Jump to content

Шта за Вас представља Иконостас ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

pa kako su krenuli sve sa tim priblizavnjem naroda Bogu,sve po uzoru na vatikan, verovatno ce i zidove da "daekorisu" u tom pravcu...mislim ne daj Boze...al me zanima ko ga ovlasti da se skine Ikonostas, jel njegova licna imovina pa da moze da to radi, il je imao viziju od Boga??

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 165
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

pa nije valjda duže = bolje...

još nešto, crkva je uglavnom svoje dogme formulisala kao odgovor na jeresi i lažna u?enja a ne kao želju da nekog obaveže na poslušnost...ako ikonostas ni tada nije postao dogma zaista je iluzorno pri?ati o dužini tj. kolko je dugo on prisutan u crkvi

????, ??? ?? ??? ?????????? ???????, ???? ?? ?? ???????? ?? ??????? ????????????? ???????? ????? ?????? ??????, ?? ?? ??? ? 20. ???? ?????? ???? ???? ???????? ??????? ? ???????? ?? ?? ????? ?? ?? ?????.

?????? ?? ???????? ??????? ? ????????? ?? ?????????????? ??????? ? ???????????, ??? ??????? ????????? ?? ????? ?? ??????.

Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

@ vizant

pre nego ti odovorim na to pitanje,moram te priupitati nešto...

da li ti je poznato da kada patrijarh dodje u eparhiju nekog vladike-mora da od dotičnog zatraži blagoslov da služi...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

.al me zanima ko ga ovlasti da se skine Ikonostas, jel njegova licna imovina pa da moze da to radi, il je imao viziju od Boga??

??? ??? ???? ????? ?????? ?? ???? ?? ??? ???? ?? ?? ????????, ???? ???? ????? ?????? ?? ??? ???? ?? ?? ????????. 0110_hahaha

? ????? ?? ?? ????,? ?????? ?? ?????????? ????? ? ???????? ? ????????? ??? ???? ?? ???????????? ?????, ???????? ??? ??????? ???????? ??????? ????? ????? ????? ?., ???? ?? ?????? ?? ??? ??????????  ???????? ???? ??????... 0110_hahaha

???????

Подели на овим сајтовима

????, ??? ?? ??? ?????????? ???????, ???? ?? ?? ???????? ?? ??????? ????????????? ???????? ????? ?????? ??????, ?? ?? ??? ? 20. ???? ?????? ???? ???? ???????? ??????? ? ???????? ?? ?? ????? ?? ?? ?????.

?????? ?? ???????? ??????? ? ????????? ?? ?????????????? ??????? ? ???????????, ??? ??????? ????????? ?? ????? ?? ??????.

meni je vrlo logi?no da je ideja o 20. veku sasvim mogu?a.... ko bi se bavio ikonostasima .... ja celu famu oko toga vidim kao uklanjanje suvišnog,ne kao nešto što smeta ve? kao nešto što nije suštinski bitno.... ti izgleda tražiš sli?nosti... ajd sad da ne jedemo viljuškama jer i oni tako jedu...ješ?emo s rukama...što re?e manda

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

@ Moci

Neka niko ne gospodari u nasoj veri-ni car,ni episkop,ni lazni sabor,niti iko drugi,nego samo-jedini Bog,koji nam je kroz svoje ucenike predao tu veru(Sv.Marko Efeski)

Kao sto rekoh, jel mu Bog to blagoslovio???

sad kad bih ja rezonovao kao ti reko bi-jel Bog marku efeskom poslao mail ili sms... ili mu bio na ve?eru pa mu to reko...

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ma konstantine,sine...jes to ti.... idi u peršun.... što ne reče... ne bi kucao ovolko  0110_hahaha 0110_hahaha 0409_feel

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

meni je vrlo logi?no da je ideja o 20. veku sasvim mogu?a.... ko bi se bavio ikonostasima .... ja celu famu oko toga vidim kao uklanjanje suvišnog,ne kao nešto što smeta ve? kao nešto što nije suštinski bitno.... ti izgleda tražiš sli?nosti... ajd sad da ne jedemo viljuškama jer i oni tako jedu...ješ?emo s rukama...što re?e manda

?????????? ???? ?? ?? ????? ???????, ????? ? ????????, ?? ????? ?? ??????! ???? ???????, ??? ???? ?????????!

? ??? ?? ???????? ????... ??? ?? ??????? ?? ?????????? ??????? ?????? ???????:

1) ??? ?? ?? ??????? ?? ???????? ??? ??? ??? ????????, ???? ??? ?? ??????? ? ???.

2) ?? ????? ?? ??????? ?? ???????? ??? ??? ??? ????????, ???? ???? ??? ?? ?? ??? ????????.

0110_hahaha

Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

Deda, hvala puno na pokušaju da mi objasniš istoriju bogosluženja.

Ali nije problem u tome što ja mislim da je uvek sve bilo ovako kako je sada, niti meni smetaju promene same po sebi.

Prosto, sablažnjivo mi je to (i ne samo meni) što se danas stvari menjaju mimo reda i sabora, što se crkva deli, što dolazi do internih sukoba, što svako po?inje da radi onako kako sam misli da treba.

Ako ikonostas treba ukinuti, ako dveri treba da budu uvek otvorene, neka se Crkva kao celina, kao jedinstvo, izjasni za to, i neka se ono što je odlu?eno poštuje svugde.

Sablažnjava me utisak da nam se crkva (zajednica) cepa.

??????? ??????? ??????? ? ????? ????? ???????, ?? ???? ?????, ??? ??????? ??????????. ????????? ?????? ?? ???? ???? ???? ?? ?? ???????? ??????? ????? ? ??????? ??????, ? ?????? ?? ?????? ?? ?? ??????? ?????? ????? ????? ???? ????????, ???? ?? ??? ????? ???????? ????????? ???????.

?? ????????? ??? ?? ?? ??? ?? ?????? ? ???? ??????? ? ???? ?????? ????? ????????? ??????? ???? ?? ???????????? ? ??????? ???????? ?????? ?? ????????????, ? ??? ?? (? ?????? ??? ??????? ????? ? ???????? ????? ????????) ??????? ???? ?? ??????? ???? ?? ?? ??? ?? ???? ???? ?????? ? ???? ?? ???? ? ?? ?????????? ? ?????????????. ???? ???? ??? ????????? ???? ???????? ?? ????? ?????? ? ????? ??? ?? ????? ?? ?? ????? ????????? ??????? ??? ?????????? ???? ?? ?????? ? ?? ????????? ?? ?? ??? ??? ???? ?? ???????. ?? ?? ??? ???? ?????? ?? ?? ?? ?? ???? ????????? ,,??????????" ??? ?????? ????????.

???? ???????? ?? ? ????? ???????? ?????? ????? ?? ??????????? ????????? ??????? ???????? ?? ??? ?????. ??? ???????? ?? ? ????? ?????? ?????? ?? ????? ?? ???????? ?? ?? ??????????? ????????? ???????? ????? ???? 10 ???? ???.? ???? ?? ??? ?? ?? ??? ??? ????????? ???? ? ???????? ???????????, ????? ?? ??????, ? ????? ?? ?????? ????? ????????. ? ?? ?? ??? ????? - ???? ????????? ???? ???? ?????? ?? ?????? ? ????? ???? ??????. ?? ?? ????? ?????? ?? ???????? ? ????????? ????????? ???? ??????? ?????????? ?????????, ? ??? ????? ??? ?? ???????? ????????????????????? ??? ?? ????????? ?????? ???? ???? ??? ???? ???? ??????? ??????? ?????? ??? ?????? ????? ?? ???????? ?? ????????? ? ???? ?????. ?? ?? ???? ? ??????????? ?? ????, ? ??? ??? ? ?????.

???? ?? ?? ???? ????????? ????? ??? ????? ??????? ?????? ?? ??????? ??????????? ??. ?????????? ?????? ? ?????. ????? ? ????? ? ????? ?? ????? ????? ?????????? ??????? ?????????, ? ???? ?? ??? ??????? ?????????????. ??? ???????? ? ????????? ?? ???? ??? ??????? ?????, ???? ??? ????????? ?????? ? ?????? ????? ,,???? ????? ? ???????????", ? ????? ??? ?? ???????? ???? ???????? ?? ????? ??????? ?? ?? ??? ?? ?? ????????? ?????????? ????????? - ??????? ???????, ?? ?? ????? ???? ??? ??????? ?????? ?????. ??? ?? ?? ???????? ??? ?? ?? ?????????? ?? ??????? ????? ?????? ??? ? ??? ?? ????? ??? ???????? ????????? ?? ??????? ??? ?? ???? ???? ????? ?? ??? ????. ?? ????? ?? ????????? ??????? ?? ?? ????? ? ?????? ?? ????????, ? ???????? ???? ???? ???? ?? ?? ??????? ? ?? ????? ?? ?? ??????? ?? ?????????.??? ??? ???? ?? ??? ????, ? ????? ?????  ???? ?? ??? ????????? ????????? ???? ????????? ????? ?? ?????? ? ?? ?????????.

????, ??? ??????? ???? ?? ???? ??. ?????? ?????????????? ??? ?? ?????? ?????????? ??????? ????????? ??. ????? ? ????????????. ????????? ??? ?? ??? ???? ??????. ?????? ?????? ???????? ?????? ?? ???? ????????? ?????? ???????? ? ??????????? ?????? ?? ?? ?? ???????? ???? ????? ?? ?????

??? ??? ???????????? ?????? ????? ? ?????????, ??? ??????? ????????? ??? ?????????? ??????: ?????????? (????????? ??????????? ? ??????????) ? ??????? ?????????? ?????? ????????? Missa romana ??? ???? ?? ??? ???? ?????? ?????????. ? ?? ?? ?? ?? ???? ? ????????? ???????????? ??? ?? ?? ???????? ?????? ??? ??????????? ? ??????????? ???????????? ???? ???? ?? ???? ????????? ? ????? ?? ?????? ? ?? ?? ?? ??? ????? ???????? ? ???????? ??????? ?????? ?? ?? ??????????????. ?? ??? ?????? ????????? ??????, ??? ??? ??? ?? ?????? ??????????????? ???????? ?? ? ??????? ???? ??? ?????.

Подели на овим сајтовима

A gdje je ovdje ikonostas???Zasto je skinut??? 0202_238

http://gal.eparhija-zahumskohercegovacka.com/galerije1/saborni_100110/album/

Постављена слика

? ?? ???? ?? ?? ???? ????????? ??????? ???? ???? ???? ??? ??????? ????? ???????, ?? ??? ??? ????? ?????????? ? ?????? ?????? ???????, ?? ??? ??? ??????? ??????? (??????? ????? ???? ?? ??? ??????? ?? ????? ??? ??? ??????? ???????? ?? ???? ??????), ?????? ??? ???? ???? ????? ????? ???????? ???????? ????? ?? ???? ???? ????????? ???????, ???? ?? ???? ????????. ??? ??? ????????? ????? ????? ?? ????? ????? ?????? ?????? ? ??????? ? ???????? ?????. ????? ???? ?????? ??? ???? ??? ?????? ?? ?? ??????????? ? ?? ?????? ??????? ??? ???? ???? ????? ????????, ??? ?? ????? ?? ??????? ???????? ??????? ?????????. ?? ?? ????? ?? ?? ??? ????????? - ??????? ???????? ????????, ?????? ????? ????? ????????? ?? ???? ????? ??????? ??????????.

?.?. ??? ?? ?? ????? ?? ?????? ?? ???? ? ????????? ??? ????? ?????. ??? ??? ???? ? ??????? ???? ???????? ????? ??? ??????? ???? ???????, ??? ????? ????? ???? ?????? ??? ?????????? ??? ?? ??????? ???????????? ??? ?? ???? ???????????.

???? ???? ?????? ? ???????? ????? ????? ????? ?? ??????????? ???? ?? ????????? ????? ??? 1930 ???. ???? ?? ?? (??? ??????????? ??????? ????? ??? ????????? ?????, ??? ????? ???????), ??? ?? ????????? ? ?????? ??????? ??? 2 ???????? ????. ???? ??? ?????? ?? ??? ????? ???????????? ?? ????????? ?????? ???? ?????? ?????????. ???? ?? ????, ???? ?? ???? ????? ?? ??? ????? ? ??? ???, ????????.

Подели на овим сајтовима

pa nije valjda duže = bolje...

još nešto, crkva je uglavnom svoje dogme formulisala kao odgovor na jeresi i lažna u?enja a ne kao želju da nekog obaveže na poslušnost...ako ikonostas ni tada nije postao dogma zaista je iluzorno pri?ati o dužini tj. kolko je dugo on prisutan u crkvi

? ??? ?? ?? ???? ????????? ?? ???????????? ?? ??? ??? ??????? ?????????? ?????????? ????????? ???????? ???? ?? ??????? ??? ???????? ?????? ?????????? ????? ???? ? ????????? ???????????? ? ???????????? ? ????????????????? ?????? ?? ?????????, ? ???? ?? ????? ???? ???? ???? ?? ?? ?????????? ?? ??????, ?? ???? ? ?? ? ??? ????? ???? ?? ??? ??? ???????. ??? ??????? ?? ?????? ??? ?? ????? ?????? ? ?????? ???? ????? ? ???????????.

?? ??? ???? ???? ? ???? ????????? ??????? ??????? ? ??? ???? ???????? ? ?????? ?????? ??????????. ? ????? ?????? ??? ??????? ????????? ? ?????, ????? ?????? ?? ???? ?????? ??? ?? ?? ?? ????? ?? ???????? ????? ????? ? ??? ????, ? ??????? ?? ???? ????? ????? ? ?????????.

?? ??????? ???????????? ?? ?? ????? ??????? ?? ???????? ???? ????? ???????. ???? ????? ?? ?? ???????? ????? ?? ???????? ????? ( ???? ?? ????? ?????? ???? ? ?????? ????????) ?? ???? ? ???????? ?????? ?????? ????? ??????? ????? ???? ??? ??????. ? ????? ????????? ?? ?? ?????? ? 9, ? ????? ?? ???????? 11 ????, ? ????? ?? ??? 16 ????.

???? ?? ?? ????? ????? ? ???? ???? ?? ????????? ?????? ????? ?? ????? ???????? ??? ??? ?????? ?????? ?? ????? ??????? ? ??????????.

????????? ?? ??? ?????? ?????????? ??? ?????, ???? ?? ?? ?????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...