Jump to content

Волите ли животиње?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

• Гости
Guest Светлана

Великим псима је потребно много кретања, иначе постају врло нервозни и чак агресивни.

Велика је одговорност власника пса и он је пред законом обавезан да му пас не малтретира људе.

Подели на овим сајтовима

Ako niste znali rotvajler je pas sa krvolochnom prirodom. Moze da bude dobrica, ali takodje moze da bude veoma nezgoda. Ne treniraju se dzaba za borbu pasa :)

??? ?? ?????? ?????? ?? ????? ???????.????????? ?? ???, ??? ???? ??? ???.??? ?? ????? ?????,??? ? ??? ??? ???? ?? ???? ??? ????? ??? ?? ??????? ????.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Јесте, гледала сам емисију о једној лавици коју су усвојили људи као бебче, ал кад је порасла она навикнута да се мази, беше потешка кад би се дигла на задње ноге и умиљавала се. А и јела је тада огромне количине меса. Кад су је на крају одвели да живи у дивљини, нису је примиле у чопор друге лавице. Често је то проблем, а и научити животињу да лови и опстане сама у дивљини. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

??? ? ??? ??? ???? ?? ???? ??? ????? ??? ?? ??????? ????.

??? 15-??? ?????? ?? ????? ???????? ?????? ?? ?????? ???-????? ???? ?? ??? ???????? ?? ?? ???? ?????????. ??????? ?? ?? ?? ?? ??? ? ???? ??????? ????? ????. ?????? ?? ????? ?????? ?? ?? ???? ?? ???? ???? ?? ??????? ? ????? ?? ?? ?? ????-????? ?? ??????? ????( ??? ?? ?? ?????? ? ???????, ?? ????? ??).
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Никако не волим ту расу. Тај пас је настао разним укрштањима баш са циљем да буде агресиван и немам им поверење никако. Тачније, кад видим неког да шета пит була, увек сумњам у то колико је власник који изабира тог пса, уопште у реду.

Подели на овим сајтовима

?????? ?? ????? ?? ????. ??? ??? ?? ?????? ?????? ?????????? ??? ?? ????? ?? ???? ????????? ? ????? ?? ???????? ??????. ???????, ??? ????? ????? ?? ???? ??? ????, ???? ?????? ? ?? ?????? ?? ??????? ???? ??????? ??? ???, ?????? ? ????.

U svakoj rasi ( a i kod meshanaca naravno) postoje primerci koji  se jednostavno nepredvidljivoponashaju. 10 godina su med i mleko i onda iz potpuno neobjasnjavih razloga postanu agresivni.Neuracunljivo i opasno ponashanje pasa nazalost je u prvoj liniji usmereno prema deci.Ja licno nikada ne bih uzela borbenog psa, ali ni rotvajlera,nemackog vucjaka,ponajmanje sharplaninca.Hvala Bogu na Zapadu su u medjuvremenu i zabranjeni ti borbeni psi a drzanje rotvajlera ,sharplaninca,dobermanajako je komplikovano. Nemacki vucjak ima svoj lobi i nemoguce je bilo sta preduzeti protiv njega.
Подели на овим сајтовима

Pre mnogo godina imala sam bakteriju cije je poreklo cmar macke.Sada se ne mogu setiti imena bakterije a mrzi me trazim dokumentaciju,uglavnom napala mi je sve limfne cvorove u organizmu.Tada su mi doktori na VMA rekli da nikakve zivotinje u kucu ne dovodim.U to vreme bilo je i vojnih lica koji su dobili bolesti od vojnih pasa iako su psi bili vakcinisani.

Evo link Rayela nesto malo o bolestima

http://kornjace.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=29

Jako me se dojmilo,narocito deo o kornjachama,glodarima i pticama,pa josh  ako su iz Brazilije. :cheesy2:

Pljuvacka psa je antiseptricka.Zato mi ne treba da me hrvatski sajtovi informishu.

Pogledaj u Vikipideju pa ti se sve kaze.Lekari preporucuju da , ako nemash drugih

mogucnosti za dezinfekciju, dozvolish psu da ti olize ranu.

Pedijatri preporucuju da se bebe ostave malo na bunjiste da bi ojachale svoj imunitet

jer je primeceno da mala deca u civilizaciji sve vishe boluju od alergije, bash zbog ove

preterane higijene.

Ne,ne postoje bolesti koje pas prenosi na coveka. I tacka.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Rayela, треба бити опрезан са животињама на улици о којима се нико не брине. Мој тата је јако волео животиње, кад је био млад имао је вучјака и говорио ми је да пуно једе, да је требало скувати пун лонац пасуља да се он наједе. Јахао је и коња. А хтео је да узмемо Ирског Сетера, али се мама није слагала да се држи пас у стану, кад немаш двориште. Али, тата је био лекар и строго ме је опомињао да не мазим псе са улице.

Подели на овим сајтовима

Normalno da ih teba maziti, ali posle toga ne treba te prljave ruke stavljati u usta :D

Mislim da sam vec rekao da kada bih imao kucu napravio bih zoo vrt, od pasa, kokoshi, machaka i misheva :)

Ali u svom stanu nikada ne bih drzao psa, jer em shto je velika obaveza em su u zatvoru  :cheesy2:

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Normalno da ih teba maziti, ali posle toga ne treba te prljave ruke stavljati u usta :DMislim da sam vec rekao da kada bih imao kucu napravio bih zoo vrt, od pasa, kokoshi, machaka i misheva :)Ali u svom stanu nikada ne bih drzao psa, jer em shto je velika obaveza em su u zatvoru  :cheesy2:

Ti nikada nisi imao zivotinje? Psa,na primer.Da jesi, znao bi da su psi u stanovima mnogo srecniji nego psi u avlijamagde stalno vide neke ograde oko sebe,nikada nemaju sanse da njushkajui sretnu druge pse.Ja imam psa u stanu i sa njim sam najmanje 3 sata dnevno napolju (shume,jogging,neki kuceci sport i tako).Ne znash da li je lepshe za njega ii za mene.I on i ja tako negujemo nashe socijalnekontakte.
Подели на овим сајтовима

? ?? ??? ?? ???? "????????".

? ???? ?? ?????, ??? ??? ??????? ??? ?????? ????? ?? ????? ?? ?? ? ?? ?? ???? ??????,

???? ??? ?????????? ?? ?? ????? ???? ? ???? ?????? ? ??????.

??? ?? ?? ??? ??, ????????? ??? ?????

? ???? ??? ?????? ???? ?? ?? ?????? ?? ??????? ?????? ?????????.

???? ???? ??????? ????? ?? ?????.

??? ?? ????? ??????? ???????? ????? ??????, ?????? ?? ????? ????????

ne, izvini jos jednom, to mi nije bila namera, vec jednostavno obrazlozenje.

osetih se malo povredjen, pa reko da resimo to javno kako je i pocelo. :D

slazem se da nemamo sukob a drago mi je na kraju da se razumemo i da nema ljutnje  :cheesy2:

to je bilo upuceno drugima, koji su se tako javno deklarisali.

Pre mnogo godina imala sam bakteriju cije je poreklo cmar macke.Sada se ne mogu setiti imena bakterije a mrzi me trazim dokumentaciju,uglavnom napala mi je sve limfne cvorove u organizmu.Tada su mi doktori na VMA rekli da nikakve zivotinje u kucu ne dovodim.

Pljuvacka psa je antiseptricka.Zato mi ne treba da me hrvatski sajtovi informishu.

Pogledaj u Vikipideju pa ti se sve kaze.Lekari preporucuju da , ako nemash drugih

mogucnosti za dezinfekciju, dozvolish psu da ti olize ranu.

Ne,ne postoje bolesti koje pas prenosi na coveka. I tacka.

uf bljak, ja bi verovatno umro, posto sam alergican na macke, pa jos na njihove simbiote  >:(... verovatno bi mi epitaf bio jako zanimljiv  :cheesy1:

ne bih da ispadne uvreda, ali i ljudski urin se moze koristiti kao antiseptik, podjednako kao i pseca pljuvacka.

zajednicki problem psece pljuvacke i ljudskog urina su bakterije koje mogu biti aktivne u psecoj duplji i urinarnom traktu coveka. nijedno nije 100% siguran antiseptik ...

higijena i preventiva je uvek najbolji antiseptici  :D

sto se tice bolesti koje zivotinje prenose ljudima:

psi konkretno; srpski, nije hrvatski :)

http://www.ljubimci-forum.com/index.php?topic=82409.0

sve zoonoze, engleski

http://www.2ndchance.info/zoonoses.htm

volim zivotinje i gajio bih psa recimo, ali imam stan i to je to. vidjao sam kako pas nemusto zuri u vrata dok ga ne puste napolje. to mi nije pravo, da na taj nacin "gajim" zivotinju.

a pogled ubijen iz zooloskog vrta mi tek nije prav. ko da je tim zivotinjama umrlo nesto unutra.

zanimljiv film na tu temu je Instinct, u glavnoj ulozi Entoni Hopkins: http://www.imdb.com/title/tt0128278/

pas je u nekom slucaju mnogo bolji nego brava, nevazno od velicine  :cheesy1:

na temu brave, moram da vam ispricam nesto iako je totalno van teme:

sto se tice brave tu mi se Bog bas upisao. neko je pokusao da mi upadne u stan skoro, slomivsi mi cilindar u bravi, posto tada nisam imao nikakvu zastitu spolja.

ajde sto je pokusao da upadne, pa mu je Bog zaglavio bravu da ne moze da udje, nego mi je iskopao sve oko brave ne bi li uspeo da udje.

tada je sve sto bi ga sprecilo bila ta slomljena brava, koju je posle toga jako prosto otvoriti, i "otkljucati" vrata.

pride imao je celu obdanicu da pokusa da udje, s obzirom na to da po ceo dan u mojoj zgradi nema nikog, svi rade. ladno je mogao da ponese busilicu :)

ali Bog je zaglavio vrata i nije mu dao da udje, kad sam dosao uvece kuci sa posla, tek sam onda primetio da nesto nije u redu u mraku. kad sam upalio svetlo imao sam sta i da vidim...

tu ja vidim Bozju "slucajnost"  :)

Подели на овим сајтовима

Chak i tigra mozesh da mazih :cheesy2:

???? ?? ?? ??? ????? ???? ?? ?????? ????? ???????????? ??????...??? ??????? ?? ?????? ????? ????? ?????...???? ?? ??????? ?????? ?? ????? ??? ?? ???????? ??? ?? ?? ?? ???????...? ????? ?? ? ???? ?????????? ????.????? ????? ?????? ?????? ??? ?????? ?? ?? ??????.? ????? ??? ?? ?????????????? ??????: ??????? ????? ???? ?? ????, ? ??? ?? ????,??????????? ?????, ?????? ?? ??? ??? ?? ????.??? ????? ????? ?? ?????? ?????? ?? ??? ?? ???????!!!? ??? ?? ?? ?????? ? ???????? ??? ?????.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

??? ? ??? ??? ???? ?? ???? ??? ????? ??? ?? ??????? ????.

??? 15-??? ?????? ?? ????? ???????? ?????? ?? ?????? ???-????? ???? ?? ??? ???????? ?? ?? ???? ?????????. ??????? ?? ?? ?? ?? ??? ? ???? ??????? ????? ????. ?????? ?? ????? ?????? ?? ?? ???? ?? ???? ???? ?? ??????? ? ????? ?? ?? ?? ????-????? ?? ??????? ????( ??? ?? ?? ?????? ? ???????, ?? ????? ??).
???? ??? ? ???? ? ???? ?????????  ????? ????? ?? ??? ?????? ??? ????,???? ?? ?????? ?? ???????,??? ??? ???????? ???? ????? :-)???? - ??? ?? ?? - ????? ?? ?? ???.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

???? - ??? ?? ?? - ????? ?? ?? ???.

???? ?? ?????? ???????? ??? ??? ??????? ???????? ????? ?? ?????? ???? ????? ? ??, ?? ????? ?????? ??????? ?? ?? ?????. ???? ?? ??? ?? ?????????? ??????, ?? ??????. ? ?????????? ???????? ??? ?? ????? ?????? ??????. ?? ???? ?? ???? ? ?? ?????? ??? ??????. ??? ?? ?????? ? ?? ??? ?? ????????? ????. ???? ?? ?????? ?????? ? ?????? ?? ?? ?? ?????, ? ?? ???? ?? ???? ???????? ?? ???? ? ???? ?? ?? ???????, ??? ?? ???? ? ???? ??????? ????? ? ?????? ?? ??? ?????????. ?? ???? ???????? ??? ?? ????? ?? ?????? ?????? ?? ?? ??????? ? ??? ? ?? ?? ???????. ???, ???? ????? ???? ? ???????????: "????? ?? ??, ????? ?? ?? ???." ? ????? ???????? ??? ???? ???? ?? ???? ? ??????. ?? ??? ??????? ?? ?? ?? ?? ?????? ???? ???????? ?? ???? ??????? ????? ??????? ??????????. ????? ?? ?? ????? ??????????, ???? ?????, ??? ??? ?? ?? ?????? ? ??????? ??. ? ???? ??? ??????? ? ???? ?? ?? ?? ???? ????????, ??? ????? ????? ?? ??????? ?????, ?? ??? ??????. ??????, ?? ??????, ???? ????? ?????? ? ?????, ????? ?? ???? ????:"???? - ????? ?? ?? - ????? ?? ?? ???."
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...