Jump to content

Чудо у Скопљу?

Оцени ову тему

Препоручена порука

kad se to desavalo za vreme rata ili pred kraj rata?

trenutno se bije bitka za Srbiju, kolko god nekome smesno izgledalo i da lupam

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 71
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Када су се монаси вратили у Крку одмах су ове иконе приметили да им се лик повратио и да им се још враћа , значи за време рата почело ово да се дешава а можда и пре тога само што то они тог тренутка нису приметили- сад да имам слику реко бих које су а и одмах би приметили , тј. схватили на које иконе мислим!

Тотално се примећује да су биле избледеле - све се лепо види и да им се ликови повратили!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

trebamo se menjati, da obucemo nove haljine, mozda je i to dato raskolnicima da vide da speru sa sebe greh, da se obnove, mozda se to upravo i desava, mozda je bas njima dato da bi se vratili :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Е па сад...

верујем да МПЦ мисли да је ово чудо показатељ да је Бог са расколницима. То исто кажу и артемијевци.

i jeste Bog snjima kad im je dao da vide cudo, ali im nije dato radi dokaza da je Bog snjima, Bog je sa svima samo je pitanje da li su oni s Bogom i da li imaju oci da vide

raskolnici traze Boga, al na pogresnom mestu, jer to i nije mesto

Подели на овим сајтовима

Овде сепак станува збор за појава која не е директно предизвикана од човек.

Јас во црквава бев во петокот, со намера да присуствувам на повечерието. Повечерие немаше, само клисарот ги пременуваше прекривките, траурните со црвени. Поповите биле појдени да крштеваат вода. Немаше никакви знаци дека се случило некое си човечко чистење. Фреските си беа какви што беа и претходно некои воопшто не се познаваа од чадот што се залепил за нив, а некои делумно.

Во понеделникот откако се случи чудото повторно појдов да видам и навистина имаше што да се види, фреските од долната зона беа исчистени, од крилјата на ангелите течеше материја слична на крв, но не и горните. Иако се чувствуваше покајната атмосфера во црквата, јас и верував и не верував, со оглед на тоа дека од свештениците може се да се очекува. За време на утрената, градежните работи (на идолот филипов) не престанаа и цела црква се тресеше како да има земјотрес.

Вечерта по работа појдов повторно. И фреската од Христос Пантократор беше исчистена, исто и фреските од горната зона, особено Сошествието на Светиот Дух и Соборот Архангелски.

Црквата се наоѓа во центарот на Скопје и бидејќи ми е на пат кон работа често ја посетувам. И ВИ ГАРАНТИРАМ ДЕКА НЕМАШЕ ПОСТАВЕНО СКЕЛИЊА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ФРЕСКИТЕ. Но, дали на некој од вработените во црквата (поп, ѓакон, чтец, псалт или клисар) има крилја па летал и ги чистел фреските од горната зона не можам да потврдам. (Со оглед на тоа што знам какви флегми се и да имаат крилја не би чистеле.)

Во црквава ѓаконствува обвинителот на АЕМ Јоан. Но, уште пострашно, пред самиот олтар се подига комплекс на идоли посветени на паганскиот крал Филип и елинските филозофи. Околу црквата се изградија разни згради и истата ја сокрија. Позади изградија меморијален еврејски центар и синагога. Бог ни се лути што на паганите им се клањаме и Христа, свети Димитрија, Методија, Кирила, Климента и Наума со Диониса, Филипа и Александра ги заменуваме.

А, дали Бог ја оставил МПЦ, а особено нејзините верници и клирот знае само Тој. А, ова што ни го даде Бог секако е за да се покаеме и пред се од патот идолопоклонски да отстапиме.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Овде сепак станува збор за појава која не е директно предизвикана од човек.

Јас во црквава бев во петокот, со намера да присуствувам на повечерието. Повечерие немаше, само клисарот ги пременуваше прекривките, траурните со црвени. Поповите биле појдени да крштеваат вода. Немаше никакви знаци дека се случило некое си човечко чистење. Фреските си беа какви што беа и претходно некои воопшто не се познаваа од чадот што се залепил за нив, а некои делумно.

Во понеделникот откако се случи чудото повторно појдов да видам и навистина имаше што да се види, фреските од долната зона беа исчистени, од крилјата на ангелите течеше материја слична на крв, но не и горните. Иако се чувствуваше покајната атмосфера во црквата, јас и верував и не верував, со оглед на тоа дека од свештениците може се да се очекува. За време на утрената, градежните работи (на идолот филипов) не престанаа и цела црква се тресеше како да има земјотрес.

Вечерта по работа појдов повторно. И фреската од Христос Пантократор беше исчистена, исто и фреските од горната зона, особено Сошествието на Светиот Дух и Соборот Архангелски.

Црквата се наоѓа во центарот на Скопје и бидејќи ми е на пат кон работа често ја посетувам. И ВИ ГАРАНТИРАМ ДЕКА НЕМАШЕ ПОСТАВЕНО СКЕЛИЊА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ФРЕСКИТЕ. Но, дали на некој од вработените во црквата (поп, ѓакон, чтец, псалт или клисар) има крилја па летал и ги чистел фреските од горната зона не можам да потврдам. (Со оглед на тоа што знам какви флегми се и да имаат крилја не би чистеле.)

Во црквава ѓаконствува обвинителот на АЕМ Јоан. Но, уште пострашно, пред самиот олтар се подига комплекс на идоли посветени на паганскиот крал Филип и елинските филозофи. Околу црквата се изградија разни згради и истата ја сокрија. Позади изградија меморијален еврејски центар и синагога. Бог ни се лути што на паганите им се клањаме и Христа, свети Димитрија, Методија, Кирила, Климента и Наума со Диониса, Филипа и Александра ги заменуваме.

А, дали Бог ја оставил МПЦ, а особено нејзините верници и клирот знае само Тој. А, ова што ни го даде Бог секако е за да се покаеме и пред се од патот идолопоклонски да отстапиме.

То што што су пригрлили и клањају се идолима јесте једна од последица раскола! Ето где раскол води. Како се јасно показује, само треба отворити очи.

Јер није МПЦ у расколу са србима, грцима... већ са Христом Богом!

Подели на овим сајтовима

Чудо код расколника - опомена тим истим расколницима.

И док се они диве чуду, умиру у расколу. Очи имају а не виде, уши имају а не чују!

А шта ако кроз љубав се ово види-Да је благодат дела у Македонској православној Цркви

Подели на овим сајтовима

Duh deluje tamo gde on hoće a svaka Božija projava,ako je Božija projava,podložna je tunačenju.

Ja samtarm da to što se ikone same čiste ima simboliku u tome da će MPC početi samda da se čisti...

Подели на овим сајтовима

А шта ако кроз љубав се ово види-Да је благодат дела у Македонској православној Цркви

Наравно да се види кроз љубав. Кроз љубав Бога према људима. Зато што воли своје створење Бог му и указује велику милост. Бог из љубави позива народ (како обичне људе, тако и руководство и расколничку јерархију) у Македонији да се покаје за грех раскола, да се ману идола, да престану да гоне Његову Цркву...

Подели на овим сајтовима

И ја могу посведочити то што се дешава у Храму Св. Димитрија, данас сам био на Преждеосвештаној Литургији, а знам у каквом стању је био раније. Слава Богу!

Надам се искрено, да че ово допринети да људи некако схвате( јер је велики хаос у народу) у каквом смо стању(расколу), и насочити се ка Јединству Цркве.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Мислим да ово чудо не треба приписивати МПЦ, а ако се и приписује треба се сетити шта Христос каже о томе...

Познато је из Јеванђеља ако неко чини чуда, изгони демоне, васкрсава мртве и сл. - да то не значи аутоматски да је праведан, да је благословен од Господа.

Неће сваки који ми говори: Господе, Господе, ући у Царство небеско; но који твори вољу Оца мојега који је на небесима.

Многи ће ми рећи у онај дан: Господе, Господе, нисмо ли у име твоје пророковали, и твојим именом демоне изгонили, и твојим именом чудеса многа творили?

И тада ћу им јавно казати: Никад вас нисам знао; идите од мене ви који чините безакоње.

(Матеј 7,21-23)

Ово чудо има смисла само у покајању чланова тзв. МПЦ.

Подели на овим сајтовима

Познато је из Јеванђеља ако неко чини чуда, изгони демоне, васкрсава мртве и сл. - да то не значи аутоматски да је праведан, да је благословен од Господа.

nema to nikakve veze sa freskama koje se ciste same od sebe

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...