vinston Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 cela poenta je da nikad i ni u kom slucaju necu dati prvenstvo zivotinji u odnosu na coveka. Moja je poenta da prednost dajem zivotinjama.Prosjacenje je poziv,profesija. Zivotinje nisu tako zle,podle,sofisicirane Moram da priznam da se slazem.Koliko puta mi se desilo da mi je prosjak rekao "daj mi josh"! Reko nisam ti ja krava muzara da od mene trazish pare, radi pa zaradi! I krene on na mene da se dernja, reko tornjaj se od mene. Gledao sam odlichan dok. od gospodina Zelimira Zilnika, "Crni film" gde on pokushava da nadje smeshtaj 6-orici ljudi, koji su doshli u Novi Sad u potrazi za poslom, sve kod kuce rasprodali i doshli na blef. I tako ih on pozove u svoj stan, zenu probudili, i ugostili se kao kod svoje kuce. Na kraju pioshto nishta Zilnik nije uspeo da uradi, morao je da im kaze da izadju. To je bilo neverovatno negodovanje. Nehto kao to je tvoja duznost da ti nama pomognesh i da mi tebi smrdimo na gajbi i da tresemo vashke. E to je taj odvratan stav koji mrzim kod ljudi. Necu da ti dam pare, jer znam kako sistem funkcionishe u ovom gradu. Pa ti "prosjaci" imaju vishe para od mene koji honorarno radim. A oni nishta ne rade. Odgovor je bio, zashto bih radio 8 sati kada mogu ne radeci nishat da dobijem kesh da zivim onako solidno! Chovek je gori od zivotinje, jer on to svesno radi, a zivotinja instinktivno. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Колико смо загазили у ову тему, требало би да је померимо негде као посебну... (ми то тако доста често poklon) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ?? ?? ??? ? ???? ? ?? ?? ?????????? ????? - ??? ?? ??? ???? ? ???? ??????.?????? ?? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?? ?????? ????? "?????" ???????? ?? ?????.hm ... ok evo originalne poruke, da svi mogu da prosude kako sam grub ako je potrebno stavicu i skrinsot za neverne tome ...""jao bre Milice :)skupi neku paru i za prosjake, gde god da zivis ... razumem da je pas u potrebi i samilost prema zivotinji ...oprosti i pomjani :)Hristos posredi nas!"" клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ne dozvolite sebi da upadnete u zamku covekomrsca da upotrebi te ljude koji se ponasaju kao drustveni paraziti kao teg vasim srcima da odbijete mozda i onog kome je pomoc zaista potrebna. jer ti ljudi upravo tako i deluju - kao obmana radi odbitka coveka od velike blagodati milostinje, samim tim i Boga koji voli svakog, i neprijatelja. ima jedna bakica na kraju knez mihailove koja na pracetu kartona cuci u metanijskom polozaju jako dugo vremena. ja bih se ukocio a kamoli ona. njene ruke su kao suvarci, i drze ispred pognute glave malu ikonicu svete Petke, vec izlizanu. kad sam je jednom posmatrao, mozda je tri kovanice "zaradila" a jedan klinja je preskocio koliko je nevidljiva. takvi su zaista u velikoj potrebi. a najveca nagrada je ozareni osmeh, veci od svakog drugog. poenta je da je milostinja vrlo dobar put ka Bogu, cak i onima koji to u nasim ocima ne zasluzuju. predrasudom cemo ih samo osuditi, a nikad ne mozemo saznati njihova srca ili zivote. "Благо милостивима, јер ће бити помиловани;" "Кад дакле дајеш милостињу, не труби пред собом, као што чине лицемери по зборницама и по улицама да их хвале људи. Заиста вам кажем: примили су плату своју." "Тако да буде милостиња твоја тајна; и Отац твој који види тајно, платиће теби јавно." "Будите дакле милостиви као и Отац ваш што је милостив." "А ономе који ради не броји се плата по милости него по дугу." "Ако је тешитељ, нека теши; који даје нека даје просто; који управља нека се брине; који чини милост нека чини с добром вољом." "Благословен Бог и Отац Господа нашег Исуса Христа, Отац милости и Бог сваке утехе," "А будите један другом благи, милостиви, праштајући један другом, као што је и Бог у Христу опростио вама." "Не за дела праведна која ми учинисмо, него по својој милости спасе нас бањом прерођења и обновљењем Духа Светог," "Да приступимо, дакле, слободно к престолу благодати, да примимо милост и нађемо благодат за време кад нам затреба помоћ." "А добро чинити и давати милостињу не заборављајте; јер се таквим жртвама угађа Богу." "Јер ће ономе бити суд без милости који не чини милости; и хвали се милост на суду." "Да буде с вама благодат, милост, мир од Бога Оца и од Господа Исуса Христа, Сина Очевог, у истини и у љубави." "И сами себе држите у љубави Божијој, чекајући милост Господа нашег Исуса Христа за живот вечни." "Потом рече Бог: Да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од целе земље и од свих животиња што се мичу по земљи." "Јер Господ Бог створи од земље све звери пољске и све птице небеске, и доведе к Адаму да види како ће коју назвати, па како Адам назове коју животињу онако да јој буде име;" клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Malo mi je mucno da citam Medine postove. Ne mogu da razumem da neko ima takav stav prema zivotinjama... citirao je vise puta sta rece Gospod o tome, ali treba napomenuti da prosjaci u njegovo vreme nemaju veze sa ovim danasnjim prosjacima.... Dotakao me je pricom o bakici, ali nisu svi kao ta uboga bakica. Koliko je onih koji su procerdali imanja i kuce, rasturili porodice, unesrecili najrodjenije zbog alkohola, zbog licnog bezobrazluka i osionosti? Koliko dece vidimo po ulici koje su poslali roditelji da rade umesto njih? Uzasava me to licemerstvo. O kakvim mi to prosjacima pricamo....? U mom gradu znam svakog prosca i znam svaku njihovu pricu, a znam ih preko 20 godina, neki su na zalost i umrli, ali nikada nisam prosla a da im ne dam nesto, pa ako nemam novac kod sebe, makar topli pogled i osmeh.. To su uboge sirotinje... a ne ovi moderni prosjaci. I o njima treba da brine drzava... Sto vece vins oni imaju vise od mene i potpuno se slazem sa svima onima koji su stali u odbranu zivotinja A o zivotinjama ne brine niko, jos ako one stradaju od ljudske ruke, e onda ne mogu da razumem stav, bas me briga za nih.. To je zaista nehumano. Odrasla sam uz ljubimce, papagaje, pse, macke.. Ljubav koju mogu da vam pruze zivotinje je neponovljiv osecaj... Najcistija ljubav... I treba da se kazne oni koji cine zlostavljanje zivotinja, jer cine nasilje psihicko i fizicko nad necijom dusom, nad nekim zivim stvorom, a nasilje potpada pod krivicni prestup. Animal planet, odlican kanal, topao i tako zivopisan, stalno mi je ukljucen.... Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Мислим да тему треба поделити на два дела. Једну само о животињама , а друго о просјацима. Да ли се слажете? Ето ја бих нешто написао о просјацима , али не желим на овој теми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 aye клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Malo mi je mucno da citam Medine postove. Ne mogu da razumem da neko ima takav stav prema zivotinjama...citirao je vise puta sta rece Gospod o tome, ali treba napomenuti da prosjaci u njegovo vreme nemaju veze sa ovim danasnjim prosjacima.... Dotakao me je pricom o bakici, ali nisu svi kao ta uboga bakica. Koliko je onih koji su procerdali imanja i kuce, rasturili porodice, unesrecili najrodjenije zbog alkohola, zbog licnog bezobrazluka i osionosti? Koliko dece vidimo po ulici koje su poslali roditelji da rade umesto njih? Uzasava me to licemerstvo. O kakvim mi to prosjacima pricamo....? U mom gradu znam svakog prosca i znam svaku njihovu pricu, a znam ih preko 20 godina, neki su na zalost i umrli, ali nikada nisam prosla a da im ne dam nesto, pa ako nemam novac kod sebe, makar topli pogled i osmeh.. To su uboge sirotinje... a ne ovi moderni prosjaci. I o njima treba da brine drzava... Sto vece vins oni imaju vise od mene i potpuno se slazem sa svima onima koji su stali u odbranu zivotinjaA o zivotinjama ne brine niko, jos ako one stradaju od ljudske ruke, e onda ne mogu da razumem stav, bas me briga za nih.. To je zaista nehumano. Odrasla sam uz ljubimce, papagaje, pse, macke.. Ljubav koju mogu da vam pruze zivotinje je neponovljiv osecaj... Najcistija ljubav... I treba da se kazne oni koji cine zlostavljanje zivotinja, jer cine nasilje psihicko i fizicko nad necijom dusom, nad nekim zivim stvorom, a nasilje potpada pod krivicni prestup.Animal planet, odlican kanal, topao i tako zivopisan, stalno mi je ukljucen....a gde sam to napisao da treba da satremo zivotinje ili da sam njihov protivnik? jedini nacin na koji je to moglo da se protumaci je da sam veliki protivnik ljudi koji su vise bolecivi na zivotinje, pre nego na ljude.ok, ima nekih stvari koje moraju neizostavno da se pokusaju, ali bre ima nekih koje su potpuno besmislene i licemerne.sto je to lose sto dajem apsolutno prvenstvo coveku u odnosu na psa, macku, ribicu, papagaja ili kita? zato sto je covek sposoban da pogresi, al sad ajmo njega da satremo, posto se teze menja nego zivotinja koja ce da se izdresira posle druge cvrge ?pa jel treba ljude da dresiramo, kako bi bili podobni na oko ?!ima mnogo vise onih kao uboga bakica, samo se ne hvale i nisu toliko ocigledni kao oni sto imaju negativnu reklamu ... poenta je bila u neosudjivanju bliznjeg, kakav god da je, odakle nam pravo da bacimo kamen?drzavu cinimo mi, kao i Crkvu, "kakve su nam misli, takav nam je zivot" sto rece otac Tadej, zato svako, a pogotovo mi kao takvi kakvi (pricam u svoje ime) pravoslavci treba da imamo ljubav i razumevanje za sve zlo. tu je ispit vere i ljubavi.mene jeste briga za zivotinje, ali sam ubedjen da ce pre zivotinja da se "uvali" nego covek. jako sposobna zivuljka svaka zivotinja sa onim svojim velikim okicama :cheesy1:ima delova na tom kanalu koji su zaista poucni i prelepi, ali nije poenta u njima, vec u tome sto se za tren oka stvore sredstva i nacin za tamo nekog konja, a jel znate jednog coveka koji je dobio takav tretman ? sve besplatno i sa zadovoljstvom i majcinskom ljubavlju da ga isprati doktor uz potresnu scenu njistanja i kasa ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Медо, много животиња се дресира да би могле да помогну људима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 e ja ko da imam bodlje na jeziku i pisem grafite na zidu a iza mene panduri i sljastim u mraku :cheesy1: znam, psi vodici slepih, psi tragaci za ljudima u lavinama, psi tragaci za drogom, domace zivotinje generalno - krave, macke, koze, ovce, konji, i neke egzoticnije - delfini koji traze mine podvodne, i tako dalje ali ja stvarno nemam nista protiv zivotinja, jel sad treba da postavim slike ovde mene u igri sa zivotinjama, onako politicki da se operem hm, sad sam citao malo opet sta sam otkucao, pa sam uvideo da mogu neke stvari pogresno da se protumace, ovo ume da bude ko vavilon - niko se ne razume :cheesy1: "mene jeste briga za zivotinje" znaci u prevodu, stalo mi je do zivotinja ... ne kao "bas me briga za zivotinje" i uopste nisam stavio ona dva citata iz Starog Zaveta o odnosu Boga, coveka i zivotinja da bih postavio ljude na nivo hladnokrvnog njupaca zivotinja i velikog vlastodrsca. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 ?????? ?? ???? ????? ???????? ?? ??? ????.????? ???? ? ?????????? , ? ????? ? ??????????.?? ?? ?? ??????????? ?? ??? ????? ??????? ? ?????????? , ??? ?? ????? ?? ???? ????.Da se ja pitam, ja bih Medi odmah ,posle prvog pominjanja prosjaka i milosrdja, "spocitala"da batali ovaj topik.Dodushe i naslov topika je jako smushen.Trebalo je da se otvori pol sa "da" i "ne".Ovako, ja i ne razumem kako i sta treba da pishemo, mi ljubitelji zivotinja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 jao bre Milice :(skupi neku paru i za prosjake, gde god da zivis ... razumem da je pas u potrebi i samilost prema zivotinji ...oprosti i pomjani :)Hristos posredi nas!?? ? ?????????? ?? ???? ???? ??????? ?????? ? ?????? ?????? ????? ?????,???? ???? ????? ?? ?? ?? ?????? ? ????.???? ?? ????? ?????? ? ?????? ????????...??? ?? ???? ???? ????????... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 hm ... ok evo originalne poruke, da svi mogu da prosude kako sam grub ako je potrebno stavicu i skrinsot za neverne tome ... ?????? ???? ?????????, ??? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????, ??? ??? ?? ????? ?? ????? ??: ????? ????? ?? ???? ????? ?? ?? ????? ?????? ??????! ??? ????? ????? ????? ?? ??????, ????? ?? ?? ? ?????????? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 Da se ja pitam, ja bih Medi odmah ,posle prvog pominjanja prosjaka i milosrdja, "spocitala"da batali ovaj topik.Dodushe i naslov topika je jako smushen.Trebalo je da se otvori pol sa "da" i "ne".Ovako, ja i ne razumem kako i sta treba da pishemo, mi ljubitelji zivotinja.?????? ???? ?? ???? ?? ?? ?????? ???????? ????????, ??? ? ??? ???? ????? ????? ?????? ???, ??? ?? ???? ? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 I treba da se kazne oni koji cine zlostavljanje zivotinja, jer cine nasilje psihicko i fizicko nad necijom dusom, nad nekim zivim stvorom, a nasilje potpada pod krivicni prestup.? ?? ? ?? ?????? ?? ??????,??? ????????? ?? ?? ?????? ????..."????????? ?????? ?. ??????" Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука