Apis Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 A o kom vozu to mi ovde pricamo?Sta je taj voz?Gde nas vodi?Koja je krajnja destinacija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Tomislav Filipović je bio obrazovan i prefinjen intelektualac, ne radi se o nekakvom divljaku i zato su njegovi zločini još strašniji, Luburić mu je dao nadimak Vjekoslav Majstorović a nastalo je od toga što ga je pohvalio da je majstor vjeka za ubijanje Srba. Crkva se jeste ogradila od njega ali on nije nikad od crkve. Imate zapisnik sa suđenja gde hladno kaže : "jeste ubijao sam ali su ubijali svi, ko je stigao ubijao je i lažu oni koji kažu da nisu ubijali" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Očigledno da autistično razumete moje postove. Da vam uprostim pa vas molim da mi odgovorite: "Da li je bilo katoličkih sveštenika koljača u Aušvicu"? Ne znam tacno, verovatno da je bilo. Ali, to nije presudno za Ausvic, kao sto je slucaj u Jasenovcu. Nije relevantno sa stanovista nacionalne i verske pripadnosti dzelata u opstem pogromu onih koji nisu pripadali nacizmu. Bez ikakve namere da umanjujem nesrecu i stradanje zrtava u Ausvicu, podvlacim sledece. U Jasenovcu je perjanicu ustaskog pokreta cinio katolicki klir. Sto se mene licno tice, kada se o tome usudim da mislim, brzo zavrsim mislju : Gospode, Ti znas, smiluj se dzelatima. Nepotrebno persiranje, Zawisza. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Kažeš : "Ne znam tacno, verovatno da je bilo" Hoćeš reći da smo mi Poljaci osnovali liogor Aušvic i onda u njemu ubijali ostale narode, lepo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Kažeš : "Ne znam tacno, verovatno da je bilo" Hoćeš reći da smo mi Poljaci osnovali liogor Aušvic i onda u njemu ubijali ostale narode, lepo? Sa kim ti razgovaras i o cemu?Sta to sad izmisljas?Bes? Ja sam napisala svoj odgovor. Ako ti se ne dopada, nudim ti svoje sire izjasnjenje na temu. Pogledaj temu. Tvoj prijatelj, nadbiskup Hocevar ima krivo sto se tice njemu omiljenog istorijskog voza...i Srba. Srbi ne pate za tim vozom kako to zamislja nadbiskup Hocevar. katja and Apis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Вјероватно је он искрен, само што је у томе и наивност. Он мисли да папа може помоћи Србији, а реалност је да папа не може помоћи Србији, јер Србија може једино сама себи помоћи, док папа ни изблиза нема ни моћ ни утицај из пријашњих вијекова, када је папска одлука да нешто учинити била јако велика, а утицај огроман, и наравно питање је увијек било, цијене која се плаћа за помагање Ватикана, која обично није била "јефтина". i mene cudi kako neko moze da misli da covek koji ne moze ni sebi da pomogne moze da pomogne nekome... btw. ko se vozi pod neprobojnim staklom on je i dalje samo u materiji Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Neka "razsveti" stepinca i izvine se za Jasenovac i sve ostale zlocine koje su katolici tokom istorije ucinili protiv Srba pa neka dodje. Ako moze idiot tadic da se izvinjava za stvari koje nismo ucinli moze i papa za ono sto jesu . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Sa kim ti razgovaras i o cemu?Sta to sad izmisljas?Bes? Ja sam napisala svoj odgovor. Ako ti se ne dopada, nudim ti svoje sire izjasnjenje na temu. Pogledaj temu. Tvoj prijatelj, nadbiskup Hocevar ima krivo sto se tice njemu omiljenog istorijskog voza...i Srba. Srbi ne pate za tim vozom kako to zamislja nadbiskup Hocevar. Stvarno ne znam odakle ti ideja o nekom besu. Verovatno projektuješ neke svoje probleme na mene. Odgovor je stvarno da oprostiš ali debilan. U Jasenovcu su bili i to je činjenica Hrvati sveštenici koji su činili zločin a onda je neko povukao paralelu sa Aušvicom u kome su žrtve bili Poljaci sveštenici. Kada sam se ja, sasvim logično, usprotivio povlačenju te paralele, krenula je tu lavina nekakvog ne artikulisane kritike prema meni. Aajde Ivica je intelektualac i ukapirao je da sam hteo da napravim razliku između klečanja za oproštaj i klečanja u znak pijeteta. Poziv papi da klekne u Jasenovcu nije ni sličan njegovom klečanju u Aušvicu. Ja razumem da svi nemaju intelektualne sposobnosti da ne mogu jednostavno da nisu sposobni da prate neku diskusiju, ali mi nije jasno što se onda petljaju? Nije mi jasno ni odakle ti pravo da se poistovećuješ sa svim Srbima. Ja nisam Srbin i ako sam srpski patriota ali znam da većina Srba smatra da je papina poseta ne Srbiji nego njegovim vernicima koji žive u Srbiji sasvim nešto normalno i nemaju protiv toga ništa. Ja ne znam broj katolika koji žive u Vojvodini ali sigurno nije zanemarljiv i sad eto oni ne mogu u svojoj rođenoj zemlji da prime papu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 E, pa, nije meni stalo do tvog misljenja o mom debilnom odgovoru nego do stava ostalih Srba na forumu o srpskim zrtvama u Jasenovcu kad neko po njima posipa pepeo, po ne znam koji vec put. Ali, ako je rimokatolicima, koji su osvedoceni srpski patrioti, na ovom forumu to dozvoljeno, ja tu ne mogu nista. Sem da prezirem sve one koji nipodastavaju nevine zrtve, ma koje narodnosti one bile. A, ti , Zawisza, prestani da me vredjas jer ja tebe nijednom recju nisam pokusala da ponizim. A Srpkinja jesam, poreklom sa Kosmeta. Ali ti to ne daje za pravo da me vredjas i upozoravas da se ne ne poistovecujem ''sa svim Srbima''. Ne, nego ces ti da se poistovecujes... 301 Cuveni Zawisza ''veci Srbin od Dushe''... sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Ovo bude valjda taj pravi čuveni srpski istorijski voz! Vozom do Niša 1884. brže nego danas Iz „istorijskih“ arhiva izvučeni su podaci da se, na primer, voz na pruzi Beograd – Niš 1884. godine kretao većom brzinom nego današnji, iako je danas tehnika nemerljivo napredovala. Vozom do Niša 1884. brže nego danas Železnice u Srbiji su u katastrofalnom stanju, složili su se poslanici vladajuće većine i opozicije. Oni su to potkrepili „uporednim“ podacima o dužini pruga s početka prošlog veka i brznini kretanja vozova – sa današnjim, kao i „bukom“ koju su nekada stanični spikeri proizvodili najavljujući polazak ili odlazak kompozicija. Tokom načelne rasprave o predloženom zakonu o železnici poslanici su resornom ministru Milutinu Mrkonjiću „predočili“ da putovanje železnicom za putnika ponekad ima „avanturistički duh – nikada ne zna kada će stići, a ponekad i kada će krenuti“. Ministar je obavešten da, “u neko srećnije vreme” stanovnici Niša koji su živeli u kvartu železničke stanice, nisu mogli noćima da spavaju, jer je stanični spiker neprestano najavljivao polazak i odlazak vozova, a često se dešavalo da je u jednom javljaju saopštavao polazak ili odlazak pet ili šet vozova odjednom. Mrkonjić je zakonske predloge branio nekoliko puta u toku rasprave, pojedinim poslanicima davao konkretne odgovore, dok je druge „upućivao“ na „svoju drugaricu Slavicu“. Ona mu je, na kraju načelne rasprave, „odala priznanje za aktivno učešće na sednici“. „Kao socijalista bio sam za druga rešenja, ali tržište je u pitanju i nema damping cena, sada je sve na tržištu“, rekao je ministar u jednom od obraćanja poslanicima. Vojvodina početkom 20. veka imala najgušću mrežu pruga u Evropi Šefu poslaničke grupe manjina Balintu Pastoru, na konstataciju da će podrška poslanika SVM zakonu zavisiti od toga da li će biti usvojeni njihovi amandani koji se odnose na to da deo železničke infrastukture bude u svojini Vojvodine, Mrkonjić je poručio da je „gospodin Pastor u većini u pravu, njegovi amandmani su ovde, ali ja sam ministar Republike Srbije i za mene postoji Republika Srbija“. Pastor je prethodno odbacio tvrdnje da železnice moraju da budu u vlasništvu države i kao primer naveo da je 1924. godine, od 1.700 kilometara pruge u Vojvodini, u vlasništvu države bilo svega 382 kilometra. „Prva pruga u Srbiji povezivala je Suboticu i Sombor, izgrađena je samo 29 godina posle početka železničkog saobraćaja u Engleskoj. Od 1.700 kilometara, 382 su bila vlasništvu države, a 1.247 kilometara u vlasništvu različitih akcionarskih društava“, naveo je Pastor. On je dodao da je Vojvodina početkom 20. veka imala najgušću mrežu pruga u Evropi, tri puta gušću nego u Engleskoj, koja je, naglasio je, kolevka železnice. „U Vojvodini su poslednji put obnovljene pruge za vreme Franje Josifa, a on je, da vas podsetim, umro 1916. godine“, poručio je Pastor ministru. http://vranje.webkom...rze-nego-danas/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 da i sad ce Papa da nam modernizuje zeleznicu svojim dolaskom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 da i sad ce Papa da nam modernizuje zeleznicu svojim dolaskom Pa kad je bio u Češkoj u Pragu su modernizovali radi njega cijeli aerodrom i sve željezničke stanice u Pragu i uveli Pendolino, expressni voz. Kad to ima biti ta proslava u Nišu 2013? Pa pozvali smo ga i mi u Češku na Moravu radi 1150 godišnjice Misije sv. Ćirila i Metodija, u julu 2013. opet to bude nekakva kolizija? http://zpravy.idnes....64925_domaci_jj Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Pa kad je bio u Češkoj u Pragu su modernizovali radi njega cijeli aerodrom i sve željezničke stanice u Pragu i uveli Pendolino, expressni voz. Kad to ima biti ta proslava u Nišu 2013? pa pozvali smo ga i mi u Češku na Moravu radi 1150 godišnjice Misije sv. Ćirila i Metodija, u julu 2013. opet to bude nekakva kolizija? http://zpravy.idnes....64925_domaci_jj Brate onda cemo da mu damo Srpsko drzavljanstvo i da preseli Vatikan u Nis i da bude savremeni Car Konstantin pa da procveta Srbija jednom za svagda samo mora da se odrekne jeretickog ucenja filokve,da nauci da se krsti sa tri spojena prsta i jos par detaljcica pa ce mu nadenemo i sajkacu,opanke i sve sto treba greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Brate onda cemo da mu damo Srpsko drzavljanstvo i da preseli Vatikan u Nis i da bude savremeni Car Konstantin pa da procveta Srbija jednom za svagda samo mora da se odrekne jeretickog ucenja filokve,da nauci da se krsti sa tri spojena prsta i jos par detaljcica pa ce mu nadenemo i sajkacu,opanke i sve sto treba greengrin I da ga još na kraju i oženite tamo, hahahaha! RYLAH, Apis and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 I da ga još na kraju i oženite, hahahaha! Ce mu nadjemo neku srpsku domacicu i slavu ima da pocne da slavi greengrin RYLAH and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука