama, strašno hrabar, izašao na snajper i ranili ga ovi iz NATO u vrat. Mađar se zvao Zoltan i namerno se izložio vatri da bi locirali snajper.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...