konstantin Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 A gdje je ovdje ikonostas???Zasto je skinut??? klapklap http://gal.eparhija-zahumskohercegovacka.com/galerije1/saborni_100110/album/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 Како не схваташ? Иконостас је фолклор, а микрофон је суштина klapklap Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 ???? ?? ???????? ????????? ?? ???????, ? ???????? ?? ??????? klapklap klapklapnego sta mislis kad su vec skinuli ikonostas,'ce da krece crkvu, Boze me sacuvaj joooj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 ljudi,vi imate ozbiljan problem... on se sastoji u nerazlikovanju ikonostasa kao barijere ili ograde koja odvaja oltar od naroda i ikonostasa per se... tj. ikonostasa koji je skup ikona....niko nije protiv ikona ili fresaka.... postavlja se pitanje -na koje neki od nas pisaše...vidi postove marka vesića.... čemu ikonostas tj. ikone na tom konkretnom mestu i u tom obliku,tih razmera.... i batalite tradiciju i praksu nego pročitajte po nešto.... do ikonoborstva nije ni bilo ikonostasa kakve danas znamo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 ???? ?? ???????? ????????? ?? ???????, ? ???????? ?? ??????? klapklap klapklapnego sta mislis kad su vec skinuli ikonostas,'ce da krece crkvu, Boze me sacuvaj joooj ovakvo isprdjivanje sa jednim vladikom ne zaslužuje komentar... ali to je pravoslavlje...sloboda da svako lupa....pardon kuca... i bi?e mu otvoreno...shodno meri kucanja a ne lupanja,to jest Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 ?? ?? ???? ??? ????? ? ???????? ????????? do ikonoborstva nije ni bilo ikonostasa kakve danas znamo?? ???? Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 pa ništa.... to nam apsolutno ništa ne govori...čisto sam lupio.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 pa ništa.... to nam apsolutno ništa ne govori...?isto sam lupio....???, ?????, ???? ??! ???? ?? ??? ?? ?????! Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 vidi se da znaš.... sa avatara 0110_hahaha 0110_hahaha 0409_feel https://www.pouke.org/forum/index.php?action=dlattach;attach=1850;type=avatar Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 Аферим, брате Салцбуржанине! 0104_cheesy Него, дедер реци - зашто то, что овакви иконостаси нису постојали пре иконобораца, значи да их треба маћи? Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 ne,to samo znači da ne postoji pravilo koje obavezuje na ikonostas kao takav niti dogma koja govori o neophodnosti ikonostasa...mislim da je to početna tačka za razgovor o ikonostasu..a ne isprdjivanje sa vladikom ,..... ko što ovaj vizant radi.... da me ne shvatite pogrešno,volim ja ironiju...al kad bar malo osnove ima za istu... a možda se još nisam ubacio u sve to...mikrofoni,sound forge,modulator glasa.... itd. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 Па добро, не постоји догма, али ти иконоборци су се много давно појавили (ако је веровати Карташову и Јевсевију Поповићу), што значи да је дуже било иконостаса, него што их није било. Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 ..a ne isprdjivanje sa vladikom ,..... ko što ovaj vizant radi.... da me ne shvatite pogrešno,volim ja ironiju...al kad bar malo osnove ima za istu...Nema potreba da nekog ispradavam, pogotovo ne preosvecog vladiku...jesam li ja sklonio Ikone Bozije iz hrama??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 nego sta mislis kad su vec skinuli ikonostas,'ce da krece crkvu, Boze me sacuvaj ok,ja se onda izvinjavam vizantu...objasni mi svoj post...ako vladika nalazi za shodno da služi u hramu kakav je na slici-objasni mi na koga se odnosi tvoj komentar...ako se ne odnosi na vladiku,kome je upućen... jesu li preko noći krišom sklonili ikonostas a vladika čovek došo onako sanjiv pa nije primetio 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 ?? ?????, ?? ??????? ?????, ??? ?? ?????????? ?? ?? ????? ????? ???????? (??? ?? ???????? ????????? ? ????????? ????????), ??? ????? ?? ?? ???? ???? ??????????, ???? ??? ?? ???? ????. pa nije valjda duže = bolje... još nešto, crkva je uglavnom svoje dogme formulisala kao odgovor na jeresi i lažna u?enja a ne kao želju da nekog obaveže na poslušnost...ako ikonostas ni tada nije postao dogma zaista je iluzorno pri?ati o dužini tj. kolko je dugo on prisutan u crkvi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука