Владан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 У току Ускршњих празника, за сада непознати лопови су из два манастира, у Сланцима код Београда и Ћелијама код Ваљева, украли 60.000 евра, сазнаје “Блиц”. На Велики петак, и то у размаку од само сат и по, од 15 до 16.30 сати, провалници су ушли у просторије старешине манастира Свети Стефан у Сланцима, и украли 11.000 евра и 200.000 динара. тај новац су верници приложили овом мушком манастиру, а био је чуван у дрвеном сандуку. Лопови су међутим открили место где је новац држан, украли га, а затим неопажено напустили манастир. На највећи хришћански празник на мети лопова био је и манастир Ћелије код Ваљева, из кога су украли 28.000 евра, 21.000 швајцарских франака и 150.000 динара. Новац је такође био од прилога верника, а чуван је у соби игуманије у дрвеном сандуку. Полиција трага за лоповима који су украли новац из ова два манастира. блиц Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 greska sto se pare cuvaju u sanducima, treba ih vrteti! Viktor Ljvovic, Manolis and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Можда ће лопови паре поделити сиромашнима? cloudking and Vaske је реаговао/ла на ово 2 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2012 боже опрости Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 није ми јасно како је то могуће...како су неометано могли да уђу а да их нико не види, и како су знали где су паре...??? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Lopov nezna šta je sveto, on zna samo za novac. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 није ми јасно како је то могуће...како су неометано могли да уђу а да их нико не види, и како су знали где су паре...??? Па за време службе сви су у храму и лопови лако и не приметно могу да уђу у конак. У манастир су долазили (можда и више пута), да би видели где су просторије у које би требало да провале. Задрже се мало дуже и виде када монах (монахиња) који су задужени да скупе прилоге које је народ оставио, покупе исте и где их носе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 страшно... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Пратим тамошње коментаре у Блицу и да заплачеш. Докле смо ми догурали , па добо да нас Бог још држи на овој земљи! Малте не лопове узижу за овакав гнусни чин , само што не кажу - ако сте им украли , буквално подржани код већине коментатора - јадно,бедно и тужно нашта смо се као људи свели, пуне им уста о цркви , све најбоље знаји да је оваква,онаква,манастир овакав онакав... разне небулозе. Помрачени умови шта друго рећи! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Не знам како се не зна круг људи који пи то могао учинити. ваљда само одређени број људи има приступ а здруге стране ако свако тако лако може да "провали" где се држи новац онда је то такође нечији пропуст. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 +++ХВ+++ Манастир Ћелије имају своју иконописачку радионицу,такође живе и од продаја књига Преп.оца Јустина.Имају јаку економију. Баш ми је жао да лопови тако оскрнаве манастир.То се никада није десило у Ћелијама. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Не знам како се не зна круг људи који пи то могао учинити. ваљда само одређени број људи има приступ а здруге стране ако свако тако лако може да "провали" где се држи новац онда је то такође нечији пропуст. У Ћелијама је украо само неко ко је добио информацију и то неког ко добро познаје дешавања у манастиру.Нема теоретске шансе да онако,напамет,зна где је келија Мати Гликерије...мислим то је научна фантастика проћи тако неприметно и украсти.Страшно и жалосно. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ништа није друго сем неко ко тачно знао где се налазе старешиневе келије. Очито тај ко је узео новац добар познаник манастира или је учесник у краћи , те починиоцу све лепо објаснио где се све налази. Нема шансе да неко тек тако дође до новца а да притом није видео где старешина оставља! Искрен да будем мало ми и смешно да тај новац држе по тим старим сефовима , тј. старим дрвеним сандуцима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 +++ХВ+++ Манастир Ћелије имају своју иконописачку радионицу,такође живе и од продаја књига Преп.оца Јустина.Имају јаку економију. Баш ми је жао да лопови тако оскрнаве манастир.То се никада није десило у Ћелијама. ... а изградња цркве у току... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 18, 2012 У Ћелијама је украо само неко ко је добио информацију и то неког ко добро познаје дешавања у манастиру.Нема теоретске шансе да онако,напамет,зна где је келија Мати Гликерије...мислим то је научна фантастика проћи тако неприметно и украсти.Страшно и жалосно. исто смо написали..., нема шансе - то је неко ко је већ дуго време "пријатељ" са житељима манастира! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука